Ποια Ταινια Ειδες χθες?

Status
Not open for further replies.
Reaction score
427
Επίμονος κηπουρός.
Αριστούργημα !!!
Από το Hotel Rwanda είχε να μου προκαλέσει ταινία, τόσο έντονα συναισθήματα.

Reaction score
7
dream_GR said:
Syriana - George Clooney, Mat Damon, Christopher Plummer,

http://www.imdb.com/title/tt0365737/photogallery-ss-0

Καλό εργο, λίγο κουραστικό γιατί είναι σχεδόν όλο γυρισμένο χωρίς τρίποδο (εφφέ για να δινει ENG (Electronic New Gathering) ατμόσφαιρα)

Η πλοκή αρκετά αληθινή και μέσα στα σημερινά πράγματα, το κοντρόλ του Πετρελαίου και τα παιχνίδια που παίζονται για αυτό. Ο Κλούνεϊ καλός (αν και μοιάζει πολύ με τον Φίλλιπο Συρίγο...!!!), και νομίζω ότι είναι και ένας απο τους σκηνοθέτες.

Λίγο βαρύ αλλά σε τελική ενα πολύ καλό έργο, μια αξιόλογη επιλογή.
Αυτό με τον Συρίγο το σκέφτηκα και εγώ...:lol: :lol: :lol:

sothoms said:
Επίμονος κηπουρός.
Αριστούργημα !!!
Από το Hotel Rwanda είχε να μου προκαλέσει ταινία, τόσο έντονα συναισθήματα.
Συμφωνώ απολύτως...Πολύ δυνατή ταινία και εξαιρετικές ερμηνείες από Φαίνς και Γουάιζ...

VG

Reaction score
0
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ said:
RV. O Robin Williams δινει ρεστα παλι! Πολυ γελιο!!
Είδα κι εγω το RV, θα το χαρακτηριζα ολιγον τι προχειρο, παντως εχει λιγες στιγμες με γελιο.
Βαθμολογία: 3/10

Reaction score
118
Τhe WOODS.
Το ενοικίασα την Τρίτη.
Εως σήμερα δεν το έχω δεί. Θα το γυρίσω αύριο πίσω δίνοντας κανα 7άρι ευρό.
Δεν έχω χρόνο. :?

Reaction score
3
Ice Age 2: Καλό αλλά το πρώτο καλύτερο.
The Wild: Πολύ ωραίο.
Αλέξανδρος: Κρίμα για την ταινία. Γιατί αν και ιστορικού περιεχομένου, ξέφυγε προς άλλες "τάσεις" & "καταστάσεις".

Reaction score
4.441
School of rock

Είχε το γέλιο του με τις τρέλες του Jack Black...

και συνεχίζω τον 3ο κύκλο του C.S.I....

Reaction score
786
Glastonbury
Julian Temple, 2006

Η μακροχρονη ιστορια του σημαντικοτερου ισως μουσικου φεστιβαλ επι Ευρωπαϊκου εδαφους, μεσα απο την αφηγηση του εμπνευστη και διοργανωτη του. Εξοντωτικο σε διαρκεια (ισως για να νιωσεις την κουραση που συνεπαγεται η συμμετοχη σε ενα τετοιο γεγονος), αποσπασματικο στην εξιστορηση, επικεντρωμενο μεν στις performance αλλα με την απαιτηση να ξερεις απ'εξω ποιοι εχουν παιξει πριν καν γεννηθεις. Ο μυθοπλαστικος συνδετικος κρικος που θα περιμενες να υπαρχει αναμεσα στα αρχειακα πλανα, ωστε να θεωρησεις "ταινία" αυτο το βιντεοκλιπ μεγαλου μηκους, απλα δεν υπαρχει. Το υλικο ειναι οντως πολυ πλουσιο, αλλα εχω την αισθηση οτι θα μπορουσε να αξιοποιηθει καλυτερα. Το μονταζ ας πουμε μαλλον εγινε στο ποδι και οι χρονολογιες μπλεκονται ασκοπα και χωρις νοημα, ενω καποια πλανα ειμαι σιγουρος οτι τα ειδα παραπανω απο μια φορα. Η επιλογη των acts που παρουσιαζονται ως αντιπροσωπευτικα, επισης σηκωνει πολυ συζητηση. Θα περιμενα ακομα να δω και τις ασχημες πλευρες του Glastonbury, οι οποιες ειναι γνωστο οτι υπηρξαν και δεν εννοω την λασπουρια και τις θειτσες που παραπονιοντουσαν για τον θορυβο. Τελος, το αφεντικο του φεστιβαλ παρουσιαζεται περιπου ως ο αγιος προστατης της μουσικης και της ελευθεριας. Χμμμ.... Ως καθαροαιμο ντοκιμαντερ, παρ'οτι μονοπλευρο, ισως να μην στεκεται ασχημα, αλλα παλι στην εποχη μας η πληροφορια ειναι παντου. Αν ξεκινησεις απο την Wikipedia και καταληξεις στο eFestivals θα μαθεις περισσοτερα. Συνολικα, μια χαμενη ευκαιρια για κατι πραγματικα αξιολογο.

Ταινια: 6/10 Αιθουσα: Αττικον, αγγιζει την τελειοτητα

Shortbus
John Cameron Mitchell, 2006

Νεαρη σεξοθεραπευτρια που δεν εχει βιωσει ποτέ οργασμο, προσπαθει να βοηθησει gay ζευγαρι του οποιου η σχεση βρισκεται σε τέλμα. Οι ρολοι ομως αλλαζουν, και τα παιδια για να βοηθησουν με την σειρα τους την ανοργασμικη, την εισαγουν στον κλειστο κυκλο ενος extreme sex club. Σεξ, σεξ, σεξ. Και μετα σεξ. Και επειτα και αλλο σεξ. Ετεροφυλοφιλικες και ομοφυλοφιλικες συνευρεσεις, αυτοικανοποιηση (στοματικη!), Kama Sutra, παρτουζιτσες, full scale οργια, the works... Υπερτολμηρο και πολυ "προχωρημενο" ως θεαμα, αλλα με μια χιουμοριστικη και ταυτοχρονα τρυφερη αντιμετωπιση. Και αυτο ειναι το μυστικο ωστε παρ'ολη την υπερεκθεση σαρκας και σπερματος, να καταφερνει να μην ειναι πορνό ασχετα αν οι σεμνοτυφοι θα βγαλουν φλύκταινες απ'αυτα που θα δουν τα αθωα ματακια τους. Για να πουμε και του Στιβι Γουοντερ το δικιο, το σεναριο αυτο καθ'αυτο δεν ειναι και σπουδαιο. Παρ'οτι προσπαθει να εξετασει σε... βαθος το θεμα των αντισυμβατικων ανθρωπινων σχεσεων και τον ρολο που παιζει το σεξ στην ζωη μας, ξεδιπλωνεται και κυριως κορυφωνεται καπως άτσαλα για να καταληξει σε ενα love-paradιστικο αμηχανο happy end. Αυτο που πρεπει ομως να αναγνωρισουμε απεριφραστα στον Μιτσελ ειναι οτι εχει μεγαλα cohones, καθως τολμα να γυρισει σκηνη οπου ο εθνικος υμνος των ΗΠΑ τραγουδιεται απο αντρικη χορωδια συνουσιαζομενων που χρησιμοποιουν ως μικροφωνα ενα ορθιο πεος και μια σωματικη κοιλοτητα που σπανιως την βλεπει ο ηλιος. Ισως βεβαια στην πατριδα του να μην υπαρχουν νομαρχες, ευρωβουλευτες και κληρικοι ταγμενοι να διαφυλαττουν τα ιερα και τα οσια και ετσι να γλιτωσει την καταδικη στο πυρ το εξωτερον...

Ταινια: 7/10 Αιθουσα: Αττικον, τα ειπαμε παραπανω

Pirates Οf Caribbean: Curse Οf Black Pearl
(Πειρατες Της Καραϊβικης: Καταρα Του Μαυρου Μαργαριταριου) Gore Verbinski, 2003

Ξεπεσμενος πειρατης, προσπαθει να σωσει την κορη του κυβερνητη μιας Αγγλικης αποικιας μαζι με τον sweetheart της λεγαμενης, απο τα χερια των αιμοβορων πρωην συντροφων του που την απηγαγαν. Το κακο ομως ειναι οτι οι απαγωγεις/πειρατες ειναι καταραμενοι, στοιχειωμενοι και απέθαντοι. Διασκεδαστικο και ισορροπημενο ποπ-κορν χωρις κοιλιες, με ωραια σκηνικα/κουστουμια και λειτουργικα εφφε, που απευθυνεται κυριως στις μικρες ηλικιες. Αν δεν υπηρχε η απιστευτη φιγουρα του Τζωνι Ντεπ, δεν θα υπηρχε και λογος να δει αυτο το παραμυθακι καποιος ανω των 18 ετων. Ο καπτεν Σπαροου ομως, ειναι ολη η ταινια! Μισοτρελος και εγωπαθης, ηρωας και αντιηρωας αναλογα με την κατασταση, βρωμιαρης αλλα ελκυστικος, κατι αναμεσα σε Μπαστερ Κητον και Ζιγκυ Σταρνταστ σαν φυσιογνωμια, κανει απιστευτες γκριματσες, πεταει εξυπνες ατακες και γενικα κανει οτι αλλοπροσαλο ειναι ανθρωπινως δυνατον για να σκασει το χειλακι σου χωρις να γελοιοποιηθει αλα Τζιμ Καρεϋ. Οι υπολοιποι χαρακτηρες δεν λενε και πολλα, εχουμε ενα love-story ενος ωραιου και μιας ωραιας και εναν αγριο πειρατη με μια τραγικη πλευρα. ΟΚ, ποιος χρειαζεται περισσοτερα σε μια ταινια της Ντισνεϋ με ναυμαχιες και ξιφομαχιες? Με δυο λογια ενα one man show με τον Ντεπ σε μεγαλα κεφια, τοσο που επαθε καταθλιψη οταν τελειωσαν τα γυρισματα! Δειτε το μονο και μονο για αυτον.

Ταινια: 6/10 DVD: Άριστο

minas

Πισιά
Reaction score
4.214
Μπρούτζος Θεμιστοκλής said:
[...]
Ταινια: 6/10 Αιθουσα: Αττικον, αγγιζει την τελειοτητα
[...]
Εννοείς τεχνικά ή αισθητικά?
Εγώ το έχω δίπλα πλέον, αλλά το αποφεύγω γιατί η εντύπωση που μου είχε μείνει από παλιότερα δεν ήταν η καλύτερη...
Αντ' αυτού τρέχω στο Village όποτε προλαβαίνω.

Reaction score
786
Αισθητικα ειναι σαν ναος της εβδομης τεχνης!
Τα καθισματα ειναι ανετα και με τεραστια αποσταση για τα ποδια. Φουαγιε πολυ καλο.
Η ποιοτητα της εικονας ηταν (στα δικα μου ματια) αυτο που λεμε "αναφορας". Ισως επειδη και οι κοπιες που παιχθηκαν στις Νυχτες Πρεμιερας ηταν καινουριες. Ή ισως επειδη δεν εχω καλο προβολεα!
Ηχος δυνατος και πεντακαθαρος.

Αρα και τεχνικα και αισθητικα, στο Αττικον βαζω 10 με τονο

Reaction score
5
CSI (1st Season)

Δεν το είχα δει ποτέ. Το ξεκίνησα χθες αφού διάβασα (κυρίως από εσάς) καλές κριτικές. Ομολογώ πως μου αρέσει πολύ.................

Magnolia

Το είχα ξεκινήσει κάποτε και το έκλεισα στο δεκάλεπτο. Χθες το είδα (τεράαααααααααστιο) και το κατατάσω στις αγαπημένες μου ταινίες.

VG

Reaction score
0
Ice Age 2

Βαρετότατο με λιγες σκηνες γελιου, εγινε απλως για να υπαρξει συνεχεια και να μαζευτουν ευρά.

Reaction score
0
The Skeleton Key

http://www.imdb.com/title/tt0397101/

Ενω ξεκινησαμε να δουμε ενα κλασσικο θριλερ, οσο περνουσε η ωρα γινοταν ολο και πιο ενδιαφερον, καναμε απειρα σεναρια και πεσαμε εξω σε ολα, κατι που μας ευχαριστησε πολυ. Το τελος δεν ηταν καθολου προβλεψιμο.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Stelios said:
Magnolia

Το είχα ξεκινήσει κάποτε και το έκλεισα στο δεκάλεπτο. Χθες το είδα (τεράαααααααααστιο) και το κατατάσω στις αγαπημένες μου ταινίες.
Μια πραγματικά πάρα πολύ καλή ταινία, με παράλληλες ιστορίες που τέμνονται, η οποία κατά τη γνώμη μου αδικήθηκε λόγω της τεράααααααστιας διάρκειάς της. Μου έχει μείνει η εξαιρετική ερμηνεία του Φίλιπ Σέυμουρ Χόφμαν και το ωραιότατο συμβολικό τέλος!

Status
Not open for further replies.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.974
Members
38.524