ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.954
Re: Απάντηση: ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ

Και μια συμβουλή σε ελάχιστους ασυνείδητους

«αντιπροσώπους-εμπόρους»:

Έλεος ρε φίλοι ! Αν βλέπετε ότι οι συνθήκες

του χώρου ακρόασης είναι ακατάλληλες μην εκμεταλλεύεστε

την απελπισία του πελάτη και του φορτώνετε καλώδια

και αξεσουάρς δεκάδων χιλιάδων Eu για να του

λύσετε δήθεν το πρόβλημα !

Το αποτέλεσμα θα είναι κάποια στιγμή να τον χάσετε

από πελάτη και μακροπρόθεσμα να τον ωθήσετε

νομοτελειακά αγανακτισμένο έξω από το hobby !

Για να μη νομίζετε ότι ο Βασίλης τα βγάζει από το μυαλό του, καμαρώστε:

Τι θα παιξει καλυτερα ;;

1) Ενα καλωδιο εις διπλουν ;; (διπλοκαλωδιωση)
2) Ενα καλωδιο διπλασιας τιμης (του ιδιου κατασκευαστη αλλα πολυ καλυτερα κατασκευασμενο σε μονοκαλωδιωση) ;;;

Αυτα νομιζω πρεπει να ειναι τα ερωτηματα .
One of a kind λέμε!

Reaction score
8
Απάντηση: Re: ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ

Η δυνατότητα συχνοτικής απόκρισης των ίδιων των μηχανών. Ένας χώρος πχ δεν μπορεί να δώσει μπάσα σε ένα ηχείο που δεν μπορεί να τα βγάλει.

Λιγο, γενικο αυτο. :respect:

Το πως αντιλαμβανεται ο καθενας το μπασο η καλητερα τις χαμηλες συχνοτητες ειναι σχετικο. :cool_4:

Εκτος και αν εχει περασει απο μετρηση, οποτε και κατι δεν παει καλα με τα αυτια μας.

Εκτος και αν σωνει και καλα πρεπει να ακουμε οπως μας το επιβαλουν και οχι οπως μας αρεσει. :crazy_1:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.954
Re: Απάντηση: Re: ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ

Εκτος και αν σωνει και καλα πρεπει να ακουμε οπως μας το επιβαλουν και οχι οπως μας αρεσει. :crazy_1:
Σαφέστατα και πρέπει να ακούμε όπως επιβάλει ο ορθός τρόπος, και όχι όπως μας αρέσει. Πού είναι το παράξενο;

Reaction score
8
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ

Σαφέστατα και πρέπει να ακούμε όπως επιβάλει ο ορθός τρόπος, και όχι όπως μας αρέσει. Πού είναι το παράξενο;

Δηλαδη, αν εγω θελω ποιο λιγο χαμηλες δεν παω καλα η δεν συνβαδυζω με καποια προτυπα?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ

Mάνο, τα πράγματα είναι απλά.
Αν μιλάμε για πραγματικό High Fidelity τα πράγματα είναι σαφώς ορισμένα και δεν χωράνε "απόψεις" και παρερμηνείες.

Κι επειδή δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσω να το εξηγήσω καλύτερα από τη στιγμή που τις απόψεις αυτές τις έχουν ήδη διατυπώσει άνθρωποι που γνωρίζουν απείρως περισσότερα από εμένα για το θέμα (και χειρίζονται και καλύτερα το γραπτό λόγο), θα σας παραθέσω την άποψη του Δημήτρη του Σταματάκου (από το forum του avmentor) με την οποία συμφωνώ απόλυτα:

Εν κατακλείδι, αν η audiophiλία χρειάζεται ένα καθορισμό στόχου (για παράδειγμα ο ian φαίνεται να μην είναι βέβαιως ότι τον χρειάζεται) τότε αυτός ο στόχος θα πρέπει να είναι η ακρίβεια. Το να αναπαράγεται με ευλαβική ακρίβεια αυτό που υπάρχει στο εκάστοτε δίσκο.
Αν αυτό σημαίνει ότι τότε θα πρέπει να πετάξουμε τους μισούς και παραπάνω δίσκους μας ή ότι ένα ποσοστό από συσκευές χάνουν την θεωρητική βάση ύπαρξής τους (η οποία είναι ότι κάνουν το άκουσμα ευχάριστο, αδιαφορώντας τελικώς για την ακρίβεια) ας είναι! Εγώ είμαι με αυτή την άποψη. Και θα προσέθετα ότι αφού δεχτούμε αυτό, δεν μας χαλάει καθόλου το να υπάρχει μια "τάση" ευδαιμονιστών η οποία αφού αναγνωρίσει το τεκμήριο της ακρίβειας να κυνηγήσει την, σε προσωπικό επίπεδο, ικανοποίηση έστω και εις βάρος της ακρίβειας αυτής, ικανοποιώντας έτσι και την άποψη του ian που δεν αρέσκεται στα αυστηρά "πρέπει". Αυτό με το οποίο δεν θα συμφωνούσα θα ήταν να αναγορεύσουμε το προσωπικό, αυθαίρετα καθορισμένο (ίσως και ελαστικά καθοριζόμενο -αυτό είναι και το χειρότερο!), κριτήριο του καθενός σε αντικειμενικό κριτήριο ποιότητας (κάτι που επί χρόνια γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί από διάφορους sui-generis σχεδιαστές, κατασκευαστές, εμπόρους και δοκιμαστές συσκευών). Δεν αμφιβάλλω ότι κάποιες φορές η προσπάθεια αυτή μπορεί να γίνεται καλοπροαίρετα αλλά, συχνά υποκρύπτει κάποια υστεροβουλία.

Reaction score
10
Ακριβως. Και με ενα μετριο μηχανημα οπου και να ακους ακριβεια δεν θα ακουσεις.

Reaction score
8

Ενταξει καταλαβα τι θελετε να πειτε.:cool_4:

Και εγω ειμαι περιπου τις ιδιας αποψης.:happy_4:

Απλα λαμια φορα με πιανει μηπως πρεπει να δωσω λιγω παραπανω μεσαιες λιγο λιγοτερο χαμηλες και παει λεγοντας.:prof:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Mιχάλη, με λογικά τεχνάσματα δεν θα αποδείξεις ότι έχεις δίκιο. Θα φτάνει στα αυτιά μας περισσότερη ακρίβεια από ένα καλύτερο σύστημα σε ένα χειρότερο χώρο? Αυτή είναι η ερώτηση.

Ελπίζω, αν κάποια στιγμή μετακομίσεις, να είσαι τυχερός (ή προνοητικός) και να μην καταλάβεις το λάθος σου the hard way.

Reaction score
10
Oχι Κωστα αλλα με μετρια μηχανηματα δεν θα φτασει ΠΟΤΕ στα αυτια μας μεγαλυτερη ακριβεια. Σε οποιο χωρο και να εισαι.

Και στο χωρο που ειμαι τωρα εχω κανει οτιδηποτε περναει απο το χερι μου για να τον φτιαξω. Οταν μετακομισω απλα ολα θα ειναι οπως πρεπει απο την αρχη. Με μετρησεις, πατωματα, επιφανειες κλπ κλπ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Oχι Κωστα αλλα με μετρια μηχανηματα δεν θα φτασει ΠΟΤΕ στα αυτια μας μεγαλυτερη ακριβεια. Σε οποιο χωρο και να εισαι.
Που το ξέρεις και με ποιό κριτήριο το μετράς? Οι όποιες μεγαλύτερες δυνατότητες του καλού μηχανήματος, μπορούν να αλλάξουν με τυχαίο τρόπο, σε διαφορετικούς τυχαίους χώρους...

Ένα μέτριο σύστημα σε έναν καλό χώρο, δεν μπορεί να αποδώσει καλύτερα από ένα καλό σύστημα σε έναν μέτριο χώρο? Γι αυτά τα παραδείγματα μιλάει ο Τσαντουλής...

Το πρόβλημα είναι ότι, οι διαφορές ενός καλού μηχανήματος από ένα κακό, είναι κι αυτές αντικείμενο καφετζούς, αν η σύγκριση γίνει σε χώρο μη προσεγμένο. Αν αυτό γίνει κατανοητό, τότε ξεκινάμε να συζητάμε σε άλλη βάση...

sk

Reaction score
499
Συγχωρέστε μου την παρέμβαση, αλλά για να μπορώ να σας παρακολουθώ κι εγώ ο αδαής :
Όπου «Μέτριο σύστημα» = «Φτηνό σύστημα» ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Συγχωρέστε μου την παρέμβαση, αλλά για να μπορώ να σας παρακολουθώ κι εγώ ο αδαής :
Τώρα μας έβαλες μπουρλότο... "happy_1"

- Απαντώντας θα πω, συνήθως "ναι"...
Αλλά αυτό αφορά σε κόστος κτήσεως των μηχανών και μόνον, αφού η γενικότερη έννοια του συστήματος, περιλαμβάνει και τον χώρο (και άλλους παράγοντες). Συνεπώς ένα καλό (ακριβό για να το αγοράσεις) σύστημα, μπορεί εύκολα να αποδειχθεί, κάτω του μετρίου...

Κατά τα άλλα, σε επίπεδο μηχανών, στο high end, δεν ισχύει το "ότι δίνεις παίρνεις". Στην πραγματικότητα παίρνεις πολύ πιο λίγα από όσα δίνεις. Απλά οι ακριβές μηχανές, σχεδόν πάντα, έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά από τις φθηνές και συνήθως αυτό ακούγεται, με την προϋπόθεση ότι μιλάμε για τίμιους κατασκευαστές.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.954
Όχι, το αντίστροφο: φτηνό σύστημα = μέτριο σύστημα. Εκ προοιμίου. Αμ πώς...

sk

Reaction score
499
Πάντως ρε παιδιά ... θα την πω την απορία μου.

Είναι δυνατόν hobbyστες με πολύχρονη προϋπηρεσία και καταθέσεις σεβαστών ποσών για την ικανοποίηση του hobby τους, να δίνουν διαφορετικές αξιολογήσεις στην κρισιμότητα των επιμέρους κρίκων της ηχητικής αλυσίδας, ή να έχουν ενστάσεις και διαφορετικές απόψεις για το μέγεθος της συμβολής του χώρου ?

Δεν μου κάθεται καλά ......

Τι στο καλό.
Είναι τελικά η «ΑλφαΒητα» του hobby μας ή ψιλά γράμματα ?

Reaction score
0
Κι άλλη ερώτηση, πιθανό μπουρλότο.
Αν, λοιπόν, κάποιος είναι αναγκασμένος να συμβιώσει με έναν χώρο ό οποίος είναι ίσα-ίσα ακουστικά ανεκτός, αν όχι κακός, τότε δεν θα έπρεπε να στραφεί σε ένα φτηνότερο-μετριώτερο σύστημα, (ή μετριώτερο-φθηνότερο), το οποίο όμως θα μπορούσε να το ακούσει στο σχεδόν 100% του, αντί να αγοράσει ένα πανάκριβο σύστημα για να ακούσει το 50% των δυνατοτήτων του στην καλύτερη; Το οποίο αυτό 50% πιθανά να ισούται με το 100% του φτηνότερου συστήματος; Ο συλλογισμός μου βασίζεται στο γεγονός, πως στα χάι εντ μηχανήματα η σχέση απόδοσης-τιμής ακολουθεί γεωμετρική πρόοδο. Π.χ. το 1% αύξησης της θεωρητικής επίδοσης ενός μηχανήματος, μπορεί να στοιχίζει 20% ακριβότερα σε σχέση με το "υποδεέστερο" μηχάνημα.
Αν τα παραπάνω που γράφω έχουν κάποια αλήθεια - γιατί μπορεί να κάνω και λάθος - τότε μου φαίνεται εντελώς παράλογο να πληρώσει κάποιος υπερπολλαπλάσια χρήματα για το ίδιο αποτέλεσμα, επειδή δυνητικά έχει καλύτερο μηχάνημα, αφού ούτως ή άλλως ακρίβεια πάνω από ένα σημείο δεν θα ακούσει.

Reaction score
10
Τις περισσοτερες φορες φυσικα και ναι.

Reaction score
10
Νικο σου επαναλαμβανω οτι δεν μιλαω για τελειως ακαταλληλους χωρους.

Reaction score
10
Κι άλλη ερώτηση, πιθανό μπουρλότο.
Αν, λοιπόν, κάποιος είναι αναγκασμένος να συμβιώσει με έναν χώρο ό οποίος είναι ίσα-ίσα ακουστικά ανεκτός, αν όχι κακός, τότε δεν θα έπρεπε να στραφεί σε ένα φτηνότερο-μετριώτερο σύστημα, (ή μετριώτερο-φθηνότερο), το οποίο όμως θα μπορούσε να το ακούσει στο σχεδόν 100% του, αντί να αγοράσει ένα πανάκριβο σύστημα για να ακούσει το 50% των δυνατοτήτων του στην καλύτερη;

NAI

Το οποίο αυτό 50% πιθανά να ισούται με το 100% του φτηνότερου συστήματος; Ο συλλογισμός μου βασίζεται στο γεγονός, πως στα χάι εντ μηχανήματα η σχέση απόδοσης-τιμής ακολουθεί γεωμετρική πρόοδο. Π.χ. το 1% αύξησης της θεωρητικής επίδοσης ενός μηχανήματος, μπορεί να στοιχίζει 20% ακριβότερα σε σχέση με το "υποδεέστερο" μηχάνημα.
Αν τα παραπάνω που γράφω έχουν κάποια αλήθεια - γιατί μπορεί να κάνω και λάθος - τότε μου φαίνεται εντελώς παράλογο να πληρώσει κάποιος υπερπολλαπλάσια χρήματα για το ίδιο αποτέλεσμα, επειδή δυνητικά έχει καλύτερο μηχάνημα, αφού ούτως ή άλλως ακρίβεια πάνω από ένα σημείο δεν θα ακούσει.
.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
...μου φαίνεται εντελώς παράλογο να πληρώσει κάποιος υπερπολλαπλάσια χρήματα για το ίδιο αποτέλεσμα, επειδή δυνητικά έχει καλύτερο μηχάνημα, αφού ούτως ή άλλως ακρίβεια πάνω από ένα σημείο δεν θα ακούσει.
Οι λόγοι για τους οποίους κάποιος πληρώνει, δεν αφορούν πάντα στο αποτέλεσμα. Ίσως αισθάνεται την ψυχολογική ασφάλεια που του προσφέρει η καλή συσκευή, ίσως πουλάει και λίγη μούρη, ίσως πραγματικά πιστεύει ότι θα την κάνει να παίζει ακόμη κι αν θα την βάλει σε περίπτερο. Αυτό δεν είναι κατ' ανάγκην κακό, ειδικά όταν το χρήμα το φυσάει. Κακό είναι να βαδίζει συνολικά σε ένα χόμπι τεχνολογίας με την ίδια λογική, ότι δηλαδή η σύγκριση δύο συστημάτων αφορά μόνον στο κουστουμάκι που έβγαλε ο εκάστοτε μαγαζάτορας. Εδώ αρχίζουν οι υπερβολές...

...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.507
Νεότερο μέλος
Παναγιώτης2009_