ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ

sk

Reaction score
499
Είναι θέμα εμπειρίας. Σαν το προγαμιαίο sex ένα πράμα... :happy_9:
Κοίταξε, έχω έναν ανιψιό, που δηλώνει έμπειρος σε θέματα F1 και πραγματικά το παλικάρι και ενημερώνεται και παρακολουθεί τα πάντα για το άθλημα, για τα τελευταία 7 τουλάχιστον χρόνια.
Βέβαια είναι μόλις 17 ετών και δεν έχει δίπλωμα οδήγησης ακόμη.

Για τέτοια εμπειρία μιλάμε ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νικο σου επαναλαμβανω οτι δεν μιλαω για τελειως ακαταλληλους χωρους.
Ίσως σε κάποια φάση θα πρέπει να ανοίξουμε ένα θέμα, που θα θέτει τα κριτήρια για να πει κάποιος αυτό που (εύκολα) λες. Τα πράγματα δυστυχώς για εμάς, είναι πολύ περίπλοκα Μιχάλη...

Κάποτε πρέπει ο συντονιστής της κατηγορίας να μας κάνει μια ανάλυση για τα σχήματα/μεγέθη των χώρων ακροάσεων, τα υλικά δόμησης, τα υλικά/σχήματα των επίπλων και τις συμπεριφορές τους κ.α. Όλα τα ξέρει αυτός ο παλιοχαρακτήρας αλλά βαριέται... "happy_1"

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.954
...

Αν τα παραπάνω που γράφω έχουν κάποια αλήθεια - γιατί μπορεί να κάνω και λάθος - τότε μου φαίνεται εντελώς παράλογο να πληρώσει κάποιος υπερπολλαπλάσια χρήματα για το ίδιο αποτέλεσμα, επειδή δυνητικά έχει καλύτερο μηχάνημα, αφού ούτως ή άλλως ακρίβεια πάνω από ένα σημείο δεν θα ακούσει.
Δεν είναι παράλογο, από τη στιγμή που κάποιος δεν γνωρίζει, πώς ο χώρος περιχαρακώνει νομοτελειακά το τελικό άκουσμα. Δεν ξέρει, του λένε, αγοράζει, δεν είναι κακό. Κακό είναι η νοσηρή σύνδεση του ακριβοπληρωμένου με το καλό, ειδικά σε αυτόν το χώρο, όπου η ορθότητα είναι terra incognita. Ας τολμήσει κάποιος να πλασάρει στην αγορά ακριβό αυτοκίνητο που να είναι απλώς καλό...

Αλλά πέραν αυτού, ακόμη κι αν τα ακουστικά χαρακτηριστικά του χώρου επιτυγχάνουν το τεχνικώς άρτιο, παραμένουν και άλλες εσφαλμένες επιλογές, που μπορεί να είναι είτε στερεότυπα του παρελθόντος, (στερεοφωνικός ενισχυτής σε απόσταση 3 μέτρα από το ηχείο, παθητικό ηχείο, τοπολογία single ended, θεοποίηση του φωνογραφικού δίσκου, χρήση της λάμπας ως σταδίου ισχύος), αλλά και διάφορες πλάνες διαφόρων γραφικών νεοκόπων, (full range, prat, καλώδια τελλουριούχου πλουτωνίου, κλπ.). Ούτε αυτό είναι κακό. Κακό είναι, όπως (ίσως) υπονοεί και ο Δημ. Σταματάκος, ο ασπασμός της λογικής «καλό - είναι - αυτό - που - λέω – εγώ - επειδή - το - πλήρωσα - τόσο - και - αν - τολμήσεις - να - αποδείξεις - ότι - είμαι – άσχετος - θα - το - ρίξω - στην - ευθιξία - και - θα – προσβληθώ – εντάξει;».

Θέλω να πω δηλαδή, πως ο τέλειος χώρος είναι μόνον η αρχή...

Reaction score
10
Κοίταξε, έχω έναν ανιψιό, που δηλώνει έμπειρος σε θέματα F1 και πραγματικά το παλικάρι και ενημερώνεται και παρακολουθεί τα πάντα για το άθλημα, για τα τελευταία 7 τουλάχιστον χρόνια.
Βέβαια είναι μόλις 17 ετών και δεν έχει δίπλωμα οδήγησης ακόμη.

Για τέτοια εμπειρία μιλάμε ?

Τουλαχιστον αυτος βλεπει και λιγο F1.Σκεψου τους αλλους που δεν εχουν παρακολουθησει ποτε αγωνα F1 και το παιζουν ξερολες επειδη εχουν κολοφτιαξει το punto τους.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ

Τουλαχιστον αυτος βλεπει και λιγο F1.Σκεψου τους αλλους που δεν εχουν παρακολουθησει ποτε αγωνα F1 και το παιζουν ξερολες επειδη εχουν κολοφτιαξει το punto τους.
Ατυχής ο παραλληλισμός ρε Μike...Πόσο δύσκολο είναι να ακούσεις ένα πολύ ακριβό σύστημα? Καθόλου.
Λίγο πιο δύσκολο από το να ανοίξεις την τηλεόραση να δεις F1, πολύ πιο εύκολο από το να δεις live F1 και, στο θέμα του HiFi, πολύ πιο εύκολο από το να βρεις και να ακούσεις με τα αυτάκια σου ένα καλό ungplugged live (ειδικά στην επαρχία - μόνο το καλοκαίρι κάτι γίνεται), το οποίο είναι απείρως χρησιμότερη εμπειρία.

Εγώ προτιμώ τον πιτσιρικά των 17 Μαϊων που είναι τρελαμένος με την αυτοκίνηση και ενημερώνεται καθημερινά από τον θείο των 60 Μαϊων που έχει την BMW την 7άρα γιατί πολύ απλά δεν έχει τι να κάνει τα λεφτά του (και πρέπει και κάπως να δείξει πόσα βγάζει), ενώ δεν γνωρίζει καν ότι το good practice λέει να μην κάνεις προσπέραση με 5ή και 1000 στροφές στο μοτέρ αλλά να κατεβάζεις την ριμάδα την ταχύτητα και γενικώς πηγαίνει με Μ.Ο.Τ 40km/h.

Reaction score
10
Να το ακουσεις πανευκολο. Να το αποκτησεις, να το καταννοησεις-μαθεις, να "παιξεις" μαζι του δυσκολο.....

Κώστας Φ.

Reaction score
895

....να το καταννοησεις-μαθεις, να "παιξεις" μαζι του δυσκολο.....
Δεν είναι τόσο το να το αποκτήσεις το θέμα... Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Ξέρω άτομο που ζει στο ενοίκιο και έχει σύστημα 70k euro... Και τι να λέει? Εκτός αν με τον όρο "ακριβό" εννοείς σύστημα των 200 και 300 χιλιάδων ευρώ, οπότε φέξε μου και γλύστρισα!

H δυσκολία υπάρχει περισσότερο σε αυτά που έχω αφήσει στο quote.
Αυτά, για να μην είμαστε και εκτός θέματος, περιλαμβάνουν και τη φροντίδα του χώρου και το στήσιμο του συστήματος μέσα σε αυτόν και πολλά πολλά άλλα πράγματα, για τα οποία ένα πράγμα χρειάζεται: γνώση.
Και οι γνώσεις αυτές, αν έχεις το κουράγιο, το χρόνο αλλά και την ικανότητα να τις αποκτήσεις, είναι εξίσου χρήσιμες σε ένα σύστημα των 10.000 και σε ένα σύστημα των 100.000 ευρώ. :cool_4:

Η διαφορά είναι πως πολλοί μπορούν, αν θέλουν, να αγοράσουν σύστημα των 50.000 ευρώ αλλά λίγοι έχουν τις γνώσεις, γιατί οι γνώσεις δεν δίνονται με καταναλωτικό δάνειο ούτε με χρέωση στην πιστωτική κάρτα.

Πως να στο πω διαφορετικά...
Πολλοί έχουν Magnepan, λίγοι είναι CostasEAR.
Πολλοί πιάνουν κολλητήρι στα χέρια τους, λίγοι είναι Σπέρτος.
Kάπως έτσι...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ

Νομιζω πως ειναι απλα τα πραγματα.
Αν ο χωρος ειναι σωστος ,με λογικη παντα γιατι σ αυτους τους χωρους ζουμε κιολας,το συστημα που θα παιξει μεσα σ αυτον θα αποδωσει κοντα στο μεγιστο των δυνατοτητων του .

Reaction score
10
Καλα δεν πατε καλα!
Σε λιγο θα μου πειτε οτι σας κανω και επιδειξη.Αμα αδυνατειτε να καταλαβατε αυτα που λεω, δεν θα κουραστω αλλο. Δεν ειναι αναγκη να βγαζετε το κομπλεξ σας πανω μου.
Οπως νομιζετε.

Reaction score
10
Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κουρτινες , μοκετες , behringer και επιδειξη γνωσης.......

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τώρα τσατίζεσαι και λες ιστορίες για αρκούδες.
Δηλαδή το δίλημμα ποιό είναι, επίδειξη γνώσης ή επίδειξη χρημάτων, διαλέχτε?...

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Αυτό το "όσα δε φτάνει η αλεπού..." το λέτε πολύ συχνά όταν ξεμένετε από επιχειρήματα. Τη γραμμή αυτή σας την επιβάλλει ο Πρόεδρος ή ο εγωισμός σας και η γενικότερη αντιμετώπιση του ηχοσυστήματός σας ως προέκτασης του πέους σας?

Νομίζετε πως μόνο όλο το κεφάλαιο της Ελλάδος μαζεύτηκε στο ACA και όλοι οι υπόλοιποι τη βγάζουν με 500 ευρώ το μήνα ή μήπως, ανεξαρτήτως του Ομίλου (sic) σας, θεωρείται πως όποιος δεν έχει ηχείο των 15.000 ευρώ είναι φτωχαδάκι??...

Get some perspective and then get a life, λέω εγώ.

Δηλαδή το δίλημμα ποιό είναι, επίδειξη γνώσης ή επίδειξη χρημάτων, διαλέχτε?...
Όπως βλέπεις υπάρχουν άνθρωποι που το θεωρούν δεδομένο πως όλα γίνονται για επίδειξη, για τους άλλους, για το "φαίνεσθαι". Νομίζεις ότι κάνουν τόσες συναντήσεις στο ACA γιατί θέλουν να ακούσουν μουσική? Πες μου να σου πω και το άλλο με τον Τοτό μετά...! :cool_11: :cool_11: :cool_11:

Επίδειξη ρε φίλε.
"Η δικιά μου πήρε 3 πόντους αυτό το μήνα" και τα λοιπά και τα λοιπά και τα λοιπα....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κουρτινες , μοκετες , behringer και επιδειξη γνωσης.......
Μιχαλη, δεν ειναι ακριβως ετσι φιλε.
Εχω δει τα πλεον ακριβα συστηματα σε περιοχες που δεν μπορει να παει το μυαλο σου.
Που οι κατοχοι τους ηταν στο νοικι και δεν ειχαν αυτοκινητο.
Απο καποιο σημειο και μετα ειναι δικαιωμα επιλογης.
Πολλα απο τα παιδια με τα οποια συζητας θα μπορουσαν, εαν ηθελαν, να ειχαν κατα πολυ ακριβοτερα συστηματα απο τα της...ΕΛΙΤ:roll:
Αρα, μηπως πρεπει να ψαξουμε καπου αλλου?

Κώστας Φ.

Reaction score
895

ΟΚ ας μην αδικήσουμε τον Μιχάλη από μια κουβέντα όμως...
O ίδιος αδικεί τον εαυτό του με τις απαντήσεις του.
Κακές παρέες υποθέτω. :smoking:

Μιχαλη, δεν ειναι ακριβως ετσι φιλε.
Εχω δει τα πλεον ακριβα συστηματα σε περιοχες που δεν μπορει να παει το μυαλο σου.
Που οι κατοχοι τους ηταν στο νοικι και δεν ειχαν αυτοκινητο.
Απο καποιο σημειο και μετα ειναι δικαιωμα επιλογης.
Πολλα απο τα παιδια με τα οποια συζητας θα μπορουσαν, εαν ηθελαν, να ειχαν κατα πολυ ακριβοτερα συστηματα απο τα της...ΕΛΙΤ:roll:
Αρα, μηπως πρεπει να ψαξουμε καπου αλλου?
Εμ...
Μην πω τώρα λεπτομέρειες από πραγματικές περιπτώσεις και φωτογραφίσω πρόσωπα και καταστάσεις...

Reaction score
250

Κάποιες χρήσιμες παρατηρήσεις :

1) Δικαίωμα του Μιχάλη και του κάθε Μιχάλη είναι να

επιλέγει τις παρέες του και τους Φίλους του!

2) Είναι μεγάλο λάθος να αναφέρεται συνέχεια ότι

όλα τα μέλη του γνωστού club είναι επιδειξίες

πλούτου και παράλογα ακριβών μηχανημάτων.

Υπάρχουν μέσα στο aca ακόμη και diyers που έχουν

κατασκευάσει μέχρι και τον βραχίονα του pickup

με τα χέρια τους !

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera