Κυνηγωντας το Απολυτο

Reaction score
153
Μετα απο αμετρητες ακροασεις και ακουγοντας πολλα ηχεια-συστηματα που κανανε πολλα λεφτα συνηδητοποιησα οτι το απολυτο δεν υπαρχει,Ολα ειναι θεμα γουστου και αποψης τελικα.
Γιατι ηχεια "αναφορας" απλα με αφηναν αδιαφορο. Εκτος απο μεγαλα Tannoy και Montana,τα οποια δεν με καλυπταν ακριβως.

Αποφασισα λοιπον να Φταξω το δικο μου ηχειο με την λογικη οτι μποροντας πληρως να το παραμετροποιησω θα φτασω στο επιθημητο αποτελεσμα το οποιο για εμενα προσωπικα ειναι η αναπαραγωγη μιας ψευδαίσθησης.

Με ελαχιστες γνωσεις σε βασικους τομεις και πληρης σε αλλους αρχισα το Project.

Για να ειμαι ξεκαθαρος

Δεν το παιζω μαγκας,δεν εχω εκτεταμενες γνωσεις απλα ξερω ακριβως τι θελω.

Οποιος εχει πραγματα να πει ασ τα πει,οποιος θελει να κραξει ασ κραξει αλλα δεν νομιζω οτι εχει ιδιαιτερο νοημα...

Σημερα εφτασε το 1 πακετο με τα μεγαφωνα(mid-low) απο AudioTechnology

FLEXUNITS 12 F 77 25 10 KAP
C-QUENZE 18 H 52 06 13 SDKA

Oριστε και μερικεσ φωτο που τραβηξα

http://postimg.org/gallery/7wmtjc2y/de86b68d/

Το Tweeter θα ειναι Raal Ribbon 70-20XR

Θα τρεχουν με Electronic crossover(pass labs) και bi-amp(mark levinson 27,5+23,5)

Reaction score
1.788
Φιλε μου συνεχισε το εργο σου . Εδω ειναι η diy κατηγορια και δεν εχει το δικαιωμα κανενας να σε κραξει. Οποιος τολμισει ασ μας δειξει τις δικες του απολυτες κατασκευες. Η diy εχει αναγκη απο ανθρωπους με ορεξη αλλα κυριος με παθος γι αυτο που στοχευουν!! Καλη συνεχεια .

Reaction score
140
εξαιρετικά μεγάφωνα , η μόνη μου ένσταση θα είναι περί crossover καμπίνας και κουρδίσματος , πίστεψε με αυτα τα 3 είναι η ουσία ενός ηχείου :drinks:

Reaction score
153
Φιλε μου συνεχισε το εργο σου . Εδω ειναι η diy κατηγορια και δεν εχει το δικαιωμα κανενας να σε κραξει. Οποιος τολμισει ασ μας δειξει τις δικες του απολυτες κατασκευες. Η diy εχει αναγκη απο ανθρωπους με ορεξη αλλα κυριος με παθος γι αυτο που στοχευουν!! Καλη συνεχεια .
Thanks
:party:

Reaction score
153
εξαιρετικά μεγάφωνα , η μόνη μου ένσταση θα είναι περί crossover καμπίνας και κουρδίσματος , πίστεψε με αυτα τα 3 είναι η ουσία ενός ηχείου :drinks:
Αυτο χρειαζεται χρονο..
Αλλα νομιζω οτι η ενεργη διενισχυση ειναι ο μονος τροπος για το κατι παραπανω.

Reaction score
153
ολα μαζι και με κροσοβερ?
Δεν ξερω ακομα γιατι δεν τα εχω παρει ακομα ολα.
ψαχνομαι πολυ γιατι δεν ειναι ακριβως φτηνα εξαρτηματα,το κρος εχει κανα 5αρι.

Reaction score
677
Ορίστε κι ένα θέμα με ενδιαφέρον λοιπόν...
Τα υλικά υπάρχουν λοιπόν κύριοι...πεδίον δόξης λαμπρό για τους γνώστες...
(Καλά,οι 'ωχ αδερφέ" και οι υπόλοιποι βαριεστημένοι,θα πουν πολλά,το υποψιάζομαι,αλλά γι' αυτό υπάρχουν τα φίλτρα...)
Καλή επιτυχία,το λέω και το εννοώ!

Reaction score
677
Τάκη,να είσαι σίγουρος πως αισθητικά και ποιοτικά θα είναι κόσμημα,10 επίπεδα επάνω από cost no object εμπορικές κατασκευές σε επίπεδα φινιρίσματος και κατασκευής...
Κάτι ξέρω για να το λέω...

Reaction score
1.788
ειμαι σ
Τάκη,να είσαι σίγουρος πως αισθητικά και ποιοτικά θα είναι κόσμημα,10 επίπεδα επάνω από cost no object εμπορικές κατασκευές σε επίπεδα φινιρίσματος και κατασκευής...
Κάτι ξέρω για να το λέω...
ειμαι σιγουρος Σωκρατη!!!

Reaction score
1.772
Μετα απο αμετρητες ακροασεις και ακουγοντας πολλα ηχεια-συστηματα που κανανε πολλα λεφτα συνηδητοποιησα οτι το απολυτο δεν υπαρχει,Ολα ειναι θεμα γουστου και αποψης τελικα.
Γιατι ηχεια "αναφορας" απλα με αφηναν αδιαφορο. Εκτος απο μεγαλα Tannoy και Montana,τα οποια δεν με καλυπταν ακριβως.

Αποφασισα λοιπον να Φταξω το δικο μου ηχειο με την λογικη οτι μποροντας πληρως να το παραμετροποιησω θα φτασω στο επιθημητο αποτελεσμα το οποιο για εμενα προσωπικα ειναι η αναπαραγωγη μιας ψευδαίσθησης.

Με ελαχιστες γνωσεις σε βασικους τομεις και πληρης σε αλλους αρχισα το Project.

Για να ειμαι ξεκαθαρος

Δεν το παιζω μαγκας,δεν εχω εκτεταμενες γνωσεις απλα ξερω ακριβως τι θελω.

Οποιος εχει πραγματα να πει ασ τα πει,οποιος θελει να κραξει ασ κραξει αλλα δεν νομιζω οτι εχει ιδιαιτερο νοημα...

Σημερα εφτασε το 1 πακετο με τα μεγαφωνα(mid-low) απο AudioTechnology

FLEXUNITS 12 F 77 25 10 KAP
C-QUENZE 18 H 52 06 13 SDKA

Oριστε και μερικεσ φωτο που τραβηξα

http://postimg.org/gallery/7wmtjc2y/de86b68d/

Το Tweeter θα ειναι Raal Ribbon 70-20XR

Θα τρεχουν με Electronic crossover(pass labs) και bi-amp(mark levinson 27,5+23,5)
μπραβο φιλε μου.

το σημαντικοτερο ειναι που ξερεις τι ακριβως θελεις.
τα υπολοιπα θα τα βρεις.

Reaction score
677
Ναι Αυτο θελω να παρω,νομιζω ειναι η καλυτερη επιλογη.
Αλλα ειναι πολυ ακριβο το Γ@μημενο..
Originally conceived as a speaker designer’s crossover for those who dream beyond the limits.
Nearly endless configuration possibilities: 1-4 poles per filter, each pole independently adjustable between 22 hz and 18 kHz with variable “Q”.
Each filter with independent, continuously variable gain control. Each chassis selectable as stereo band pass or stereo 2 way operation.
Chassis may be paralleled or cascaded as required.

Ε γκαντ ντεμ ντριμ είναι παναθεμα το...

Reaction score
153
Originally conceived as a speaker designer’s crossover for those who dream beyond the limits.
Nearly endless configuration possibilities: 1-4 poles per filter, each pole independently adjustable between 22 hz and 18 kHz with variable “Q”.
Each filter with independent, continuously variable gain control. Each chassis selectable as stereo band pass or stereo 2 way operation.
Chassis may be paralleled or cascaded as required.

Ε γκαντ ντεμ ντριμ είναι παναθεμα το...
Νομιζω Σωκρατη οτι ειναι καλυτερο να δωσω βαρυτητα σε αυτο το μηχανημα και να κανω οικονομια στον 2 τελικο για τα μπασα,τουλαχιστον προς το παρον.

Ειναι ενα βημα παραπανω,και με της δυνατοτητες που εχει μπορω να "φερω" τις αποκρισεις ακριβως εκει που θελω.

Reaction score
677
Νομιζω Σωκρατη οτι ειναι καλυτερο να δωσω βαρυτητα σε αυτο το μηχανημα και να κανω οικονομια στον 2 τελικο για τα μπασα,τουλαχιστον προς το παρον.

Ειναι ενα βημα παραπανω,και με της δυνατοτητες που εχει μπορω να "φερω" τις αποκρισεις ακριβως εκει που θελω.
Και πολύ καλά νομίζεις...
Με την ευαισθησία των μονάδων σου δεν έχεις πρόβλημα για τελικό.
Το καλό κρος όμως είναι πάντα χρήσιμο.
Κι αυτό είναι το καλύτερο,άπειρες δυνατότητες παραμετροποίησης.

Reaction score
5.672
Καλή επιτυχία !
Μόνο να ξέρεις οτι θα χρειαστείς παρά πολύ χρόνο και παραπάνω υπομονή ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik