ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ

Reaction score
10
Δεν διαφωνω καπου.
Τιποτα απο τα παραπανω ομως δεν λεει οτι ο χωρος ειναι πιο σημαντικος απο τα μηχανηματα. Το καλο μηχανημα θα παιξει, μπορει οχι οπως μπορει, αλλα ενα 50% θα το παιξει. Και αυτο το το 50% φτανει.
Εγω εξαλλου τονισα οτι ΟΛΑ ειναι σημαντικα.
Σε ενα τελειο χωρο με μετρια μηχανηματα θα ακους μετρια.
Σε ενα μετριο χωρο με καλα μηχανηματα θα ακους καλα!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ

Mαζί σου Βασίλη, αλλά όπως είπες κι εσύ, όχι σε όλες τις περιπτώσεις.

Όταν θα μπει ο πελάτης σε ένα κατάστημα του χώρου και πει:

"Ένα ζευγάρι 8μετρα καλώδια ηχείων. Ξέρετε τα ηχεία μου είναι περίεργα στημένα στο χώρο. Θέλω να δώσω μέχρι 100 ευρώ το μέτρο."

Η σωστή αντιμετώπιση δεν είναι το "πάρε και άκου"....

Αλλά σιγά μην κάτσει ο πωλητής να ασχοληθεί με το χώρο του πελάτη ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο (κι αυτό εάν γνωρίζει)... Οι περισσότεροι θα κάνουν απλά τον πολλαπλασιασμό 8μέτρα x 2 x 120ευρώ (με λίγο ψήσιμο ανεβαίνει από τα 100 το μέτρο ο πελάτης) = 1920 ευρώ = το βγάλαμε το μεροκάματο και σήμερα.

Πόσοι θα μείνουν στο παραπάνω και πόσοι θα κάτσουν να εξηγήσουν του Χριστιανού ότι προφανώς έχει άλλα σημαντικότερα προβλήματα να λύσει πρώτα? Έχουμε και "ζωντανά" παραδείγματα εδώ στο forum αν θυμάστε ένα παλιότερο thread.
Κώστα, τα καλώδια είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου. Τα παρελκόμενα παντός είδους και φυσικά οι ίδιες οι μηχανές που αλλάζουν χέρια κάθε τρεις και λίγο χωρίς καν να τις έχει ακούσει σωστά κάποιος, είναι το πραγματικό πρόβλημα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το καλο μηχανημα θα παιξει, μπορει οχι οπως μπορει, αλλα ενα 50% θα το παιξει. Και αυτο το το 50% φτανει.
Πόσο μετριέται η έλλειψη απολύτου στερεοφωνίας (γιατί αυτό είναι το πρόβλημα), της Νο1 προϋπόθεσης αναπαραγωγής μιας ηχογράφησης, στην ποσοστιαία κλίμακα βρε Μιχάλη?...

Πως λες έτσι απλά ότι... φτάνει. Όχι απλά δεν φτάνει, αλλά είναι άκρως απαράδεκτο...

Reaction score
250
Απάντηση: Re: ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ

Δεν διαφωνω καπου.
Τιποτα απο τα παραπανω ομως δεν λεει οτι ο χωρος ειναι πιο σημαντικος απο τα μηχανηματα. Το καλο μηχανημα θα παιξει, μπορει οχι οπως μπορει, αλλα ενα 50% θα το παιξει. Και αυτο το το 50% φτανει.
Εγω εξαλλου τονισα οτι ΟΛΑ ειναι σημαντικα.
Σε ενα τελειο χωρο με μετρια μηχανηματα θα ακους μετρια.
Σε ενα μετριο χωρο με καλα μηχανηματα θα ακους καλα!

Δυστυχώς Μιχάλη μου δεν είναι έτσι !

Σε ένα π.χ. Γυμνό , ασύμμετρα ανακλαστικό ,κυβικό χώρο

τα καλύτερα μηχανήματα θα σου δώσουν χάλια αποτέλεσμα!

Να στο πώ με ένα ανάλογο των "βόρειων" κατηγοριών:

Αν σε ένα λευκό δωμάτιο με έντονες ανακλαστικές επιφάνειες

και ένα φως που είναι μονίμως ανοικτό και δεν σβήνει

βάλεις τον καλύτερο βιντεοπροβολέα θα πάρεις χιλιάδες

φορές χειρότερη εικόνα από αυτήν που θα δώσει ένας

LCD των 1000 Eu σε ένα σωστό δωμάτιο .....

Reaction score
10
Δεν ειναι η στερεοφωνια το μονο προβλημα Νικο. Δεν εχουμε βυθισεις και κορυφες αναλογε με το πως ειναι ο χωρος?
Βασιλη, Νικο Επαναλαμβανω εγω μιλησα για αποδεκτους χωρους οχι για δωματια 2χ2 η για δωματια με μεγαλα προβληματα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
audyssey ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, αν το ακουσετε δεν θα πιστευετε οτι αυτα τα μηχανηματα ειναι δικα σας οπως και ο χωρος

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν ειναι η στερεοφωνια το μονο προβλημα Νικο. Δεν εχουμε βυθισεις και κορυφες αναλογε με το πως ειναι ο χωρος?
Μιχάλη το ΜΟΝΟ πρόβλημα είναι η ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΑ. Οι βυθίσεις και οι κορυφές, είναι ανά κανάλι και εντελώς τυχαίες. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο κανάλια δεν παίζουν στις ίδιες εντάσεις το ίδιο συχνοτικό περιεχόμενο. Συνεπώς πάπαλα στερεοφωνία... :cool_4:

Reaction score
10
Διαφωνω.
Στοις χροιες δεν παιζει ρολο?
Στο μπουμαρισμα του χωρου?
Στο τσιριγμα των ψηλων?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
...εντελώς τυχαίες...
Για να μην παρεξηγηθώ, εντελώς τυχαίο δεν είναι τίποτα σε αυτήν την ζωή. Απλά οι παράγοντες που επηρεάζουν την ακουστική ενός χώρου είναι τόσοι πολλοί που ένας μη ειδικός, ή έστω μη εξοικειωμένος με αυτά τα θέματα ή απλά χωρίς μηχάνημα μέτρησης, δεν μπορεί να κάνει (σωστή) πρόβλεψη για απολύτως τίποτα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Διαφωνω.
Στοις χροιες δεν παιζει ρολο?
Στο μπουμαρισμα του χωρου?
Στο τσιριγμα των ψηλων?
Διαφωνείς γιατί απλά δεν συνειδητοποιείς ότι όλα όσα αναφέρεις είναι αποτέλεσμα, βυθίσεων και κορυφών (κλπ επιδράσεων του χώρου). :cool_4:

Reaction score
10
Mα ακριβως αυτο λεω και εγω. Θα με τρελανεις?:)
Εσυ ειπες οτι ο χωρος επηρεαζει μονο της στερεοφωνια.

Ειπες:

Μιχάλη το ΜΟΝΟ πρόβλημα είναι η ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΑ. Οι βυθίσεις και οι κορυφές, είναι ανά κανάλι και εντελώς τυχαίες. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο κανάλια δεν παίζουν στις ίδιες εντάσεις το ίδιο συχνοτικό περιεχόμενο. Συνεπώς πάπαλα στερεοφωνία...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ρε μάνα μ', προσπαθώ να σου πω ότι τα μπουμαρίσματα και το τσιρίγματα προβλήματα στερεοφωνίας είναι... :cool_4:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.916
Re: Απάντηση: ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ

Και μια συμβουλή σε ελάχιστους ασυνείδητους

«αντιπροσώπους-εμπόρους»:

Έλεος ρε φίλοι ! Αν βλέπετε ότι οι συνθήκες

του χώρου ακρόασης είναι ακατάλληλες μην εκμεταλλεύεστε

την απελπισία του πελάτη και του φορτώνετε καλώδια

και αξεσουάρς δεκάδων χιλιάδων Eu για να του

λύσετε δήθεν το πρόβλημα !

Το αποτέλεσμα θα είναι κάποια στιγμή να τον χάσετε

από πελάτη και μακροπρόθεσμα να τον ωθήσετε

νομοτελειακά αγανακτισμένο έξω από το hobby !
Παρακαλώ, αυτό το μήνυμα να διαγραφεί πάραυτα. Επιτέλους, τί κατάσταση είναι αυτή; Δε λέω, έχουμε κρέατα στη θράκα για να τρώμε, καλό κρασί να πίνουμε, γυναίκες για να... Τέλος πάντων, να μην έχουμε και κάτι για να γελάμε; Τόσο κακό είναι δηλαδή; Ααααααα... Α!

Reaction score
10
To υποπτευθηκα οτι η διαφωνια μας ειναι στην αντιληψη του ορου "Στερεοφωνια".

Reaction score
10
Ολα τα προβληματα τοτε ειναι προβληματα στερεοφωνιας.Ποιο δεν ειναι δηλαδη?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Η δυνατότητα συχνοτικής απόκρισης των ίδιων των μηχανών. Ένας χώρος πχ δεν μπορεί να δώσει μπάσα σε ένα ηχείο που δεν μπορεί να τα βγάλει.

Reaction score
10
Για αυτο λεω και εγω οτι τα μηχανηματα ειναι πιο σημαντικα σε ενα νορμαλ χωρο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας