Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.570
Εννοείς ότι θα είσαι δίπλα στον @bretsos καβάλα σε "παπί"/scooter/vespa κτλ; Γιατί για να ποδηλατήσει ο οποιοσδήποτε εδώ μέσα μαζί με τον @bretsos, δίπλα δίπλα, θα πρέπει να ο οποιοσδήποτε να είναι καβάλα στο ποδήλατό του κι ο @bretsos καβάλα σε μονόκυκλο - και πάλι, δεν είμαι σίγουρος ότι θα πηγαίνουν δίπλα δίπλα... :lolsign:
Μικρός έπεσα στο καζάνι με τις μπάμιες :biggrin::lolsign:
Τον έχω άνετα με τη βέσπα....
Κάτι τετράχρονες 50cc τις έχω χαλαρά να ξέρς, στη ευθεία εεε 8-)

Reaction score
2.324
Εννοείς ότι θα είσαι δίπλα στον @bretsos καβάλα σε "παπί"/scooter/vespa κτλ; Γιατί για να ποδηλατήσει ο οποιοσδήποτε εδώ μέσα μαζί με τον @bretsos, δίπλα δίπλα, θα πρέπει να ο οποιοσδήποτε να είναι καβάλα στο ποδήλατό του κι ο @bretsos καβάλα σε μονόκυκλο - και πάλι, δεν είμαι σίγουρος ότι θα πηγαίνουν δίπλα δίπλα... :lolsign:
Έλα μωρέ θα δουλέψουμε δυνατά τον χειμώνα και τον έχουμε άνετα.
Η αποτρίχωση με προβληματίζει...

Όσο για τους carbon τροχούς επιμένω επειδή κόβει το μάτι μου και έχω πάει σε όλες τις εκθέσεις στην Τεχνόπολη ότι δεν με πείθουν από πλευράς αντοχής με τίποτα... ίσως κάτι zipp πανάκριβοι που είχα δει και μέχρι εκεί.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.570
Η αποτρίχωση με προβληματίζει...
Έτσι και βάλεις carbon τροχούς πρέπει Να ξυριστεις από τη κορφή μέχρι τα νύχια, και τις τρίχες σε μύτη και αυτιά, αλλιώς θα χαλάσεις τη πιάτσα και δεν θα πάρεις τα μέγιστα από τους τροχούς :lolsign:

Reaction score
2.324
Έτσι και βάλεις carbon τροχούς πρέπει Να ξυριστεις από τη κορφή μέχρι τα νύχια, και τις τρίχες σε μύτη και αυτιά, αλλιώς θα χαλάσεις τη πιάτσα και δεν θα πάρεις τα μέγιστα από τους τροχούς :lolsign:
Αποτρίχωση δεν κάνω πονάει... και στο ξύρισμα κόβομαι εύκολα οπότε αλουμίνιο μόνο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.570
Αποτρίχωση δεν κάνω πονάει... και στο ξύρισμα κόβομαι εύκολα οπότε αλουμίνιο μόνο
Μείνε με τη τρίχα πουρνάρα και ξεκίνα τις διαλειμματικες, σίγουρα εκεί που μένεις θα βρεις διαδρομή.
Σε εμένα αυτή η άσκηση εκτόξευσε τις επιδόσεις μου, ρίχνοντας τους παλμούς σε τρελά επίπεδα, έχοντας αποθέματα για εκρήξεις.
Διαλειμματικες τη μία μέρα και χαλαρό τέμπο τη επόμενη προπόνηση.
Βάλε cadence (άμα δεν έχεις) σε συνδυασμό με hr, θα βοηθήσουν.

Edit.
Υπάρχει και ένα μυστικό για όλα τα παραπάνω, λέγεται πειθαρχία!!

Reaction score
2.324
Μείνε με τη τρίχα πουρνάρα και ξεκίνα τις διαλειμματικες, σίγουρα εκεί που μένεις θα βρεις διαδρομή.
Σε εμένα αυτή η άσκηση εκτόξευσε τις επιδόσεις μου, ρίχνοντας τους παλμούς σε τρελά επίπεδα, έχοντας αποθέματα για εκρήξεις.
Διαλειμματικες τη μία μέρα και χαλαρό τέμπο τη επόμενη προπόνηση.
Βάλε cadence (άμα δεν έχεις) σε συνδυασμό με hr, θα βοηθήσουν.

Edit.
Υπάρχει και ένα μυστικό για όλα τα παραπάνω, λέγεται πειθαρχία!!
Τρίχα για πουλόβερ ήδη no problem λεπτή αεροδυναμική. Αυτιά και μύτη κόβω οκ.
Που τα έχεις γράψει Χρήστο για τις διάλειμματικές σε ποιά σελίδα, είναι και πολλές...
Επίσης και εγώ παιδιά με τις μπάμιες δεν το έχω. Εκτός και αν τις σκέπαζει καμία μπριζόλα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.570
Τρίχα για πουλόβερ ήδη no problem λεπτή αεροδυναμική. Αυτιά και μύτη κόβω οκ.
Που τα έχεις γράψει Χρήστο για τις διάλειμματικές σε ποιά σελίδα, είναι και πολλές...
Επίσης και εγώ παιδιά με τις μπάμιες δεν το έχω. Εκτός και αν τις σκέπαζει καμία μπριζόλα.
Αυτό με τις μπάμιες πόνεσε να ξέρς...
Κάπου έχω γράψει αλλά ποιος ψάχνει τώρα...
Τι θες να ρωτήσεις?

Ελπίζω οι εικόνες να βοηθήσουν

IMG_20200721_160128.jpg
IMG_20200721_160110.jpg
IMG_20200721_160053.jpg
IMG_20200721_160004.jpg

Προσωπικά προτιμώ τη προπόνηση αυτή να τη κάνω με υψομετρικά, είναι πολύ πιο δύσκολο και πιο αποτελεσματικό.
Εσύ μπορείς να κάνεις το ίδιο στη ευθεία, δεκάλεπτα εντάσεις ή και λιγότερο, στο καπάκι αντίστοιχο χρονικό χαλάρωμα

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.570

Είμαι από τους αναβάτες που σπάνια σηκώνομαι απ'τη σέλα, στη περίπτωση μου είμαι πολύ αποδοτικός καθιστός πάνω στη σέλα στο ανήφορο, σηκώνομαι πάντα στις δυνατές φουρκέτες με μια ταχύτητα κάτω για να ξεκουράσω κυρίως τα πόδια.
Το άρθρο μου έλυσε αρκετές απορίες που είχα βλέποντας τη τακτική άλλων στο δρόμο.

Last edited:

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.010
Lol! 8-):laugh:

Όπως κι εσύ γράφεις πιο πάνω, σπανίως σηκώνομαι από τη σέλα, δεν με βολεύει και κουράζει εύκολα. Για κάποια πολύ μικρά διαστήματα μόνο...

Παρεμπιπτόντως, λίγο πριν από το screenshot της δεύτερης, στο 7.54 προσπερνά ένα τουριστικό ζήτημα να ήταν 30 εκατοστά! Βιαζόταν να πάρει τους εκατομμύρια τουρίστες που έρχονται φέτος, από το αεροδρόμιο φαίνεται... :gamer: :geek:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.570
30 πόντους για Αθήνα είναι πολύ safe απόσταση... 🤣
Όσο για τις τάσεις ορθοπέταλου, έβλεπα το rpm να πέφτει πολύ για τα δικά μου δεδομένα, συνήθως δεν αφήνω το στροφάρισμα να πέσει ποτέ κάτω από 80 rpm.
Ακόμα και 10% να έχω να ανέβω είμαι πάντα πάνω από 80 rpm, όταν βέβαια η κλίση ξεφύγει αρκετά πάνω από 10% λόγο κλιμακωσης που έχω επιλέξει αναγκαστικά πέφτω κάτω από 80 rpm, σε αυτή τη φάση βέβαια είμαι πάντα εκτός σέλας αλλιώς ξεκινάνε να διαμαρτύρονται τα γόνατα...

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.010
Μπα, ακόμα και σε τόσες και μεγαλύτερες κλίσεις σπανίως βγαίνω από τη σέλα... συνήθως αλλάζω θέσεις πάνω στη σέλα. Μόνο αν παραπάει το πράγμα σηκώνομαι, αλλά τότε είναι και πιθανό να κάνω full stop! :geek:

Για το στροφάρισμα, "παίζω" τελευταία... για ένα διάστημα προσπαθούσα να το κρατήσω ψηλά, τώρα τελευταία το αφήνω να πέφτει, έως όσο πάει κάτω... Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο θέμα με τα γόνατα, σπανιότατα ή καθόλου. Μόνο με την κούραση στα πόδια.

ΥΓ. Τώρα φτιάχνω ένα ακόμα βιντεάκι, από την τελευταία διαδρομή στο Ακρωτήρι. Από Κουνουπιδιανά έως κάτω στο κέντρο (Νεάρχου, πριν τα φανάρια). Μάλλον αύριο θα το έχω στο youtube...

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead