Μετακόμιση & Ακουστική Νέου Χώρου


Μηνύματα
30
Reaction score
67
Καλημέρα,

τα ηχεία και το ρακ πρέπει να μπουν κατά μήκος του δωματίου και όχι κατά πλάτος, όπως είναι στη φωτογραφία, διότι δημιουργούνται πολλά στατικά κύματα που ποτέ δεν θα σε αφήσουν να ακούσεις σωστά.
Έτσι όπως είναι δεν υπάρχει χώρος πίσω από τα ηχεία ώστε να καταφέρεις να φτιάξεις καλή στερεοφωνική εικόνα με βάθος - πλάτος - ύψος και σωστό διαχωρισμό μεταξύ των διαφόρων οργάνων.

Επίσης βάλε χαλί, όχι αυτό που έχεις, μεγάλο χαλί. Το μάρμαρο είναι εχθρός της μουσικής.
Καλή δύναμη. Δεν είναι δύσκολο., το έκανα και εγώ πριν πολλά χρόνια. Σου στέλνω φωτογραφίες από τον χώρο μου (4μ χ 6μ). Παρατήρησε το μέγεθος του χαλιού, την απόσταση των ηχείων από το παράθυρο και τις δύο θέσεις του ρακ. Το παράθυρο μπορεί να ανοίγει αν θες, δεν είναι πρόβλημα γιατί τα ηχεία έχουν αρκετή απόσταση από τον πίσω τοίχο και το ρακ μπορεί να τοποθετηθεί στο πλάι όπως είναι στη μία από τις τρείς φωτογραφίες.

Τέλος οι τοίχοι σου είναι πολύ άδειοι. Βάλε πίνακες (χωρίς τζάμια), ραφάκια ξύλινα ή ότι άλλο θες, αρκεί να σπάει το τελείως επίπεδο του τοίχου.

Γιώργος
Μπήκε και το χαλί...θα θελα λιγο μεγαλύτερο αλλά μολις μετακόμισα και έπεσε μικρο αυτό που είχα, θα μπουν και αρκετοί πίνακες, φοβαμαι το τζάμι λίγο αλλά το μπαλκονι έχει νότιοπροσανατολισμο και γενικώς είναι τοσο φωτεινό που τουλάχιστον θα έχουμε disco αντανακλάσεις all day long!

3662506B-A6CA-48C4-842A-ABB78DE27B6A.jpeg
 


Μηνύματα
27.077
Reaction score
25.011
Βρες και βάλε πολύ πιο χοντρές κουρτίνες , να κάνουν κάτι όσο ακούς.
Αυτές που έχεις είτε είναι εκεί είτε όχι είναι το ίδιο.
Βαριές , βελούδο παχιές θα κάνουν δουλειά.
 

Μηνύματα
280
Reaction score
113
Έτσι είναι πολύ καλύτερα. Όσο για τις κουρτίνες μπορείς να βάλεις ένα δεύτερο οδηγό για να έχεις δύο κουρτίνες ανάλογα με τι περίσταση!!! Υπολόγισε ότι τα ηχεία σου πρέπει να δοκιμαστούν και σε μεγαλύτερη απόσταση από τον πίσω τοίχο (1μ -1.5μ). Η απόσταση μεταξύ των ηχείων ίσως είναι λίγο μεγάλη (έτσι φαίνεται στην φωτογραφία), λαμβάνοντας υπόψη και την απόσταση που απομένει από τους πλαϊνούς τοίχους. χρειάζονται πολλές δοκιμές. Για αρχή μπορείς να υπολογίσεις μια απόσταση μεταξύ των δύο ηχείων στα 1.8μ - 2.2μ. Εξαρτάται από τα ηχεία και τον χώρο.

Κάποιος ρώτησε για τα Rehdeko. Εκπληκτικά ηχεία αλλά θέλουν πολλή δουλειά για το στήσιμο. Το παραμικρό λάθος σε οποιοδήποτε σημείο του συστήματος ακούγεται πολύ.
Όταν τελικά όλα είναι σωστά, συμπεριλαμβανομένης και της θέσης τους στον χώρο, παίζουν μαγευτικά. Πολύ διαφορετικά από τα Lowther, αλλά εξίσου μαγευτικά.

Το συγκεκριμένο είναι το RK115-5S, 105db, full range χωρίς cross over όπως και τα Lowther.

Γιώργος
 

Μηνύματα
136
Reaction score
217
Ωραία προχωρας. Τωρα περιμενω να δω τον αριστερο τοιχο με ραφια-βιβλια-cd ως ενα ειδος διαχυτη και βεβαια οπως προειπαν τα μελη, μια βαρια κουρτινα. good job so far.
 

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.493
Reaction score
37.569
φερτο ενα τσικ πιο σημετρικα χαλι -ηχεια (δεν ειμαι πσυχαναγκαστικος) και τα ηχεια ιδιες αποστασεις απο τους τοιχους, και ρικσε και μια μετρηση να δουμε που βρισκομαστε 🐒
 

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
1.993
Reaction score
1.462
Βρες και βάλε πολύ πιο χοντρές κουρτίνες , να κάνουν κάτι όσο ακούς.
Αυτές που έχεις είτε είναι εκεί είτε όχι είναι το ίδιο.
Βαριές , βελούδο παχιές θα κάνουν δουλειά.
Καλά, κάνετε σχόλια για τις μπουχάρες και του λέτε να βάλει "βαριές βελούδινες" κουρτίνες; Στην Αναγέννηση είμαστε;
Γιάννης
 



Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.493
Reaction score
37.569
μπραβο !! εγκρινω !! βαλε και μια λογκμπορντ ξυλινη για διαχυση οριζοντια πανω απο τη μπαλκονοπορτα ... : D
ειχα το oldschool surf shop στη γειτονια μου πριν κλεισει και ειχα μπει στο πειρασμο να αγορασω....
 
Last edited:


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.316
Μηνύματα
2.858.291
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top