Λ.Ε.Α.

Reaction score
180
Απάντηση: Re: Λ.Ε.Α.

Εγω φιλε μου δεν το βλεπω ετσι απλα.Μπορει να πηγαινω σε καποια επειγουσα δουλεια ,η αναγκη.Μπορει πανω στην βιασυνη να ξεχασα να παρω λεφτα.Μπορει να ειναι αργα το βραδυ και να μην μπορω να βρω ευκαιρους φιλους που να βγαζουν τους...βαρυποινιτες απο το τμημα.:114:

Αυτο ειναι το συστημα που δεν βασιζεται στην καταστολη ?

Αυτο ειναι το συστημα που βασιζεται στην εφαρμογη των νομων και δεν κινδυνευει -πολυ- απο το ρουσφετι και το σβυσιμο κλησεων με το οποιο μεγαλωσαμε και αγαπησαμε...:142:

Επισης, αν εχεις ετοιμογενη τη γυναικα σου με σπασμενα τα νερα στο αμαξι, ε... και ο αναλγητος ευρωπαιος -υποθετω- θα δειξει καποια κατανοηση.

Επισης, εχει λεχθει κατα καιρους, και συμφωνω, οτι το υψος των προστιμων δεν λειτουργει και τοσο αποτρεπτικα οσο η επιτοπου εφαρμογη τους.

Σκεψου πχ.

παρκαρεις παρανομα και παιρνεις κληση για 150Ε. Εχεις διορια ενα μηνα να πληρωσεις. Και σε γραφουν μια φορα στο 4μηνο και βαλε (κατα τα ελληνικα προτυπα και αυτο αν εισαι και γκαντεμης).

παρκαρεις παρανομα και σε γραφουν για 20Ε, βαζοντας σου "παπουτσακι" ωστε να μη μπορεις να μετακινησεις το αυτοκινητο πριν πληρωσεις και σε τσακωνουν μια δυο φορες το μηνα (για να μη πω καθε φορα που παρκαρεις). Και η διαδικασια εχει ως εξης... περνεις τηλεφωνο και μετα απο μιση ωριτσα ερχεται η τροχαια.

Ποιο σου φαινεται πιο αποτελεσματικο?

Reaction score
180
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λ.Ε.Α.

Επίσης μην ανησυχείς, είμαι πολύ πιο συντηρητικός οδηγός κι ας μη φαίνεται.

Αρκεί να έχεις όλες τις αισθήσεις σε ετοιμότητα και να είσαι συγκεντρωμένος.

Καλα, κι εγω ειμαι πολυ πιο παρορμητικος οδηγος κι ας μη φαινεται...:137:

Μου αρεσει η αυτοοπεποιθηση... ειδικα, λενε, οτι με λιγο αλκοολ ανεβαινει κι αλλο...

Reaction score
51
Απάντηση: Λ.Ε.Α.

Για να μην πολυλογούμε....
Θεωρώ πως όλοι συμφωνούμε πως αν έχουμε ακινητοποιημένα οχήματα (πχ υπερβολική κίνηση στον δρόμο λόγω εξόδου κλπ) δια ροπάλου απαγορεύεται να κυκλοφορούμε στην Λ.Ε.Α. της οποίας η χρήση γίνεται μόνο με οχήματα υποστήριξης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, περιπολικά, οχήματα οδικής βοήθειας).

Από την άλλη, σε πολύ μεγάλο ποσοστό του εθνικού οδικού δικτύου, όπου έχουμε μία λωρίδα κίνησης και (περίπου) μία ως «Λ.Ε.Α.», είναι απλή (απλούστατη) λογική η κίνηση εντός της «Λ.Ε.Α.» γιατί αλλιώς θα φρακάρει το σύμπαν.
Δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει κανείς από την Πάτρα και θέλει να πηγαίνει παντού με 80km/h στην κανονική λωρίδα γιατί τότε απλά θα δημιουργήσει (όχι άθελά του) τέτοιο πρόβλημα και εκνευρισμό πίσω του που μόνο σε μετωπική θα εξωθήσει το σύστημα.
Σκεφθείτε...
Αν ο μπροστινός κινηθεί στην κανονική λωρίδα (όχι στην «Λ.Ε.Α.») με 80km/h για χρόνο 5 (μόλις) λεπτών, θα δημιουργήσει πίσω του μια σειρά τουλάχιστον 10 οχημάτων που κινούνται με την ίδια ταχύτητα.
Αν επιχειρήσει ο τελευταίος προσπέραση (ακόμα και ο 5ος να το κάνει, περίπου τα ίδια θα έχουμε) σημαίνει πως πρέπει να έχει ρεπρίζ επιπέδου....GT-R για να μην μείνει στο αντίθετο ρεύμα και τσακίσει και τσακιστεί με τους απέναντι..... :126:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λ.Ε.Α.

Καλα, κι εγω ειμαι πολυ πιο παρορμητικος οδηγος κι ας μη φαινεται...:137:

Μου αρεσει η αυτοοπεποιθηση... ειδικα, λενε, οτι με λιγο αλκοολ ανεβαινει κι αλλο...
Αυτοπεποίθηση είπες; Μην τα λες σε μένα, πέστα σε εκείνους που πάνε με 70 και δεν κάνουν στην άκρη γιατί έχουν την παιδεία... :142:

Μετά πες μου και τι προβλέπουν οι εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος ως προς τη νυχτερινή οδήγηση.... ουπς! :204:

Για να μη λέμε ό,τι θέλουμε... .

Reaction score
1.213

Επισης, εχει λεχθει κατα καιρους, και συμφωνω, οτι το υψος των προστιμων δεν λειτουργει και τοσο αποτρεπτικα οσο η επιτοπου εφαρμογη τους.

Σκεψου πχ.

παρκαρεις παρανομα και παιρνεις κληση για 150Ε. Εχεις διορια ενα μηνα να πληρωσεις. Και σε γραφουν μια φορα στο 4μηνο και βαλε (κατα τα ελληνικα προτυπα και αυτο αν εισαι και γκαντεμης).

παρκαρεις παρανομα και σε γραφουν για 20Ε, βαζοντας σου "παπουτσακι" ωστε να μη μπορεις να μετακινησεις το αυτοκινητο πριν πληρωσεις και σε τσακωνουν μια δυο φορες το μηνα (για να μη πω καθε φορα που παρκαρεις). Και η διαδικασια εχει ως εξης... περνεις τηλεφωνο και μετα απο μιση ωριτσα ερχεται η τροχαια.

Ποιο σου φαινεται πιο αποτελεσματικο?

Οπως τα διαβαζω το πιο αποτελεσματικο ειναι η μεγαλυτερη (και η καλυτερη ισως) αστυνομευση , αλλα στα προηγουμενα ποστ σου κακοφανηκε...:405::410:

Reaction score
180

Οπως τα διαβαζω το πιο αποτελεσματικο ειναι η μεγαλυτερη (και η καλυτερη ισως) αστυνομευση , αλλα στα προηγουμενα ποστ σου κακοφανηκε...:405::410:
Το επαναλαμβανεις δευτερη φορα, οποτε θα το σχολιασω μηπως γινω κατανοητος... μου κακοφαινεται η απαιτηση ή η θεωρια περι πανακειας, της προσθετης εφαρμογης αστυνομευσης ή επιβολης εξοντωτικων (και τελικα μη πρακτικως εφαρμοσιμων) προστιμων, απο τα ηδη υπαρχοντα, οταν δεν τηρουνται ουτε τα ηδη υπαρχοντα.

Ειναι πολυ απλο αυτο που λεω και εχω την εντυπωση πως οσο προσπαθω να το εξηγησω το κανω πιο δυσνοητο.

Απαντησε μου, αν θελεις, τι θεωρεις εσυ πιο αποτελεσματικο απο το παραδειγμα που εθεσα παραπανω .... και για να το φερω στα μετρα σου, πες πως στην πρωτη περιπτωση το προστιμο ανεβαινει στα 300 ευρω (αλλα συνεχιζει να ισχυει το "ποσο γκαντεμης εισαι") και στη δευτερη, απο μια δυο φορες το μηνα, γινεται 3-4 φορες τη βδομαδα, ενω το προστιμο μειωνεται στα 15 ευρω.

Τι θεωρεις αποτελεσματικοτερο?

Reaction score
1.213

Το επαναλαμβανεις δευτερη φορα, οποτε θα το σχολιασω μηπως γινω κατανοητος... μου κακοφαινεται η απαιτηση ή η θεωρια περι πανακειας, της προσθετης εφαρμογης αστυνομευσης ή επιβολης εξοντωτικων (και τελικα μη πρακτικως εφαρμοσιμων) προστιμων, απο τα ηδη υπαρχοντα, οταν δεν τηρουνται ουτε τα ηδη υπαρχοντα.

Ειναι πολυ απλο αυτο που λεω και εχω την εντυπωση πως οσο προσπαθω να το εξηγησω το κανω πιο δυσνοητο.

Φιλε μου πλακιτσα εκανα , ελπιζω να μην στεναχωρεθηκες .:137:

Θα σου πω τι ειναι πιο αποτελεσματικο .Τιποτα , οσο δεν υπαρχει η απαραιτητη οργανωση.Τα πραγματα αλλαζουν , σιγουρα οχι με το ρυθμο που θα θελαμε .Ας αφησουμε λοιπον τα πραγματα να αλλαξουν με τον δικο τους ρυθμο , αφου επιμενετε , ας προσπαθησουμε ολοι να βελτιωσουμε και την δικη μας συμπεριφορα , και ας αφησουμε τις παιδειες και τα τοιαυτα των ξενων.Γιατι ναι , θελουμε βελτιωσεις αλλα δεν θελουμε και πολλα πολλα ζορια , γιατι εδω ειναι και Βαλκανια . Εκτος αν νομιζεις οτι αν βουταγε ο Αστυνομικος (επειδη πηγες για μπανιο με το μηχανακι χωρις κρανος και δεν ειχες μαζι σου μπαγιοκο ) και σε κραταγε στο τμημα μεχρι να πληρωσεις εσυ η οι αλλοι το μπαγιοκο θα σου καλοφαινοταν , και δεν θα διαμαρτυροσουνα για εισπρακτικη πολιτικη , η για απαραδεκτη συμπεριφορα.

Ναι λοιπον ειμαστε Βαλκανια και γουσταρουμε να διορθωθουμε με τον δικο μας τροπο.Και μονο εμεις θα γκρινιαζουμε , και δεν θελουμε την παιδεια των ξενων (αυτων που βομβαρισαν την Γιουγκοσλαβια, η λαδωσαν ολο τον κοσμο ) ουτε την εξυπναδα αυτων που ετρεξαν να κανουν τα εμβολια για να σωθουν απο την ..πανδημια...γιατι δεν θελουν να αμφισβητουν τιποτα .

Reaction score
1.213

Απαντησε μου, αν θελεις, τι θεωρεις εσυ πιο αποτελεσματικο απο το παραδειγμα που εθεσα παραπανω .... και για να το φερω στα μετρα σου, πες πως στην πρωτη περιπτωση το προστιμο ανεβαινει στα 300 ευρω (αλλα συνεχιζει να ισχυει το "ποσο γκαντεμης εισαι") και στη δευτερη, απο μια δυο φορες το μηνα, γινεται 3-4 φορες τη βδομαδα, ενω το προστιμο μειωνεται στα 15 ευρω.

Τι θεωρεις αποτελεσματικοτερο?

Και ξαναλεω, οτι για να συμβει το δευτερο (να σε πιανουν περισσοτερες φορες , και ας εχει μικροτερο προστιμο ) απαιτειται μεγαλυτερη η αυστηροτερη προφανως αστυνομευση.Την οποια ομως θεωρησες προσβλητικη.Δεν θεωρησες ομως προσβλητικο τον Ευρωπαικο τροπο να σε μπαγλαρωνει ο αστυνομικος μεχρι να πλερωσεις.

Εχει καποια σχεση η εφαρμογη των ηδη υπαρχοντων μετρων , με αυτο που τελικα ζητας , δηλαδη τις συχνοτερες 'συλληψεις' ?

Reaction score
180

(επειδη πηγες για μπανιο με το μηχανακι χωρις κρανος

ουτε την εξυπναδα αυτων που ετρεξαν

γιατι δεν θελουν να αμφισβητουν τιποτα .
Για το πρωτο, κατα τη γνωμη μου, δεν πας για μπανιο με το μηχανακι χωρις κρανος, ακριβως οπως δεν βαζεις το δαχτυλο στην πριζα, δεν πηδας απο την ταρατσα της πολυκατοικιας χωρις...αλεξιπτωτο, δεν οδηγεις με ...κλειστα ματια, δεν τρως χαλασμενο φαγητο κοκ.
Αν αυτο εσυ το λες παιδεια, εγω νοοτροπια, ο χ εξυπναδα και ο ψ χαζομαρα...δεν αλλαζει κατι, ετσι πρεπει να ειναι, δεν εχεις κρανος, δεν πας για μπανιο με το μηχανακι...παει και τελειωσε...

Ο pleo πχ. λεει οτι "εγω μπορω να παω χωρις κρανος και οτι εχω μαθει οταν πεφτω να μην χτυπαω το κεφαλι μου (μακρια απο ολους, χτυπα ξυλο)", αρα τι θα τον εμποδισει αραγε να μην θεωρησει οτι μπορει να κανει και ολα τα παραπανω? Και εχει κανει συμφωνια πχ. και με τα μυγακια να μη του μπαινουν στα ματια? Η με τα πετραδακια να μη πεταγονται προς αυτον απο αλλα οχηματα?

Ετσι ερχομαστε στο δευτερο που αναφερεις περι εξυπναδας και περι μη αμφισβητησης...

...συμφωνω, να ξεχωριζουμε τα παρωχημενα και ξεπερασμενα, αρκει οπως ειπα και παραπανω να εισαι σιγουρος οτι γνωριζεις ολες τις παραμετρους...

...αλλα στον κοσμο που ζουμε για τι μπορεις να εισαι σιγουρος???:144:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Λ.Ε.Α.

Ο pleo πχ. λεει οτι "εγω μπορω να παω χωρις κρανος και οτι εχω μαθει οταν πεφτω να μην χτυπαω το κεφαλι μου (μακρια απο ολους, χτυπα ξυλο)", αρα τι θα τον εμποδισει αραγε να μην θεωρησει οτι μπορει να κανει και ολα τα παραπανω? Και εχει κανει συμφωνια πχ. και με τα μυγακια να μη του μπαινουν στα ματια? Η με τα πετραδακια να μη πεταγονται προς αυτον απο αλλα οχηματα?
:144:
Όχι παίζουμε.... :142::143:

Το έχεις πάει αλλού το θέμα τώρα. Είναι και θέμα πιθανοτήτων κάποια πράγματα.
Απλά δεν θα έκανα βουτιά από ψηλά αν δεν γνώριζα το βάθος του νερού.... . :144:

Reaction score
180

meletov;1074803) απαιτειται μεγαλυτερη η αυστηροτερη προφανως αστυνομευση.Την οποια ομως θεωρησες προσβλητικη.?[/quote said:
Αν και το καναμε τσατ μεταξυ μας, να πω οτι το να σε πιασουν ή να σε γραψουν ή να σε συλλαβουν οταν κανεις την παραβαση δεν το θεωρω ουτε προσβλητικο, ουτε αυστηροτερη αστυνομευση... το θεωρω αστυνομευση...

Το να σου κοβουν κληση, να σου κατασχουν το αμαξι, να σε κλεινουν φυλακη, να σε περιφερουν στις πλατειες προς παραδειγματισμο, να σου παιρνουν το σπιτι, να σε πυροβολουν στο ποδι, και οτι αλλο εχει ακουστει και απαιτηθει κατα καιρους, για μια παρανομη σταθμευση (γιατι κατα τη γνωμη τους μονο αυτο θα αποτρεψει το παρανομο παρκαρισμα) αυτο θεωρω προσβλητικο.

Τουλαχιστο ας ζητουσαν να ειναι αναγκασμενος ο παραβατης να βλεπει και σε επαναληψη ελληνικα ντερμπυ ποδοσφαιρου:142: (πχ Παο-Οσφπ)... αυτο μαλιστα, καποιο αποτελεσμα θα ειχε...:135:

Reaction score
180
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λ.Ε.Α.

Όχι παίζουμε....

Το έχεις πάει αλλού το θέμα τώρα. Είναι και θέμα πιθανοτήτων κάποια πράγματα.
Απλά δεν θα έκανα βουτιά από ψηλά αν δεν γνώριζα το βάθος του νερού.... .

Ααα...ήρθες? :123: αδικα εκανα αναφορα παραπανω για ντερμπυ βαζελου-γαβρου...:142:

Και αν μεχρι να ανεβεις εσυ πανω στην ταρατσα για τη βουτια, μετα την αυτοψια, καποιος πετουσε μπαζα και αλλαζε το βαθος? Ειδικα αν αυτος κατεβαινε απο πανω οπου ειχε κοιταξει μηπως καποιος ηθελε να βουτηξει?

Reaction score
1.213

Σορυ Ηλια αλλα απομωνοσες αυτα που ηθελες ,δηλαδη το :

(επειδη πηγες για μπανιο με το μηχανακι χωρις κρανος )

-ποτε δεν παροτρυνα καποιον να οδηγησει χωρις κρανος -

και το :

ουτε την εξυπναδα αυτων που ετρεξαν

γιατι δεν θελουν να αμφισβητουν τιποτα .

-οπου σχολιασα τα.. εμβολια- :137:

Αντιθετως δεν εξηγησες πως ενω θεωρεις την αυστηρη αστυνομευση στην Ελλαδα (αφου για εδω μιλαμε) προσβλητικη , θωρεις απολυτως λογικο αυτο που εφαρμοζεται εξω , και πως ενω θεωρεις τα αυστηροτερα μετρα προσβλητικα , θεωρεις οτι πρεπει να εχουμε συχνοτερες συλληψεις και οχι οπως κατα τα ελληνικα προτυπα ,μια στο τοσο και αν....:137:

Reaction score
1.213

Και ενα οφτοπικ.

Ξερω πολλους ξενους που το μονο (πολιτισμικο )... σοκ που επαθαν ειναι οταν πρεπει να επιστρεψουν απο τις διακοπες τους πισω.Και ξερω και μερικους που τελικα εχτισαν η νοικιασαν και ηρθαν να μεινουν τελικα εδω με τις οικογενειες τους.

Κακα τα ψεμματα, αλλη πραγμα και η ελευθερια .Ενταξει καλη και η..παιδεια αλλα και η πολλη βαρυστομαχιαζει.....:114:

Γενικα ομιλω, στον δρομο να προσεχετε παιδια..:136:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λ.Ε.Α.

Ααα...ήρθες? αδικα εκανα αναφορα παραπανω για ντερμπυ βαζελου-γαβρου...

Και αν μεχρι να ανεβεις εσυ πανω στην ταρατσα για τη βουτια, μετα την αυτοψια, καποιος πετουσε μπαζα και αλλαζε το βαθος? Ειδικα αν αυτος κατεβαινε απο πανω οπου ειχε κοιταξει μηπως καποιος ηθελε να βουτηξει?
Δηλαδή πόσες πιθανότητες έχει να συμβεί κάτι τέτοιο μέσα στο ένα λεπτό που θα έκανα να πάω στην ταράτσα??? :121:

Τυπική αντίδραση που το πας στο άλλο άκρο. Ξέρω γω βρε παιδάκι μου... και οι Γαλάτες δεν ήταν σίγουροι πότε θα τους έπεφτε ο ουρανός στο κεφάλι... :142::143:

Reaction score
1.213

Αν και το καναμε τσατ μεταξυ μας, να πω οτι το να σε πιασουν ή να σε γραψουν ή να σε συλλαβουν οταν κανεις την παραβαση δεν το θεωρω ουτε προσβλητικο, ουτε αυστηροτερη αστυνομευση... το θεωρω αστυνομευση...

Το να σου κοβουν κληση, να σου κατασχουν το αμαξι, να σε κλεινουν φυλακη, να σε περιφερουν στις πλατειες προς παραδειγματισμο, να σου παιρνουν το σπιτι, να σε πυροβολουν στο ποδι, και οτι αλλο εχει ακουστει και απαιτηθει κατα καιρους, για μια παρανομη σταθμευση (γιατι κατα τη γνωμη τους μονο αυτο θα αποτρεψει το παρανομο παρκαρισμα) αυτο θεωρω προσβλητικο.

Τουλαχιστο ας ζητουσαν να ειναι αναγκασμενος ο παραβατης να βλεπει και σε επαναληψη ελληνικα ντερμπυ ποδοσφαιρου (πχ Παο-Οσφπ)... αυτο μαλιστα, καποιο αποτελεσμα θα ειχε...

Τωρα ειδα αυτο το μηνυμα ...:137:

Δεν με χαλαει να βλεπω συνεχως το ντερμπυ Παο-Οσφπ , αν που λεει ο λογος παρανομουσα :144:

Αρα βλεπεις , αλλο ενα μετρο που δεν θα αποδωσει....:142:

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λ.Ε.Α.

... και οι Γαλάτες δεν ήταν σίγουροι πότε θα τους έπεφτε ο ουρανός στο κεφάλι... :142::143:
Γεια σου ρε Βαζελιξ ...:142:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.794

Σήμερα, γύρισα στην Αθήνα μετά από πολλές μέρες στην Ευρώπη και μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα οδήγησης στη Γαλλία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Ολλανδία και Γερμανία.

Αρκετές φορές έτυχε να προπορεύεται κάποιο αγροτικό όχημα που πήγαινε με 40-50 χιλιόμετρα, σε δρόμους που το όριο ήταν άνω των 70, αλλά υπήρχε μόνο μία λωρίδα (δεξιά ΛΕΑ και αριστερά διπλή γραμμή).

Το αποτέλεσμα;

Μεγάλες ουρές αυτοκινήτων για όλη τη διάρκεια (μέχρι και 50 χιλιόμετρα) που ήταν παράνομη η προσπέραση. Ακόμα κι όταν υπήρχαν μεγάλες ευθείες με τέλεια ορατότητα, κανείς δεν τόλμησε να επιχειρήσει να προσπεράσει πατώντας τη διπλή γραμμή.

Είναι εντελώς διαφορετική η νοοτροπία των ανθρώπων. Έχουμε όλοι τα καλά μας και τα κακά μας. Όμως δεν γίνεται να απομονώσουμε μόνο τα καλά των άλλων και τα υιοθετήσουμε. Ούτε και οι κεντρο-Ευρωπαίοι μπορούν να πάρουν τα όσα δικά μας προτερήματα. Τα συν και τα πλην πάνε πακέτο με την ιδιοσυγκρασία του κάθε λαού και μόνο σε πολύ μικρές αλλαγές μπορούμε να ελπίζουμε.

Με όσους Γερμανούς μίλησα για το θέμα της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας, μου είπαν ότι τα μέτρα που ανάγκασαν την Ελλάδα να πάρει, ήταν αναγκαία, όχι τόσο για τα χρήματα, αλλά για την τιμωρία της που έφτασε σε αυτήν την κατάσταση...

Reaction score
1.213

μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα οδήγησης στη Γαλλία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Ολλανδία και Γερμανία.
Πες εντυπωσεις και σχολια.....:144: :114:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.876
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain