- Μηνύματα
- 4.046
- Reaction score
- 1.788
μολις τελειωσα τα σημαδια για διαφορες τρυπες στο phono stage.Πσσσ , τρία πόστς στη σειρά !! Ποιος είσαι ρε ? ο takis 6c33 είσαι ρε??
μολις τελειωσα τα σημαδια για διαφορες τρυπες στο phono stage.Πσσσ , τρία πόστς στη σειρά !! Ποιος είσαι ρε ? ο takis 6c33 είσαι ρε??
Ξεχνάς κάποια βασικά πράγματα στην αλυσίδα.... που είχες ακούσει και άλλαξαν!@Στην περίπτωση του ΜΗ είχαμε ένα καλό σύστημα και ένα καλό χώρο, αλλά μέτριο αποτέλεσμα (επιεικώς) .Τί έφταιγε? αρχικά η κακή τοποθέτηση των ηχείων.
Βασίλη μην αγχώνεσαι, βρήκα "μηχανή".... κάποια στιγμή θα τους ακούσω και για ηχεία... αλλά τώρα το ταμείο είναι μείον!
Πολυ ωραια ιδεα αλλα αν εχει και κολλημενες τριχες απο το στερνο του, θα πιασει τα τριπλα .....Βασίλη μην αγχώνεσαι, βρήκα "μηχανή".
Θα βγάλουμε σε δημοπρασία στο she-bay ένα ιδρωμένο φανελάκι του Κεφάλα, και θα μαζέψουμε ΟΛΟ το "χαρτί", από τις λυσσάρες που θα σκοτωθούν να το πάρουν!![]()
Σκέψου να είναι και σωβρακοφανέλα δηλαδίς...Πολυ ωραια ιδεα αλλα αν εχει και κολλημενες τριχες απο το στερνο του, θα πιασει τα τριπλα .....
Kαλημερουδια.Ξεχνάς κάποια βασικά πράγματα στην αλυσίδα.... που είχες ακούσει και άλλαξαν!
1. άλλα ηχεία....
2. άλλους ενισχυτές (κατά καιρούς Κινέζους - Βιντάζ - Γερμανούς - κλπ)
3. άλλες πηγές (πχ. υποδεέστερα ντάκ)
4. και τόσα άλλα....
Ο χώρος αν και με κακό στήσιμο ηχείων και λοιπών (όπως τα άνω) παραγόντων έδειχνε τα δόντια του... τον ενισχυτή σου παλαιά τον είχες πάει σε διάφορα σπίτια, θυμάσαι πως έπαιξε εδώ (οκ σε χαμηλές στάθμες) και πως σε φίλου σπίτι...
Γενικά άλλαξα κατεύθυνση και κατέληξα σε συγκεκριμένες συσκευές.... πχ Ντάκ αγόρασα από pdf (Zap θένκς) και όχι με τον παραδοσιακό τρόπο... κάποια στιγμή θα τους ακούσω και για ηχεία... αλλά τώρα το ταμείο είναι μείον!
Για την ενεργή πολυενίσχυση του το είπα κι εγώ.Kαλημερουδια.
Εκτος απο το σημερινο σου dac [ με το παλιο ηταν επιεικος απαραδεκτος ο ηχος στο ψηφιακο σου ] και την φροντιδα που εχεις κανει τον τελευταιο καιρο εχω ακουσει ολα τα προηγουμενα σεταπ. Το πικαπιο σου ηταν πολυ καλυτερο σε ολα τα επιπεδα. Κατι που ελεγες και εσυ την τελευταια φορα που ηρθα στο κονακι σου.
Παντως χωρις να με παρεξηγησεις την επαρση - ενθουσιασμο που εχεις σημερα την ειχες και με τον JVC ,και με XINDAK και με οτι αλλαγη ειχες κανει στο παρελθον. Δεν ειναι κακο.
Παντως απο εδω και περα μιας που κατα τα λεγομενα των πολυ καλων φιλων που βοηθησαν να φτασεις σε αυτο το πολυ καλο , αλλα και οριακο επιπεδο του συστηματος σου, νομιζω οτι απο εδω και περα αλλαγη θα παρεις μονο με ενεργη πολυενισχυση. Βεβαια αυτο προκυπτει απο το διαγραμμα που ποσταρισε ο φιλτατος Κεφαλας. chears!
Βασικά μας ενδιαφέρουν οι ανακλάσεις αλλά μια και ανέφερες τα room modes θα σου πω.Τρομάρα δικιά σου δικέ μου.!
Με ένα και μόνο ένα room mode στους 60 κύκλους με 8db ενίσχυση , μια χαρά είναι ο χώρος. Το μόνο που ήθελε ήταν μια μπασοπαγίδα , και τίποτα άλλο. Το έχει ο σωτήρης το pdf , θα του πω να το ανεβάσει.
Οσο για τον Ζ , είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχει άλλη γνώμη . Μόνο εσύ και οι αλχημείες σου μπορεί να έχετε άλλη άποψη.
Συγνώμη Τάκη αλλά.... εντέλει ότι μετράει καλά... παίζει κιόλας καλά.... εάν δεν παίζει, κάτι άλλο φταίει!Πιστεψε με οτι οι επιλογες συσκευων παντα ξεκινουν απο pdf. Δεν γνωριζω τι παει να πει παραδοσιακος τροπος. Σαφως μετα περναμε και στην ακροαση, αν αυτο εννοεις παραδοσιακο τροπο.!!
Το προβλημα αρχιζει οταν εχουμε μονο τα pdf χωρις το υπολοιπο συνοδο συστημα και επιστρατευουμε ολη την παιδικη μας φαντασια για να κανουμε ακροασεις. Μη ξεχνιωμαστε οτι ο σκοπος ειναι να ακουμε μουσικη.
Βασικά μας ενδιαφέρουν οι ανακλάσεις αλλά μια και ανέφερες τα room modes θα σου πω.
Τα room modes χαρακτηρίζονται από δύο τιμές το εύρος - amplitude (db) και την διάρκεια – time (ms).
Οι μπασοπαγίδες και ιδιαίτερα τα Helmholtz είναι πολύ αποτελεσματικά στο να μειώνουν την διάρκεια (ms) των room modes, αλλά κάνουν πολύ λίγα πράγματα έως και τίποτα όσον αφορά το εύρος – amplitude.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί μια μπασοπαγίδα να μείωσε τον χρόνο απόσβεσης του mode στα 60hz, αλλά τι έκανε με το amplitude +8db?
Το βασικό πρόβλημα με τα modes στις συχνότητες των 50-60 hz είναι ότι κουκουλώνουν τις πιο κάτω συχνότητες και δεν τις αφήνουν να ακουστούν.
Π.χ. έχουμε ένα ηχείο που ο κατασκευαστής λέει -3db στα 30 Hz και το βάζουμε σε ένα δωμάτιο με room mode +8db στα 60 Hz. Αποτέλεσμα είναι κάθε φορά που έχουμε μια νότα στα 30 hz, οι αρμονικές τις στα 60Ηz (που έχουμε το room mode) θα είναι 8+3=11db πιο δυνατά από την βασική συχνότητα και άρα δεν θα ακούμε την βασική συχνότητα των 30Ηz γιατί είναι 11db κάτω από το «διπλανό» room mode.
Το παραπάνω παράδειγμα είναι σύνηθες και έχει ως αποτέλεσμα το ηχείο να ακούγεται «άδειο» από βαθύ χαμηλό, ή αυτό που λέμε έχει μια υποψία από βαθύ χαμηλό αλλά δεν.
Ακολουθούν οι γνωστές προσπάθειες γιατρειάς με αλλαγή καλωδίων, αλλαγή ενισχυτή κτλ.
Αυτό που θεωρείς έπαρση... είναι ενθουσιασμός [του νέου] θα έλεγα... με μια δόση χιούμορ, για δείξε μου ένα κοινό γνωστό που να μην έχει!Παντως χωρις να με παρεξηγησεις την επαρση - ενθουσιασμο που εχεις σημερα την ειχες και με τον JVC ,και με XINDAK και με οτι αλλαγη ειχες κανει στο παρελθον. Δεν ειναι κακο.
αυτο Βασιλη ειναι γνωστο χρονια τωρα, αλλα ειλικρινα τι ακριβως κοιτας στα διαφορα pdf πριν κανεις καποια αγορα; Και γα να γινω ποιο σαφης με βαση ποιες παραμμετρους θα αγοραζες ενα phono stage ας πουμε;Συγνώμη Τάκη αλλά.... εντέλει ότι μετράει καλά... παίζει κιόλας καλά.... εάν δεν παίζει, κάτι άλλο φταίει!
αυτο Βασιλη ειναι γνωστο χρονια τωρα, αλλα ειλικρινα τι ακριβως κοιτας στα διαφορα pdf πριν κανεις καποια αγορα
Την απάντηση την έχω δώσει ήδη σε άπειρα ποστ εδώ μέσα... όπως το άνω πρόσφατα. Και Δεν το έπαιξα ποτέ ειδικός... υπάρχουν φίλοι που εμπιστεύομαι και έχουν την θεωρητική / τεχνική γνώση να αναλύσουν και όχι μόνο.... Ένας από αυτούς είναι ο Alex Zapantis!πχ Ντάκ αγόρασα από pdf (Zap θένκς) και όχι με τον παραδοσιακό τρόπο... !
Να μην είναι λαμπάτοΚαι γα να γινω ποιο σαφης με βαση ποιες παραμμετρους θα αγοραζες ενα phono stage ας πουμε;
Να μην είναι λαμπάτο![]()