Νέο σύστημα atmos σε ενιαίο χώρο

Reaction score
6.612
Το προβλημα οπως σε ολα τα σπιτια αλλωστε ειναι το ταβανι και οι καλωδιωσεις, η καλυτερη λυση ειναι να ενσωματωθουν σε γυψοσανιδα, να χαμηλωσει ενα επιπεδο ~12 εκατοστα ολος ο χωρος εκει δεξια σε σχεση με το υπολοιπο ταβανι , το κουτι "αντιχειο" εντος της γυψοσανιδας μπορεις να το κανεις οσο επιτρεπουν οι προδιαγραφες του μεγαφωνου δε πειραζει που θα ειναι ρηχο τα λιτρα μετρανε.
Βαζεις σωληνωσεις, ετσι ωστε οποιες αλλαγες προδιαγραφων καλωδιωσεων και οτι εξτρα μελλοντικα χρειαστει να περασεις να υπαρχουν ...
Η επομενη ειναι να κανεις σκαψιματακια στο σοβα, οπως ειπε ο rose, (μισω τα καναλια , και εγω εχω βαλει καποια >:() και να μπουν ηχεια σε κουτια (ρηχα)κολλητα στο ταβανι, γιατι αυτα που εχεις βαλει εκει τα γωνιακα, πρεπει να εχεις τοιχο και απο τις δυο πλευρες -συμβολες του ταβανιου, αλλιως η μια πλευρα θα ειναι εξαμβλωμα :D.
Επειδη βλεπω πολυ κοντα τοιχους διπλα στον καναπε, κοιτα και τις λυσεις επιτοιχιων αντι βασεων...

Reaction score
43
Το προβλημα οπως σε ολα τα σπιτια αλλωστε ειναι το ταβανι και οι καλωδιωσεις, η καλυτερη λυση ειναι να ενσωματωθουν σε γυψοσανιδα, να χαμηλωσει ενα επιπεδο ~12 εκατοστα ολος ο χωρος εκει δεξια σε σχεση με το υπολοιπο ταβανι , το κουτι "αντιχειο" εντος της γυψοσανιδας μπορεις να το κανεις οσο επιτρεπουν οι προδιαγραφες του μεγαφωνου δε πειραζει που θα ειναι ρηχο τα λιτρα μετρανε.
Βαζεις σωληνωσεις, ετσι ωστε οποιες αλλαγες προδιαγραφων καλωδιωσεων και οτι εξτρα μελλοντικα χρειαστει να περασεις να υπαρχουν ...
Η επομενη ειναι να κανεις σκαψιματακια στο σοβα, οπως ειπε ο rose, (μισω τα καναλια , και εγω εχω βαλει καποια >:() και να μπουν ηχεια σε κουτια (ρηχα)κολλητα στο ταβανι, γιατι αυτα που εχεις βαλει εκει τα γωνιακα, πρεπει να εχεις τοιχο και απο τις δυο πλευρες -συμβολες του ταβανιου, αλλιως η μια πλευρα θα ειναι εξαμβλωμα :D.
Επειδη βλεπω πολυ κοντα τοιχους διπλα στον καναπε, κοιτα και τις λυσεις επιτοιχιων αντι βασεων...
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
το θέμα με τη γυψοσανίδα είναι πως στη δεξιά μεριά του καναπέ μπορεί να γίνει, αλλά αριστερά του θα φανεί σαν ένα δοκάρι στη μέση του χώρου. Σωληνώσεις έχω βάλει ήδη πολλές στον τοίχο (8!), εκ των οποίων 2 16άρες σαν spare. Κανάλι θα περαστεί αναγκαστικά για το hdmi του προτζέκτορα άρα απο εκεί θα μπορώ να φέρω και για τα ηχεία.
Όσον αφορά τα επιτοίχια, εννοείς ηχεία; με το surround αριστερά του καναπέ τι θα κάνω;

Reaction score
6.612
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
το θέμα με τη γυψοσανίδα είναι πως στη δεξιά μεριά του καναπέ μπορεί να γίνει, αλλά αριστερά του θα φανεί σαν ένα δοκάρι στη μέση του χώρου. Σωληνώσεις έχω βάλει ήδη πολλές στον τοίχο (8!), εκ των οποίων 2 16άρες σαν spare. Κανάλι θα περαστεί αναγκαστικά για το hdmi του προτζέκτορα άρα απο εκεί θα μπορώ να φέρω και για τα ηχεία.
Όσον αφορά τα επιτοίχια, εννοείς ηχεία; με το surround αριστερά του καναπέ τι θα κάνω;
Ανισοπεδο ~12 εκατοστων,(το βαθος εξαρταται απο το μεγαφωνο) εαν απο το υψηλοτερο υπαρχον ταβανι (αυτο του υπολοιπου χωρου)βαλεις σε ολο (εαν δεν εχει ηδη γυψινο ,5-6 εκατοστων ) αυτοματως θα πεσουμε στα μισα, θα το ελεγα και μια ομορφη αισθητικη παραμεμβαση...αν νομιζεις οτι οι αλλες επιλογες δειχνουν καλυτερες παω πασο, γουστα ειναι αυτα.
Επιτοιχια μονο τα πισω , τα πλαι του καναπε δε γινεται (λογω αριστερου), λεφτα και ογκο γλιτωνεις , καθαρα, ποιο ευκολα σφουγγαρισματα, κλπ. θελουν χωνεματα στο τοιχο βεβαια τα καλωδια αλλα μια φορα γινονται αυτα.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.361
ενδιαφέρον. πόσο πάχος υπολογίζεις οτι πρέπει να έχει αυτή η γυψοσανίδα;
15 εκ περιπου . Θα ειναι ενα παραλληλογραμμο που θα πρεπει να ταιριαξει με τις διαστασεις του χωρου που θα ειναι το σινεμα . Μπορεις να βαλεις σποτακια για να εχει και το ρολο φωτιστικου και μια λεντοταινια γυρω γυρω για εφε :) Αν τα ατμος ερθουν λιγο ποιο μεσα στο πλατος δεν νομιζω να ειναι κατι σημαντικο .

περιπου κατι τετοιο σε ποιο μικρο και οσο ποιο λεπτο γινεται :thumbsup:

false-ceiling-500x500.jpg

Reaction score
43
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Μόλις έκανα μια σημαντική ανακάλυψη. Το ταβάνι μου είναι χαμηλό γιατί έχει γίνει πλάκα τσέλνερ, δηλαδή πλάκα με νευρώσεις η οποία έχει κενά τα οποία γεμίζουν με φελιζόλ. Εδώ θα δειτε ενα σπιτι που έγινε πλήρης αποκάλυψη του: https://ek-mag.com/el/ανακαίνιση-διαµερίσµατος-στη-θεσσαλ/
Βάζοντας ένα κατσαβίδι μέσα διαπίστωσα πως έχει βάθος 17 εκατοστά χωρίς το σοβά, ενώ έχει άνοιγμα 36 εκατοστά. Άρα θα μπορούσα να φτιάξω κουτί πχ 35x35x20 απο γυψοσανιδα και να βάλω μέσα το χωνευτό ηχείο. Όλα φυσικά θα εξαρτηθούν απο τι θα μου πει αυριο ο μηχανικός. Το ψήνω να την αποκαλύψω και τελείως :D

Attachments

Timaras

Reaction score
2.153
Πολύ special.Μη σου πω να εντοιχίσεις και 1-2 "in ceiling sub woofers".Ή τουλάχιστον 1 για τα ατμοηχεία!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.115
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Μόλις έκανα μια σημαντική ανακάλυψη. Το ταβάνι μου είναι χαμηλό γιατί έχει γίνει πλάκα τσέλνερ, δηλαδή πλάκα με νευρώσεις η οποία έχει κενά τα οποία γεμίζουν με φελιζόλ. Εδώ θα δειτε ενα σπιτι που έγινε πλήρης αποκάλυψη του: https://ek-mag.com/el/ανακαίνιση-διαµερίσµατος-στη-θεσσαλ/
Βάζοντας ένα κατσαβίδι μέσα διαπίστωσα πως έχει βάθος 17 εκατοστά χωρίς το σοβά, ενώ έχει άνοιγμα 36 εκατοστά. Άρα θα μπορούσα να φτιάξω κουτί πχ 35x35x20 απο γυψοσανιδα και να βάλω μέσα το χωνευτό ηχείο. Όλα φυσικά θα εξαρτηθούν απο τι θα μου πει αυριο ο μηχανικός. Το ψήνω να την αποκαλύψω και τελείως :D
Τέλεια! :thumbsup:

Προσοχή μόνο, αν εντοιχιστούν τα ηχεία Atmos θα πάνε πιο ψηλά, οπότε αλλάζουν οι αποστάσεις από τη θέση ακρόασης στο πολύ καλό 1,20 μέτρα μπροστά, και άλλα τόσα πίσω. :wink:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.115
το ceiling subwoofer θα το ακούω και εγώ ή μόνο ο από πάνω; :lol:
Αν τα ηχεία δηλωθούν small (που έτσι είναι και το σωστό) δεν υπάρχει λόγος για sub....οροφής.

Εκτός αν τα ηχεία atmos έχουν μεγαφωνάκια 4-5 ίντσες.

Reaction score
43
Ο μηχανικός έδωσε το ΟΚ και για τα ηχεία σε κουτί και για το ολικό ξήλωμα φελιζολ-σοβά! άρα τώρα μενει η απόφαση για το αισθητικό κομμάτι.

Timaras

Reaction score
2.153
το ceiling subwoofer θα το ακούω και εγώ ή μόνο ο από πάνω; :lol:
και οι δύο! :p
[DOUBLEPOST=1530205767][/DOUBLEPOST]
Αν τα ηχεία δηλωθούν small (που έτσι είναι και το σωστό) δεν υπάρχει λόγος για sub....οροφής.
Δεν κατεβαίνει χαμηλά η πληροφορία των atmos Γιάννη?
[DOUBLEPOST=1530205994][/DOUBLEPOST]
Ο μηχανικός έδωσε το ΟΚ και για τα ηχεία σε κουτί και για το ολικό ξήλωμα φελιζολ-σοβά! άρα τώρα μενει η απόφαση για το αισθητικό κομμάτι.
Άρα μπορείς να χωνέψεις εκεί μέσα και κανονικά ηχεία και να μη μπλέξεις με ιδιοκατασκευές κουτιών!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.115
Δεν κατεβαίνει χαμηλά η πληροφορία των atmos Γιάννη?
Όλα, όλα όμως, main, center, surround, atmos, δηλώνονται small και κόβονται στους 70 κύκλους. Αν τα ηχεία παίζουν flat μέχρι εκεί, δεν έχουν δηλαδή κάτι μεγαφωνάκια 4-5 ιντσών που χάνουν 5-6 db @70Hz, τότε το(α) sub αναλαμβάνει(ουν) τα υπόλοιπα από κει και κάτω.

Προσωπικά, έχοντας τα ίδια ηχεία στα surround και στα atmos, δεν μου λείπει τίποτα "εκεί ψηλά" από χαμηλές. Για να καταλάβεις, με 8ιντσο mid έχουν προδιαγραφές: Frequency Response (±3 dB) 65 Hz - 18 kHz
Φαντάσου το 5ιντσο...;)

Last edited:

Timaras

Reaction score
2.153
Όλα, όλα όμως, main, center, surround, atmos, δηλώνονται small και κόβονται στους 70 κύκλους. Αν τα ηχεία παίζουν flat μέχρι εκεί, δεν έχουν δηλαδή μάτι μεγαφωνάκια 4-5 ιντσών που χάνουν 5-6 db @70Hz, τότε το(α) sub αναλαμβάνει(ουν) τα υπόλοιπα από κει και κάτω.
Εντάξει,εγώ το ανέφερα γιατί εφόσον υπάρχει ο χώρος εκεί πάνω θα μπορούσε να τοποθετηθεί για να σιγοντάρει μόνο τα atmos ηχεία και ίσως έτσι να έχει περισσότερη συνοχή η συγκεκριμένη πληροφορία απ'ότι να την παίζει το ένα και μοναδικό υπογούφερ του συστήματος.

Την σκέψη αυτή την έκανα ορμώμενος από μια φωτογραφία ενός μερακλή εδώ μέσα που έχει ατμόsub εκεί ψηλά!

Προσωπικά, έχοντας τα ίδια ηχεία στα surround και στα atmos, δεν μου λείπει τίποτα "εκεί ψηλά" από χαμηλές. ;)
Ε,εντάξει,μη συγκρίνουμε τα zensor 1 που θέλει να βάλει ο φίλος πίσω με τα 8340 που έχεις εσύ.Ούτε το dali sub με το svs! :)

Last edited:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.115
Εντάξει,εγώ το ανέφερα γιατί εφόσον υπάρχει ο χώρος εκεί πάνω θα μπορούσε να τοποθετηθεί για να σιγοντάρει μόνο τα atmos ηχεία και ίσως έτσι να έχει περισσότερη συνοχή η συγκεκριμένη πληροφορία απ'ότι να την παίζει το ένα και μοναδικό υπογούφερ του συστήματος.
Με τα ηχεία που έχει επιλέξει θα έχει ομοιογένεια. Φαντάσου τα atmos να παίζουν πιο "γεμάτα" από τα main...

Την σκέψη αυτή την έκανα ορμώμενος από μια φωτογραφία ενός μερακλή εδώ μέσα που έχει ατμόsub εκεί ψηλά!
O μερακλής έχει κάτι ενεργά θηριάκια κάτω, με κάτι θα έπρεπε να φέρει τα Control One σ' αυτό το επίπεδο.

Ε,εντάξει,μη συγκρίνουμε τα zensor 1 που θέλει να βάλει ο φίλος πίσω με τα 8340 που έχεις εσύ.Ούτε το dali sub με το svs! :)
8320 τα δικά μου. Τα 8340 με το 10ιντσο mid-woofer τα έχει το ξεφτιλισμένο μέλος @stathis ...:p:roflmao:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.209
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney