Φτηνή και αξιόπιστη θέρμανση

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Φτηνή και αξιόπιστη θέρμανση ?

Όχι φίλε μου δεν κάνει καμμία μεταφορά ενέργειας...
Η αρχή λειτουργίας είναι η απορρόφηση θερμότητας από το περιβάλλον κατά την εκτόνωση του μέσου,από υγρή σε άερια μορφή(καταστατική εξίσωση των αερίων),κατά την ψύξη.Μετά καταναλίσκοντας ενέργεια το μετατρέπει πάλι σε υγρή μορφή και τούμπαλιν...

Reaction score
16

Μα η θερμότητα δεν είναι θερμική ενέργεια; Εφόσον απορροφάται από έξω μεταφέρεται μέσα. Βάση της αρχής διατήρησης της ενέργειας. Μεταφορά έχουμε, δεν έχουμε μετατροπή. Εντάξει δεν τα έχω και πολύ πρόσφατα της φυσικής αλλά κάτι θυμάμαι :Ρ Αντίστοιχα το εξωτερικό στοιχείο είναι παγωμένο και το περιβάλλον κατά ένα πολύ μικρο βαθμό ψύχεται. Το αντίστροφο συμβαίνει τους μήνες του καλοκαιριού. Βγάζουμε θερμότητα από μέσα, στο εξωτερικό περιβάλλον.

D

Deleted member 23222

Guest

Η θερμότητα που "μεταφέρεται" δεν παράγεται τελικά, παρά από τον συμπιεστή "κομπρέσορα" και την ενέργεια που αυτός καταναλώνει από το δίκτυο της ΔΕΗ και μόνο.

Reaction score
16

Δεν νομίζω... Ο συμπιεστής δεν μεταφέρει θερμότητα στο ψυκτικό μέσο. Η εξάτμιση και η υγροποίηση του μέσου αυτού κάνουν τη δουλειά. Μια μικρή παράγραφος από το wikipedia.
Η όση θερμότητα παράγεται στο συμπιεστή χειμώνα καλοκαίρι, λογικά χάνεται το εξωτερικό περιβάλλον, αφού αυτός βρίσκεται έξω...

D

Deleted member 23222

Guest

Λέω απλά ότι η όποια ενέργεια παράγεται κατά την ψύξη- θέρμανση προέρχεται από ηλεκτρική ισχύ καταναλισκόμενη στον κομπρέσορα και ΜΟΝΟ!!!.
Δεν μετέχει καμμιά άλλη ενεργειακή πηγή,από το περιβάλλον πχ, ει μη μόνο του ηλεκτρικού δικτύου.

Reaction score
16

Εγώ με απλά λόγια στο μυαλό μου το έχω οτί υπάρχει κατανάλωση ενέργειας από τη ΔΕΗ για την συμπίεση του ψυκτικού μέσου.
Η συμπίεση προκαλεί υγροποίηση του ψυκτικού και αποβολή θερμότητας από αυτό προς το περιβάλλον.
Αντίθετα η εξάτμιση προκαλεί πρόσληψη θερμότητας από το το περιβάλλον στο ψυκτικό μέσο.

D

Deleted member 23222

Guest

Εγώ με απλά λόγια στο μυαλό μου το έχω οτί υπάρχει κατανάλωση ενέργειας από τη ΔΕΗ για την συμπίεση του ψυκτικού μέσου.
Η συμπίεση προκαλεί υγροποίηση του ψυκτικού και αποβολή θερμότητας από αυτό προς το περιβάλλον.
Αντίθετα η εξάτμιση προκαλεί πρόσληψη θερμότητας από το το περιβάλλον στο ψυκτικό μέσο.
Τώρα είσαι σωστός!!!

Y

Yiannis_B

Guest

Λέω απλά ότι η όποια ενέργεια παράγεται κατά την ψύξη- θέρμανση προέρχεται από ηλεκτρική ισχύ καταναλισκόμενη στον κομπρέσορα και ΜΟΝΟ!!!.
Δεν μετέχει καμμιά άλλη ενεργειακή πηγή,από το περιβάλλον πχ, ει μη μόνο του ηλεκτρικού δικτύου.

Σου παραθέσαμε τόσα links, που φαντάζομαι ούτε καν μπήκες στον κόπο να τα διαβάσεις...κάνεις λάθος και θα επιμένεις μέχρι να τους εξουδετερώσεις όλους σε αυτό το νήμα.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.445

Γιατί πρέπει να ληφθούν υπόψη η θερμοκρασία των καυσαερίων που είναι συναρτήσει και των μπέκ αλλά και της τεχνολογίας του μπόιλερ αλλά και της τοπολογίας των σωληνώσεων-μορφολογίας των κυκλωμάτων νερού αλλά και της επάρκειας-υπερεπάρκειας των σωμάτων και...και...

Η σωστή ρύθμιση πρέπει να γίνεται από μελέτη μηχανολόγου σε συνεργασία με ΚΑΛΟ τεχνικό...σπάνιο δηλ.

Επειδή έχουμε μια ηλικία,μήπως θυμάσαι τα mini cooper 1300cc με τα διπλά βέμπερ?
Πόσοι μαστόροι ξέρανε να τα ρυθμίσουν για να μην καίει τα άντερα του?
Δεν κατάλαβες, τους 50 βαθμούς επέλεξε στον ηλεκτρικό λέβητα. Οχι στον λέβητα πετρελαίου.

Οσο για τα διπλά βεμπέρια και ολο αυτό το σκηνικό , ναι τα θυμάμαι πολύ καλά. Ομως" Αμα δεν καίει δεν πάει".Αξίωμα.Το οτι οι περισότεροι τα είχαν φουλ πλούσιο μείγμα ακόμα και με άκαυτη δεν σημαίνει οτι δεν έκαιγε το ρημάδι , ακόμα και ρυθμισμένο.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Παιδιά για να πω κι εγώ my two cents, ο καθαρισμός του τζακιού δεν πρέπει να αμελείται. Έχουν καεί σπίτια από την καμινάδα, έχουν κινδυνέψει άνθρωποι, κι ακόμα κι αν η φωτιά αντιμετωπιστεί έγκαιρα και δεν εξελιχθεί σε πυρκαγιά, η μαυρίλα, η καπνιά και η μυρωδιά που γεμίζει το χώρο, αλλά ακόμα και η ίδια η διαδικασία κατάσβεσης, προκαλούν ζημιά που δεν φαντάζεστε. Στην καλύτερη περίπτωση, κανονικά μετά το σαλόνι (αν είναι κανείς τυχερός και μπορεί να το απομονώσει ώστε να μη γεμίσει καπνό όλο το σπίτι) θέλει πλήρες άδειασμα από τα έπιπλα, σαν μετακόμιση δηλαδή, βάψιμο, τα χαλιά, ταπετσαρίες κλπ. πλύσιμο, και όλα τα έπιπλα καθάρισμα μέχρι και την τελευταία γωνίτσα και το τελευταίο σκάλισμα με... μπατονέτα. Και είπαμε ότι αυτό είναι το καλό σενάριο. Τουλάχιστον όποιος το πάθει, να μην το έχει πάθει από αμέλεια...

D

Deleted member 23222

Guest

Σου παραθέσαμε τόσα links, που φαντάζομαι ούτε καν μπήκες στον κόπο να τα διαβάσεις...κάνεις λάθος και θα επιμένεις μέχρι να τους εξουδετερώσεις όλους σε αυτό το νήμα.
Σε ευχαριστω που με μαθαινεις τη δουλεια μου εισαι πολύ εξυπηρετικος

Y

Yiannis_B

Guest

Εντάξει, τελείωσαν τα επιχειρήματα (που δεν υποστήριξες με κανενός είδους βιβλιογραφία ή επιστημονικά επιχειρήματα) για τις ανακρίβειες που γράφεις, και ως τελευταίο όπλο αυτο-χρήζεσαι ειδικός στις αντλίες θερμότητας...και στην θερμοδυναμική! ..επειδή είναι η δουλεία σου!

Ωραίο επιχείρημα, και το τελευταίο που περιμένω να ακούσω από έναν πραγματικό μηχανικό!

D

Deleted member 23222

Guest

Είσαι πολύ ασχετος για να πρέπει να σου αποδείξω τα αξιώματα της φυσικής λυπάμαι

Y

Yiannis_B

Guest

Καλά άσε τα αξιώματα της Φυσικής, και δείξε μου 1 (ένα ) τεχνικό κείμενο για τις αντλίες θερμότητας και τα Α/C που να γράφει αυτά που ισχυρίζεσαι, ότι δηλαδή η καταναλισκόμενη ηλεκτρική ισχύς στον συμπιεστή είναι η μόνη που μετατρέπεται σε θερμότητα.

Και μια και μάλλον είσαι πιο πρακτικός τύπος και τα βιβλία τα έχεις αφήσει προ πολλού, κανένα το εξής απλό πείραμα για να δεις το μέγεθος της ασχετοσύνης σου.

Προσπάθησε να ζεστάνεις ένα κλειστό δωμάτιο (της ίδιας αρχικής θερμικής κατάστασης) με 2 τρόπους και χρονομέτρησε σε κάθε περίπτωση το χρόνο που θα χρειαστεί για να επιτύχεις την επιθυμητή θερμοκρασία.

Στον πρώτο χρησιμοποίησε ένα ηλεκτρικό αερόθερμο 2 kW, και στον δεύτερο ένα A/C αντίστοιχης ηλεκτρικής ισχύος.....

D

Deleted member 23222

Guest

Όχι φίλε μου τέτοια χάρη δεν θα σου κάνω...
Ξεκίνα από τα βασικά και μετά εντρυφείς από τα προσπέκτους.
Άλλωστε για να κατανοήσεις τα έως τώρα που έγραψα, θα σου πάρει καιρό...οπότε,δεν έχω χρόνο,λυπάμαι!

Y

Yiannis_B

Guest

Καλά δεν περίμενα να κάνεις εσύ το test.....είπαμε τα ξέρεις όλα!

Ομολογώ πάντως ότι από ξεκάπνισμα καμινάδων...το 'χεις!!!!! :116:

D

Deleted member 23222

Guest

Όχι βρε δεν τα ξέρω όλα...
Σου φαίνεται έτσι, γιατί εσύ δεν ξέρεις τίποτα...

Y

Yiannis_B

Guest

Τι να πω βρε παιδιά, άμα ο άνθρωπος είναι ξεροκέφαλος μιλάς με τις ώρες για τα αυτονόητα.

Τέσπα, ελπίζω όσοι παρακολουθείτε το θέμα να βγάλατε τα συμπεράσματά σας για τον βαθμό απόδοσης των αντλιών θερμότητας και των A/C θέρμανσης / ψύξης που επίσης είναι αντλίες θερμότητας.

Άλλο ένα link, από εμένα τον άσχετο που δεν ξέρω τίποτα! ....απορώ μερικές φορές γιατί με πληρώνουν στην δουλειά μου....:116:

"For example, an electric resistance heater using one kilowatt-hour of electric energy can transfer only 1 kWh of energy to heat your house at 100% efficiency. But 1 kWh of energy used in an electric heat pump could "pump" 3 kWh of energy from the cooler outside environment into your house for heating. The ratio of the energy transferred to the electric energy used in the process is called its coefficient of performance (CP). A typical CP for a commercial heat pump is between 3 and 4 units transferred per unit of electric energy supplied."

D

Deleted member 23222

Guest

Κάποιοι που πουλάνε μηχανήματα σας πουλάνε φούμαρα αγνοώντας βαθμούς απόδοσης και στοιχειώδεις κανόνες θερμοδυναμικής,αγνοώντας ακόμα και τις βασικές έννοιες θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας.
Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά...:107:

Reaction score
1.550

Καλά άσε τα αξιώματα της Φυσικής, και δείξε μου 1 (ένα ) τεχνικό κείμενο για τις αντλίες θερμότητας και τα Α/C που να γράφει αυτά που ισχυρίζεσαι, ότι δηλαδή η καταναλισκόμενη ηλεκτρική ισχύς στον συμπιεστή είναι η μόνη που μετατρέπεται σε θερμότητα.

Και μια και μάλλον είσαι πιο πρακτικός τύπος και τα βιβλία τα έχεις αφήσει προ πολλού, κανένα το εξής απλό πείραμα για να δεις το μέγεθος της ασχετοσύνης σου.

Προσπάθησε να ζεστάνεις ένα κλειστό δωμάτιο (της ίδιας αρχικής θερμικής κατάστασης) με 2 τρόπους και χρονομέτρησε σε κάθε περίπτωση το χρόνο που θα χρειαστεί για να επιτύχεις την επιθυμητή θερμοκρασία.

Στον πρώτο χρησιμοποίησε ένα ηλεκτρικό αερόθερμο 2 kW, και στον δεύτερο ένα A/C αντίστοιχης ηλεκτρικής ισχύος.....
Βασικα, με αεροθερμο 1700w δεν μπορούσα να ζεστανω σωστά ένα δωμάτιο 12 τ.μ. Με ένα κλιματιστικό 10άρι ζεσταινω το χώρο συν αλλα 20τμ. (καλυμμένος περιμετρικά από αλλα διαμερίσματα)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας