ΜΗΚΟΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Reaction score
0
Καλημέρα και καλή χρονιά. Θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξής:
Έχω βρει ένα ματαχειρισμένο καλώδιο ρεύματος που ενώ η τιμή του είναι πολύ καλή, το μήκος του είναι 1m. Γνωρίζω ότι συνήθως τα καλώδια ρεύματος έχουν μήκος 1,8-2m. Τι προτείνετε? Να προχωρήσω στην αγορά ή όχι?
Ευχαριστώ.

Reaction score
0
Απάντηση: ΜΗΚΟΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Στη θεση σου δεν θα το αγοραζα. Το μηκος του καλωδιου ρευματος (δεν θυμαμαι που το εχω διαβασει-υπαρχουν πιο ειδικοι αναμεσα μας) καλο ειναι οπως αναφερεις να μην ειναι λιγοτερο απο 1,80-2 μετρα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.592
Αν το μήκος του ενός μέτρου, σου είναι αρκετό δεν βλέπω το λόγο να μη προχωρήσεις στην απόκτηση του.

Reaction score
0

τα χάπια μου
Ωχ...ωχ...
Με θεωρεις υπευθυνο για την κατασταση σου?:116:

Να συμπληρωσω οτι το σχολιο μου περι μηκους αφορα καλωδια με "κουτακια" -οπως καποια transparent που τυχαινει να εχω. Σε αυτα λοιπον η εταιρια δινει μηκη >2 μετρων ωστε να "δουλεψει" το περιεχομενο του κουτιου.
Αυτα προς συμπληρωση του αρχικου ποστ και προς αποφυγη.....διαταραξεων της υγειας συνφορουμιτων:116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.798

πάω να κάνω ένα κρύο ντουζ να συνέλθω, και θα επανέλθω δριμήταιρως.:143::138::135:

Reaction score
0

πάω να κάνω ένα κρύο ντουζ να συνέλθω, και θα επανέλθω δριμήταιρως.:143::138::135:
Πάρε το "xerolex' θα σε βοηθήσει.
Το να ασχολείται κάποιος, για να γράφει μόνο ειρωνικά σχόλια σημαίνει πως δεν έχει κάτι άλλο να κάνει. Αν δεν γουστάρεις, μην γράφεις τίποτα.

D

deleted user 10898

Guest
γραφει. εσυ τα διαβαζεις αυτα που γραφει?
και για να μην γινομαι και εγω κακως ψαξε λιγακι τα ποστ του κωστα

Reaction score
0
Απάντηση: Re: ΜΗΚΟΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

γραφει. εσυ τα διαβαζεις αυτα που γραφει?
και για να μην γινομαι και εγω κακως ψαξε λιγακι τα ποστ του κωστα
Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.798

Πάρε το "xerolex' θα σε βοηθήσει.
αξιαγάπητο μέλος, φίλε SIMITRISS, με παρεξήγησες. :120:

δεν είμαι πλούσιος να παίρνω xerolex (πανάκριβο σκεύασμα), η τσέπη μου φτάνει μόνο μέχρι το ντεπονάκι, άντε το αναβράζων. :135:

Κοίτα βρε παλικάρι, άμα μπαίνεις και ρωτάς για το μήκος του μεταχειρισμένου καλωδίου ρεύματος, και ζητάς και συμβουλή επ'αυτού, πιστεύω πως τα θέλει ο πωπός σου...

Τες πα, και χωρίς παρεξήγηση δηλαδής και τα τοιαύτα, καλή τιμή (όπως λες στο αρχικό σου ποστ) όχι για 1μ, αλλά για 1,8μ καλώδιο ρεύματος, και μάλιστα για καλώδιο ρεύματος "ειδικό", δηλαδή μετά από ψάξιμο στο ebay για "Home Audio/ Hi Fi > Cables'', είναι πχ εδώ.

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΔΕ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. Αλλά για ψυχολογικούς λόγους, έχεις το ελεύθερο...

Από κει και πέρα, για πιο "ειδικές" εφαρμογές, όπου πιθανά είναι χρήσιμη η θωράκιση του καλωδίου ρεύματος για να μην αποτελεί πηγή παρασίτων λόγω παλμοτροφοδοτικών ή παλμοενισχυτικών - διακοπτικών ενισχυτών με έντονη τάση για παρασίτωση του χώρου ακρόασης, δες το θέμα που είχαμε αναπτύξει για το belden το θωρακισμένο.

Φίλε doctorst, τα "κουτάκια" που λες, περιέχουν ένα δυό πυκνωτάκια ή και κανα άλλο τζίτζιλι-μίτζιλι, είναι δηλαδή "φιλτράκια", και όπως και οι πυρήνες φερίτη (επίσης "φιλτράρουν") δε χρειάζονται κάποιο μήκος για να δουλεύουν. Δηλαδή από το 1 στα 2 μέτρα, τα άτιμα τα ηλεκτρόνια δεν χάνονται στο δρόμο ας πούμε. Άσε που το 1 μέτρο το διανύουν σε χρόνο ντε-τε :142:

Την ίδια δουλειά με αυτά τα "κουτάκια", τα κάνει ένα βύσμα με ενσωματωμένο φίλτρο, όπως αυτά παρακάτω. Χωρίς καθόλου καλώδιο. Και ως δια μαγείας, δουλεύει το άτιμο...

και μάλιστα έχει και με διακόπτη και ασφάλεια, εξαιρετικό βύσμα! (όπως φαίνεται από το σχέδιο, έχει μέσα μια χούφτα πυκνωτάκια και πηνία, και για ολίγη ποικιλία και μια αντίσταση τόση δα...)
Κοίτα:

Αλλά και πάλι, εγώ δε ξέρω. Ίσα ίσα.

Το βρήκα! Ρωτήστε τον Κόγια!

Reaction score
0

@Costas Ear
Στο τελευταιο μου ποστ μετεφερα την αποψη του εισαγωγεα για τα "κουτακια" και το μηκος του συγκεκριμενου καλωδιου. Το αν εχεις δικιο εσυ ή εκεινος λιγη σημασια εχει. Περισσοτερη εχει η παραθεση αποψεων και η συζητηση που τυχον ακολουθει.

Off topic
Το ξερεις πως σεβομαι τη γνωμη σου, γιαυτο αλλωστε εχω ζητησει τη συμβουλη σου σε πμ.
Απο κει και περα, προσπαθω να κρατησω ενα στοιχειωδες επιπεδο επικοινωνιας προσεχοντας να μη προσβαλλω χωρις λογο τον εαυτο μου πρωτα ή/και τους αλλους συμφορουμιτες.

Reaction score
777
Φίλε μου τα καλώδια είναι ένα ζήτημα αρκετά αμφιλεγόμενο.

Στις τηλεπικοινωνίες τα μήκη καλωδίων είναι σε ακέραια μεγέθη πολλαπλάσια του μήκους κύματος που θέλουμε να περάσουμε.Αν ας πούμε πάρουμε την ΔΕΗ τότε f=50HZ βρές το μήκος κύματος,πολλαπλασίασε το με ένα ακέραιο αριθμό και τσούπ εμφανίζεται το καλώδιο.
Βέβαια αυτό γίνεται σε άλλες τάξεις συχνοτήτων οπότε κάνε οτι δέν το διάβασες....

Κατ εμέ ο μόνος σκοπός ενός ακριβού καλωδίου είναι η καταπολέμηση των παρασίτων απο τα Η/Μ πεδία της ατμόσφαιρας(π.χ.κινητά).Βέβαια στην επίλυση αυτού του προβλήματος χρησιμοποιούν ένα κλωβό faraday.Επειδή ο κλωβός αυτός δέν δύναται να είναι μασίφ τον γεμίζουν τρυπίτσες.Ουσιαστικά είναι το δικτυωτό πλέγμα που βλέπουμε γύρω απο τα καλώδια.

Νομίζω οτι οτιδήποτε άλλο είναι υπερβολικό....

Πάντως επειδή ο ήχος επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις αν το ακούσεις καλύτερο τσίμπα το...

Reaction score
0

Κοίτα βρε παλικάρι, άμα μπαίνεις και ρωτάς για το μήκος του μεταχειρισμένου καλωδίου ρεύματος, και ζητάς και συμβουλή επ'αυτού, πιστεύω πως τα θέλει ο πωπός σου...

Τες πα, και χωρίς παρεξήγηση δηλαδής και τα τοιαύτα, καλή τιμή (όπως λες στο αρχικό σου ποστ) όχι για 1μ, αλλά για 1,8μ καλώδιο ρεύματος, και μάλιστα για καλώδιο ρεύματος "ειδικό", δηλαδή μετά από ψάξιμο στο ebay για "Home Audio/ Hi Fi > Cables'', είναι πχ εδώ.

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΔΕ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. Αλλά για ψυχολογικούς λόγους, έχεις το ελεύθερο...

Αγαπητέ Costa EAR,

Απ' ότι κατάλαβα συμπεριλαμβάνεσαι στα μέλη που δεν πιστεύουν ότι τα καλώδια ρεύματος επιφέρουν κάποια μεταβολή(όχι απαραίτητα βελτίωση) στον ήχο των συσκευών και θεωρούν τους υπόλοιπους τουλάχιστον κορόιδα. Αυτό που πραγματικά σας αναγνωρίζω έιναι ότι δεν μιλάτε στον αέρα, και στηρίζετε την άποψη σας με επιχειρήματα και νόμους της φυσικής(και όχι μόνο). Δεκτόν. Πιο πολύ απ' όλα όμως οφείλω να πιστέψω τα ίδια μου τα αυτιά. Επειδή όμως πολλοί από σας θα με θεωρήσετε μαλ.... με πατέντα, "προκαλώ" (με την καλή έννοια για να μην παρεξηγηθώ), όποιον έχει την όρεξη και τον χρόνο να μου αποδείξει το αντίθετο σε ένα επί τόπου συγκριτικό τέστ. Το πολύ πολύ να με γλυτώσετε από τα έξοδα...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.728

(...) Επειδή όμως πολλοί από σας θα με θεωρήσετε μαλ.... με πατέντα, "προκαλώ" (με την καλή έννοια για να μην παρεξηγηθώ), όποιον έχει την όρεξη και τον χρόνο να μου αποδείξει το αντίθετο σε ένα επί τόπου συγκριτικό τέστ. Το πολύ πολύ να με γλυτώσετε από τα έξοδα...
Στην Αθήνα μένεις;

Reaction score
777
Re: Απάντηση: ΜΗΚΟΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Αγαπητέ Costa EAR,

Απ' ότι κατάλαβα συμπεριλαμβάνεσαι στα μέλη που δεν πιστεύουν ότι τα καλώδια ρεύματος επιφέρουν κάποια μεταβολή(όχι απαραίτητα βελτίωση) στον ήχο των συσκευών και θεωρούν τους υπόλοιπους τουλάχιστον κορόιδα. Αυτό που πραγματικά σας αναγνωρίζω έιναι ότι δεν μιλάτε στον αέρα, και στηρίζετε την άποψη σας με επιχειρήματα και νόμους της φυσικής(και όχι μόνο). Δεκτόν. Πιο πολύ απ' όλα όμως οφείλω να πιστέψω τα ίδια μου τα αυτιά. Επειδή όμως πολλοί από σας θα με θεωρήσετε μαλ.... με πατέντα, "προκαλώ" (με την καλή έννοια για να μην παρεξηγηθώ), όποιον έχει την όρεξη και τον χρόνο να μου αποδείξει το αντίθετο σε ένα επί τόπου συγκριτικό τέστ. Το πολύ πολύ να με γλυτώσετε από τα έξοδα...
Πάντως επειδή μερικώς υπάρχουν διαφορές στα καλώδια σου είπα οτι καλύτερη εξήγηση απο την παραπάνω που έδωσα δέν θα βρείς.

Επίσης ας ξεφύγουμε λίγο απο λυκειακές θεωρίες περι ηλεκτρονίων κ.τ.λ.Το εναλλασσόμενο ρεύμα είναι μεταφορά ενέργειας και ταλάντωσης όχι ηλεκτρονίων.Υπάρχουν φαινόμενα επιστροφής ρεύματος στην πηγή(ναι προς την πρίζα δηλαδή) τα οποία μάλιστα γίνονται μεγαλύτερα όταν υπάρχει μετασχηματιστής-π.χ. στα τροφοδοτικά- οπότε θεωρητικά ότι τεχνολογία αποκοπής αυτών χρησιμοποιούμε τόσο καλύτερα.

Όμως η άρνηση μου στην αγορά τέτοιων καλωδίων έγγυται στο εξής απλό...Θεωρείς οτι ας πούμε το ηχείο σου με βασικές παραμετροποιήσεις δέν θα ακουστεί καλύτερα απο το να βάλεις χρυσά καλώδια??????????Και όταν λέω βασικές εννοώ γωνιούλες,το χώρο κ.τ.λ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.798

Αγαπητέ Costa EAR,

Λάθος. Τα καλώδια ρεύματος επιφέρουν μεταβολή στον ήχο. Τυχαία, καθώς όσοι τα αγοράζουν με βάση την τιμή τους δεν ενδιαφέρονται για τα χαρακτηριστικά τους. Και δε θεωρώ κανέναν κορόϊδο ή μ@λ@κα. Καταρχήν εγώ ιδέα δεν έχεις πόσα χρήματα έχω σπαταλήσει σε καλώδια.... Οπότε μη βιάζεσαι για συμπεράσματα.

@Costas Ear
Στο τελευταιο μου ποστ μετεφερα την αποψη του εισαγωγεα για τα "κουτακια" και το μηκος του συγκεκριμενου καλωδιου. Το αν εχεις δικιο εσυ ή εκεινος λιγη σημασια εχει. Περισσοτερη εχει η παραθεση αποψεων και η συζητηση που τυχον ακολουθει.

Off topic
Το ξερεις πως σεβομαι τη γνωμη σου, γιαυτο αλλωστε εχω ζητησει τη συμβουλη σου σε πμ.
Απο κει και περα, προσπαθω να κρατησω ενα στοιχειωδες επιπεδο επικοινωνιας προσεχοντας να μη προσβαλλω χωρις λογο τον εαυτο μου πρωτα ή/και τους αλλους συμφορουμιτες.
θεωρώ πως δε γίνεται καν να με προσβάλλεις με κακή κριτική των καλωδίων ρεύματός μου. Δεν είναι προεκτάσεις του εγκεφάλου μου.

Και όπως πάντα, εδώ και μπόλικα χρόνια, έχω αποδείξει πως γράφω καλοπροαίρετα, για δικό σας συμφέρον, προσπαθώντας ίσως άγαρμπα, να σας περάσω κάποια πραγματάκια...

Φιλικά, Κώστας.:126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.798

Και να επισημάνω πως σε κανένα μου ποστ δε κάνω κριτική επί κάποιου ατόμου για τις επιλογές πχ των καλωδίων του.

Μπορεί να λέω πως Αυτό το πχ καλώδιο δουλεύει έτσι, είναι καλό ή αρκετό για την εφαρμογή σου, αλλά ποτέ οτι είσαι μ@λ@κ@ς ή κορόιδο...

έχει διαφορά, ε?

πάνω απ΄όλα χαλαρώστε λίγο, δεν αξίζει τον κόπο... έχει γίνει το θέμα κουβάρι τόσα χρόνια εδώ μέσα...

αν μη τι άλλο, σκαλίστε λίγο παλαιότερα θρεντς. δε κάνει κακό, ε?

D

deleted user 10898

Guest
αυτα τα καλωδια ρευματος που εχεις εσυ τα φερνει κανεις η μονο απο το διαδικτυο?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.798

μονο απο το διαδικτυο

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος