Ρυθμίστε σωστά το Technics Sl -1200Mk2

Reaction score
11
Απάντηση: Ρυθμίστε ΣΩΣΤΑ το Technics Sl-1200Mk2 !

To λοιπόν!

Έτοιμος! Στέλνω 5 καυτές σελίδες με sl-1200 mk2 update!

:107:

Reaction score
1.285
Και κανένα σχόλιο σε αυτό το link ????

http://www.soundscapehifi.com/hifi-news-test-lp.htm

Μήπως θα ήταν ΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟ και ΧΡΗΣΤΙΚΟ να υπάρχει

Ξ Ε Χ Ω Ρ Ι Σ Τ Ο

topic με τις βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν στο Mk2 και να έχουμε στο παρόν topic ΜΟΝΟ

Μ Ο Ν Ο

Τον τρόπο για την βέλτιστη ρύθμισή του ???

Τι λέτε ???

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Ρυθμίστε ΣΩΣΤΑ το Technics Sl-1200Mk2 !

caravelle στο είπα ευγενικά πριν και δεν το κατάλαβες, θα σταματήσεις να σπαμμάρεις;
Ευγενικά ταπεινά και ειλικρινά ερωτώ: τι σημαίνει αυτό;

Μήπως είσαι έμπορος και ενοχλείσαι;

Εδώ φίλε μου εκφραζόμαστε ελεύθερα! Αν οι έμποροι ενοχλούνται ας επιβάλουν φασισμό!

:141:

Reaction score
1.285
Πραγματικά με ενδιαφέρουν αρκετά οι αναβαθμίσεις που μπορεί να κάνω στο mk2 !

Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο και Συμφορουμίτες σαν τον caravelle έχουν ΠΟΛΛΑ να προσφέρουν !

Για αυτό τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ , μα θα θέλαμε να ήταν τα posts σας σε άλλο topic μαζεμένα εύκολα προσβάσιμα και τακτοποιημένα !

Εδώ είναι "αλλουνού παπά ευαγγέλιο" ( της ρύθμισης εννοώ ) και όχι της βελτίωσης !

ΘΑ ήταν Ιδανικά να μεταφέρονταν όλα τα παραπάνω Posts Σε ξεχωριστώ topic για να είναι όμορφα τακτοποιημένα !

Αυτό πιστεύω ...

( ακόμα δεν έχω βρεί χρόνο να ρυθμίσω κατά geovaz το mk2 Μου...)

Reaction score
29.670

Γιατί , τι πειράζει να βρίσκονται οι βελτιώσεις μαζί με τις ρυθμίσεις? αφού στην ουσία και οι βελτιώσεις αποτελούν εξειδικευμένες ρυθμίσεις.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Off topic και sorry

αφού στην ουσία και οι βελτιώσεις αποτελούν εξειδικευμένες ρυθμίσεις.
Ρυθμιζω το συστημα μου.Αγοραζω Krell:204::204::204:

Reaction score
29.670

Παίδες υπάρχει θέμα , όσον αφορά στην ρύθμιση του sl με test record.
Χθες είχα τον geovaz μαζί με τον Μάνο εδω, για να ρυθμίσουμε το πικάπ.
Υπάρχει και μια διαφοροποίηση , εχω εδω και λίγες μέρες ενα ξύλινο headshell yamamoto, βάρους 10,4 gr, το οπίο αγοράσθηκε απο Hong kong.
Ωραίος ο αφρικανικός έβενος , έβαλα και την 304 επάνω ρύθμισα με τον προτράκτορα , έβαλα και το βαρίδι 10,4 gr το έξτρα απο πίσω ολα καλά.
Ερχεται λοιπόν χθες ο γιώργης, το κοιτάει με τα special tools που εχει , είσαι λάθος μου λέει.Αρχίζει εκεί ρυθμίζει , κάνει φιάνει ράνει, βάζουμε τον δίσκο τεστ, π@π@ρια.
Με το ζόρι έφτανε στα 70 .Αλλες ρυθμίσεις , αφαίρεση βαριδιού απο πίσω , νεα vta , νεο alignment, ξαναδοκιμάζουμε , πάλι πάπαλα.
Με τα πολλά πολλά , και αφού είχαμε ξεφύγει αρκετά απο τις ρυθμίσεις της μαμάς , ξαναγυρίζουμε σε αυτές.με ελαφρά ως και κάμποσο μεγαλύτερο βάρος ανάγνωσης, στο 1,35, και antiskating στο 1,9 παρακαλώ.(έφτασε μέχρι 2,5).
Ξανατσεκάρουμε , πέρασε τα 80 σε εξωτερικό αυλάκι οριακά , σε εσωτερικό με τίποτα.
Λόγω έλλλειψης χρόνου δεν ασχοληθήκαμε περαιτέρω , ούτε και με την 160 που εχω επίσης σε άλλο μαμα shell, αλλά όπως είπαμε με τον γιώργη, πρέπει να επαναληφθεί η όλη ρύθμιση με το μαμά shell, το οπίο λόγω μειωμένου βάρους και αρα αδράνειας του συστήματος βραχίονας shell κεφαλή ίσως συμπεριφερθεί καλύτερα, λόγω μειωμένων πλευρικών αδρανειών .Με το ξύλινο shell των 10,4 gr, το αντίβαρο στο πίσω μέρος του βραχίονα , πάει πολύ πίσω .Με το shell της technics η ενα άλλο ελαφρύ ξύλινο(βγάζει η yamamoto)το αντίβαρο θα έρθει πολύ πιο μπροστά σχεδόν κολητά στην έδραση του βραχίονα και ως εκ τούτου θα μειωθούν και οι αδρανειακές ροπές.Κατά συνέπεια το tracking .Θα δούμε.Πάντως είναι κάτι που πρέπει να γίνει και θα γίνει , και θα μπορούσαμε να το δούμε και στο ολοκαίνουριο πικάπ του delamostre.
Ιδωμεν.

Reaction score
11

Παίδες υπάρχει θέμα , όσον αφορά στην ρύθμιση του sl με test record.
Χθες είχα τον geovaz μαζί με τον Μάνο εδω, για να ρυθμίσουμε το πικάπ.
Υπάρχει και μια διαφοροποίηση , εχω εδω και λίγες μέρες ενα ξύλινο headshell yamamoto, βάρους 10,4 gr, το οπίο αγοράσθηκε απο Hong kong.
Ωραίος ο αφρικανικός έβενος , έβαλα και την 304 επάνω ρύθμισα με τον προτράκτορα , έβαλα και το βαρίδι 10,4 gr το έξτρα απο πίσω ολα καλά.
Ερχεται λοιπόν χθες ο γιώργης, το κοιτάει με τα special tools που εχει , είσαι λάθος μου λέει.Αρχίζει εκεί ρυθμίζει , κάνει φιάνει ράνει, βάζουμε τον δίσκο τεστ, π@π@ρια.
Με το ζόρι έφτανε στα 70 .Αλλες ρυθμίσεις , αφαίρεση βαριδιού απο πίσω , νεα vta , νεο alignment, ξαναδοκιμάζουμε , πάλι πάπαλα.
Με τα πολλά πολλά , και αφού είχαμε ξεφύγει αρκετά απο τις ρυθμίσεις της μαμάς , ξαναγυρίζουμε σε αυτές.με ελαφρά ως και κάμποσο μεγαλύτερο βάρος ανάγνωσης, στο 1,35, και antiskating στο 1,9 παρακαλώ.(έφτασε μέχρι 2,5).
Ξανατσεκάρουμε , πέρασε τα 80 σε εξωτερικό αυλάκι οριακά , σε εσωτερικό με τίποτα.
Λόγω έλλλειψης χρόνου δεν ασχοληθήκαμε περαιτέρω , ούτε και με την 160 που εχω επίσης σε άλλο μαμα shell, αλλά όπως είπαμε με τον γιώργη, πρέπει να επαναληφθεί η όλη ρύθμιση με το μαμά shell, το οπίο λόγω μειωμένου βάρους και αρα αδράνειας του συστήματος βραχίονας shell κεφαλή ίσως συμπεριφερθεί καλύτερα, λόγω μειωμένων πλευρικών αδρανειών .Με το ξύλινο shell των 10,4 gr, το αντίβαρο στο πίσω μέρος του βραχίονα , πάει πολύ πίσω .Με το shell της technics η ενα άλλο ελαφρύ ξύλινο(βγάζει η yamamoto)το αντίβαρο θα έρθει πολύ πιο μπροστά σχεδόν κολητά στην έδραση του βραχίονα και ως εκ τούτου θα μειωθούν και οι αδρανειακές ροπές.Κατά συνέπεια το tracking .Θα δούμε.Πάντως είναι κάτι που πρέπει να γίνει και θα γίνει , και θα μπορούσαμε να το δούμε και στο ολοκαίνουριο πικάπ του delamostre.
Ιδωμεν.
Το όποιο ελαφρύτερο headshell θα έχει καλύτερη απόδοση.

Reaction score
29.670

Θεωρητικά ναι , θα έχει γιατί θα είναι πιο κοντά στις παραμέτρους του βραχίονα και τις μαμά ρυθμίσεις.Ναι.

Reaction score
2.248

Θα το παλέψουμε σίγουρα για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό από technics & dl304, αν και ο Peter το έχει ψάξει καλύτερα μάλλον http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1232383&postcount=40

Αυτή η 304 όταν λέει high tracability πόσο είναι το "high" δηλαδή? Μην κυνηγάμε και πράγματα που δεν μπορεί να πιάσει κάν η κεφαλή. (δεν το έχω βρει πουθενά)

Σταμάτιε η denon σου πρέπει να πιάσει τις ώρες λειτουργίας της πριν την περάσουμε από test (40-50 ώρες), αλλιώς δεν έχει νόημα φίλε μου. Και λάθος θα ρυθμίσουμε και λάθος συμπεράσματα θα βγάλουμε. Βάλε μερικές ώρες σε 1.35-1.40 γρ αν σου λείπουν.

Reaction score
11

Θα το παλέψουμε σίγουρα για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό από technics & dl304, αν και ο Peter το έχει ψάξει καλύτερα μάλλον http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1232383&postcount=40

Αυτή η 304 όταν λέει high tracability πόσο είναι το "high" δηλαδή? Μην κυνηγάμε και πράγματα που δεν μπορεί να πιάσει κάν η κεφαλή. (δεν το έχω βρει πουθενά)

Σταμάτιε η denon σου πρέπει να πιάσει τις ώρες λειτουργίας της πριν την περάσουμε από test (40-50 ώρες), αλλιώς δεν έχει νόημα φίλε μου. Και λάθος θα ρυθμίσουμε και λάθος συμπεράσματα θα βγάλουμε. Βάλε μερικές ώρες σε 1.35-1.40 γρ αν σου λείπουν.
Είπαμε! Το απόλυτο έρχεται με αλλαγή βραχίονα.

Reaction score
29.670

Γιώργο δεν ξέρουμε με τι κεφαλή εχει δοκιμάσει ο πέτρος να ρυθμίσει sl, αρα πρέπει να μάθουμε με τι εχει δοκιμάσει.

Reaction score
2.248

Γιώργο δεν ξέρουμε με τι κεφαλή εχει δοκιμάσει ο πέτρος να ρυθμίσει sl, αρα πρέπει να μάθουμε με τι εχει δοκιμάσει.
Ναι έχεις δίκιο δεν ξέρουμε.
Το πιό ασφαλές, άμα δεν βρούμε τελικά πιο είναι το high της denon, είναι να την μετρήσουμε σε έναν κορυφαίο βραχίονα να δούμε που οροθετείται και μετά στον epa120 για την διαφορά.
Αλλη λύση ?

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas