Νέο setup για σαλόνι.

Μηνύματα
4.462
Reaction score
7.734
Περιμένω να δω τι άλλες εξυπνάδες θα γράψετε.

Θα σας περιλαβω όμως έναν έναν. Περιμένω να αθροιστούν οι κοτσάνες για πόρσε και λάμπες χαλιενταδων. Γελοία επιχειρηματολογία, και πιάσαμε και τα στερεα με 200 ευρώ.

Να σας εξηγήσω γιατί γιου φάουλ;
Γιατί δεν απαντάτε με επιχειρηματολογία βασισμένη σε μετρητικά δεδομένα, αλλά με παπαρολογία την αεροκοπανιστική.

Άμα δε ξέρετε να απαντήσετε, αϊ στη μάνα σας.

Αναφέρθηκαν σοβαρά μόνιτορ, εργαλεία δουλειάς, φακοί στην ηχογράφηση. Έχουν στηθεί σε άπειρα στούντιο, στο γκιαρσλατζ χιλιάδες επαγγελματίες πίνουν νερό στο όνομά τους. Αλλά δεν στήνονται με ευχές και χαριτομενιές, με αποστάσεις ακρόασης και στάθμες αναφοράς στήνονται, και βεβαίως οι φίρμες υπερβάλλουν σε αυτές τις δυνατότητες, όπως υπερβάλλουν όλες οι φίρμες στα προϊόντα τους, μα τα δημοσιευμένα διαγράμματα λεν την αλήθεια, κι έχουν επαληθευτεί κατ'επαναληψιν με μετρήσεις τρίτων.

Δείτε τα max spl στο 1 μέτρο, έχει σχεδιάγραμμα στο φάσμα το 310, και μάλιστα διαφορετικό σχεδιάγραμμα για διαφορετικό επίπεδο ολικής αρμονικής παραμόρφωσης, κάντε αναγωγή στα 3 μέτρα (αν έχετε το μαθηματικό και γνωσιακό υπόβαθρο) και πείτε μου τι στάθμη πιάνουν μάξιμουμ στα 3 μέτρα στους 80 κύκλους, και με πόση παραμόρφωση θα το καταφέρουν.

Κι άμα δε θέλετε σαμπ, πείτε μου στους 30 και 40 τι στάθμη μάξιμουμ θα πιάσουν.

Εσείς με τις εξυπνάδες. Για μιλήστε.
Σεταπ για σαλόνι ψάχνει ο άνθρωπος, όχι για υπογα. Βαλτα εσύ πρώτα στο σαλόνι σου αυτά που προτείνεις και μετά το συζητάμε
 

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.794
Reaction score
11.036
Όπως δεν πρέπει να ξεχνά κάποιος και τα παθητικά. Για αισθητικούς και όχι μόνο λόγους. Συν το πολύ βασικό. Αν θες immersive με ενεργά, όσο φθηνά και να είναι τα ηχεία, θες πάνω από 4000€ για Pro. Μπορεί όλα σου τα ενεργά (χωρίς subs), να μην έχουν καν 4000€. Παγίδα, που μετά κάποιοι μπορεί και να κλαίνε.

Μοναδική εξαίρεση ο καινούργιος DENON X3800H A/V Receiver με RCA και πολλά pre outs για όλα τα formats, κάτω από 2000€ μάλλον. Και με 4 ξεχωριστά sub pre outs
Αλλά χωρίς xlr γμτ.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.592
Reaction score
27.933
Αλλά χωρίς xlr γμτ.
Δυστυχώς δεν γίνονται όλα με 2000€. Έχω κάνει σχετική κουβέντα στο παρελθόν με μεγάλο κατασκευαστή. Έχουν δίκιο. Πρώτον τα ενισχυτικά στάδια δεν είναι το μεγάλο κόστος σε έναν AVR, και δεύτερον η κατηγορία καταναλωτών των 2000€ δεν είναι η ίδια με αυτή των XLRs και των τελικών.

Θεωρώ πως δεν θα υπάρχει πλέον Pro με XLRs κάτω από τα 3300€ - 3500€. Όλοι περιμένουν τον νέο Yamaha που κανείς δεν ξέρει καν πότε θα βγεί όχι πόσο θα έχει. Αντίθετα όλα δείχνουν ότι οι τιμές μόνο θα ανεβαίνουν.
 
Last edited:

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.388
Reaction score
74.653
Ρέφερενς είναι ο κόφτης.
Τα 160 είναι 30 περισσότερα από το reference (όριο ταχύτητας) :p:dance2:
130 είναι η ταχύτητα που ακούνε στις πολυκατοικίες μπάρμπα. :tongue: ;)
Με 5,5".
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.351
Reaction score
79.345
Πληροφορία πάντως μουσικής δε χάνεις ούτε με 85 peak, εκτός αν ακούς στο αυτοκίνητο.
Δηλαδή τα ακούμε όλα με 65-70db μέση στάθμη; Σίγουρα; Μην μου πεις πως ακούμε και την πληροφορία χώρου ;)
Να δούμε πάλι τα Fletcher-Munson ή δεν έχει νόημα;

Και όχι, μουσική δεν είναι μόνο τα συμπιεσμένα ποπ-ροκ. Οι τεχνικές προδιαγραφές πρέπει να καλύπτουν όλα τα είδη, και τα δύσκολα, και τις πολύ καλές ηχογραφήσεις των δύσκολων. Οι τεχνικές προδιαγραφές δεν έχουν μουσικά γούστα.


Ρέφερενς είναι ο κόφτης.
Γιατί; Reference είναι η στάθμη που ορίζεται για όλους, όχι για το κάθε αυτοκίνητο χωριστά
130 είναι η ταχύτητα που ακούνε στις πολυκατοικίες μπάρμπα. :tongue: ;)
Υπάρχουν πράγματι και κάποιοι που ακούνε μονίμως σε στάθμες ροκ συναυλίας. 100db μέση στάθμη να γουστάρουν. Και υπάρχουν και κάποιοι που οδηγούν μονίμως στα 180-200-220km/h, στους δρόμους όπου το reference ειναι 100-120.


Οι πρώτοι συχνά καταλήγουν στον ΩΡΛ. Οι δεύτεροι :(
 
Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.794
Reaction score
11.036
Δηλαδή τα ακούμε όλα με 65-70db μέση στάθμη; Σίγουρα; Μην μου πεις πως ακούμε και την πληροφορία χώρου ;)
Να δούμε πάλι τα Fletcher-Munson ή δεν έχει νόημα;

Και όχι, μουσική δεν είναι μόνο τα συμπιεσμένα ποπ-ροκ. Οι τεχνικές προδιαγραφές πρέπει να καλύπτουν όλα τα είδη, και τα δύσκολα, και τις πολύ καλές ηχογραφήσεις των δύσκολων. Οι τεχνικές προδιαγραφές δεν έχουν μουσικά γούστα.
Είναι μερικά πολύ συγκεκριμένα είδη μουσικής που η δυναμική περιοχή τους κάνει peak 35db στις χαμηλές συχνότητες. Και άντε να θέλεις και μερικά παραπάνω db για την πληροφορία χώρου που λογικά είναι κάτω από το 30th percentile που είναι τα κάτω όριο spl με βάση το οποίο βγήκαν τα παραπάνω 35db.

Για τη μεγάλη πλειοψηφία της μουσικής όμως, χάος, απλά χάος. 200 ευρώ αρκούν. Γι αυτά τα είδη μουσικής επίσης, οι δυνατές εντάσεις είναι απλά καγκουριά. Όχι μόνο δε χρειάζονται γιατί δε χάνεις πληροφορία και πιο σιγά αν ακούς, αλλά δεν είναι ούτε ευχάριστες, ούτε φυσικές στο αυτί, ούτε μοιάζουν με live, ούτε τίιποτα. Είναι απλά για εμάς τους κάγκουρες που ανεβάζουμε και γουστάρουμε το νέο μας σαμπ ή για τους 18 άρηδες που παρτάρουν.

Στην αναπαραγωγή μουσικής αγαπητοί, το παρακάτω διάγραμμα είναι το δάσος. Όλα τα άλλα που συζητούμε είναι τα δέντρα. Αντίθετα όλα τα άλλα που συζητούμε είναι ασφαλώς σωστά και σημαντικά στην παραγωγή μουσικής (που πρέπει να μπορείς να ακούς σωστά π.χ. το live feed, στο οποίο ακόμη και το κατά λάθος χτύπημα ενός μικροφώνου ή τράβηγμα καλωδίου μπορεί να κάψει ηχεία.)

1665046817937.png

Dynamic range comparison between different music genres and speech across frequency. The dynamics are calculated as the difference between the 99th and 30th percentiles according to the IEC 60118-15 standard. SPL ¼ sound pressure level.
 
Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.344
Reaction score
125.282
Δηλαδή κάτω από πόσα db peak (στη θέση ακρόασης, με το χαμηλό θόρυβο ηρεμίας του δωματίου σου και με όλα τα ηχεία να παίζουν) χάνεις πληροφορία; Με μουσική από tidal, όχι με τα μπλου ρει του ντίμι.
Δηλαδή στήνεις σεταπ μόνο για "κακά" και "συμπιεσμένα" είδη μουσικής; Τα άλλα δε θα τα παίζει; Χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Και να σου πω και κάτι άλλο, ακόμα και σε "σιγά την ηχογράφηση", στο παλιό wish you were here, των Πινκ Φλόιντ, με σιγά το δυναμικό εύρος, στην αρχή του κομματιού έχει κάτι χαμηλά γραμμένους ήχους, ένα περπάτημα, μια ροχαλα που ρίχνει, κάτι που κάθεται και πιάνει την κιθάρα , κλπ, δες εσύ πόσα ντεσιμπέλ αν κατεβάσεις στάθμη από στάθμη αναφοράς, θα χάσεις πληροφορίες χαμηλά γραμμένες.

Άσε σε καμία κλασική, που στα ήσυχα περάσματα ή στην αρχή σε ένα σωρό κομμάτια, η ηχογράφηση είναι τόσο χαμηλή που μετά βίας ακούς κάτι, και αργότερα θα έχει ένα δυνατό πέρασμα, μια σταλιά. Και στο τινταλ και στο σποτιφαι.

10 ντεσιμπέλ κάτω από αναφοράς, έχεις χάσει υλικό.
The dynamics are calculated as the difference between the 99th and 30th percentiles according to the IEC 60118-15 standard.
Εδώ υπάρχει μια παγίδα, που κρύβει τι υπάρχει κάτω του 30% στάθμης, που σε διάφορα κομμάτια, δεν είναι λίγο.

Είναι σα στον προβολέα να καις λίγο τα λευκά ή τα μαύρα. Πόσο τα καις και πόσο από αυτά υπάρχει στην ταινία που βλέπεις, εξαρτάται από την ταινία. Άντε στήσε προβολέα να μη βλέπεις σκοτεινές ταινίες, μόνο φωτεινές, όπου και με καμένα μαύρα, δε θα χάνεις τίποτα. Μέχρι να βάλεις μια σκοτεινή ταινία, που δε θα βλέπεις τίποτα. 🤣😁😂
 

Μηνύματα
301
Reaction score
303
Ένας τρόπος, που θα έλυνε τις απορίες σου για το δικό σου χώρο και ακουστκό γούστο, θα ήταν εάν ο αντιπρόσωπος/έμπορος των μονάδων που άκουσες και σου άρεσαν, του ζητούσες να σου κάνει μια επίδειξη στο χώρο σου (demo στα ελληνικά!).
 

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.794
Reaction score
11.036
Τίποτα δε βρίσκετα κάτω από το 30th percentile, καμία παγίδα:

" The 30th percentile was selected instead of the 1st percentile because the latter one would be much more dependent on background noise in the measurement condition. The difference between the 99th and the 30th percentile describes the dynamic range of the speech signal. "


200 ευρώ άντε 500 ευρώ / ηχείο αρκούν για ακρόαση μουσικής στην στάθμη ακρόασης για την οποία φτιάχτηκε να ακούγεται η μουσική.
Παραπάνω είναι για ακρόαση (χαλβάδιασμα) μηχανημάτων, καλωδίων, μέτρηση του οργάνου μας και άλλα γνωστά μας χόμπυ.
 





hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.977
Reaction score
2.911
Επειδή αναφέρθηκε η χρήση av receiver με rca pre outs, εγώ χρησιμοποιώ τον Denon AVR 2311 προσωρινά για ταινίες με rca to xlr βύσματα και παίζει μια χαρά χωρίς θόρυβο αρκεί όλα τα ηχεία να είναι συνδεδεμένα στο ίδιο πολύπριζο. Ο Denon Χ3800Η είναι μια άριστη περίπτωση για να παίξει τον ρόλο του pro όπως και ο προηγούμενος Χ3700Η, αλλά για την δική μου περίπτωση 1.5Κ ή 1.8Κ είναι πολλά λεφτά για την ώρα.
 

gid

Μηνύματα
7.388
Reaction score
8.622
⁣Tannoy Gold 8 – Thomann Elláda 295 ευρώ το ένα στον Θωμά. Στο τέλος θα βγάλω και κακό όνομα ότι δουλεύω για την Tannoy χαχαχαχα.
Καλά κάνεις, υπό τον όρο (αφού έχουν 8άρι γούφερ) πως θα σημειώνεις τον παρακάτω απαράβατο κανόνα!!!

είναι για 2 μέτρα απόσταση ακρόασης, άντε για 2,40 Μαξ. Όχι για 2,5 μέτρα.
Και πού 'σαι; Όχι με τίποτε ψιλά γραμματάκια! Να φαίνεται!
 


hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.977
Reaction score
2.911
Εγώ ακούω στα 2.70 (αν χάνω κάποια οκτάβα δεν ξέρω και δεν το αναλύω) οπότε στα 3 δεν μπορώ να σας πω. Πάντως ακούγονται γενικώς μια χαρά και ποιοτικά είτε σε surround με τον Denon είτε σε stereo με τον PMA-720AE επίσης DENON. Νορμάλ εντάσεις και όχι 100αρια db.
 


hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.977
Reaction score
2.911
Τελικά όλο μιλάμε μεταξύ μας και ο ενδιαφερόμενος δεν έχει εμφανιστεί. Μήπως τους διώχνουμε με την υπερανάλυση; :p
 
Last edited:



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.592
Μηνύματα
2.865.173
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top