- Reaction score
- 250
Απάντηση: Re: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων
1) Πες μου μια από τις "παγκοσμίως παραδεκτές" απόψεις που λένε αυτό που λές (περί σταθμών κ.λ.π.) ανάμεσα σε ίδιου μεγέθους σύγχρονα ηχεία των δύο σχολών.
2) Πες μου ένα από τα συγκριτικά αυτά που αναφέρεις!
3) Μήπως είδες το roll off στα άκρα του διαγράμματος που αφορά στο Ωmega;;;
4) Πειράζει που το MARTIN LOGAN CLS έχει μέγιστη στάθμη 115 db και μόνο με 250 Watt ενισχυτή. Βρες μου ένα μαγνητοστατικό ίδιου μεγέθους που βγάζει περισσότερο ! Και μην μου λες για διαχείριση ισχύος γιατί αν δώσεις 1000-2000 Watt σε ένα Ωmega
θα χτυπήσουν οι μπασομεμβράνες στους μαγνήτες και το ribbon θα παραδώσει το πνεύμα καρβουνιαζόμενο (ενώ κινείται υστερικά και ανεξέλεγκτα) υπό συνθήκες απείρου κάλους......
Κα τέλος πάντων ηλεκτροστατικό που διακινήθηκε στην αγορά ,
φτάνει τα 125db και κατεβαίνει στα 15 Hz υπάρχει.
Πες μου ένα μαγνητοστατικό της αγοράς που κάνει τα ίδια πράγματα !!!!!
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=757303&postcount=110
Θανάση συμπάθα με αλλά οι ανακρίβειες είναι πολλές !!!!ΒΑσιλη μου ειτε το θες να το παραδεχτεις ειτε οχι, ειναι παγκοσμιως παραδεκτο, οτι τα αμιγως ηλεκτροστατικα ηχεια δεν μπορουν να επιτυχουν τις σταθμες των μαγνητοστατικων.
Σε ολα τα συγκρητικα η ατομικα τεστ που εχουν γινει αυτο βγαινει ως συμπερασμα και αυτο δεν αλλαζει με μια εξαιρεση. Αυτο τοχει καταλαβει ακομα και η Μαρτιν Λογκαν και αν θες επιβεβαιωση μετρησε μονο την μεβρανη χωρις τα γουφερ οποιοδηποτε ηχειου της να δεις σε τι αστεια σταθμη θα φτασει. Ολος ο κοσμος, ολοι οι ριβιουερς, ολοι οι χομπιστες γνωριζουν οτι τα προβληματα των ηλεκτροστατικων ειναι οι σταθμες και το ρολ οφ στα ακρα. Τωρα τι να πω. Κυττα τις ανωτερες σταθμες που μπορει να φτασει ενα Μαρτιν λογκαν με τα γουφερ μαζι και πες μας. Τωρα για το ποσο ισχυ χρειαζονται τα μαγνητοστατικα για να φτασουν σε ανωτατες σταθμες αυτο ειναι αλλο. Απλα τα μαγνητοστατικα μπορουν να δεχτουν αυτην την ισχυ και για αυτο τις πετυχαινουν ενω τα ηλεκτροστατικα αν την δεχτουν θα γινουν καρβουνο. Αυτη ειναι μια αδυναμια κατασκευης και δεν αλλαζειοτι και να γινει.Γι αυτο βαζουν και τοσες μεβρανες στα χαμηλα την μια πισω απο την αλλη.
Α και κατι αλλο οι μετρησεις εμενα δεν μου λενε τιποτα γιατι οποιαδηποτε μετρηση ηλεκτροστατικου η μαγνητοστατικου σε συγκριση με ενα ηλεκτροδυναμικο ειναι αστεια. Αλλα αυτο δεν μου λεει τιποτα για την ακουστικη ποιοτητα του ηχειου.
1) Πες μου μια από τις "παγκοσμίως παραδεκτές" απόψεις που λένε αυτό που λές (περί σταθμών κ.λ.π.) ανάμεσα σε ίδιου μεγέθους σύγχρονα ηχεία των δύο σχολών.
2) Πες μου ένα από τα συγκριτικά αυτά που αναφέρεις!
3) Μήπως είδες το roll off στα άκρα του διαγράμματος που αφορά στο Ωmega;;;
4) Πειράζει που το MARTIN LOGAN CLS έχει μέγιστη στάθμη 115 db και μόνο με 250 Watt ενισχυτή. Βρες μου ένα μαγνητοστατικό ίδιου μεγέθους που βγάζει περισσότερο ! Και μην μου λες για διαχείριση ισχύος γιατί αν δώσεις 1000-2000 Watt σε ένα Ωmega
θα χτυπήσουν οι μπασομεμβράνες στους μαγνήτες και το ribbon θα παραδώσει το πνεύμα καρβουνιαζόμενο (ενώ κινείται υστερικά και ανεξέλεγκτα) υπό συνθήκες απείρου κάλους......
Κα τέλος πάντων ηλεκτροστατικό που διακινήθηκε στην αγορά ,
φτάνει τα 125db και κατεβαίνει στα 15 Hz υπάρχει.
Πες μου ένα μαγνητοστατικό της αγοράς που κάνει τα ίδια πράγματα !!!!!
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=757303&postcount=110