Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Reaction score
3
Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Το coil που σου δείχνω , έχει από δεξιά το συν (+) και από αριστερά του το πλην (-) το οποίο δεν παει πάνω στην μπαταρία!!!!!!!!!!!!! αλλά πάει πάνω στο σημείο Γ.

Το σημείο Δ έχει μόνιμη γείωση!Το σειμείο Γ έχει διακοπτόμενο πλην και πάει πάνω στο coil.

Αυτός που δείχνω και κυκλωνω είναι ο πυκνωτής ο οποίος συνδέεται παράλληλα με τα σημεία Γ και Δ.
Δηλαδή το (+) του πυκνωτή (μικρή γραμμή στο σχέδιο) πάει πάνω στο σημείο Γ το άλλο (το Π του πυκνωτή) ή πλήν, πάει πάνω στη γείωση.

Ρωτα εαν θέλεις κάτι...
Εδώ είμαστε....

Reaction score
3

Σου ζητώ συγνώμη εάν η φωτογραφία δεν είναι και πολύ καθαρή, αλλά να ξερεις ότι βγαίνει άκρη...
Αν θες καθαρόγραψε το , και ξαναανέβασέτο καθαρό για να δω εαν θέλει διορθώσεις.
Επίσης ήθελα να πω ότι κοντα στην μπαταρία φαινονται άλλοι δυο πυκνωτες και έχω κυκλωσει τον διακοπτη S του κλειδιού της μηχανής.

Περιμένω...

Reaction score
0
Αν και είναι λίγο θωλό, κατάλαβα την διαφορά που μου λές!!

Λές να μήν γειώσω το coil, και να γειώσω τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας.
Και ότι το σημείο Γ είναι το διακοπτώμενο ( - ) του πολλαπλασιαστή και όχι της μπαταρίας.

Έκανα μια διόρθωση στο κύκλωμα σύμφωνα με το δικό σου. Τώρα είναι σωστό??

Υψηλότερη ανάλυση εδώ: http://farm4.static.flickr.com/3177/2981252705_c2eedb04ba_b.jpg

Ποιά η διαφορά όμως?? το ρεύμα την ίδια διαδρομή δεν κάνει??

Reaction score
0
Δεν μπορώ να καταλάβω καλά την μικρή γραμμούλα που τραβάς και εξηγείς παραπάνω. Η μήπως την κατάλαβα και το σχεδίασα σωστά??

Reaction score
0
Δεν μπορώ να καταλάβω καλά την μικρή γραμμούλα που τραβάς και εξηγείς παραπάνω. Η μήπως την κατάλαβα και το σχεδίασα σωστά??

Reaction score
3

Ο C2 που δείχνεις είναι ο πυκνωτής μας.

Έχεις κάνει λάθος σύνδεση στον C1 .Ζωγράφισε πάνω στον πλην (-) πόλο της μπαταρίας καρφωτά και μία γείωση.
Δηλ. γείωσε τον αρνητικό πόλο!

Ο C1 πάει πάνω στον θετικό πόλο το ένα του άκρο, και το άλλο στη γείωση.

Τον C1 και καθόλου να μην τον βάλεις , δεν θα πειράξει και πολύ.

Περιμένω...

Reaction score
3

Με την υπόδειξη που σου είπα (βγάζεις τον παρεμβαλλόμενο πυκνωτή C1 ΄που έχεις ανάμεσα στον πόλο και τη γείωση), και γειώνεις μόνον τον πόλο.

Τίποτε άλλο.

Η γραμμούλα μου , μη σε μπερδεύει, σβήσε την.
Γείωσε μόνον τον αρνητικό πολο της μπαταρίας.

Δειξε μου τη διώρθωση αν θες για ακόμα πιο σίγουρα...

περιμένω πάλι...

Reaction score
3

Και κάτι ακόμα που πιθανόν να εννοείται..
Το σημείο σου Δ είναι το ίδιο γειωμένο όπως και το σημείο Ζ.

εδώ είμαι...

Reaction score
3

Αψογος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτό είναι.
Ζήση μου, σου εύχομαι και πάλι, χίλια χρόνια να ζήσεις, και πάντα να σε καμαρώνουμε!

αυτά.

Reaction score
0
Το σημείο σου Δ είναι το ίδιο γειωμένο όπως και το σημείο Ζ.
Σαφώς και είναι γιεωμένο. Αλλιώς δεν θα κάναμε δουλειά....

Όλη η μηχανή είναι η γείωση.

Να σε ρωτήσω κάτι άλλο.... άν τη γείωση της μηχανής την έριχνα στην γείωση του σπιτιού, θα είχα λιγότερες πιθανότητες ηλεκτροπληξίας??
Εντελώς εγκυκλωπαιδικά!!

Αυτά..!!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Αψογος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτό είναι.
Ζήση μου, σου εύχομαι και πάλι, χίλια χρόνια να ζήσεις, και πάντα να σε καμαρώνουμε!

αυτά.
Σε εσένα συχαρητήρια που με βοήθησες να κατανοήσω ένα κύκλωμα, και δεν μου το έδωσες έτοιμο :624: :622: . Αλλιώς δεν θα το μάθαινα!!

Να με καμαρώσεις όταν θα εγκατασταθεί ο "plasma generator"....!! :621:

Reaction score
3

Τον πυκνωτή μας C2 , όπως έγραψα και προηγουμένως, θα σου πρότεινα να τον αγοράσεις (είναι πάνφτηνος) καλύτερα από έναν ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών. Έχει ένα μεταλλικό περίβλημα το οποίο "κλιψώνε" πάνω στη γείωση, και από το στρογγυλό ΄κεντρο του, βγαίνει ένα μικρό καλωδιάκι με κλιπσάκι το οποίο πάει πάνω στο διακόπτη (σημείο Γ).

και πάλι εδώ είμαι...

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Σε εσένα συχαρητήρια που με βοήθησες να κατανοήσω ένα κύκλωμα, και δεν μου το έδωσες έτοιμο :624: :622: . Αλλιώς δεν θα το μάθαινα!!

Να με καμαρώσεις όταν θα εγκατασταθεί ο "plasma generator"....!! :621:

Λοιπόν ουδεν κακόν αμιγες καλού...
Είχε λοιπόν και τα "καλά" του που παιδέψαμε λίγο το κύκλωμα.

Μου έδωσες πάντως μεγάλη χαρά!

Υ.Γ.
Το κύκλωμα να το φυλάξεις σαν κόρη οφθαλμού και θα προσέχεις να μην το χάσεις, ούτε να το αλλάξεις, διότι είναι σωστό!

Reaction score
0

Τον πυκνωτή μας C2 , όπως έγραψα και προηγουμένως, θα σου πρότεινα να τον αγοράσεις (είναι πάνφτηνος) καλύτερα από έναν ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών. Έχει ένα μεταλλικό περίβλημα το οποίο "κλιψώνε" πάνω στη γείωση, και από το στρογγυλό ´κεντρο του, βγαίνει ένα μικρό καλωδιάκι με κλιπσάκι το οποίο πάει πάνω στο διακόπτη (σημείο Γ).

και πάλι εδώ είμαι...
Μάλιστα.... Θα το ψάξω για τον πυκνωτή στον "μπαρμπα μήτσο της γειτονιάς σας". Μάλλον θα μου ζητήσει το μοντέλο της μηχανής. Να του πώ ένα στην τύχη, ή να του πω τι πυκνωτή θέλω συγκεκριμένα??

Σ' ευχαριστώ ολόψυχα πάντως για την βοήθεια που μου έδωσες!!, Δεν έχω λόγια!!

Μόλις ανέβω στο χωριό, θα αρχίσω την κατασκευή, και θα τραβήξω φωτογραφίες με τα πάντα. Σε αρχική φάση, θα δουλέψει κανονικά, και περί τα χριστούγεννα, θα ξανα ανέβω με σκοπό την τελική εγκατάσταση του "plasma generator"

Η κατασκευή του θα γίνει εδώ, Αθήνα ώστε να μην είναι πολύ χρονοβόρα τα πειράματα και οι ενημερώσεις!!

Αυτά....
Εδώ είμαστε κάθε μερα όλη μέρα, ελέγχωντας το φόρουμ, για κάθε σχόλιο και παρατήρηση!

Ένα μεγάλο πάλι ευχαριστώ στον Δαμιανό, για τα φώτα του στην κατασκευή του παραπάνω κυκλώματος. :622:

Reaction score
3

Παρακάλώ , δεν έκανα και τίποτε σπουδαίο...
Εξάλλου κι εσύ λιγάκι ακόμα αν το σκευτόσουν , είμαι σίγουρος ότι θα το έβρισκες κι από μόνος σου.
Εγώ απλά επιβεβαιωσα το σωστό.
Ναι, τον πυκνωτή που θα πάρεις , καλό είναι να διευκρινήσεις στον ηλεκτρολόγο και τον τύπο από το μηχανάκι σου, διότι "πιστεύω" ότι αυτός θα ξέρει καλύτερα...

Και πάλι Ζήση μου να είσαι καλά.
Σε ευχαριστώ και εγώ για τη χαρά που μου έδωσες.
Τα λέμε πάλι...

Reaction score
0

Πέθανα στο γέλιο, πολύ μου άρεσε αυτό με τη γείωση της πολυκατοικίας. Ετσι, έτσι προσέχουμε για να έχουμε...
Μήπως το CDI που λές είναι Capasitive Discharge Ignition? Ανάφλεξη με πυκνωτή εκφόρτισης? Γιατί τέτοιες ηλεκτρονικές υπάρχουν. Πάντως εγώ όταν δίνω 12V σε πολ/στή έστω και στιγμιαία δεν παίρνω υψηλή στην έξοδο. Γιατί;

Reaction score
3

Πέθανα στο γέλιο, πολύ μου άρεσε αυτό με τη γείωση της πολυκατοικίας. Ετσι, έτσι προσέχουμε για να έχουμε...
Μήπως το CDI που λές είναι Capasitive Discharge Ignition? Ανάφλεξη με πυκνωτή εκφόρτισης? Γιατί τέτοιες ηλεκτρονικές υπάρχουν. Πάντως εγώ όταν δίνω 12V σε πολ/στή έστω και στιγμιαία δεν παίρνω υψηλή στην έξοδο. Γιατί;
Εάν το πρωτεύον το τροφοδοτεί πυκνωτής (εαν κατάλαβα καλά) 12 βολτ, (στιγμιαία το τονίζω) και δεν δίνει "σημεία ζωής" το δευτερεύον υψηλής, τότε μπορεί να μη φτάνουν τά αμπέρ του πυκνωτή στο πρωτεύον.
Έχω γράψει αρκετά πάνω στην εκφόρτηση του πυκνωτή.
(Το ρεύμα εκφόρτισης δεν είναι σταθερό και φθίνει συνεχώς σε συνάρτηση με το χρόνο)

Εδώ είμαστε...

Reaction score
0

Γείωσες την κάθοδο του μπουζιού???? (στο πλήν δηλαδή)

Σωστός για capacitive!! Χαζομάρα μου.!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.805
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός