Η λύση.

Reaction score
677
Απάντηση: Η λύση.

Τα ncore-ια είναι σπίτι,αλλά δεν συνδέω απόψε για να μην την βγάλω στο τμήμα,κρίμα είναι....
Χάρηκά πάρα-πάρα πολύ που βρέθηκα σε αυτή την παρέα και γνώρισα τους ανθρώπους που γνώρισα.
Χάρηκα επίσης που άκουσα κι αυτά που άκουσα.
Για τον Βλάση και την κίνηση του να μου τα δώσει να τα ακούσω και να μου δείξει τόση εμπιστοσύνη,δεν μιλάω γιατί θα γίνω μελό και θα αρχίσει το δούλεμα.
Πάντως ευχαριστώ όσο πάει κι όσο δεν πάει.
Εντυπώσεις σε κανα δυό μερούλες..

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.404
Re: Απάντηση: Η λύση.

Για τον Βλάση και την κίνηση του να μου τα δώσει να τα ακούσω και να μου δείξει τόση εμπιστοσύνη,δεν μιλάω γιατί θα γίνω μελό και θα αρχίσει το δούλεμα.
Σνιφ.

Reaction score
677

Σε λίγο ανεβαίνει υλικό.
Μείνετε συντονισμένοι.

Reaction score
677

Άμα είναι ακατάλληλο
να κάτσω να περιμένω... αλλιώς θα πάω για ούζα...
Ακατάλληλο αν κάποιος δεν έχει μπάσα.
(Αν και η κάμερα δεν μπορούσε να κατέβει στα τάρταρα η δόλια...)

Reaction score
677

Άμα είναι ακατάλληλο
να κάτσω να περιμένω... αλλιώς θα πάω για ούζα...
Πήγαινε έτσι κι αλλιώς,το λιβανιστήρι το τιούμπ θα κάνει καμιά ώρα λέει να το ανεβάσει.

Reaction score
3.341

Did you enjoy ?
Τα δοκίμασες και στα μεσουψηλα ?

Reaction score
677

Did you enjoy ?
Τα δοκίμασες και στα μεσουψηλα ?
Τα enjoy εντελώς στα χαμηλά.
Τώρα βέβαια φαντάσου πως εγώ enjoy και τα densen εκεί,είναι ευαίσθητα παναθεμα για ηχεία κι ακούνε.
Μια ψυχή που τα ξέρει καλά μου είπε να τους βάλω 300Β 2χ7(!) επάνω και πάλι θα παίξουν.
Στα μεσουψηλά θα τα ακούσω το απογευματάκι,αλλά εκεί είμαι λίγο ιδιότροπος,είναι και ο χώρος ιδιότροπος ακόμα με τις αντηχήσεις του (που οσονούπω θα μπει σε σειρά).Φαντάσου πως οι τελικοί μου είναι ολόιδιοι-διαφορετικων χρονολογιών όμως-,κι εγώ γουστάρω μόνο τον παλιότερο που το μόνο που αλλάζει απ' τον άλλο είναι πως δεν έχει τοροειδή μετασχηματιστή αλλά R Core και ζεσταίνεται ελαφρώς ενώ αυτός που είναι στα κάτω είναι πάντα μπούζι.Οπότε οτι συμπέρασμα και να βγάλω εκεί δεν θα το θεωρούσα ασφαλές.Δεδομένου πως και τα ηχεία είναι σχεδόν άστρωτα ακόμα.....μάλλον υποψιάζομαι ακόμα τι ακούω,σίγουρος δεν είμαι αν τα σκεφτείς όλα μαζί.
Αβυσσος λοιπόν...
Παρ' όλα αυτά η δοκιμή θα γίνει,εννοείται.
Ως τώρα πάντως,με αυτά που έχω ακούσει,είναι πως τα Ncore είναι ακούραστα,αβίαστα,ταχύτατα και ουδέτερα ενισχυτικά που κάνουν αυτό που τους ζητάς.
Η ταπεινή μου γνώμη.

Reaction score
677

Εντυπώσεις λοιπόν.

Πριν γράψω το οτιδήποτε θέλω να επισημάνω πως αυτές είναι αποκλειστικά δικές μου εντυπώσεις,στο δικό μου σύστημα,στον δικό μου χώρο,με τα δικά μου αυτιά και γούστο.Επίσης να πω πως ο δικός μου τρόπος δεν είναι να ακούω συστήματα και μηχανάκια αλλά μουσική και ειλικρινά με αφήνει αδιάφορο το hype,οι παγιωμένες απόψεις,η τιμή και το οτιδήποτε τέλος πάντων δεν έχει να κάνει με την αναπαραγωγή αλλά με τον τρόπο του προσθέτει μέσα μας πόντους στο να μας αρέσει κάτι ή όχι.

Το σύστημά μου γνωστό,στα σκαριά ακόμα σχεδόν,ο χώρος (το μεγάλο ηχείο) αφρόντιστος,και οι μουσικές μου δεδομένες.
Λοιποοον...
Κατ' αρχήν να πω το πρώτο που μου έβγαλαν τα Ncore είναι πως είναι τίμια.Τίμια από άποψη τιμής,τίμια στο ότι δεν υπάρχει κάτι κρυφό στην κατασκεύη τους,τίμια στις μετρήσεις και τα χαρακτηριστικά τους.Υποθέτω πως χαλάνε την πιάτσα κατά κάποιον τρόπο με αυτά που προσφέρουν σε αυτήν την τιμή και με τον τρόπο που παρουσιάζονται.Κι αυτό δεν είναι λίγο...

Ηχητικά τώρα.Κατ' αρχήν τα τοποθέτησα στον κλάδο των χαμηλών στην θέση των Densen B300 (2x100 στα 8 ohm,2x200 στα 4).
Ονομαστικά η διαφορά ισχύος μεγάλη βέβαια αλλά παρ' ολα αυτά με το πρώτο άκουσμα διέκρινα πως τα Ncore έπαιζαν πιο χαμηλά κι αυτό φυσικά είχε να κάνει με την ευαισθησία εξόδου τους,οπότε με λίγο λιγότερο gain στο κρος στον κλάδο των υψηλών όλα ήρθαν στα ίσια τους.
Τα έπαιξα με κάθε διαθέσιμη πηγή,σε διαφορετικές εντάσεις,με διαφορετικά κροσαρίσματα και παντού με ικανοποίησαν στο έπακρο.Με τα δικά μου ευαίσθητα ηχεία,οι στάθμες έφτασαν σε επίπεδα που ο ήχος επηρέαζε οτιδήποτε δεν ήταν καρφωμένο ή στερεωμένο καλά χωρίς υποψία παραμόρφωσης ή κλιπαρίσματος.
Αυτό που περίμενα αλλά δεν το είδα,ήταν κάποια διαφορά στα σώματα απ' τους densen,κι αυτό μπορεί να έχει πολλές εξηγήσεις βέβαια και η πρώτη κατ' εμε είναι η απουσία του παθητικού κρος η οποία απαλλάσσει από πολλές αμαρτίες και κάνει το έργο των ενισχυτικών πολύ πιο εύκολο.Αν τώρα οι πιο έμπειροι έχετε πιο εμπεριστατωμένη εξήγηση,με χαρά να την ακούσω,εγώ με τα λίγα που ξέρω έτσι το εξηγώ.
Στο θέμα της οδήγησης δεν υπάρχει πιστεύω καν λόγος να αναφέρω κάτι,άλλωστε πιστεύω πως είναι και το δυνατό χαρτί τους.Τα κοψίματα ήταν όπως θα έπρεπε να είναι,είχα την αίσθηση πως όσο κι αν ανέβαζα την ένταση δεν θα άλλαζε κάτι,θα συνέχιζαν ακούραστα να κάνουν αυτό που κάνουν.
Φυσικά δεν θα αναφερθώ σε ηχητικό χαρακτήρα,αυτό πιστεύω είναι θέμα γούστου και εκπαίδευσης στο σωστό άκουσμα,αλλά πρέπει να ομολογήσω (με λίγη ντροπή) που μου έλειψαν λίγο κάποιες αρμονικές παραμορφώσεις που μάλλον εισάγουν πολύ διακριτικά οι κατά τ' αλλά ουδέτεροι densen στη μέση και στο άνω άκρο του κλάδου των χαμηλών.Τα Ncore είναι πιστότατοι αναπαραγωγείς όμως κι αυτό τους δίνει το πλεονέκτημα του να μπορεί να φέρει κανείς τον ήχο εκεί που θέλει με τα κατάλληλα κομμάτια σε προηγούμενο σημείο της αλυσίδας κατά το γούστο του όπως πολύ σωστά έχει επισημανθεί πολλάκις.

Ακολούθησε αλλαγή και τοποθέτηση στον κλάδο των υψηλών και ομοίως όπως πριν,έβαλα το gain τους στο μηδέν και χαμήλωσα των κλάδο των χαμηλών για να εξισορροπήσω.(Εδώ βέβαια πρέπει να πω πως και τις δυο φορές έγινε μπακαλίστικα με το αυτί ενώ ο σωστός τρόπος θα ήταν με μια απλή μέτρηση,αλλά πιστεύω πως δεν έπεσα πολύ έξω.)
Ομολογώ πως με όσα είχα ακούσει περί υψηλής ανάλυσης,κλινικού χαρακτήρα,κλπ,ημουν λιγάκι προκατειλημμένος πριν ακούσω.
Εγώ πάντως δεν άκουσα καθόλου έτσι.Άκουσα μια σωστή,ισορροπημένη αναπαραγωγή που δεν φώναζε,δεν τσίριζε (το αντίθετο!)και δεν ευνοούσε μέρη του φάσματος.Και πάλι βέβαια θα πρέπει να πω πως δεν είναι ακριβώς αυτό που έχω συνηθίσει και μου έλειψε λιγάκι το ανεπαίσθητα τονισμένο κάτω άκρο των μεσαίων.
Η σκηνή στα ζωντανά ήταν μεγάλη,τα όργανα σταθερά και το υπόβαθρο πολύ σκοτεινό όπως μου αρέσει.Ίσως να ένιωσα μια έλλειψη στα πολύ ψηλά αλλά αυτό θα μπορούσε και να συνδέεται με την επιλογή του να κρατηθούν ένα τι πίσω τα πρίμα κατά την κατασκευή των ηχείων μου αφού ο χώρος μου ήταν αφρόντιστος και ο γυμνός τοίχος πίσω τους θα έκανε πάρτι απ΄τις αντηχήσεις που και τώρα υπάρχουν μεν,ανεκτές δε.

Γενικά με ικανοποίησαν πέραν του δέοντος.
Φυσικά δεν είμαι σε θέση να συστήσω ή όχι σε κάποιον την απόκτησή τους,θεωρώ τον εαυτό μου πολύ άπειρο για κάτι τέτοιο.
Όμως,εκεί που οι συνθήκες απαιτούν καλή οδήγηση,εγώ θα τα είχα πολύ ψηλά στην λίστα των επιλογών μου.

(Ευχαρίστως διορθώστε μου τις όποιες ανακρίβειες,αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός που εκθέτουμε την άποψή μας,η παραπάνω γνώση...)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88