Ηχητική αναβάθμιση... από καρδιάς!


Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
8.134
Reaction score
26.692
Εγώ πάντως, θα έβαζα τον καναπέ στη θέση ακρόασης, γιατί πρέπει να φύγει οπωσδήποτε από κει που είναι τώρα και φαντάζομαι, να πάει αλλού δεν παίζει. Οι δυο πολυθρόνες στα πλαϊνά του. Μερικές φορές η κλασική διάταξη των επίπλων είναι προτιμότερη για λόγους ισορροπίας, όχι μόνο της αισθητικής.
Και η μπερζέρα, αν δεν μπορεί να φύγει εντελώς, πρέπει να είναι στη μέση της βάσης του τριγώνου, για σοβαρές ακροάσεις.
Και το τζάκι πρέπει να φύγει :laugh: . Τεσπα, θα μπορούσε, για σοβαρές ακροάσεις να μπαίνει μπροστά του η μπερζέρα. Άλλη ιδέα. Αν, όπως φαίνεται στη φωτό, είναι "κλειστό", υπάρχουν μαντεμένιες "πόρτες" γι αυτήν τη δουλειά, οι οποίες έχουν ανώμαλη επιφάνεια, αντί για τόσο τζάμι που προσθέτει ανακλάσεις στις πολλές ήδη υπάρχουσες.
 



symos

You're not worthy!
Μηνύματα
2.957
Reaction score
6.679
μην ακουω οτι δε γκρεμιζεται ο τοιχος.. 🐒
Από εντάσεις εννοείς;

Στις 00:40 τη νύχτα, με τα παιδιά (και τους γείτονες) να κοιμούνται και τη σύζυγο να δουλεύει (24 ώρες δεν είναι αρκετές!), δυστυχώς θα το ακούσεις. Αλλά (πλέον) υπάρχει η ώρα και για αυτό!
 



Μηνύματα
27.074
Reaction score
25.005
Ορίστε! Το είπε ο γκουρού, ξεχάστε το πεντακάναλο! :roflmao:

Μου δίνεις "άλλοθι" για κάτι που δεν επρόκειτο να υλοποιηθεί ούτως ή άλλως. Αν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο, προφανώς δεν θα είχα επιλέξει αυτά τα ηχεία. Αφενός για λόγους οικονομικούς (θα είχα πάει στην καλύτερη στα 901 αντί των 801), αφετέρου για χωροταξικούς (δεν χωράνε 5 τέτοιες γκουμούτσες μέσα σε νορμάλ σαλόνι, όσα κόλπα και να κάνεις για την απόκρυψή τους).

Οι λόγοι που είχα αποφασίσει πως δεν θα υλοποιηθεί δεν είναι κάποια "λατρεία" στο δικάναλο. Αλλά αφενός πως και πάλι η χωροταξία κάνει σχεδόν απαγορευτική την τοποθέτηση κεντρικού καναλιού (αφού το κέντρο συμπίπτει με την άκρη του τζακιού, οπότε αισθητικά θα ήταν παντελώς άκυρο) αλλά και των πίσω ηχείων, αφού δεν θα υπήρχε άλλη λύση από το απόλυτο "μες στη μέση"*.

Ένα 3.2 θα το "γλυκοκοίταζα" αν μπορούσα και σκέφτηκα διάφορες πατέντες για το μεσαίο κανάλι (π.χ. κάποια βάση Μελίδη που θα το κρύβει κάτω από το ράφι και θα το βγάζει προς τα έξω μπροστά στο τζάκι όταν χρησιμοποιείται). Αλλά εκεί μετά υπεισέρχεται η απόσταση ακρόασης που δυστυχώς βγάζει εκτός τα περισσότερα ηχεία φυσιολογικού όγκου που θα μπορούσαν να δουλέψουν με μια τέτοια λύση. Οπότε μετά από πολλή σκέψη, είπα "the best δικάναλο money can buy" και το αφήνουμε εκεί. Τώρα σωστό; Λάθος; Δεν ξέρω.

* Μιας και με πρόλαβε ο Κώστας, το σχέδιό του επιδεικνύει απολύτως αυτό που λέω παραπάνω. Ως "σχέδιο επί χάρτου", ναι, μια χαρά βολεύονται τα ηχεία σε αυτές τις θέσεις. Αλλά σε πραγματικό σαλόνι (θέλω να πιστεύω επιτυχημένα προσεγμένο όσον αφορά την αισθητική του) και μάλιστα με τέτοιου όγκου ηχεία, όχι παιδιά, sorry. Αυτό που έκανα ήταν ήδη υπέρβαση (αισθητικά μιλώντας πάντα) και παρακάτω δεν έχει.

Αλλά δεν φταίει κάνας άλλος. Εσείς φταίτε. Αν δεν είχα "γνωρίσει" εσάς, θα έπαιρνα κάνα Bose Acoustimass (ή όποιο είναι το σύγχρονο αντίστοιχο), θα έκανα τη δουλίτσα μου αόρατα, θα μου έλεγε η γυναίκα μου μπράβο (αντί απλά να "ανέχεται" την τρέλα μου) και θα'μασταν όλοι ευτυχισμένοι. Μουσική δεν ξέρω αν θα ακούγαμε αλλά, ε, δεν μπορείς να τα έχεις και όλα σ'αυτή τη ζωή!
Και όμως υπάρχει τρόπος να μπεί κεντρικό .
Αυτό που είπε ο ear , με ανάστροφη βάση από το ταβάνι να κατεβαίνει , μέχρι το ύψος των L,R.
Οταν δεν χρησιμοποιήται να μπαίνει μέσα σε κατασκευή από γυψοσανίδα να μην φαίνεται.
Κατεβαίνει όπως ανεβαίνουν τα 2 main , μπροστά από το τζάκι και φωλιάζει μέσα στην μπερζέρα.
Αν δεν το χωράει η μπερζέρα παίρνεις άλλη πιο φαρδιά. Η οποία θα είναι η μισή μπρσοστά από το τζάκι για λόγους συμμετρίας.
Τα πίσω , θα είναι κάτι πιο μικρό που επίσης θα κατεβαίνουν από το ταβάνι , με αντίστοιχους μηχανισμούς και θα εξαφανίζονται μέσα σε γυψοσανίδα. Το ίδιο και τα δύο άτμος.
Τα σαμπς είτε θα είναι μαζί με τα δύο main L,R , είτε κάπου αλλού στο χώρο.
Voila.
 

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
2.957
Reaction score
6.679
Βουα-σολ :p

Πίστεψέ με, έχω μελετήσει διάφορες "κουφές" ιδέες (και ο Αλέξης το ίδιο).
Αφού όπως είδες τη βρίσκω με τις πατέντες.

Αν καμιά μέρα έχω τη χαρά να σε φιλοξενήσω, θα δεις τον χώρο με όλες του τις λεπτομέρειες και θα δεις γιατί δεν γίνονται τα περισσότερα από αυτά.
 







Μηνύματα
3.044
Reaction score
10.101
Να ρωτήσω κάτι :

έχω την εντύπωση ότι στα ηχεία με καρδιοειδη λοβό δεν έχει (τόση) σημασία η απόσταση από τον τοίχο πίσω τους.
Υποτιθεται ότι είναι παρόμοιας απόδοσης όπως τα εντοιχισμένα ηχεία. Οπότε γιατί συζητάμε τα πίσω (κυρίως) και πλαϊνά όρια (δευτερευόντως) αφού μπορούν να επιτύχουν κατευθυντικοτητα ;


επίσης
Γνώμη μου :

πιστεύω ότι ηχητικά το σαλόνι πρέπει να γυρίσει ανάποδα δηλ tv και ηχεία να πάνε στον τοίχο που βρίσκεται ο τριθέσιος και αντιστοιχα ο τριθέσιος να πάει στην θέση της tv.
αυτό βέβαια εγκυμονεί παντόφλα :roflmao:
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Ορθώς.



Εγώ το βλέπω.

Καταρχήν, αν υπάρχει δυνατότητα, θα προχωρούσα τα ηχεία λίγο πιο εμπρός:

View attachment 208926

Και από κάτω τους, θα έχωνα εν ζεύγος σαμπ.

Στη συνέχεια, οι θέσεις των υπολοίπων 3:
(τα 2 πίσω μπορούν να κρέμονται από το ταβάνι, με αναστροφο μηχανισμό, να ανεβαίνουν όταν δε χρησιμοποιούνται).

View attachment 208927

Και λίγο πιο μπροστά οι δύο κεντρικές πολυθρόνες.
Αυτά. Κι άσε τον τρινοβ να τα φέρει.
Μπορεί. :hi:

Λεφτά θέλει.
Κλασσικά εικονογραφημένα.


ΥΓ. Τα άτμος, είναι τα εύκολα. :)

ΥΓ. 2 τα σαραουντ, 901. Λόγω απόστασης ακρόασης. Το κεντρικό, 801. Τα άτμος, θα το σκεφτώ όταν έρθει Κείνη η ώρα η καλή.
Η σύζυγος ειδικά θα ξετρελλαθεί με την προοπτική...
O Ear είναι πολύ αποτελεσματικός στην κατάστρωση...διαζυγίων,χωρίς να ήταν καν δικηγόρος.:laugh:

Α, απ'αυτή την άποψη, να τους γκρεμίσουμε όλους.
Να γίνει γήπεδο. Free field. Να κάνουμε συναυλίες :p
Να,κάτι τέτοια δεν μ'αρέσουν - που λέει και ο Ear - όταν ο χρήστης δείχνει απρόθυμος να κάνει καλοκαιρινό το χτίσμα ή να πάρει διαζύγιο...:lolsign:
Να ρωτήσω κάτι :

έχω την εντύπωση ότι στα ηχεία με καρδιοειδη λοβό δεν έχει (τόση) σημασία η απόσταση από τον τοίχο πίσω τους.
Υποτιθεται ότι είναι παρόμοιας απόδοσης όπως τα εντοιχισμένα ηχεία. Οπότε γιατί συζητάμε τα πίσω (κυρίως) και πλαϊνά όρια (δευτερευόντως) αφού μπορούν να επιτύχουν κατευθυντικοτητα ;
επίσης
Γνώμη μου :
πιστεύω ότι ηχητικά το σαλόνι πρέπει να γυρίσει ανάποδα δηλ tv και ηχεία να πάνε στον τοίχο που βρίσκεται ο τριθέσιος και αντιστοιχα ο τριθέσιος να πάει στην θέση της tv.
αυτό βέβαια εγκυμονεί παντόφλα :roflmao:
Καταρχάς οι κύριες θέσεις ακρόασης είναι προτιμότερο να βρίσκονται ελεύθερα στο χώρο,ιδίως όταν θα ήταν ανέφικτη η τοποθέτηση γενναίας απορροφητικής επένδυσης σε κοντινό οπίσθιο προς εκείνες τοίχωμα...

Πράγματι,οι παρενέργειες από οπίσθια εκπομπή σε ηχεία με καρδιοειδή λοβό μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.
Αυτό όμως δεν θα ίσχυε για κοντινά πλευρικά τοιχώματα,εφόσον ισχύει ικανή εκπομπή σε ακτίνα 90 μοιρών.
Ο καρδιοειδής λοβός δεν αποτρέπει να εκδηλωθούν οι ασυμμετρίες του χώρου με τις σχετικές ανισορροπίες από τη ζώνη Schroeder και κάτω.Η ενέργεια εκπέμπεται με ελεγχόμενη κατευθυντικότητα μπροστά από τα ηχεία,μεταδιδόμενη όμως στη συνέχεια προς όλες τις δυνατές κατευθύνσεις.
 



Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Και χωρίς διαζύγιο.

Γατάκια.
΄΄Ωραίοι τύποι,που λέει και μια γνωστή ψυχή...Ο ένας μας φωνάζει γατάκια κρατώντας το setup δικαναλικό και τρέμοντας μην μετακινηθούν κανα χιλιοστό τα B&W,ο δε άλλος επειδή δεν προέκυψε διαζύγιο με έναν ιδιόκτητο αφιερωμένο εξαρχής χώρο να φαίνεται λες και πέρασαν από εκεί οι Εκδικητές με τον Thanos...΄΄
1618384812087.png
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.067
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top