Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Reaction score
3
Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Πάντως αυτά τα C MOS δεν είναι τρανσίστορ (έχουν ημιαγώγιμα υλικά και αυτά) αλλά είναι ειδικης διάταξης ημιαγωγοί με πύλες όμοια με τα J FET.
Είναι δηλαδή από μόνα τους κάτι σαν μικρούτσικα Χ κυκλωματάκια (=άγνωστο χάος)
Δύο είναι η τρόποι για να πλησιάσουμε το γρύφο.
1. Ξέρουμε του κύκλωμα , άρα φτιάχνοντάς το και δοκιμάζοντάς το κατακαβαίνουμε τι κάνει.
2. Ξέρουμε τη συμπεριφορά και και τη λογική της λειτουργίας του κυκλώματος και πάμε τότε από μόνοι μας να κάτασκευάσουμε ένα κύκλωμα το οποίο θα κάνει αυτή τη συγκεκριμμένη λειτουργία. (πάμε τότε να επινοήσουμε ένα κύκλωμα με παρόμοια συμπεριφρά με το κύκλωμα του παληκαριού).
(Για να μη χρειαστεί ομως να "ανακαλύψουμε για δεύτερη φορά την Αμερική") Η πιο εύκολη λύση για εμάς, θα ήτανε η λύση νούμερο ένα. Αρκεί να μας βοηθήσει όπως είπα λιγάκι το παληκάρι.

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Λοιπόν....
Για να λειτουργήσει το πλάσμα χρειαζόμαστε έναν συνδυασμό DC. Το έχουμε ξαναναφέρει παραπάνω.!
Δηλαδή:
Στο μπουζί επι παραδείγματι, καθώς περνά η υψηλή τάση της τάξεως των 20 περίπου κιλοβόλτ, με λίγα αμπέρ (0,8 γιατα συνηθισμένα coils), για να φτιάξουμε πολλά αμπέρ εμείς χρειαζόμαστε και μια μικρότερη τάση περί τα 200 βόλτ, με πολλά αμπέρ όπου αυτός ο συνδυασμός, θα αποτελέσει σε έναν κεραυνό με πολλά βόλτ, πολλά αμπέρ!!
Αυτή την χαμηλή τάση με τα πολλά αμπέρ, την φτιάχνουμε με τον ινβέρτερ.

Έτσι περνώντας η υγρασία μέσα απο τον κεραυνό που γίνεται στο μπουζί, γίνεται απο υγρό, πλάσμα στιγμιαία. Και αυτό είναι που θέλουμε να πετύχουμε.

Τώρα το κύκλωμα λειτουργεί ώς εξής.
Σε κάθε κύκλο της μηχανής, επομένως και του ντιστριμπιτέρ, έχουμε 4 σπινθήρες, έναν σε κάθε μπουζί.
Τώρα εμείς, τοποθετώντας την χαμηλή τάση (με τα πολλά αμπέρ) παράλληλα με τον σπινθήρα του coil, καταφέρνουμε να ενισχύσουμε τον απλό σπινθήρα, και να τον κάνουμε έναν μικρό "κεραυνό". Έτσι μαζί με την υψηλή τάση παιρνάει και η χαμηλή με τα πολλά αμπέρ!!

Διακόπτης του κεραυνού, είναι ο ίδιος ο κεραυνός.! Δηλαδή υπάρχοντας υψηλή τάση (στιγμιαία), ο αέρας ανάμεσα στο μπουζί γίνεται (στιγμιαία πάλι) αγωγός ΚΑΙ για την χαμηλή τάσημε τα πολλά αμπέρ.

Πιστεύω να έγινα κατανοητικότερος απο τις προηγούμενες φορές....

Ξαναρωτήστε με για απορίες!!

Από που όμως ελέγχεται ο "ρυθμός" της λειτουργίας αυτού του κεραυνου;

Reaction score
0
Πάντως αυτά τα C MOS δεν είναι τρανσίστορ (έχουν ημιαγώγιμα υλικά και αυτά) αλλά είναι ειδικης διάταξης ημιαγωγοί με πύλες όμοια με τα J FET.
Αυτά ήταν που καήκανε στους ινβέρτερς. Και αναγκάστηκε να φτιάξει αυτή την "πλμογεννήτρια - μετασχηματιστή".

Κι εγώ την πρώτη λύση θεωρώ καλύτερη. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι οι τιμές των εξαρτημάτων που έχει βάλει στην "παλμογεννήτρια - μετασχηματιστή" του, και άν γίνεται να τα βάλουμε λίγο πιο δυνατά αυτά, ώστε να μπορούμε να έχουμε περισσότερα βαττ διαθέσιμα.

Περιμένω να ανεβάσει το σχήμα του κυκλώματος της παλμογεννήτριας.

Πάντως τη διαδικασία που λειτουργεί το "κύκλωμα πλάσμα" την κατάλαβες????

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Από που όμως ελέγχεται ο "ρυθμός" της λειτουργίας αυτού του κεραυνου;
Απο το ντιστριμπιτέρ!!!!

Δηλαδή στις 3.000 στροφές/λεπτό του κινητήρα με 4 μπουζί, έχουμε 12.000 κεραυνούς στο λεπτο.
Δηλαδή στο δευτερόλεπτο 12.000 διά 60 = 200 κεραυνοί το δευτερόλεπτο στις 3000 στροφές/λεπτό του κινητήρα. ( 200Ηz )

Reaction score
0
Κάτι που δεν τόνισα!!

Η χαμηλή τάση "ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ" την υψηλή να κάνει αγωγό τον αέρα για να περάσουν και οι δυο στην άλλη μεριά....!!!!

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Απο το ντιστριμπιτέρ!!!!

Δηλαδή στις 3.000 στροφές/λεπτό του κινητήρα με 4 μπουζί, έχουμε 12.000 κεραυνούς στο λεπτο.
Δηλαδή στο δευτερόλεπτο 12.000 διά 60 = 200 κεραυνοί το δευτερόλεπτο στις 3000 στροφές/λεπτό του κινητήρα. ( 200Ηz )
μόνο από το ντιστριμπιτερ;;;;;;;;;
είσαι σίγουρα σίγουρος;;

Reaction score
3

Τα μπουζιά είναι τελικά απλά και όχι ιριδίου,
ή είναι τελικά ιριδίου...
Τα καπάκι του ντιστριμπιτέρ με τις "επαφές" θα εντέξει, ή από τους σπινθήρες θα χαλάσουν πρόωρα οι επαφες...
Περιμένω νέα από το λεβέντη που έκανε το κύκλωμα...

Εδω είμαι...

Reaction score
3

Κάτι που δεν τόνισα!!

Η χαμηλή τάση "ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ" την υψηλή να κάνει αγωγό τον αέρα για να περάσουν και οι δυο στην άλλη μεριά....!!!!
Σιγά σιγά Ζήση μου αρχίζω να μπαίνω στο νόημα...
Να σκεφτείς ότι μέχρι τώρα το μυαλό μου "γυρνούσε" γύρω από το θέμα της καύσης του Υδρογόνου επειδή δεν είχα αντιληφθεί ουσιαστικά την έννοια του πλάσματος...
Για να γίνω πιο σαφής συλλογιζόμουν περισσότερο με την έννοια της ανταλλαγής των ιόντων ή των φορτίων, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει μέσα μου η έννοια του πλάσματος με τον τρόπο που το ανέφερες.

Ένα μόνο μπορώ να σου πω...
έχεις γυρίσει την "πυξιδα" του μυαλού μου στη σωστή κατέυθυνση...
Ισως ξεκινήσουμε πάλι από το μηδεν, αλλά αυτήν την φορά θα κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση ("Η διεύθυνσή μας θα είναι η διεύθυνση της ευθείας της λύσης και η φορά μας θα είναι αυτή προς τον στόχο της λύσης")

Reaction score
0
Όλα τα μπουζιά που χρησιμοποιούνε στα πειράματα (και βίντεο) είναι κανονικά χωρίς εσωτερική αντίσταση.

Ναί είμαι σίγουρος μόνο απο το ντιστριμπιτέρ. Ο συγκεκριμένος το δουλεύει μόνον με το ντιστριμπιτέρ. Εφόσσον έχει πλατίνες μέσα, λογικά αντέχει. Εξάλλου ο σπινθήρας γίνεται στο μπουζί και όχι μέσα στο ντιστριμπιτέρ. Έτσι νομίζω δηλαδής....

Κάτσε να βρω και βίντεα....

Reaction score
0
Να.... Δες:

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/MgY81rKw3Hw&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/MgY81rKw3Hw&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Στα αριστερά, φαίνεται καθαρά το ντιστριμπιτέρ....

Reaction score
3

Όλα τα μπουζιά που χρησιμοποιούνε στα πειράματα (και βίντεο) είναι κανονικά χωρίς εσωτερική αντίσταση.

Ναί είμαι σίγουρος μόνο απο το ντιστριμπιτέρ. Ο συγκεκριμένος το δουλεύει μόνον με το ντιστριμπιτέρ. Εφόσσον έχει πλατίνες μέσα, λογικά αντέχει. Εξάλλου ο σπινθήρας γίνεται στο μπουζί και όχι μέσα στο ντιστριμπιτέρ. Έτσι νομίζω δηλαδής....

Κάτσε να βρω και βίντεα....
μισό λεπτό... άρα την "εντολή" την δίνουν οι πλατίνες...
όταν λες ότι τα μπουζί δεν έχουν αντίσταση τι έννοείς;
Μπορούμε εμείς να άνοιξουμε την πορσελανη τους και να βγαλουμε καποια αντισταση;

Reaction score
0
άρα την "εντολή" την δίνουν οι πλατίνες...
Ακριβώς!!!!

όταν λες ότι τα μπουζί δεν έχουν αντίσταση τι έννοείς;
Μπορούμε εμείς να άνοιξουμε την πορσελανη τους και να βγαλουμε καποια αντισταση;
Υπάρχουνε μπουζί με αντίσταση και χωρίς. Η αντίσταση χρησιμοποιείται κυρίως στα αυτοκίνητα, για την μείωση των παραμορφώσεων στο ραδιο-cd απο τον σπινθήρα.

Σε μερικά μπουζί βγαίνουν οι αντιστάσεις ξεβιδώνωντας το σιδεράκι απο την κορυφή του, εκεί που μπαίνει η μπουζόπιπα.

Reaction score
3

Ακριβώς!!!!

Υπάρχουνε μπουζί με αντίσταση και χωρίς. Η αντίσταση χρησιμοποιείται κυρίως στα αυτοκίνητα, για την μείωση των παραμορφώσεων στο ραδιο-cd απο τον σπινθήρα.

Σε μερικά μπουζί βγαίνουν οι αντιστάσεις ξεβιδώνωντας το σιδεράκι απο την κορυφή του, εκεί που μπαίνει η μπουζόπιπα.
Ζήση μου εγώ νομιζα ότι για να κόψουμε το θόρυβο στο ραδιόφωνο βάζουμε μπουζοκάλώδια με θωράκιση...
Ενας άλλος τροπος για να κόψουμε τον θόρυβο στα παλαια ραδιοκασσετοφωνα είναι να βάλουμε στο συν (12) κατά σειρά ένα πηνίο.
Σημερα όλα το ραδιοσιντι το πηνίο το έχουν μέσα τους.

Reaction score
0
Τώρα που είπες πηνίο....

Άν στην έξοδο του pulsed DC 220 volt μετά την παλμογεννήτρια βάζαμε ένα πηνίο εν σειρά, τότε δεν θα είχαμε μια εξομάλυνση του κύμματος????

Όσο για τον λόγο της αντίστασης στο μπουζί, αυτό έχω ακούσει. Περεταίρω δεν ξέρω, τι να σου πω....

Reaction score
0
Μου έδωσες πάντως μεγάλη χαρά που κατάλαβες την όλη λειτουργία του κυκλώματος και το τι μπορεί να γίνει μ'αυτό.

Να 'σαι καλά, και εδώ είμαστε να τα λέμε όλα!!

έλα....

Reaction score
3

Ζήση μου το καλό είναι ότι ευτυχώς τα βίντεο αυτα του γιου τιουμπ τα είχα δει και εγώ μόνος μου από πιό μπροστά.
Είχα όμως την επιφύλαξη ότι αυτά τα ψάχνουν "οι γκαζιάρηδες" και για αυτον τον λόγο δεν τα έδωσα και πολύ σημασία.
Το θέμα είναι αυτό που έλεγα από παλαιά... Η πράξη είναι ανώτερη της θεωρίας...
Με την πράξη διορθώνεις, προσαρμόζεις με την πραγματικότητα την υπάρχουσα θεωρία.
Ετσι κι αυτό εάν δοκιμαστεί και βγει αληθινό τοτε πιθανό να προσπαθήσουμε να δώσουμε μία ερμηνεία.
(Οταν ο άνθρωπος πρωτοαναλάλυψε τη φωτια έστω και κατα λάθος, την χρησιμοποίησε.
Δεν έψαξε να βρει ούτε για για το για ποιό λογο λειτουργεί , ούτε σε ποιές συχνότητες ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας βγάζει τα διάφορα χρώματα. Μπορεί στην αρχή να την φοβήθηκε λίγο, αλλά δεν έπαψε να την περιεργάζεται χωρίς να ξέρει τι είναι.)

Σιγα σιγα όμως εμπλούτισε τις γνώσεις του (πάνω στη φωτιά) και ακόμη τις εμπλουτίζει... (βλέπε εμάς...)

Καπου άκουσα έναν αμερικανο να λεει (και φάνηκε) ότι με την σύνδεση γεφύρωμα μιας διόδου ισχύος (την οποία πηρε από ένα φούρνο μικροκυμάτων) του συν 12 με την υψηλή του coil, αυξήθηκε θεαματικά η εκρηξούλα του μπουζί.
(Τωρα για το κύκλωμα , θα το ψάχνουμε ο καθένας από τη δική του πλευρά και με το δικότου τρόπο (είτε επιστημονικό είτε όχι) και μετά θα ξαναβρισκόμαστε για μια συγκεντρωτική συζήτηση.
Βεβαια πρόσεξα ότι ολοι χρισημοποιούσαν θα λέγαμε κάτι σαν πλατίνες (τη μια ο ένας με ντιστριμπιτέρ, την άλλη ο άλλος με ρελε το οποίο σημειώνουμε ότι έχει κι αυτό πλατίνες κλπ). Δεν ξερω έτσι εαν δουλέψει το σχέδιο με ηλεκτρονική (και φυσικά με το ειδικό coil ηλεκτρονικής) που έχουν τα αυτοκίνητα.

Και τέλος αφού όλα αυτά έχουν "καλώς", θα ήθελα με μεγάλη περιέργεια να δω την απόδοση του κινητήρα.

Χωρις να θελω να "τρέξω" παραπάνω θα έλεγα ότι για δοκιμή έχω κι εγώ μια μηχανή από αλυσοπρίονο που δουλεύει. Βεβαια είναι δίχρονη αλλά νομίζω ότι αν φτάσουμε μέχρι εκεί, πιθανόν να δουλέψει και αυτή (ακόμη και χωρίς λάδι στο μείγμα)

Ζηση μου, να ξέρεις ότι για να "ψάξω" το κύκλωμα και ακόμη και να το πειράξω (προς το καλό) μπορει να χρειαστώ χρόνο...
Χρειάζομαι σίγουρα χρόνο από ότι καταλαβαίνεις για να ψάξω κι εγώ στα "κιτάπια" μου και να κάνω τα πειραματάκια μου
(Ωστε να βγάλω μερικά συμπεράσματα και μετά όπως είπα να το διορθώσω καλύτερα στη πράξη)

εδω είμαι...

Reaction score
3

Τώρα που είπες πηνίο....

Άν στην έξοδο του pulsed DC 220 volt μετά την παλμογεννήτρια βάζαμε ένα πηνίο εν σειρά, τότε δεν θα είχαμε μια εξομάλυνση του κύμματος????

Όσο για τον λόγο της αντίστασης στο μπουζί, αυτό έχω ακούσει. Περεταίρω δεν ξέρω, τι να σου πω....
Ναι από ότι γνωρίζεις ήδη από τη φυσική, το πηνίο σε σειρά είναι ένας πολύ καλός εξομαλυντής, ειδικότερα εάν συνδυαστεί και με δύο πυκνωτές . Εναν πρίν , και έναν μετά το πηνίο.

Για τις τάσεις της τάξης των 220 βολτ μπορέις να βάλεις για πηνίο αυτά τα λευκά μπαλάστ που έχουν για υποδοχή σύνδεσης μία διπλή κλέμα καλωδίων. Αυτά τα χρησιμοποιούνε στις γνωστές λάμπες φθορισμού.
Είμαι σίγουρος ότι τα ξέρεις...
εδώ είμαι...

Reaction score
3

Μου έδωσες πάντως μεγάλη χαρά που κατάλαβες την όλη λειτουργία του κυκλώματος και το τι μπορεί να γίνει μ'αυτό.

Να 'σαι καλά, και εδώ είμαστε να τα λέμε όλα!!

έλα....

Ολα , ολα , ολα , πλάσμα ή τίποτα...
που θα μπορούσε να πει και ο Καρβέλας.

Reaction score
3

Τελικά η συσκευή ηλεκτρόλυσης μπορεί να μην είναι και τόσο "άχρηστη"...
Ίσως θα μπορούσε να συνδυαστεί για να "ενισχύσει" κατα κάποιο τρόπο το "πλάσμα"

ποιος να ξέρει αραγε...

για αυτό πρέπει πρώτα να φτιάξουμε τη "μηχανή"...

εδω είμαι...

Reaction score
0
(Τωρα για το κύκλωμα , θα το ψάχνουμε ο καθένας από τη δική του πλευρά και με το δικότου τρόπο (είτε επιστημονικό είτε όχι) και μετά θα ξαναβρισκόμαστε για μια συγκεντρωτική συζήτηση.
Ότι φτιάχνουμε το ανεβάζουμε στο φόρουμ το σχολιάζουμε, το βελτιώνουμε και το γνωστοποιούμε!! Αυτή άλλωστε είναι η δουλειά του φόρουμ.

Βεβαια πρόσεξα ότι ολοι χρισημοποιούσαν θα λέγαμε κάτι σαν πλατίνες (τη μια ο ένας με ντιστριμπιτέρ, την άλλη ο άλλος με ρελε το οποίο σημειώνουμε ότι έχει κι αυτό πλατίνες κλπ). Δεν ξερω έτσι εαν δουλέψει το σχέδιο με ηλεκτρονική (και φυσικά με το ειδικό coil ηλεκτρονικής) που έχουν τα αυτοκίνητα.

Και τέλος αφού όλα αυτά έχουν "καλώς", θα ήθελα με μεγάλη περιέργεια να δω την απόδοση του κινητήρα.
Τα πάντα ξεκινούν απο το πρώτο σκαλί. Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο 5ο αφού ακόμα δεν έχουμε ανέβει στο 1ο, 2ο, 3ο..... κλπ. Πρώτα θα το δοκιμάσουμε σε απλά συστήματα και απλούς-παλαιούς κινητήρες, κι ύστερα τα πάντα εξελίσσονται.

Όσο για την απόδωση του κινητήρα, Και έστω ρελαντί να κρατήσει.... εγώ θα είμαι πολύ ευχαριστημένος!!!!

Χωρις να θελω να "τρέξω" παραπάνω θα έλεγα ότι για δοκιμή έχω κι εγώ μια μηχανή από αλυσοπρίονο που δουλεύει. Βεβαια είναι δίχρονη αλλά νομίζω ότι αν φτάσουμε μέχρι εκεί, πιθανόν να δουλέψει και αυτή (ακόμη και χωρίς λάδι στο μείγμα)
Σε παρακαλώ.... μην το κάνεις στη δίχρονη. Αφου δουλεύει το πριονάκι, άσ' το....
10000 φορές να σου στείλω ταχυδρωμικώς την τετράχρονη απ' το παπάκι που παλέβαμε πριν απο μερικά πόστ. Βρές ένα τρακαρισμένο-πεταμένο παπάκι καλύτερα (τετράχρονο), και πάρ' το τζάμπα. Πιστεύω πως είναι προτιμότερο....

Ζηση μου, να ξέρεις ότι για να "ψάξω" το κύκλωμα και ακόμη και να το πειράξω (προς το καλό) μπορει να χρειαστώ χρόνο...
Χρειάζομαι σίγουρα χρόνο από ότι καταλαβαίνεις για να ψάξω κι εγώ στα "κιτάπια" μου και να κάνω τα πειραματάκια μου
(Ωστε να βγάλω μερικά συμπεράσματα και μετά όπως είπα να το διορθώσω καλύτερα στη πράξη)
Δαμιανέ!! Δεν μας βιάζει κανείς!! εδώ είμαστε να τα κανονίσουμε όλα!!
Άλλωστε μέχρι την υλοποίηση του πρότζεκτ, της ανάφλεξης που φτιάξαμε στο παπάκι, έχουμε κανα-δυό βδομάδες.

Πάντως με χαροποίησε ιδιέταιρα το γεγονός, ότι κατανόησες πλήρως το κύκλωμα και βρισκόμαστε σε παράλληλο δρόμο.!!!! Πολύ καλό θετικό αυτό!!!!

Να σαι πάντα καλά!!
Ζησης

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.744
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88