Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Δεν το έχω παραγγείλει ακόμα, άλλα σκέφτομαι αυτό το φτηνούλι, LG Blu-ray/DVD recorder BH10LS30
Βέβαια εμένα μου έχει κάτσει το SONY BWU-500S, αλλά έχει 165 ευρώ! το σκέφτομαι!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
109.291

...παραγγέλνω άλλο στο PIXMANIA με 89 ευρώ!
Υπολόγισε +16€ μεταφορικά.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

έχει γράψει κανείς σε τέτοια? η τιμή δεν είναι πολύ καλή?

http://cgi.ebay.co.uk/50-HP-blu-ray...erComponents_BlankCDsDVDs&hash=item2eb4c8d5a4

Όπως πολύ σωστά είπε και ο Γιάννης, είναι 25άρια βεβαίως και όχι πενηντάρια. Η τιμή τους βέβαια είναι πολύ καλή ακόμα και για 25άρια, έρχονται περίπου 1,3 ευρώ το ένα. Αλλά παίρνεις κάποιο ρίσκο, με το να παραγγείλεις ολόκληρη 50άδα. :121: Αν έχεις π.χ., κάποιο πρόβλημα ασυμβατότητας με το drive σου, τι θα τα κάνεις τόσα δισκάκια; :118:

Reaction score
1

Παναγιώτη, μετά από περίπου 1000 εγγραφές σε δισκάκια blue ray, (ίσως και λίγο παραπάνω) το drive τα έπαιξε, παραγγέλνω άλλο στο PIXMANIA με 89 ευρώ!
Το καρατσέκαρες όμως ότι όντως έχει πρόβλημα το drive όπως είπαμε; :118:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Ναί Παναγιώτη μου δυστυχώς, το τσέκαρα με άλλο ενός φίλου στον υπολογιστή μου και δουλεύει τέλεια!

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
σε πολλά bluray αρχεία που εχω πέρα απο τα
BDMV
CERIFICATE

υπάρχει και ενα αρχείο

ANY

Τι είναι αυτό? οταν κάνω iso το αρχείο μήπως πρεπει να το σβήνω?

Reaction score
1

σε πολλά bluray αρχεία που εχω πέρα απο τα
BDMV
CERIFICATE

υπάρχει και ενα αρχείο

ANY

Τι είναι αυτό? οταν κάνω iso το αρχείο μήπως πρεπει να το σβήνω?

Και να μην το σβήσεις μάλλον (δεν είμαι σίγουρος) δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα, αλλά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο να το σβήνεις, όπως και πολλές άλλες π@π@ριές που βάζουν μέσα οι διάφορες ομάδες, όπως links από τα sites τους κτλ. :141:

Κάθε σωστή δομή Blu-ray περιέχει μονάχα δύο φακέλους, τον BDMV και τον CERTIFICATE. Μερικές φορές υπάρχουν και άλλα δύο αρχεία, το index.bdmv και το MovieObject.bdmv, που κατά κανόνα όμως υπάρχουν και μέσα στον φάκελο BDMV.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις να μην σβήνεις κατά λάθος, είναι το εξώφυλλο και η ετικέτα της ταινίας, που κάποιες φορές τώρα τελευταία συμπεριλαμβάνουν σαν «έξτρα γλυκάκι» κάποιες ομάδες, μέσα στο γενικό φάκελο που δημιουργείται όταν αποσυμπιέζονται τα αρχεία... :126:

Reaction score
3

Στα 89 Ευρώ το έχει και το Πλαίσιο για όσους είναι μέλη.

Reaction score
1

Τα εξαιρετικά 25άρια δισκάκια της Mirror τώρα σε ακόμα χαμηλότερες τιμές, στα 1,25 ευρώ ανά δισκάκι! :111: Δείτε εδώ.

Αν μάλιστα παραγγείλετε 20 τεμάχια (2 δεκάδες), η τιμή κατεβαίνει στα 1,2 ευρώ ανά δισκάκι, μια και τα μεταφορικά είναι λιγότερα. :126:

Εννοείται ότι μόλις «τσίμπησα» 20 τεμάχια. :107:

Ο συγκεκριμένος Άγγλος πωλητής έχει σπάσει όλα τα κοντέρ πωλήσεων με πωλήσεις 500 δεκάδων μέχρι στιγμής (5.000 τεμάχια)! :111:

Reaction score
1.460

Όπως ακριβώς τα περιγράφει παραπάνω ο Ηλίας!

Σήμερα δοκιμάσαμε με τον Σκαφάτο στη PSA το πρώτο Blu-ray δισκάκι που έκαψα εγώ με το νέο TSmuxer 1.10.06. Ήδη είχε παίξει στο HTPC μου μια χαρά, αλλά προσοχή, μόνο με το Powerdvd 8, το 7.3 αρνιόταν πεισματικά να το παίξει! :141:

Φυσικά, αυτό που με ενδιέφερε ήταν να διαπιστώσω το κατά πόσον το Blu-ray δισκάκι που έφτιαξα με το TSmuxer ήταν συμβατό με τα απλά Blu-ray players αλλά και με τα media boxes.

Το δισκάκι λοιπόν δοκιμάστηκε τόσο στο Pioneer Blu-ray player της PSA, όσο και στο Dune media box και έπαιξε άψογα και στα δύο! Αναγνωριζόταν ταχύτατα και από τα δύο, οι ελληνικοί υπότιτλοι εμφανίζονταν άψογα, αλλά το κερασάκι στην τούρτα δεν ήταν άλλο από τον ήχο DTS-HD Master Audio που περνούσε άψογα, αλλά δυστυχώς μόνο από το Dune. :121:

To Pioneer αποκωδικοποιούσε το απλό DTS. Αλλά δεν το συζητάμε παιδιά, αυτό ήταν θέμα καθαρά κάποιας εσωτερικής ρύθμισης του Pioneer και δεν είχαμε το χρόνο να το ψάξουμε σήμερα με τον Σκαφάτο, εφόσον το DTS-HD Master Audio περνούσε κανονικά μέσω του Dune και το βλέπαμε στην οθόνη του ενισχυτή, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Λοιπόν τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά:

1. Αφού έχετε όλα τα αρχεία .m2ts στο δίσκο σας από ένα Blu-ray δισκάκι, ανοίγετε το TSmuxer, επιλέγετε στο Output την επιλογή Blu-ray disk και με το add του πετάτε μέσα το αρχείο .m2ts της ταινίας. Σε αυτό το σημείο χρειάζεται πολλή προσοχή, το TSmuxer δεν πρόκειται να αναγνωρίσει αυτόματα αλλά και να σας ενώσει όλα τα τυχόν διάσπαρτα αρχεία .m2ts που πιθανόν αποτελούν π.χ., μία ταινία καρτούν, όπως κάνει αυτοματοποιημένα το Ribot στον οδηγό για τις ματρόσκες-αναφοράς που έχουμε ανεβάσει. Πρέπει μόνος σας να εντοπίσετε όλα τα αρχεία που αποτελούν την ταινία, να βάλετε πρώτο στη λίστα το πρώτο αρχείο με add και μετά με το join να προσθέσετε όλα τα υπόλοιπα αρχεία.

2. Αφού λοιπόν εισάγετε το αρχείο της ταινίας με το add, στο πεδίο Tracks αφαιρείτε όλα τα άχρηστα audio tracks ξεκλικάροντας τα κουτάκια που είναι επιλεγμένα.

3. Μετά, φροντίζετε να εισάγετε με το add το αρχείο .srt των ελληνικών υπότιτλων. Εγώ φροντίζω να έχω δώσει στο αρχείο των υπότιτλων το ίδιο ακριβώς όνομα που έχει και το αρχείο της ταινίας, π.χ. αν είναι 00002.m2ts, θα μετονομάσω το αρχείο των υπότιτλων σε 00002.srt. Μπορεί οι ελληνικοί υπότιτλοι να δουλεύουν και χωρίς αυτή τη μετονομασία, δεν το έχω δοκιμάσει, σε εμένα πάντως οι ελληνικοί υπότιτλοι δούλεψαν άψογα.

4. Με το Browse επιλέγετε τον φάκελο στον οποίο θα σώσετε τα αρχεία και επιλέγετε Start muxing. Επειδή ακριβώς δεν γίνεται καμία απολύτως επεξεργασία στο αρχικό βίντεο αλλά ένα απλό copy, ανάλογα με το μέγεθος του αρχικού αρχείου, μετά από δέκα έως είκοσι λεπτά το πολύ είστε έτοιμοι!

5. Μόλις τελειώσει το TSmuxer, έχετε δύο μοναδικές επιλογές: αν είστε τυχερός και το τελικό αρχείο είναι κάτω από 23GB περίπου, τότε χωράει σε 25άρι δισκάκι Blu-ray, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση απαιτείται δυστυχώς πενηντάρι δισκάκι.

Η διαδικασία είναι απλούστατη και δεν χρειάζεται ούτε .iso να φτιάξετε ούτε τίποτα: παίρνετε τα δύο directory που έχει δημιουργήσει το TSmuxer, δηλαδή το BDMV και το certificate, και τα πετάτε μέσα στο κενό δισκάκι Blu-ray, είτε αυτό είναι 25άρι είτε είναι 50άρι.

Μέχρι τώρα έχουν δοκιμαστεί δύο προγράμματα εγγραφής με απόλυτη επιτυχία: από εμένα το Nero 8 και από τον Ηλία (Mad) τόσο το Nero 8 όσο και το Image Burning. Το μοναδικό σημείο που πρέπει να προσέξετε και στα δύο προγράμματα εγγραφής, είναι να έχετε επιλέξει Blu-ray UDF.

Μέχρι τώρα σε εμένα τα εκτυπώσιμα δισκάκια Traxdata των 25GB αποδείχτηκαν άψογα, ενώ το ίδιο άψογα βγήκαν στον Ηλία τα TDK τόσο στα 25GB όσο και στα 50GB (αν θυμάμαι καλά), που έχει δοκιμάσει. Πάντως τα Traxdata είναι τα απολύτως φτηνότερα της αγοράς, μόλις σήμερα παράγγειλα άλλα δέκα εκτυπώσιμα των 25GB με συνολικό κόστος με τα μεταφορικά στα 30,5 ευρώ, δηλαδή το κάθε δισκάκι έρχεται πλέον με 3 ευρώ κόστος! :111:

Οπότε πλέον κύριοι δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία, εύχομαι σε όλους σας καλές εγγραφές! Κάψτε τα όλα!...:137:
Απλά να σημειώσω για τον εξαιρετικό οδηγό του Παναγιώτη Βογιατζάκη,ότι η ίδια ακριβώς διαδικασία με το tsMuxer γίνεται και στα mac.Για την εγγραφή δοκίμασα το Toast Titanium 11.0.2 επιλέγουμε Data/Dvd Rom (UDF) και Burn.Δοκίμασα 5 δισκάκια bd-r 25GB της verbatim με απόλυτη επιτυχία.Παίζουν κανονικά και στο Prime 3.0 & στο Samsung c5900.Δείτε και την συννημένη εικόνα:
Screen shot 2011-05-12 at 7.26.24 μ.μ..jpg

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
κανένα καλό πρόγραμμα για την εκτύπωση των εξωφύλλων έχουμε ? γιατί του hp αδυνατεί να εγκατασταθεί.

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
ρε παιδιά έκανα την διαδικασία που αναφέρεται 2 ποστ παραπάνω, οι υπότιτλοι ενσωματώθηκαν αλλά το βιντεο τρέχει σαν να εχεις πατήσει FF. Τι λάθος έκανα?

Reaction score
1

κανένα καλό πρόγραμμα για την εκτύπωση των εξωφύλλων έχουμε ? γιατί του hp αδυνατεί να εγκατασταθεί.
Ένα ελαφρύ πρόγραμμα, αλλά χωρίς πολλές δυνατότητες για ρυθμίσεις στις εκτυπώσεις είναι το infanview.

Τα μόνα πεδία που ρυθμίζεις ουσιαστικά με το Infanview είναι αυτά που έχω κυκλώσει στη φωτό.

Το πανίσχυρο Βιμ βεβαίως των εκτυπώσεων είναι το Photoshop. Οι δυνατότητες που προσφέρει στις ρυθμίσεις των εκτυπώσεων είναι ουσιαστικά άπειρες... :107:

Reaction score
1

ρε παιδιά έκανα την διαδικασία που αναφέρεται 2 ποστ παραπάνω, οι υπότιτλοι ενσωματώθηκαν αλλά το βιντεο τρέχει σαν να εχεις πατήσει FF. Τι λάθος έκανα?
Τι χρησιμοποιείς ως πηγή για να παίξεις τα Blu-ray δισκάκια; Blu-ray player, media player ή HTPC; :118:

Επίσης, μην ξεχνάτε παιδιά, το έχω γράψει πολλές φορές, ότι ο καλύτερος τρόπος εγγραφής στα Blu-ray δισκάκια, για να έχετε τη μέγιστη συμβατότητα με όλα τα Blu-ray players της αγοράς, και ειδικά αυτά της Sony και το PS3, είναι να μετατρέπετε την δομή των Blu-ray αρχείων σε αρχείο .ISO, και μετά να καίτε το αρχείο .ISO στα Blu-ray δισκάκια... :107:

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Re: Απάντηση: Re: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

χρησημοποιώ και τα 3 για αναπαραγωγή. Το δοκίμασα στο htpc παίζοντας απευθείας το αρχείο m2ts που προέκυψε. κάτσε να το κάνω iso και θα σου πω.

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
το εκανα iso και τρεχει κανονικά. θα θυσιάσω ενα δισκάκι να το γράψω γιατί δεν μου βγάζει hd ήχο σαν iso. θέλω να δω πως θα συμπεριφερθεί στο πλάυερ.

Reaction score
1

το εκανα iso και τρεχει κανονικά. θα θυσιάσω ενα δισκάκι να το γράψω γιατί δεν μου βγάζει hd ήχο σαν iso. θέλω να δω πως θα συμπεριφερθεί στο πλάυερ.

Αυτό ειδικά αποκλείεται να συμβαίνει, στο υπογράφω κατηγορηματικά. Δηλαδή μια συγκεκριμένη δομή Blu-ray που σου έδινε HD ήχο, να μην στον δίνει μόλις την μετατρέψεις σε .ISO με το Image Burn. Έλεγξε ξανά τις ρυθμίσεις σου, αποκλείεται να συμβαίνει αυτό.

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Παναγιώτη έχεις δίκιο, γράφτηκε άψογα στο δισκο και έχει κανονικά hd ηχο. Σε ευχαριστώ.

Reaction score
1

Παναγιώτη έχεις δίκιο, γράφτηκε άψογα στο δισκο και έχει κανονικά hd ηχο. Σε ευχαριστώ.
Ευχαρίστησή μου να βοηθάω, εάν βεβαίως γνωρίζω κάτι. :107:

Και μην ξεχνάς να προσθέτεις πάντα χειροκίνητα τον φάκελο JAR μέσα στον φάκελο BACKUP, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, ειδικά όσον αφορά το PS3 και τα Blu-ray players της Sony γενικότερα. :126:

Reaction score
3

................... Και μην ξεχνάς να προσθέτεις πάντα χειροκίνητα τον φάκελο JAR μέσα στον φάκελο BACKUP, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, ειδικά όσον αφορά το PS3 και τα Blu-ray players της Sony γενικότερα. :126:
Στο φάκελο BACKUP ή στο φάκελο BDMV πρέπει να προσθέτουμε το φάκελο JAR;
Ρωτάω γιατί όταν φτιάχνω AVCHD δισκάκι σε δισκάκι DVD με το TSMUxer, βάζει μόνο του το πρόγραμμα ένα φάκελο JAR μέσα στο φάκελο BDMV αλλά όχι στον φάκελο BACKUP. Το ίδιο συμβαίνει κι αν ακόμα επιλέξω Blu ray στο TSMuxer.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.616
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75