Το Σύστημα του ΜΗ την σήμερον ημέρα και έπεται συνέχεια...?

Reaction score
1.846
Εάν δεν έρθει ο Ανέμελος να ακούσει και να αξιολογήσει το σύστημα... σαν ούλτρα Χαιεντάς που είναι ...
Κοίτα να μιλάς καλύτερα, εμείς δεν σε βρίσαμε. :p
... σαν να βλέπεις τον χώρο σαν "καλώδιο"που θα ματσάρει η οχι
Είσαι οχτρός των καλωδιάδων και θα λογοδοτήσεις εν ευθέτω χρόνω.
:taunt:

Reaction score
29.820
Να ρωτήσω το προαιώνιο ερώτημα;
Ο χώρος έχει μετρηθεί και φροντιστεί σύμφωνα με την καμπύλη των μηχανημάτων σου,η με ανεξάρτητο τρόπο από ειδικά μετρητικά;
Αυτό δηλαδή που ρωτάω στην ουσία,είναι αν σε επερχόμενη αναβάθμιση θα χρειαστεί εκ νέου φροντίδα.
Και ρωτάω γιατί στο διάσημο νήμα της μεγάλης σφαγής στο χομθεατερσακ πριν χρόνια,-εκτός του κορυφαίου "καλοκαίρι,τα μέτρησες ή μόνο χειμώνα παίζεις;" εννοώντας την αλλαγή των χαρακτηριστικών των παθητικών κρος λόγω θερμοκρασίας-,οι μισοί υποστήριζαν την ίσια καμπύλη με τα υπάρχοντα μηχανάκια και οι άλλοι μισοί τον σκέτο ουδέτερο φροντισμένο χώρο που κάθε μηχανάκι θα έδειχνε τον χαρακτήρα και τις ιδιαιτερότητες του.
Τι είναι προτιμότερο λοιπόν;(Ρωτάω σαν ημιάσχετος σε δίλημμα.)
Αμα φτάσουμε στο σημείο να μετράμε χώρους βάσει των μηχανών που παίζουν μέσα στους χώρους , έχουμε φτάσει και αγγίξει την τελοιότητα.
Ας φιάξουμε όλα τα άλλα πριν και ας αφήσουμε αυτό τελευταίο.

Οσο για το "καλοκαίρι,τα μέτρησες ή μόνο χειμώνα παίζεις;" είναι μια ακόμα παπαριά , των άσχιετων χαλιεντάδων , είτε δικάναλων είτε πολυκάναλων.
Η θερμοκρασία του χώρου δεν θα φτάσει ποτέ σε επίπεδα ικανά να επηρεάσουν τις τιμές των εξαρτημάτων των παθητικών κρος.

Reaction score
677
Αμα φτάσουμε στο σημείο να μετράμε χώρους βάσει των μηχανών που παίζουν μέσα στους χώρους , έχουμε φτάσει και αγγίξει την τελοιότητα.
Ας φιάξουμε όλα τα άλλα πριν και ας αφήσουμε αυτό τελευταίο.

Οσο για το "καλοκαίρι,τα μέτρησες ή μόνο χειμώνα παίζεις;" είναι μια ακόμα παπαριά , των άσχιετων χαλιεντάδων , είτε δικάναλων είτε πολυκάναλων.
Η θερμοκρασία του χώρου δεν θα φτάσει ποτέ σε επίπεδα ικανά να επηρεάσουν τις τιμές των εξαρτημάτων των παθητικών κρος.
Μάλλον δεν κατάλαβες τι λένε αυτοί.
Αυτοί λένε πως όταν μετράμε τον χώρο μέσω των δικών μας μηχανημάτων,το σήμα που δίνουμε για να μετρήσουμε,διαμορφώνεται μέσα από τις όποιες καμπύλες έχει το (μηχανημα,ηχεία,κλπ) οπότε αναπαράγεται αλοιωμένο μεν αλλά αν ο χώρος φροντιστεί σύμφωνα,η τελική καμπύλη θα είναι ευθεία.
Ε,μερικοί δεν το δέχονται και λένε πως ένα συγκεκριμένο μηχανάκι το αγοράζουμε και για τις ιδιοτροπίες του.Άβυσσος.

(για τα κρος δεν ξέρω,δεν έχω ιδέα στους πόσους βαθμοί αλλάζουν οι αντιστάσεις ή οι πυκνωτές,αυτό που ήξερα είναι πως συμβαίνει στα γρήγορα μεταβατικά και στα ζόρια ανάλογα την ποιότητα των υλικών,για τις εποχές κι εγώ εκεί το είδα πρώτη φορά, όμως μάλλον έχεις δίκιο,είναι λίγο κουλό 10-20 βαθμοί να το αλλάζουν τόσο.)

Reaction score
1.846
Η ακρόαση υψηλής πιστότητας είναι ένα τεχνικό γεγονός και υπόκειται σε επιστημονικά στοιχεία. Αρκεί να επιθυμεί κανείς να μελετήσει και να μάθει. Όσο υπάρχει άγνοια στέκουν σαν αληθινές μεταφυσικές απόψεις - π.χ. θαυματουργές πέτρες και φιδοκαυλώδια - γιατί όλα τούτα τρέφονται με την άγνοια. Όσο αποκτά στέρεες βάσεις η γνώση, αυτά τα φούμαρα αποσύρονται στο παρασκήνιο, μέχρι να εξαφανιστούν.

Reaction score
1.815
Θα στο ξαναπώ ότι έχεις χάσει επεισόδια πολλά, δεν το έχεις ακούσει από την μέρα που στήθηκαν τα ηχεία
Σωστά στον χώρο, όπου και από εκεί ήρθε η μεγάλη διαφορά!
To σύστημα το άκουσα μετά την πρώτη αλλά και μετά τη δεύτερη μέτρηση με το τελικό σωστό στήσιμο των ηχείων στο χώρο. Απομένει όπως είπα να δω τις βελτιώσεις των ματζουνιών και θα έρθω μια μέρα (ελπίζω να μπορέσω σύντομα να πεταχτώ, γιατί λόγω δουλειάς δεν έχω και τον κατάλληλο ελεύθερο χρόνο για ωραία "παιχνίδια"):)

Και μόλις μαζευτούν λεφτά (είμαι άφραγκος τώρα), θα συνεχίσω τις αναβαθμίσεις του χώρου... και όποιου "σκαλίσματος" επιβάλλεται! :imtheking: :lolsign:
Σου εύχομαι ολόψυχα να μπορέσεις να ικανοποιήσεις τα γούστα σου και να μπορέσεις να αποκτήσεις κάποια μέρα το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα για σένα, λαμβάνοντας υπ' όψη σου όσους βοηθούν στις μετρήσεις με τα όποια αποτελέσματά τους, αλλά και τους ακροατές - φίλους που σου φωτογραφίζουν (προφορικά ή γραπτά μέσω του θρεντ), τα σημεία προς βελτίωση.:thumbsup:

Last edited:

Reaction score
29.820
Μάλλον δεν κατάλαβες τι λένε αυτοί.
Αυτοί λένε πως όταν μετράμε τον χώρο μέσω των δικών μας μηχανημάτων,το σήμα που δίνουμε για να μετρήσουμε,διαμορφώνεται μέσα από τις όποιες καμπύλες έχει το (μηχανημα,ηχεία,κλπ) οπότε αναπαράγεται αλοιωμένο μεν αλλά αν ο χώρος φροντιστεί σύμφωνα,η τελική καμπύλη θα είναι ευθεία.
Ε,μερικοί δεν το δέχονται και λένε πως ένα συγκεκριμένο μηχανάκι το αγοράζουμε και για τις ιδιοτροπίες του.Άβυσσος.

(για τα κρος δεν ξέρω,δεν έχω ιδέα στους πόσους βαθμοί αλλάζουν οι αντιστάσεις ή οι πυκνωτές,αυτό που ήξερα είναι πως συμβαίνει στα γρήγορα μεταβατικά και στα ζόρια ανάλογα την ποιότητα των υλικών,για τις εποχές κι εγώ εκεί το είδα πρώτη φορά, όμως μάλλον έχεις δίκιο,είναι λίγο κουλό 10-20 βαθμοί να το αλλάζουν τόσο.)

Το κατάλαβα.
Εσυ δεν κατάλαβες αυτό που είπα εγω. Αναφέρθηκα μόνο στα μηχανήματα και όχι στα ηχεία. Φυσικά τα μηχανήματα μεταξύ τους έχουν από μικρές εως απειροελάχιστες διαφορές στον ηχητικό τους χαρακτήρα.
Τα ηχεία από την άλλη έχουν τεράστιες διαφορές , από χροιές , από αλλοιώσεις φάσεων , από , από , από, από.
Όπως και να έχει το πράμα οι διαφορές στους χώρους με τα διάφορα ηχεία φτάνουν στο μέγιστο , ενώ σε αντιδιαστολή , οι διαφορές των μηχανημάτων περνάνε στο ντούκου γιατί είναι πολύ μικρότερες.
Φυσικά αν μετρήσεις ένα χώρο με το 802 , και τον μετρήσεις και με το jbl k2s 9800 του κοτσώνη , οι διαφορές θα είναι τεράστιες. Ακόμα και σε φροντισμένο εκ των προτέρων χώρο. Οι ρυθμοί του ίδιου χώρου θα λειτουργήσουν διαφορετικά με κάθε ηχείο.

Reaction score
1.815
Αν θες τη γνώμη του σοφού ασπρομάλλη γέροντα (τίποτε απ' αυτά δεν αληθεύει :D ) να κάτσεις στ' αυγά σου Βασίλη, λίγες εβδομάδες τουλάχιστον, να απολαύσεις αυτά που έφτιαξες. Έτσι θα ευχαριστηθείς περισσότερο τα μελλοντικά. Αν αλλάζεις συνέχεια τα κόζια, είναι σαν να κάνεις ξεπέτω στο κρεββάτι. Δεν ευχαριστιέσαι την ερωμένη. Ούτε προλαβαίνεις να τερματίσεις τις πίστες της. ;)
Ανεμελιάρη μου από το 1989 που ασχολούμαι επαγγελματικά με τον ήχο, αλλά παράλληλα και ως χομπύστας, έχοντας ακούσει και πουλήσει άπειρα συστήματα ανεξαρτήτου τιμής, θέλω να σου πω… ένα μεγάλο respect για την άποψη man!!:thumbsup::hi::thumbsup:
Μη φανταστείς... ακόμα μαθαίνω!
Είναι όμορφο το γ@μημένο το "άθλημα"!:D

Last edited:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Η ακρόαση υψηλής πιστότητας είναι ένα τεχνικό γεγονός και υπόκειται σε επιστημονικά στοιχεία. Αρκεί να επιθυμεί κανείς να μελετήσει και να μάθει. Όσο υπάρχει άγνοια στέκουν σαν αληθινές μεταφυσικές απόψεις - π.χ. θαυματουργές πέτρες και φιδοκαυλώδια - γιατί όλα τούτα τρέφονται με την άγνοια. Όσο αποκτά στέρεες βάσεις η γνώση, αυτά τα φούμαρα αποσύρονται στο παρασκήνιο, μέχρι να εξαφανιστούν.

Noμιζω τωρα οτι το θεμα μπορει να κλεισει!!!!!!!!:D:D:D:fuckyou::fuckyou::fuckyou::D:D:D
αγορι μου εσυ.......κρυφοχαινετα μου!!!!!!:drinks::drinks:

gonis

Luger
Reaction score
12.540
Ανεμελιάρη μου από το 1989 που ασχολούμαι επαγγελματικά με τον ήχο, αλλά παράλληλα και ως χομπύστας, έχοντας ακούσει και πουλήσει άπειρα συστήματα ανεξαρτήτου τιμής, θέλω να σου πω… ένα μεγάλο respect για την άποψη man!!:thumbsup::hi::thumbsup:
Μη φανταστείς... ακόμα μαθαίνω!
Είναι όμορφο το γ@μημένο το "άθλημα"!:D
Τι τον περασες τον Ανεμελο,τυχαιον;
Χρονια στο κουρμπετι,με Τζιαφηδες,Αντωνοπουλους,Τσαντουληδες κ.α που δεν τους γνωριζω,παρων σε ακροασεις των Analysis (καπου εχω δει φωτογραφιες αλλα δεν θυμαμαι που),εχει γραψει αγωνιστικα χλμ το κοντερ....
Και ειναι και ορκισμενος εχθρος του γαυρου και της παραγκας:hi:

Reaction score
1.815
Τι τον περασες τον Ανεμελο,τυχαιον;
Χρονια στο κουρμπετι,με Τζιαφηδες,Αντωνοπουλους,Τσαντουληδες κ.α που δεν τους γνωριζω,παρων σε ακροασεις των Analysis (καπου εχω δει φωτογραφιες αλλα δεν θυμαμαι που),εχει γραψει αγωνιστικα χλμ το κοντερ....
Ίσως τότε, κάπου να έχουμε συναντηθεί...:D

Reaction score
677
Το κατάλαβα.
Εσυ δεν κατάλαβες αυτό που είπα εγω. Αναφέρθηκα μόνο στα μηχανήματα και όχι στα ηχεία. Φυσικά τα μηχανήματα μεταξύ τους έχουν από μικρές εως απειροελάχιστες διαφορές στον ηχητικό τους χαρακτήρα.
Τα ηχεία από την άλλη έχουν τεράστιες διαφορές , από χροιές , από αλλοιώσεις φάσεων , από , από , από, από.
Όπως και να έχει το πράμα οι διαφορές στους χώρους με τα διάφορα ηχεία φτάνουν στο μέγιστο , ενώ σε αντιδιαστολή , οι διαφορές των μηχανημάτων περνάνε στο ντούκου γιατί είναι πολύ μικρότερες.
Φυσικά αν μετρήσεις ένα χώρο με το 802 , και τον μετρήσεις και με το jbl k2s 9800 του κοτσώνη , οι διαφορές θα είναι τεράστιες. Ακόμα και σε φροντισμένο εκ των προτέρων χώρο. Οι ρυθμοί του ίδιου χώρου θα λειτουργήσουν διαφορετικά με κάθε ηχείο.
Το ίδιο λέμε.(Εγώ όλα μηχανάκια τα λέω.)

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Αμελητέα μεν,

δε.

Ετούτο στα κομπιουτεριζέ κονφλίκτ το λένε. Ενδείκνυται ενημέρωση λογισμικού. :roflmao:

Ναι καλά, Κι εγώ λέω οτι είμαι Αλαίν Ντελόν στα μικράτα του.
Με πιστεύει κανείς?
Απλά γίνομαι γραφικός.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Ναι καλά, Κι εγώ λέω οτι είμαι Αλαίν Ντελόν στα μικράτα του.
Με πιστεύει κανείς?
Μα δεν μοιάζεις του Ημίθεου :whistling:

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Γνωρίζω από κοντά όλη την προσπάθεια που έχει κάνει ο Μπιλ για να βελτιώσει το άκουσμά του.
Επειδή μου έχει γεννηθεί μια σημαντική απορία (φαντάζομαι και σε όλους όσους έχουν παρακολουθήσει, όλο αυτόν τον επίπονο αγώνα), θα κάνω την εξής ερώτηση:

Πως μπορείς να μου αιτιολογήσεις σε μια προηγούμενη μέτρηση δική σου αλλά και άλλου συμφορουμίτη, το γεγονός ότι το σύστημα έπαιζε σωστά, σε έναν μετρημένο και φροντισμένο χώρο, ενώ τώρα αναζητούμε τη χαμένη "μουσική ροή" και "αρμονία"?

Εφ' όσον δηλαδή έχουμε έναν "τέλειο" (κατά τις μετρήσεις σας) χώρο, καθώς και ένα σύστημα που δεν πάσχει από μετρήσεις (ο Μπιλ το θεωρεί κορυφαίο από την άποψη αυτή), αλλά και μέσα από τις κάρτες μετρήσεων των ηχείων που παραθέσατε είναι εξαιρετικά τα αποτελέσματα, όπως επίσης και η σωστή τοποθέτηση των ηχείων στο χώρο που υποδείξατε, γιατί ψάχνουμε τη "μουσική ροή" και τον αρμονικό πλούτο στο άκουσμα?

Κάτι δε μου λέτε καλά παίδες με τα πι ντι έφια σας....:rolleyes:
Προφανώς κάπου μπερδεύτηκες (και λογικό) με όλα αυτά που γράφονται,

Εγώ ποτέ δεν είπα ότι ο χώρος του ΜΗ είναι τέλειος, είπα ότι είναι Πολύ Καλός για χώρο που δεν έχει υποστεί καμία ηχητική φροντίδα, (ο χώρος δεν έχει ούτε diffusers ούτε bass-traps).

Τώρα το ότι ένας χώρος «μετράει» καλά δεν σημαίνει και ότι όπου και να βάλεις τα ηχεία θα μετράνε καλά.

Η θέση που αρχικά είχε τοποθετήσει τα ηχεία ο ΜΗ δεν ήταν η καλύτερη, αλλάζοντας την θέση των ηχείων στον χώρο πετύχαμε την ομοιογένεια και την αρμονία που περιέγραψα νωρίτερα.

Reaction score
1.846
... αλλάζοντας την θέση των ηχείων στον χώρο πετύχαμε την ομοιογένεια και την αρμονία που περιέγραψα νωρίτερα.
Αυτό είναι γνωστό εξαπανέκαθεν. :) Αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά να μετράς και να αποφασίζεις με τα κατάλληλα εργαλεία και άλλο να μετράς με το ... πασέτο.

:wink:

Reaction score
8.905
To σύστημα το άκουσα μετά την πρώτη αλλά και μετά τη δεύτερη μέτρηση με το τελικό σωστό στήσιμο των ηχείων στο χώρο....
Έχεις κάνει λάθος, όταν ήρθες είχα αγοράσει το Ντάκ! ;)

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.272
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale