Μικρές απορίες - σύντομες απαντήσεις (IT related)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
23.673
Reaction score
15.992
Λοιπόν,

Λοιπόν,σήμερα παίζανε μόνο τα 2 από τα 7 καλώδια,τα 2 sat.εκανα όλα τα reset
σε ρούτερ και switch και πάλι τα ίδια...όταν βγάλω ένα σατ και το κουμπωσω σε άλλη θύρα αυτό ανάβει παντού,άρα δεν έχει θέμα το switch...Από εκεί και πέρα τι άλλο να δοκιμάσω?
Εκτός των δύο που δουλεύουν, τα υπόλοιπα καλώδια είναι αγορασμένα έτοιμα, ή φτιαγμένα στο χέρι;
 

Μηνύματα
1.793
Reaction score
536
Το SMART λέει ότι είναι καλά. Μήπως ξέρεις τι σημαίνουν τα τρία στοιχεία που δεν έχουν THRESHOLD 0;

ATTRIBUTE NAMEVALUETHRESHOLDWORST
Raw Read Error Rate20051200
Spin Up Time19421191
Reallocated Sector Count200140200

Ειδικά αυτό το τελευταίο να με ανησυχεί;
"Threshold" is the absolute health threshold and indicates the value at/below which SMART consideres the attribute a failure. Most attributes that have a zero threshold are not critical. When they decrease, it just means that you drive gets older. Other attributes have thresholds greater than 0 and are often critical.

Με λιγα λογια, στην περιπτωση σου ο σκληρος "αντέχει" μεχρι 140 Reallocated Sectors (περιοχες που ο δισκος εχει σημανει ως "χαλασμενες" και δεν μπορει να γραψει/διαβασει) αλλά ηδη εχει 200. Ομοιως και στα αλλα attributes, εχεις ξεπερασει τα ορια ανοχης.

EDIT: Το παραπανω συμπερασμα μου πιθανως ειναι λαθος, γιατι καπου διαβασα οτι το SMART λειτουργει αντιστροφα. Δηλαδη στην περιπτωση σου το 200 ειναι καλο και πρεπει να ανησυχεις αν πεσει κατω απο 140. Θα το ψαξω λιγο παραπανω απο πιο αξιοπιστες πηγες, γιατι υπαρχουν αντικρουομενες πληροφοριες.
 
Last edited:

Μηνύματα
1.793
Reaction score
536
Τελικα απο οτι καταλαβα με λιγο ψαξιμο, τοσα χρονια διαβαζα λαθος το SMART! :)

Το Reallocated Sectors value δειχνει τα διαθεσιμα sectors προς χρηση (που αντικαθιστουν τα bad sectors, αν βρεθουν) και οχι αυτα που εχουν χρησιμοποιηθει, ενω το threshold οριζει το κατωτατο οριο και οχι το ανωτατο.

Οποτε εχεις 200 διαθεσιμα με "οριο συναγερμου" τα 140 και αρα εισαι ΟΚ.
 

Μηνύματα
2.140
Reaction score
1.103
Τελικά έκανα λάθος εγώ και ζητώ συγνώμη για το μπέρδεμα.

1) Το λεντάκι στο switch ανάβει οταν είναι ανοιχτό το PC και στο διαδικτυο,εγώ νόμιζα οτι και σβηστός να είναι ο υπολογιστής πρέπει να ανάβει...

2) Στην ουσία δεν έπαιζε το PC στο σαλόνι (μόνο του δεν έπαιζε ξαφνικά) το επιλύσαμε

3) Στο δικό μου PC συνέπεσε να έχει θέμα το χειροποίητο καλώδιο ethernet που τα ξαναπρεσσάρισα και οκ.

Τώρα παίζουν όλα...ευχαριστώ για τις συμβουλές σας...
 

TGD

Μηνύματα
1.903
Reaction score
1.628
Οποτε εχεις 200 διαθεσιμα με "οριο συναγερμου" τα 140 και αρα εισαι ΟΚ.
Ευχαριστώ!
Βέβαια δυο φορές που μου χάλασε ο δίσκος, την μία με προειδοποίησε το SMART εγκαίρως (μάλιστα μου είπαν ότι δεν μου τον αλλάζουν μόνο με αυτό πρέπει να χαλάσει), την άλλη όμως απλά άρχισαν τα read error.
Το αστείο είναι ότι έχω έναν εξωτερικό Toshiba που έφαγε στούκα, και τελικά μετά από ένα φορμάτ έχασα 100k από 1T. Ακόμα παίζει χωρίς κιχ. Από τότε μόνο Toshiba εξωτερικούς!
Τουλάχιστον γλύτωσα το κατοστάρι για την ώρα.

Και τώρα κάτι άλλο. Αρχίζει να χαλάει το CTRL δεν πατάει πάντα. Πώς το φτιάχνω, γιατί χωρίς ^C^V δεν μπορώ να δουλέψω;
 


minas

Πισιά
Μηνύματα
2.859
Reaction score
1.817
Ευχαριστώ!
Βέβαια δυο φορές που μου χάλασε ο δίσκος, την μία με προειδοποίησε το SMART εγκαίρως (μάλιστα μου είπαν ότι δεν μου τον αλλάζουν μόνο με αυτό πρέπει να χαλάσει), την άλλη όμως απλά άρχισαν τα read error.
Το αστείο είναι ότι έχω έναν εξωτερικό Toshiba που έφαγε στούκα, και τελικά μετά από ένα φορμάτ έχασα 100k από 1T. Ακόμα παίζει χωρίς κιχ. Από τότε μόνο Toshiba εξωτερικούς!
Τουλάχιστον γλύτωσα το κατοστάρι για την ώρα.

Και τώρα κάτι άλλο. Αρχίζει να χαλάει το CTRL δεν πατάει πάντα. Πώς το φτιάχνω, γιατί χωρίς ^C^V δεν μπορώ να δουλέψω;
1. Το άλλο Ctr
2. Δεξί κλικ copy, δεξί κλικ paste
3. Απόπειρα επιστκευής του χαλασμένου (χρειάζονται λεπτομέρειες)
4. Νέο πληκτρολόγιο
 


Zizik

Gardener
Moderator
Μηνύματα
39.322
Reaction score
62.232
Καλέ τι ωραία κι εύκολα που έγιναν όλα! Πού κρύβουν τα εμδύο; :biggrin:

20210202_185302.jpg


20210202_185424.jpg


Θα μπουν στο νέο μου σερβερίδι (με παλιό Antec κουτί). i3, 16GB RAM, 250GB M2, 4x4TB τώρα + 2x8TB στο μέλλον.
 

Zizik

Gardener
Moderator
Μηνύματα
39.322
Reaction score
62.232
Χιούτζ φέιλ η εγκατάσταση... I'm too old for this shit.


Γ@μώ το Ντολμαδάκι, άρχισε με το πισί της που έκανα σέρβερ πριν λίγο καιρό "ίσως το χρειαστώ, δε σου λέω να μου το δώσεις αλλά θέλω το παλιό μου browser όπως ήταν και τα παλιά μου αρχεία μήπως και".
Τα οποία βρίσκονται σε ασύνδετο παρατημένο μέσα στο κουτί WD 640 δεκαετίας που αντικατέστησα με 860Pro SSD με φρέσκια εγκατάσταση στον δικό της λογαριασμό M$. :biggrin:

Ε, τα πήρα κι αναβαθμίζω πλήρως ένα παλιό δικό μου, ανάθεμα την ώρα... :roflmao:

Αρνήθηκε να δει το M2, αρνήθηκε να δει τον παλιό SSD λόγω παλιατσούρας MBR (θέλει GPT και έπρεπε να το πάω πίσω στο παλιό για τρέχα γύρευε μετατρόπα), φόρτωσα και έκανα φρέσκια εγκατάσταση στον παλιό.
Ο Νταχάρης ξυνόταν και δεν το σήκωνε, μα μιλήσαμε μετά και με πονήρεψε για το slot M2_1 που είχα διαβάσει κάπου αλλά αγνόησα. :p
Μετά διάβασα αυτό στο μανουάλι κι επιβεβαιώθηκε:
🤬 SATA1 will be unavailable when installing M.2 SSD in the M2_1 slot. 🤬

20210204_165846.jpg


Λειτουργεί άψογα και ενεργοποιήθηκε με "new hardware" αλλά πρέπει τις επόμενες μέρες να το ξαναστήσω στο τραπεζάκι της τιβί (αφού βαριέμαι να συνδέω στο κύριο πισί που έχει μεν 2 οθόνες αλλά η πρόσβαση είναι δύσκολη) και να μεταφέρω, αν τελικά λειτουργήσει το M2 στο άλλο slot, το λειτουργικό με το Samsung Migration Tool. >:(

FML
 




xfader

Imbecility rules
Administrator
Μηνύματα
26.316
Reaction score
46.926
Χιούτζ φέιλ η εγκατάσταση... I'm too old for this shit.


Γ@μώ το Ντολμαδάκι, άρχισε με το πισί της που έκανα σέρβερ πριν λίγο καιρό "ίσως το χρειαστώ, δε σου λέω να μου το δώσεις αλλά θέλω το παλιό μου browser όπως ήταν και τα παλιά μου αρχεία μήπως και".
Τα οποία βρίσκονται σε ασύνδετο παρατημένο μέσα στο κουτί WD 640 δεκαετίας που αντικατέστησα με 860Pro SSD με φρέσκια εγκατάσταση στον δικό της λογαριασμό M$. :biggrin:

Ε, τα πήρα κι αναβαθμίζω πλήρως ένα παλιό δικό μου, ανάθεμα την ώρα... :roflmao:

Αρνήθηκε να δει το M2, αρνήθηκε να δει τον παλιό SSD λόγω παλιατσούρας MBR (θέλει GPT και έπρεπε να το πάω πίσω στο παλιό για τρέχα γύρευε μετατρόπα), φόρτωσα και έκανα φρέσκια εγκατάσταση στον παλιό.
Ο Νταχάρης ξυνόταν και δεν το σήκωνε, μα μιλήσαμε μετά και με πονήρεψε για το slot M2_1 που είχα διαβάσει κάπου αλλά αγνόησα. :p
Μετά διάβασα αυτό στο μανουάλι κι επιβεβαιώθηκε:
🤬 SATA1 will be unavailable when installing M.2 SSD in the M2_1 slot. 🤬

View attachment 198903

Λειτουργεί άψογα και ενεργοποιήθηκε με "new hardware" αλλά πρέπει τις επόμενες μέρες να το ξαναστήσω στο τραπεζάκι της τιβί (αφού βαριέμαι να συνδέω στο κύριο πισί που έχει μεν 2 οθόνες αλλά η πρόσβαση είναι δύσκολη) και να μεταφέρω, αν τελικά λειτουργήσει το M2 στο άλλο slot, το λειτουργικό με το Samsung Migration Tool. >:(

FML

Πόσο σε καταλαβαίνω. Να θες να πατήσεις ένα κουμπί και να είναι όλα έτοιμα...
 

Zizik

Gardener
Moderator
Μηνύματα
39.322
Reaction score
62.232
Καλό το Plex ρε γαμώτο..aν έβλεπε στα libraries και .bdmv φακέλους θα ήταν τέλειο!
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρατάω πλήρη αρχεία, remux όλα. Υπήρχαν καμιά 30αριά πλήρη (απο τα περίπου 500) στα οποία έκανα μια ταχύτατη μετατροπή με ToolNix.

Πόσο σε καταλαβαίνω. Να θες να πατήσεις ένα κουμπί και να είναι όλα έτοιμα...
Βρήκαμε συμβιβασμό με το Ντολμαδάκι. Θα της δώσω για την ώρα το νέο αφού της μεταφέρω τα αρχεία και το log του Firefox και θα μείνει το σέρβερ όπως είναι με το δικό της account.
Της είπα πως αν με το καλό βρει ένα καλό παιδί, φύγει και μ' αφήσει μόνο στη ζωή θα τ' αλλάξουμε. :party::roflmao:
 

Timaras

*****
Μηνύματα
2.556
Reaction score
1.768
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρατάω πλήρη αρχεία, remux όλα. Υπήρχαν καμιά 30αριά πλήρη (απο τα περίπου 500) στα οποία έκανα μια ταχύτατη μετατροπή με ToolNix.
Σωστό κι'αυτό.Είναι μάλλον στο μυαλό μας τα .bdmv και menus!
Ουσιαστικά μόνο την ταινία θέλουμε και τους υπότιτλους.
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
10.016
Reaction score
13.357
Δεδομένα:

Το router δίνει διευθύνσεις στις συσκευές που είναι ενωμένες πάνω του από το εύρος 192.168.Χ.Χ. Πάνω στο router είναι συνδεδεμένο ένα wireless access point της Mikrotik το οποίο δίνει διευθύνσεις στις συσκευές που είναι ενωμένες πάνω του από το εύρος 192.168.XX.X.

Πρόβλημα:

Ένα tablet με φορτωμένη την εφαρμογή BubbleUPnP, παίρνει internet από το Mikrotik. Η εφαρμογή δεν "βλέπει" συσκευή η οποία παίρνει internet από το router. Επιπλέον παράδειγμα: Laptop με ενεργό το Linn Kazoo. Η εφαρμογή "βλέπει" την επίμαχη συσκευή όταν το laptop είναι συνδεδεμένο στο οικιακό δίκτυο με καλώδιο. Όταν το laptop συνδέεται ασύρματα με το Mikrotik, η εφαρμογή δεν "βλέπει" την επίμαχη συσκευή.

Απορία: Μπορώ να ορίσω στο Mikrotik να δίνει διευθύνσεις από το ίδιο εύρος με το router; Εάν ναι, τότε θεωρώ ότι όταν μια συσκευή (table/laptop του παραδείγματος) συνδέεται ασύρματα με το Mikrotik, τότε οι εφαρμογές (του παραδείγματος) θα "βλέπουν" την επίμαχη συσκευή, σωστά;
 

wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
2.004
Reaction score
5.898
Δεδομένα:

Το router δίνει διευθύνσεις στις συσκευές που είναι ενωμένες πάνω του από το εύρος 192.168.Χ.Χ. Πάνω στο router είναι συνδεδεμένο ένα wireless access point της Mikrotik το οποίο δίνει διευθύνσεις στις συσκευές που είναι ενωμένες πάνω του από το εύρος 192.168.XX.X.

Πρόβλημα:

Ένα tablet με φορτωμένη την εφαρμογή BubbleUPnP, παίρνει internet από το Mikrotik. Η εφαρμογή δεν "βλέπει" συσκευή η οποία παίρνει internet από το router. Επιπλέον παράδειγμα: Laptop με ενεργό το Linn Kazoo. Η εφαρμογή "βλέπει" την επίμαχη συσκευή όταν το laptop είναι συνδεδεμένο στο οικιακό δίκτυο με καλώδιο. Όταν το laptop συνδέεται ασύρματα με το Mikrotik, η εφαρμογή δεν "βλέπει" την επίμαχη συσκευή.

Απορία: Μπορώ να ορίσω στο Mikrotik να δίνει διευθύνσεις από το ίδιο εύρος με το router; Εάν ναι, τότε θεωρώ ότι όταν μια συσκευή (table/laptop του παραδείγματος) συνδέεται ασύρματα με το Mikrotik, τότε οι εφαρμογές (του παραδείγματος) θα "βλέπουν" την επίμαχη συσκευή, σωστά;
Να μη δίνει καθόλου διευθύνσεις το mikrotik, μόνο το router. Κλείσε το DHCP, μπορεί να χρειαστεί να το βάλεις και σε λειτουργία Bringe... ανάλογα πως το έχεις συνδέσει.
 
Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
10.016
Reaction score
13.357
Να μη δίνει καθόλου διευθύνσεις το mikrotik, μόνο το router.
Πώς θα δίνει διευθύνσεις το ενσύρματο router σε ασύρματες συσκευές;:oops:
Κλείσε το DHCP,
ΟΚ. Άντε και το έκανα. Το πιο πάνω ερώτημα, πώς απαντάται;
μπορεί να χρειαστεί να το βάλεις και σε λειτουργία Bringe...
Φαντάζομαι εννοείς το "Bridge mode". To Mikrotik έχει δύο modes: PTP Bridge AP και PTP Bridge CPE. Δεν έχω ιδέα ούτε τι είναι το bridge mode, ούτε τι είναι το κάθε ένα από αυτά τα δύο modes, ούτε τις διαφορές τους.
ανάλογα πως το έχεις συνδέσει.
To router συνδέεται με ένα switch κι όλες οι ενσύρματες συσκευές του σπιτιού "πέφτουν" πάνω στο switch (συμπεριλαμβανομένου και του Mikrotik).
 
Last edited:



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
159.713
Μηνύματα
2.505.560
Members
36.011
Νεότερο μέλος
DJPANOS
Top