Ποια Ταινια Ειδες χθες?

Status
Not open for further replies.

Reaction score
62
KATERINAKI said:
μα ειναι ωραια γυναικα....πολυ θηλυκο...ποιοι διαφωνουν?? :lol: :lol: :lol:
Εγώ διαφωνώ! Δεν μου έκανε κόλπα στο κρεβάτι και τη χώρισα!!!! :lol: :lol: :lol:

Reaction score
786
The Constant Gardener (Ο Επιμονος Κηπουρος)
Fernando Meirelles, 2005

Πολυσυζητημενο "πολιτικο θριλερ" του πολυσυζητημενου σκηνοθετη της "Πολης του Θεου". Ενας Βρετανος διπλωματης προσπαθει να ξεσκεπασει την συνομωσια που κρυβεται πισω απο τον φονο της ακτιβιστριας συζυγου του, η οποια σκαλιζε τις παρανομιες ενος trust φαρμακευτικων εταιριων στην Αφρικη. Το κακο με την ταινια ειναι οτι δεν ειναι και τοσο "θριλερ", καθως οι κακοι ειναι γνωστοι απο νωρις και η ιντριγκα δεν ειναι τοσο πλουσια οσο θα περιμενε κανεις λαμβανοντας υποψη οτι το σεναριο βασιζεται σε επιτυχημενο βιβλιο. Μας μενουν λοιπον οι κινηματογραφημενες με μαεστρια ομορφες εικονες της Μαυρης Ηπειρου, το σφιχτο και λειτουργικο μονταζ και η ντοκιμαντεριστικη αποτυπωση της φτωχειας στις παραγκουπολεις της Κενυα. Οσο για το πολιτικο θεμα που παει να θιξει η ταινια (μενοντας ομως τελικα απλα στο "ξυσιμο" της επιφανειας) σας παραπεμπω στο σημειωμα του σεναριογραφου-συγγραφεα στο τελος των credits: "Nobody in this story and no outfit or corporation, thank God, is based upon an actual person or outfit in the real world. But I can tell you this: As my journey through the pharmaceutical jungle progressed, I came to realize that, by comparison with the reality, my story was as tame as a holiday postcard."

Βαθμολογια: 6/10

Reaction score
164
H Mάγισσα ("Bewitched")
Μια μάγισσα (Nikole Kidman) με ανάλογες ιδιότητες της συναδέλφου της, της γνωστής σειράς της τηλεόρασης, αποφασίζει ότι θέλει να ζήσει ως κοινή θνητή. Πιάνει μάλιστα δουλειά ως ηθοποιός στο remake της σειράς, πλάι σε έναν εγωκεντρικό ηθοποιό (Will Farrel) που προσπαθεί να σταματήσει τον κατήφορο της καριέρας του. Και ύστερα έρχεται ο έρωτας, και η μάγισσα παντρεύεται τον θνητό, όπως ακριβώς στη σειρά. Συμμετέχουν ο Michael Caine και η Shirley MacLaine.
Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι συμμετέχοντες, και ιδίως οι βραβευθέντες με Oscar, θα ήθελαν να ξεχάσουν το συντομότερο δυνατό αυτή την ταινία. Το ίδιο και εγώ... Προβλέψιμη, χωρίς χιούμορ, χωρίς τη φρεσκάδα της σειράς, με ερμηνείες κάτω του μετρίου από μεγάλους ηθοποιούς...
5/10, με επιεικώς, επειδή μικρός έβλεπα τη σειρά...
Τσάμπα οι δύο ώρες που έκαψα στη λάμπα... :?

K

katerinaki

Guest
Τη "Μάγισσα" την ειχα δει κι εγω πριν εναμισι μηνα περιπου...δεν εγραψα γιατι δεν ειχα τι να γραψω....ενα βραδακι ηταν και περασε..... :lol:

Reaction score
7
Δεν την έχω δει και δεν μου κάνει και αίσθηση...Πάντως για τον Επίμονο Κηπουρό που είπε ο Θεμιστικλής,εγώ θα του έβαζα 8/10.Πολύ καλή ταινία...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Hana-bi (Πυροτεχνήματα) - Τakeshi Kitano, 1997

Σπουδή πάνω στα ανθρώπινα αισθήματα και τη βία από τον Takeshi Kitano, που μεταφέρει το θεατή σ' ένα σκληρό κόσμο μέσα από τα μάτια ενός αστυνομικού που παραιτείται από το Σώμα όταν ο συνάδελφός του μένει ανάπηρος εν ώρα υπηρεσίας, και αφοσιώνεται στην ετοιμοθάνατη γυναίκα του, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα τους λογαριασμούς του με τη Γιακούζα με τον τρόπο του ανθρώπου που δεν έχει πια τίποτα να χάσει. Μια πολύ καλή ταινία, γεμάτη σιωπές και εικόνες που εναλλάσσονται με εκρήξεις βίας, γυρισμένη με τρόπο που δεν καταφεύγει ούτε στο μελό, ούτε στην επιφανειακότητα μιας συνηθισμένης αστυνομικής ταινίας.
Λεπτομέρεια – τα ζωγραφικά έργα που εμφανίζονται στην ταινία είναι του ίδιου του Kitano.

K

katerinaki

Guest
ΕΓΩ, ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ
PRIME

Η Ράφι (Ούμα Θέρμαν) είναι μια δυναμική καριερίστα που μετά το επώδυνο διαζύγιό της, ακούει το βιολογικό της ρολόι να χτυπάει δυνατά. Η Λίζα (Μέριλ Στριπ) είναι η ψυχοθεραπεύτριά της και προσπαθεί να την πείσει να επιστρέψει στον κόσμο των… ζωντανών και να ξαναβγεί σε κάποιο ραντεβού. Το τελευταίο πράγμα που περιμένει η Ράφι είναι το ότι θα ερωτευτεί έναν μικρότερό της άντρα. Το τελευταίο πράγμα που περιμένει η Λίζα είναι το ότι ο μονάκριβος γιος της θα ερωτευτεί την αγαπημένη της ασθενή… Μέσα από σπαρταριστά γεγονότα και συγκινητικές στιγμές, τρεις διαφορετικοί κόσμοι θα έρθουν σε σύγκρουση και όλα αυτά στο όνομα του έρωτα..

Μου άρεσε...πέρασα όμορφα και ξέγνοιαστα το βράδυ μου παρακολουθώντας την ταινία.... :D

Reaction score
49
Μπρούτζος Θεμιστοκλής said:
Me And You And Everyone We Know (Εγω, εσυ και ολοι οι γνωστοι)

Περιεργο ταινιακι. Εχεις φτασει περιπου στην μεση και σκεφτεσαι "τι πατάτα ειναι αυτη". Μετα ομως θυμασαι τα βραβεια που διαβασες στο εξωφυλο (Καννες, Sundance κλπ) και λες δεν μπορει, κατι θα υπαρχει που δεν το πιανω. Δεν μπορει να κανουν οι "ειδικοι" τοσο λαθος, μηπως εχει καει το μυαλο μου απο τις ειδησεις του Star? Ξαφνικα η ταινια τελειωνει και μενεις για παντα με την απορια. Εγω ειμαι ηλιθιος ή η ταινια υπερεκτιμημενη? Υπενθυμιζω βεβαια οτι ειμαι μεγαλος σινεφιλ, γουσταρω και ανεξαρτησια και ασυναρτησία. Αλλα αυτο παραπάει...
Εχουμε λοιπον μια χουφτα αλλοπαρμενων suburbans, μεταξυ αυτων ενα μαυρο πιτσιρικι που γραφει βρωμολογα στο chat, τον λευκο πατερα του που εβαλε φωτια στο χερι του for the sake of it, μια "Αμελι" που παλια πρεπει να εκανε χρηση παραισθησιογονων και της εχει μεινει το κουσουρι, δυο ξεκωλ@κια που κανουν διαγωνισμους πίπ@ς και κατι αλλους ασυνηθιστους τυπους. Ολοι αυτοι πηγαινοερχονται και κανουν συζητησεις στυλ "Before Sunrise/Sunset". Συναντουν ο ενας τον αλλον και αρχιζουν να συμπεριφερονται λες και μολις βγηκαν απο coffee shop. Πανω που κατι παει να γινει, η σκηνη αλλαζει. Πανω που κατι πας να βγαλεις ως νοημα, η ταινια τελειωνει. Καλυνηχτα σας. Καλυτερα (ξανα)δειτε το Ghost World.

Βαθμολογια: 4/10

Kαλάααααα.....
Έχω λιώσει απ' το γέλιο!!!!!!!! :lol: :lol:
Θέμη μπράβο!! Απ' τα πιο πετυχημένα σχόλια/περιγραφές ταινίας!!!! :D :D :D

K

katerinaki

Guest
SHOPGIRL-ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΓΙΑ ΔΥΟ

Η Μίραμπελ ζει στο Λος Αντζελες, μία ζωή μισή και... μοιρασμένη. Από τη μία, πωλήτρια... γαντιών σε πολυτελές κατάστημα του Μπέβερλι Χιλς κι από την άλλη `εκκολαπτόμενη` ζωγράφος... έργων που δεν έχουν βγει ποτέ από την πόρτα του διαμερίσματός της. Από τη μία, η σχέση με τον νεαρό, `άφτιαχτο` και... εναλλακτικό μουσικό κι από την άλλη, το επίμονο φλερτ του ώριμου, επιτυχημένου και ευκατάστατου κυρίου που ξέρει να διεκδικεί αυτό που θέλει. Ήρθε η ώρα η Μίραμπελ να αφήσει πίσω της το δειλό κοριτσάκι που ήξερε! Τώρα, πρέπει να γίνει μία ώριμη γυναίκα και να αποφασίσει η ίδια για τη δική της ζωή...moviedelivery.gr

Μου άρεσε....γλυκιά ταινιούλα, αισθηματική....

όταν επιλέγεις να ζήσεις κάποιες στιγμές με έναν άνθρωπο που μοιάζει ο ιδανικός...ο πιο γλυκός....ο πιο στοργικός....ο άνθρωπος που μπορείς να βασιστείς γιατί απλά πιστεύεις ότι θα ομορφύνεις την ζωή σου με έναν άνθρωπο που σου ταιριάζει και που εκείνος επεδίωξε να είναι μαζί σου....και όταν πια το όνειρο τελειώνει....γιατί απλά πρέπει....και πρέπει να διαλέξεις : "να το ζήσω λίγο ακόμα ή να το σταματήσω τώρα πριν φθαρεί η ομορφιά του,πριν χαθεί κάτι από την τελειότητά του, να το κρατήσω πάντα στην καρδιά μου ώς κάτι όμορφο και γλυκό..." Και τότε προχωράς τη ζωή σου επιλέγοντας έναν άνθρωπο που ίσως δεν έχει σχέση με τον άλλο, όμως μαζί του δεν υπάρχουν "πρέπει" που οδηγούν το όνειρο στο τέλος...ευχαριστείς όμως για κάτι τόσο όμορφο που είχες τη τύχη να ζήσεις και απλά προχωράς....

K

katerinaki

Guest
JUST LIKE HEAVEN:ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Όταν ο Ντέιβιντ νοικιάζει το καινούριο του διαμέρισμα, το τελευταίο πράγμα που θέλει είναι να βρει εκεί παρέα. Τότε η Ελίζαμπεθ εμφανίζεται, επιμένοντας ότι το διαμέρισμα της ανήκει... ... ... . μέχρι που εξαφανίζεται ακριβώς μπροστά στα μάτια του. Είναι πεπεισμένος ότι η Ελίζαμπεθ είναι πνεύμα. Η Ελίζαμπεθ είναι πεπεισμένη ότι είναι ακόμη ζωντανή. Καθώς θα ψάχνουν την αλήθεια για το παρελθόν της, τη δυσανασχέτηση που χαρακτηρίζει τη σχέση τους θα τη διαδεχτεί ένας όμορφο ρομαντισμός.www.moviedelivery.gr

όμορφη ταινιούλα...μέρα που βρήκα να δω ιστορίες με πνεύματα, "νεκρανάσταση"και επιστροφή στη ζωή.... :shock:είχε ισχυρή δόση αισιοδοξίας....αφήνει ένα γλυκό χαμόγελο και την αίσθηση πως αν πιστεύεις σε κάτι και έχεις δυνατή θέληση, πολλές φορές, όχι πάντα, συμβαίνουν και τα απίθανα....

Reaction score
0
TO ΝΗΣΙ

Οπως οι περισσοτερες ταινιες του ειδους ξεκινα καλα, πρωτοτυπα κτλ και μετα την μεση μ@λ@κιζεται. Λες και βλεπεις σουπερηρωες να πεφτουν αλλα να μην τσακιζονται ποτε κτλ κτλ
Αυτο ισχυει κατα την γνωμη μου σε πανω από τις μισες ταινιες που βλεπω. Δεν ξερουν να τις τελειωσουν τις ταινιες τι να πω...

Reaction score
0
A! Προχθες ειδα τον Κωδικα Ντα Βιντσι :lol:

Αναρωτιώμουν πως μπορει ενα τοσο καταιγιστικο (από πλευρας πλοκης και ρυθμου) βιβλίο να γίνει μετρια ταινια...
Τελικα γίνεται!! :(

Ισως το γεγονος οτι εχω διαβασει το βιβλίο να ήταν αρνητικο αλλά νομιζω ότι:
Ηθοποιία χαλια (και του Χανκς και του Ρενο και της αλλης της ωραιας)
Σκηνοθεσια μαυρα χαλια
Οι δευτεροι ρολοι καλοί (Σιλας, Λι κτλ)

Reaction score
0
Είδα το πόσο μ'αγαπάς με τη Μόνικα Μπελούτσι. Πολύ χιούμορ και παρανοικές καταστάσεις, ο σκηνοθέτης φαινότανε να το διασκεδάζει σα να ξεκολά από τη γαλλική σοβαροφάνεια που χαλάει ακόμα και τις ταινίες που προορίζονται για κωμωδία.
Επίσης είδα το Επάγγελμα ρεπόρτερ του Αντονιόνι με τον Τζάκ Νίκολσον. Ταινία του 75, χαρακτηριστική της εποχής της. Τι να πώ? την είχα δει μικρός στην TV και μου είχε μείνει στο μυαλό το τελευταίο πλάνο, σε μια εποχή που ανακαλύπτονταν συνέχεια μέθοδοι για να γυρίσουν δύσκολες σκηνές χωρίς ψηφιακά ρετούς.
Έμεινα έκθαμβος και την ξανάδα στο καπάκι με τα σχόλια του Νίκολσον. Σε μια ταινία που θάλεγες ότι δε γίνονται και πολλά πράγματα, υπάρχουν τόσα που κρύβει η φανερώνει ο σκηνοθέτης.

Reaction score
0
In America (2002) του Jim Sheridan (The boxer, In the name of the father, My left foot).

Ένα ζευγάρι Ιρλανδών και οι δύο κόρες του μετακομίζει στην Νέα Υόρκη προσπαθώντας να γυρίσει μία νέα σελίδα στην ζωή του μετά την τραγική απώλεια ενός από τα παιδιά τους (του αγοριού).

Εξαιρετικό φίλμ από τον sheridan. Σίγουρα θα σας συγκινήσει (χωρίς να το παρακάνει με το μελό). Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Reaction score
0
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005) του Γιώργη Λουκά

Τι να πω απογοήτευση όπως και τα υπόαλοιπα prequels. Δέν ξέρω όσο και αν προσπάθησα δεν μπόρεσε να με πείσει η μεταμόρφωση από jedi σε sith, από υπέρμαχος του δικαίου να σκοτώνεις παιδάκια. Εντάξει παραμύθια είναι αλλά τουλάχιστον να σε συνεπαίρνει και λίγο η ιστορία βρε παιδί μου, να ξεχνίεσαι λίγο... George προτείνω να ασχοληθείς με τα ειδικά εφέ και να αφήσεις την συγγραφή τουλάχιστον για άλλους. :lol:

Reaction score
383
Μαρία Παρασκευοπούλου said:
Hana-bi (Πυροτεχνήματα) - Τakeshi Kitano, 1997

Σπουδή πάνω στα ανθρώπινα αισθήματα και τη βία από τον Takeshi Kitano, που μεταφέρει το θεατή σ' ένα σκληρό κόσμο μέσα από τα μάτια ενός αστυνομικού που παραιτείται από το Σώμα όταν ο συνάδελφός του μένει ανάπηρος εν ώρα υπηρεσίας, και αφοσιώνεται στην ετοιμοθάνατη γυναίκα του, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα τους λογαριασμούς του με τη Γιακούζα με τον τρόπο του ανθρώπου που δεν έχει πια τίποτα να χάσει. Μια πολύ καλή ταινία, γεμάτη σιωπές και εικόνες που εναλλάσσονται με εκρήξεις βίας, γυρισμένη με τρόπο που δεν καταφεύγει ούτε στο μελό, ούτε στην επιφανειακότητα μιας συνηθισμένης αστυνομικής ταινίας.
Λεπτομέρεια – τα ζωγραφικά έργα που εμφανίζονται στην ταινία είναι του ίδιου του Kitano.
Mεγαλη ...Μαρια τετοιες ταινιαρες μονο εσυ βλεπεις ...εχεις ακουσει και το φοβερο soundtrack ?

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.033
Members
38.524
Νεότερο μέλος
dieccast