ΟΤΕ: Διπλασιασμός ταχυτήτων και μειώσεις χρεώσεων

Reaction score
4.151
αν αλλάξεις το router της Cosmote με κάτι τέτοιο, πως εξασφαλίζεις την μελλοντική συμβατότητα;
Όπως είπε και ο @rose.athens
Ο ΟΤΕ πουλάει και υποστηρίζει επίσημα τα Fritz! 7530, 7590, 7530AX, 7590AX.
Υπάρχει Cosmote προφίλ.

Τραβάει Internet ακαριαία, η τηλεφωνία, και μόνο για την πρώτη φορά που θα το συνδέσεις, μετά απο κάνα 30λεπτο.

Reaction score
4.151
Μπορει ομως η cosmote να κανει ελεγχους επι αυτου σε περιπτωση βλαβης; Μαλλον οχι...
Φυσικά το TR069 είναι κανονικά συνδεδεμένο!!
Είπαμε ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΤΑΙ ΕΠΊΣΗΜΑ.

Απλά θα χρειαστεί να το αγοράσεις..

Reaction score
7.888
Φυσικά το TR069 είναι κανονικά συνδεδεμένο!!
Είπαμε ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΤΑΙ ΕΠΊΣΗΜΑ.

Απλά θα χρειαστεί να το αγοράσεις..
Στο σπίτι δεν έχω κάποιο πρόβλημα με το speedport plus me 100aρα. Στο μήνα μπορεί να του κάνω ενα τυπικό restart και να έχει γράψει μόλις μερικές δεκάδες error. Είμαι στα 20 μέτρα απο καμπίνα και έχω τραβήξει καλώδιο απευθείας από το ένα και μοναδικό κουτί έξω απο το σπίτι στο rack στο router.

Ειδα πρόσφατα οτι προσφέρει και 200αρα πλέον, οπότε με βλέπω να με ανεβάζουν.

Στο μαγαζί πέρασαν πριν κάνα χρόνο οπτική ακριβώς μπροστά από την πόρτα μου αλλα η καμπίνα είναι στα 100 μέτρα. Εχω 100αρα αλλά με αρκετά error και αποσυνδέσεις. Και δεν βλέπω 200 ακόμη σαν επιλογή. Εκεί σκέφτομαι να βάλω ενα fritz.

Οσον αφορά το 5g στο σπίτι ειναι τζουφιο. 150 με το ζόρι ενώ με 4g+ παει και 240. Δοκιμές με s22 ultra.

Reaction score
4.151
@ankokdog
Fritz στο μαγαζί και τέλος τα crc.
Να ξέρεις ότι αν πας στα 200 τα crc θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

Γι αυτό έβαλα το Fritz.

Οσο ανεβαίνει η ταχύτητα τόσο μεγαλώνει ο θορυβος στα σάπια χάλκινα καλώδια δεκαετιών του ΟΤΕ

Κι εμένα από το router utp στο box του ΟΤΕ έξω από την πόρτα.
Router με box απόσταση 6 μέτρα.

Reaction score
7.888
@ankokdog
Πανέμορφα. 😍

Μετα θες και ssd για download και άλλες κάρτες δικτύου για να ακολουθήσουν την GB γραμμή, άστα να πάνε..

Τι να πω, καντο και βλέπεις αν στραβώσει στο μέλλον.

Προσωπικά χτες εγκατέστησα ένα Fritz 7530 στην γραμμή μου και έχω μείνει μ@λ@κ@ς με το μηχανάκι.. 😍
τα 2 PC έχουν 2.5gb ethernet και ssd gen 4 μια pci στο ''κατεβαστήρι - server'' με έναν ssd.

αυτά βέβαια είναι τα εύκολα.

όλο το σπίτι είναι gigabit με cat6 καλώδια τερματισμένα σε patch panel και μετά 16αρι unmanaged gigabit switch tplink

σε αυτό δεν ξέρω αν θα είχε νόημα στη παρούσα φάση αναβάθμιση μιας και οι περισσότερες συσκευές δεν έχουν καν gigabit συνδέσεις.

D

Deleted member 35

Guest
Τις προάλλες που ανανέωσα, η κοπέλα στο τηλέφωνο με ρώτησε για το router και μόλις της είπα πως έχω το 7530 αμέσως μου ακύρωσε την αποστολή του Speedport. Γνώριζε μια χαρά ότι είναι συμβατό.

Reaction score
4.151
τα 2 PC έχουν 2.5gb ethernet και ssd gen 4 μια pci στο ''κατεβαστήρι - server'' με έναν ssd.

αυτά βέβαια είναι τα εύκολα.

όλο το σπίτι είναι gigabit με cat6 καλώδια τερματισμένα σε patch panel και μετά 16αρι unmanaged gigabit switch tplink

σε αυτό δεν ξέρω αν θα είχε νόημα στη παρούσα φάση αναβάθμιση μιας και οι περισσότερες συσκευές δεν έχουν καν gigabit συνδέσεις.
Ψαξτο λίγο καλού κακού.

Έχω διαβάσει σε ξένα φορά χρήστες με gb οπτικές συνδέσεις να έχουν θέματα με οικιακά parts στα PC τους.

Εχουμε ακριβώς το ίδιο setup μείον το cat6, ο παπαρας ο ηλεκτρολόγος έβαλε 5e και το πήρα αργά χαμπάρι. >:(
Όπως και να έχει όμως το gigabit είναι δεδομένο και υπεραρκετό απλά δεν μπορώ να πάω σε 10gb..

D

Deleted member 35

Guest
Εγώ ο μαύρος τι να πω; Μένω στο κέντρο, ο ΟΤΕ είναι στο αποκάτω τετράγωνο και η καμπίνα μου αρχαία στο αποπάνω. Βάση οδηγίας ΔΕΝ θα δούμε ποτέ αναβάθμιση διότι πρέπει να πάρει προτεραιότητα το Rural Internet στα χωριά. Εμείς και καλά σαν πρωτεύουσα έχουμε ήδη 50 οπότε "είμαστε καλά".

Και το πιο τραγικό είναι πως οι ΟΤΕτζίδες παίζουν με τα νεύρα μου καθώς γύρω από τον ΟΤΕ έχουν 100 ανεπίσημα.

Reaction score
4.151
Μόνο για νέες συνδέσεις και εφόσον το plus που τυχόν είχες, έχει ζημιά.

Reaction score
24.841
εγώ έχω κρατήσει το entry γιατί με το plus δεν έπαιζε συναγερμός με τίποτα.
τώρα βέβαια έκανα τον συναγερμό ip/gsm μπορώ να το δοκιμάσω...

Reaction score
7.888
Μόνο για νέες συνδέσεις και εφόσον το plus που τυχόν είχες, έχει ζημιά.
Ναι είχα αποσυνδέσεις και το πρώτο κλασικά που κάνουν ειναι νέο router.

Θα το δοκιμάσω και σας λέω.

Εχει ξεχωριστή θύρα wan
4 x gb lan

Wifi 6 1800

Κλασικά δεν βρίσκω να γίνεται disable το firewall >:(

Last edited:

Reaction score
4.151
Ναι είχα αποσυνδέσεις και το πρώτο κλασικά που κάνουν ειναι νέο router.

Θα το δοκιμάσω και σας λέω.

Εχει ξεχωριστή θύρα wan
4 x gb lan

Wifi 6 1800

Κλασικά δεν βρίσκω να γίνεται disable το firewall >:(

Σε τι σε ενοχλεί το firewall?
Άνοιξε πόρτες για ότι θες..

@pankrok
Αν ζητήσεις 50αρα η 100αρα θα σου δωσουν άλλο έτσι κι αλλιώς, τα entry πλέον έχουν αποσυρθεί..

Reaction score
24.841
100αρα FTTH έχω και μου φέρανε το plus για να αντικατασταθεί το entry , αλλά με τον συναγερμό τα βρήκε μπαστούνια (άνοιγε η γραμμή για κλίση και δεν έκλεινε ποτέ) και ο τελευταίος τεχνικός που ήρθε μου άφησε ένα entry για να το επιστρέψω στον οτε και να το αποχρεώσω ώστε να κρατήσω το παλιό.
για wifi χρησιμοποιώ mesh στην tplink και το μόνο που κάνει είναι να παίρνει wan από την οπτική και να το στέλνει στα tp link και στο ενσύρματο switch πριν μοιραστεί στο σπίτι.

minas

Πισιά
Reaction score
4.135
Ειναι ψυχολογικό. Ανέκαθεν σε ολες τις συσκευές κλείνω το firewall.
Για ψυχολογικούς λόγους θα έπρεπε να έχεις από προεπιλογή τα πάντα κλειστά, εκτός αυτά που θέλεις ανοιχτά ;)
Ειδικά ο border router σου είναι κακή ιδέα να μην έχει ενεργοποιημένο firewall.

Σε άλλα νέα, η Vodafone κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του ΟΤΕ, αφού δεν έχουν εγκριθεί από την ολομέλεια της ΕΕΤΤ τα νέα εμπορικά προγράμματα, ούτε έχουν συμφωνήσει για χρεώσεις στους άλλους παρόχους, όπου χρησιμοποιούν δίκτυο ΟΤΕ.

Reaction score
4.151
Θα αργήσει να γίνει..
Θα πέσουν οι εναλλακτικοί να το μπλοκάρουν όσο περισσότερο γίνεται διότι οι ίδιοι δεν είναι σε καμία περίπτωση έτοιμοι να το κάνουν.
:thumbsup:

Reaction score
154
Γνωρίζει κανείς αν αυτό το ZTE υποστηρίζει 4G Usb Dongle ξεκλείδωτο ?

Και οχι κλειδωμένο οπως είναι στο Plus ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.264
Members
38.437
Νεότερο μέλος
Terzzz