Η προσπάθεια μουΜηνύματα
862
Reaction score
1.559
Μάλλον θες και άλλο ένα sub τουλάχιστον
Άμα δώσεις γκάζια στο sub να κοκκινήσει για να τα έχει τα 80αρια db, μάλλον θα ακούς την πρώτη οκτάβα σαν μπουμπουνιτό βέβαια ,στην κουζίνα παρά στην θέση ακρόασης
 

Μηνύματα
1.495
Reaction score
2.294
Δεξιά, δίπλα από την μπαλκονοπορτα, εκεί που τώρα είναι το stand με τα στικάκια τα αρωματικά, δοκίμασες?

Πριν λίγο καιρό έπαιζαν στις αγγελίες 2 xtz 12.17 edge ενα μαύρο και ένα λευκό..

Καλορίζικο :roflmao:


 

Μηνύματα
99
Reaction score
138
Δεξιά, δίπλα από την μπαλκονοπορτα, εκεί που τώρα είναι το stand με τα στικάκια τα αρωματικά, δοκίμασες?

Πριν λίγο καιρό έπαιζαν στις αγγελίες 2 xtz 12.17 edge ενα μαύρο και ένα λευκό..

Καλορίζικο :roflmao:


Θα το μετρήσω αύριο και εκεί . Το είχα δει το sub αλλά ο φίλος το δίνει ακριβά 650 ευρώ . Εγώ πριν ενάμιση χρόνο το πήρα καινούριο 590. Βάζουν κάτι Black Friday εκπτώσεις αυτοί θα έχω το νου μου στο site τους ,παίρνουν και από παζάρια.. θα δούμε ! Έλεγα μήπως άλλαζα ενισχυτή πρώτα.. θα δείξει .
 

Μηνύματα
99
Reaction score
138
Καλημέρα παιδιά , μαντάρα τα έκανα με τις μετρήσεις , βάλε, βγάλε , άλλαξε θέση τώρα όλα μου ακούγονται χειρότερα . Δυστυχώς ο ελεύθερος χρόνος για μετρήσεις και παραπάνω μελέτη τελειώνει οπότε λέω να φέρω επαγγελματία να τελειώνω μια και καλή να απολαύσω επιτέλους τις ταινίες μου χωρίς να ρωτάω όλη την ώρα το διπλανό μου τι γίνεται επειδή έχω το νου μου στο subwoofer 😅

Παρ' όλα αυτά ανεβάζω κάποιες από τις δεκάδες μετρήσεις που έκανα το Σαββατοκύριακο , έτσι για να υπάρχουν :p. Η αλήθεια είναι ότι , οπουδήποτε και να το τοποθετούσα στο χώρο οι καμπύλες ήταν παραλλαγές της πρώτης, παρόμοιες με ίδιο αριθμό κοιλάδων και κορυφών οπότε δεν έχει νόημα να ανεβάσω τα πάντα .
 

Attachments


Μηνύματα
99
Reaction score
138
Λοιπόν σήμερα πήρα αποφάσεις . Μέσα στον επόμενο μήνα θα ξηλωθούν όλα τα ηχεία της taga harmony που είχα ως τώρα και θα αγοραστούν σοβαρότερα και ποιοτικότερα κομμάτια . Απ το παρόν σεταπ θα μείνει μόνο το Xtz 12.17 edge .

Ο χώρος φαίνεται στις παραπάνω φωτό , η απόσταση ακρόασης είναι από 2,60μ έως το πολύ 2.70 ( ακόμα και χώρο να αλλάξω στο μέλλον δε πρόσκειται να ακούω και να βλέπω πιο μακριά απ τις παραπάνω αποστάσεις ).

Δεύτερη απόφαση που πήρα είναι να ΜΗΝ πάω σε ενεργά ηχεία.
Αν τα αγόραζα όλα τώρα πακέτο ενισχυτή και όσα ηχεία πάρω εννοείται θα το συζητούσα για ενεργά .
Το σκεπτικό της αναβάθμισης είναι καλύτερα ηχεία άμεσα , αναμονή 1 χρόνο ; για τον Onkyo με το Dirac . Μέχρι να έρθει με το καλό Ευρώπη ο Onkyo τα νέα ηχεία θα παίζουν αναγκαστικά με τον Yamaha rxv 581 .
Για να καταλάβετε που θα κινηθώ οικονομικά σκέφτομαι τα Dali Oberon 5, Dali Oberon 7 , τα Dali Oberon 3 , Klipsch RP 600m , Klipsch Rp 6000, rp 5000, με τα αντίστοιχα περιφερειακά και κεντρικό τους .
Το σύστημα θα στηθεί για θέαση ταινιών σε φυσιολογικά για εμένα επίπεδα έντασης -15db άντε και λίγο πιο δυνατά εάν στο μέλλον μετακινηθώ σε μονοκατοικία .

Απορία πρώτη : Βάσης ή Δαπέδου ;
πχ Τα Dali Oberon 5 (δαπέδου με 2 γουφερ, 5" ) υστερούν ή υπερτερούν των Oberon 3 ( βάσης με 1 γουφερ 7") όταν όλα είναι κομμένα με 80hz crossover ; Ρωτάω γιατί τα βάσης που κοιτάζω είναι σημαντικά φθηνότερα από τα δαπεδου αδερφάκια τους .

Απορία δεύτερη :
Ο υπάρχον ενισχυτής θα μπορέσει έστω και μέτρια να οδηγήσει τα παραπάνω ηχεία για όσο χρειαστεί έως να αγοράσω νέο ;

Πριν μου προτείνετε το οτιδήποτε να πω ότι τώρα είμαι πιο κοντά σε αγορά 4 ίδιων ηχείων βάσης Dali oberon 3, 7" + το κεντρικό της σειράς Oberon Vocal . Στο παρελθόν τα παραπάνω έβγαιναν σε αρκετά χαμηλότερες τιμές από σήμερα ελπίζω bf να πέσουν ξανά .

Για κλείσιμο μια τελευταία ερώτηση , τα Klipsch RB 81 II με κόστος 200 ευρώ έκαστο από Γερμανία ποσο εύκολο είναι να οδηγηθούν ;

Ελπίζω να μη σας ζαλίζω και να μην σας εξόργισα πολύ για αυτό που είπα για τα ενεργά:p:lol:
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
161.621
Μηνύματα
2.563.783
Members
36.342
Νεότερο μέλος
GEORGE K.
Top