Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Reaction score
3
Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Γειά σου Χιονάτη μας:107:
Από ότι βλέπεις έχουμε μιά ωραία παρέα εδώ:107:
Για εμάς τουλάχιστον έχει πολύ ενδιαφέρον:107:
Φιλικά
Δαμιανός

Reaction score
3

Τουλάχιστον από εμένα, εάν δεν στρώσει πρώτα ο καιρός... μάλλον δεν θα μπορέσω να κάνω πολλά πράγματα...:107:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Τουλάχιστον από εμένα, εάν δεν στρώσει πρώτα ο καιρός... μάλλον δεν θα μπορέσω να κάνω πολλά πράγματα...:107:
Έχεις PM

Αν μπορείς να δώσεις καθαρή φθηνή Ενέργεια , θέρμανση τότε μπορείς να κάνεις ένα καλύτερο αύριο ίσως και μια νέα κυβέρνηση... που εξάγωντας ενέργεια και θέρμανση θα μπορεί να έχει οικονομική ευστάθεια.Χωρίς πολυεθνικές κερδοσκοπία. Αλλά αξιοκρατία.

ΖΗΤΑΩ ΧΟΡΗΓΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΑΜΕΣΑ.

Reaction score
0

Έχεις PM

Αν μπορείς να δώσεις καθαρή φθηνή Ενέργεια , θέρμανση τότε μπορείς να κάνεις ένα καλύτερο αύριο ίσως και μια νέα κυβέρνηση... που εξάγωντας ενέργεια και θέρμανση θα μπορεί να έχει οικονομική ευστάθεια.Χωρίς πολυεθνικές κερδοσκοπία. Αλλά αξιοκρατία.

ΖΗΤΑΩ ΧΟΡΗΓΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΑΜΕΣΑ.

Νικολή μου, απο θέματος χρηματοδότησης, δεν μπορώ να κάνω κάτι...
Απο τεχνικής πλευράς όμως, έχεις όλη μου την καλή διάθεση, και ό,τι εμπειρείες έχω προσκομίσει μέχρι τα 17 μου χρόνια.

Ψάχνω να βρώ να κλέψω κάποιο σαββ/κο απο τα μαθήματα να ανέβω στο χωριό, μπάς και καταφέρω να ζωντανέψω την Unity.!! Όλα τα εργαλεία, κυκλώματα καλώδια και τα συναφή, τα έχω εκεί..!! Πιστεύω είναι ασφαλές μέρος, μιας και το σπίτι είναι στη μέση του πουθενά....

Όταν μπορέσεις και θελήσεις είμαστε εδώ, να μας πείς στο περίπου τι έχεις κάνει, και άν γνωρίζεις αν βαδίζουμε στο σωστό δρόμο εγώ κι ο Δαμιανός....
Έδω είμαστε να συμβάλλουμε με ό,τι μπορούμε....
3 μυαλά σκέφτονται περισσότερο απο ένα. Αυτό το έμαθα καλά με το Δαμιανό..!!

Να σαι καλά...!!

Υ.Γ. 1.: Τελικά πως πήγες με την συνέντευξη που έλεγες..??
2.: Αυτή η κυρία στο αβατάρ σου, είναι η Θάντερgen..;;;;

Reaction score
0

Δαμιανέ...!!!!

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, πρέπει να βάλουμε πυκνωτές εναλασσώμενου ρεύμετος στο κύκλωμα του πλάσμα. Είναι οι μόνοι που μπορούν να φορτίσουν και να ξεφορτίσουν τόσο απότομα, και τόσο γρήγορα.! Άν Βάλουμε DC ηλεκτρολυτικούς, θα ζεσταθούν και θα σκάσουν όπως οι δικοί μου τα Χριστούγεννα. :126:

Αυτοί απο φούρονους μικροκυμάτων είναι ιδανική περίπτωση.
Πήγαινε σε κάνα service ηλ/κων συσκευών. Λέω να πάω να πάρω 5-6 τέτοιους, απο βδομάδα.... :107:

έλα....

Reaction score
0

Γειά σας να μαι και γω...
Δεν χάθηκα ... πνίγηκα!
Να καλωσορίσω το φίλο micro user: Μήπως δίνεις και συ ασεπ?
Να σου πω ότι ΝΑΙ μεν έχεις δίκιο όσον αφορά τη ρύθμιση του αβάνς (αν αυτό εννοείς), ΑΛΛΑ στην περίπτωσή μας που το πείραμα γίνεται σε γενήτρια (σταθερές στροφές και φορτίο) η αυτο-ρύθμιση του αβάνς είναι λεπτομέρεια και δεν κάνει ουσιαστική διαφορά και καλύτερα να μην μπλεχτείτε παραπάνω με το θέμα...άλλωστε ας γυρίσει η μηχανή με νερό και ας μην έχει και την βέλτιστη ρύθμιση του αβάνς! Δεν πειράζει! Πιστεύω ότι καλύτερα να πάτε εκ του ασφαλούς και να ρυμίσετε λίγο "κομμένο" το αβάνς (αργοπορία) μιας και που ούτως ή άλλως μια τέτοια απότομη έκρηξη θα θέλει λιγότερο χρόνο από τη "διάδοση" της φλόγας της καύσης με βενζίνη και ας είναι και σταθερό σε πρώτη φάση.

Reaction score
0
Γεια σου ρε Βασιλάρα..!!
Πού είσαι ρε μεγάλε.... Σε ψάχναμε...!!:107:

Λοιπόν έχεις ένα point.!! Και είσαι μέσα στο μυαλό μου.!:126:

Εγώ υπομένω μέχρι το Σαββ/κο αυτό, που θα πάω στην Unity να της αλλάξω τα φώτα.... (να την βάλω πλάσμα εννοώ...!! :137:)

Η πράξη θα τα δείξει ΟΛΑ..!!
(ελπίζω να δείξει κάτι αισιόδοξο.... και να μην παιδευόμαστε τσάμπα...)

Υπομονή για μετά το 3ήμερο. Καθαρή Δευτέρα το βραδάκι, θα έχω ανεβάσει βίντεα φωτογραφίες και τα λοιπά.!!
Αντε να δούμε.... θα δουλέψει..??:133:

Agg

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Σωστόόόόόόόός!!

Παιδιά.... ρώτησα τον χημικό του φροντιστηρίου μου, και μου είπε ότι ο πιό αποτελεσματικός τρόπος ηλεκτρόλυσης είναι με προσθήκη Θειϊκού οξέος στο νερό. Έτσι τουλάχιστον επιτυγχάνεται η ηλεκτρόλυση στις βιομηχανίες απ' ότι μου είπαν. Θέλει ΠΡΟΣΟΧΗ όμως γιατί ΚΑΙΓΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΤΑΓΟΝΑ, ιδιέταιρα άν είναι συμπυκνωμένο. Θέλει γάντια αδιάβροχα λοιπόν!

Λέτε να πάω καμιά βόλτα μέχρι τον γεωπόνο να πάρω κάνα μπουκαλάκι?? Αυτός θα έχει σίγουρα πιστεύω!
Τωρα αρχισα να διαβαζω το εν λογο thread και εφτασα σε αυτο το σημειο.Αν χρησιμοποιησεις ετοιμο ηλεκτρολιτη (ο οποιος περιχει θεϊκο οξυ)που βαζουν στις μπαταριες θα ειχες και καλη αποδοση και θα γλυτωνες απο κοπο και ρισκο πιστευω.

Reaction score
0
Γεια χαρά σε όλη την παρέα.!!

Λοιπόν, τα νέα, είναι καλά..!!!!
Πολύ καλά μπορώ να πώ....!!

Πρόλαβα να τραβήξω μόνο ένα βίντεο, καθώς δούλευα με βενζίνη.
Έχουμε το κύκλωμά μας με το πλάσμα, και το βάζουμε στην Unity.
Δουλέυοντας τη μηχανή με βενζίνα, (όπως στο βίντεο) παρατήρησα ότι τα καυσαέρια απο την εξάτμιση, δεν μύριζαν σχεδόν καθόλου.!!

Δείτε το βίντεο, το τράβηξα στα κολυβοεγγλέζικα....

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/piR4fqOVDDg&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/piR4fqOVDDg&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Αφού τράβηξα το βίντεο, ακούστε πλάκα...
Βρίσκω ένα μπουκάλι πλαστικό του λίτρου, το φουλάρω νερό απο τη βρύση, και του βάζω κι ένα σωληνάκι. Ύστερα βγάζω το καλμπυρατέρ, και βάζω το σωληνάκι με το νερό κατευθείαν στη βαλβίδα εισαγωγής.... :137:
(ξεχασα να πώ, ότι είχα βγάλει την παροχή της βενζίνης απο πρίν, και η μηχανή δούλευε μέχρι που άδειασε το καλμπυρατέρ απο βενζίνη)
Ε λοιπόν παιδιά....
Δούλεψε...!!!!:111:
Δούλεψε, για λιγάκι (10 - 15 δευτερόλεπτα), αλλά μετά γέμισε ο χώρος καύσης νερό και "στούμπωσε" όπως λέμε. Και μετά δεν γύρναγε...!! Τρελάθηκα εγώ.... λέω πάει το χαλάσαμε το μηχανάκι ακόμα δεν το πήραμε.... Αλλά μετά την σενιαρα, της έβγαλα το μπουζί, την άδειασα, και την έβαλα να ζεσταθεί τρέχοντας με βενζίνη για να στεγνώσουν όλα τα νερά.

Το παράδοξο είναι ότι δεν είχα χρόνο, να το ξανακάνω όλο απο την αρχή.... :141:
Ετσι θα τα είχα τραβήξει και βίντεα και φωτογραφίες όλα....

Τέλος πάντων... Σημασία έχει οτι ΔΟΥΛΕΥΕΙ παιδιά.... ΔΟΥΛΕΥΕΙ...!!!! :626:
Eλπίζω το πάσχα να βρώ καιρό με τα μαθήματα, και να ξαναπάω στο χωριό να τα καταγράψω όλα....!!

Τα σχόλια δικά σας,
Ζήσης

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.215

Συνέχισε Κύρο γρανάζι!:126:

Agg

Reaction score
0

Δουλεψε με σκετο νερο;

Reaction score
0

Συνέχισε Κύρο γρανάζι!:126:
Σ' ευχαριστώ φίλε μου..!!
Με εμποδίζουν λίγο τα μαθήματα, γι' αυτό πρέπει να κάνω λίγο υπομονή μέχρι το καλοκαιράκι.... :107:
Δουλεψε με σκετο νερο;
Γιές..!!
κατευθείαν, και χωρίς καλπυρατέρ, νερό απο τη βρύση..!!
Επρεπε όμως λίγο να το μετριάσω το νερό γιατί όπως είπα και απάνου, γέμισε ο χώρος καύσης με νερό και στούμποσε η μηχανή, και δεν γύριζε.... :137:

Βλέπουμε....!!

Agg

Reaction score
0

Kατι δεν εχω καταλαβει.
Εγινε αναφλεξη του νερου;
Πως;

Reaction score
0
Ανάφλεξη όχι.
Κάτι γίνεται όταν το νερό περνάει μέσα απο ένα φωτοβολταϊκό τόξο (η ηλεκτροστατική εκκένωση ή σπινθήρα το ίδιο είναι) και διογκώνεται. Αυτο που έκανα παραπάνω είναι να μεγαλώσω τον ηδη υπάρχοντα σπινθήρα στο μπουζί, και να περάσω νερό απο εκεί μέσα.

That's all..!! :107:

Reaction score
3

Λοιπόν παιδιά, αυτό που κάνει μέχρι τώρα την εμβολοφόρα τετράχρονη (βενζινο-)μηχανή να κινείται, είναι ο τρίτος και μοναδικός ωφέλιμος από ενεργειακή άποψη χρόνος της μηχανής, κατά τον οποίον το έμβολο κινείται από το άνω νεκρό σημείο με μεγάλη ταχύτητα προς το κάτω νεκρό σημείο…

Αυτό μέχρι τώρα στους βενζινοκινητήρες επιτυγχάνεται με την απότομη πίεση που δημιουργείται κατά την ξαφνική έκρηξη του μείγματος της βενζίνης&αέρα και κατά τη μετατροπή του σε αέρια μορφή (καυσαέρια). Έτσι λοιπόν κατ’ αυτόν τον τρόπο κατορθώνουμε να κατεβάσουμε βίαια το έμβολο από το άνω νεκρό σημείο του κυλίνδρου προς το κάτω νεκρό σημείο.

Αυτό που μας ενδιαφέρει να κάνουμε είναι το να βρούμε διάφορους εναλλακτικούς τρόπους ώστε από κάποια αιτία, να αναγκάσουμε το έμβολο να κατέβει βίαια προς τα κάτω όπως ήδη έχουμε πεί.

(Ανοίγω παρένθεση…)

Ως γνωστόν από την ανόργανη χημεία, ξέρουμε ότι το νερό αποτελείται από δύο άτομα υδρογόνου και από ένα άτομο οξυγόνου. (Η-Ο-Η)
1 mole Η-Ο-Η (νερού) «ζυγίζει» 18 γραμμάρια.
Διότι 1 mole οξυγόνου «ζυγίζει» 16 γραμμάρια, και 2 mole υδρογόνου, «ζυγίζουν» από 2 γραμμάρια.
Στις συνήθεις συνθήκες, (1 ατμόσφαιρα πίεση, και 20 βαθμοί κελσίου θερμοκρασία) το νερό, θα έπρεπε να είναι αέριο.

Αλλά λόγω της διπολικότητας που παρουσιάζει το μόριο του νερού, αναπτύσσεται εκτός από τους γνωστούς ομοιοπολικούς δεσμούς μεταξύ του υδρογόνου και του οξυγόνου, ένας ακόμη διαμοριακός θα έλεγα δεσμός ο οποίος λέγεται δεσμός Van der Waals ή δεσμός υδρογόνου.
Αυτός είναι λιγότερο σταθερός από τον ομοιοπολικό δεσμό και συμβολίζεταί με τρείς τελίτσες (...) αντί του ομοιοπολικού δεσμού ο οποίος συμβολίζεται με μία παύλα (-)

Εάν λοιπόν βρίσκαμε έναν τρόπο ώστε να σπάσουμε την ηλεκτροστατικότητα του διπολικού αυτού δεσμού (υδρογόνου), τότε το νερό ξαφνικά από υγρό θα γινόταν αέριο.

Το θέμα λοιπόν είναι ο τρόπος με τον οποίον θα σπάσουμε αυτόν τον δεσμό.
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μάθουμε περισσότερα πάνω στην φύση και τη σταθερότητα του δεσμού αυτού ο οποίος βασίζεται στην ηλεκτροθετικότητα που παρουσιάζει το άτομο του υδρογόνου το οποίο «γεμίζει» ομοιοπολικά την μοναδική Κ στοιβάδα με 2 ηλεκτρόνια, σε αντίθεση με την ηλακτραρνητικότητα που παρουσιάζει το άτομο του Οξυγόνου το οποίο «προσπαθεί να γεμίσει» την εξωτερική του Μ στοιβάδα με 8 ηλεκτρόνια

Έτσι η πρώτη στοιβάδα Κ (η πιο κοντινή στον πυρήνα) του ατόμου του οξυγόνου έχει με 2 ηλεκτρόνια, η δεύτερη και πιο απόμακρη από τον πυρήνα στοιβάδα L γεμίζει με 8, και η τελευταία που έχει 6 ηλεκτρόνια, δανείζεται και 2 ηλεκτρόνια από τα δύο άτομα του Υδρογόνου και έτσι έχει τελικά 8 ηλεκτρόνια (ηλεκτραρνητικό Οξυγόνο)

Αυτά προκύπτουν από το γνωστό τύπο 2 επί (n εις το τετράγωνο) της συνθήκης του Βohr, όπου n είναι φυσικός αριθμός και παίρνει τιμές 1, 2, 3 κλπ.
Επίσης πρέπει να πούμε ότι η εξώτατη στοιβάδα του κάθε ατόμου συμπληρώνει υποχρεωτικά με 8 ηλεκτρόνια (εκτός από την Κ η οποία συμπληρώνει με 2 ηλεκτρόνια, όπως στο στοιχείο Ήλιο He)

Έτσι λοιπόν όπως είπαμε μέχρι τώρα:
Η Κ στοιβάδα συμπληρώνεται με n=1
Και [2επί (1 εις το τετράγωνο)] = 2 ηλεκτρόνια

Η L στοιβάδα συμπληρώνεται με n=2
Και [2 επί (2 εις το τετράγωνο)] = (2 επί 4) = 8 ηλεκτρόνια

Η θεωρία μας λέει ότι εάν καταφέρουμε να αποσπάσουμε έστω και 2 ηλεκτρόνια από το άτομο του Οξυγόνου, τότε αυτό θα πάψει να συμπεριφέρεται ηλεκτραρνητικά και επομένως το μόριο το νερού θα πάψει να είναι δίπολο με συνέπεια να μην υφίσταται πλέον ο δεσμός Van der Waals και έτσι το νερό όπως όλα τα αέρια θα παρουσιάζει την τάση του να καταλάβει τον χώρο στον οποίο βρίσκεται…
Και μάλιστα με αρκετά βίαιο τρόπο...
Θα μπορούσε επομένως "να κατεβάσει απότομα" ακόμη και ένα έμβολο...:112:

Agg

Reaction score
0

Δαμιανε ολη η διαδικασια που μας περιεγραψες ειναι δυνατον να γινει με τον σπινθηρα απο ενα μπουζι;

Reaction score
3

Φίλε μου Agg, μέχρι τώρα καταφέραμε να δείξουμε (από πειράματά μας σε προηγούμενα πόστ) το λεγόμενο "πλάσμα" το οποίο μπορεί να γίνει και με ένα συνηθισμένο μπουζί...
τώρα εάν πρέπει να κάνουμε και κάτι άλλο όπως π.χ. ταυτόχρονη διοχέτευση υδρογόνου το οποίο θα προέρχεται από την ηλεκτρόληση του νερού (την οποία και αυτή παρουσιάσαμε σε άλλο θέμα) είναι κάτι που θα το δείξει το μέλλον...
Προς το παρόν, και μέχρι να καλυτερεύσει ο καιρός, όπως έχω ήδη πει, δεν θα μπορούσα τουλάχιστον προσωπικά να κάνω στην πράξη περισσότερες δοκιμές...

Σ'ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σου:107:

Εδώ θα είμαστε...

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.743
Members
38.489