Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Συμφωνώ σε όλα.
Δεν βρίσκω κανένα κακό να ασχολείται κάποιος με μηχανήματα περισσότερο από ότι με την μουσική (αυτό είναι το hi fi).
...
Aυτό μου μοιάζει σαν κάποιος να ασχολείται με το να μαζεύει οδοντόβουρτσες,αντί να πλένει τα δόντια του...ρακέτες αντί τένις,στέκες αντί μπιλιάρδο...
Η ενασχόληση με τα μηχανήματα,ανεξαρτήτως κόστους,για μένα δεν μπορεί,παρά να είναι η παράπλευρη ενασχόληση, με σκοπό την ανάδειξη της φιλήδονης μουσικής απόλαυσης...
Το χτίσιμο μιας δισκοθήκης και η διαμόρφωση μουσικού γούστου,είναι μια πιο πολύπονη διαδικασία,που χτίζεται με το χρόνο και παραμένει ενδιαφέρουσα, συνεπικουρούμενη φυσικά από το χάι φιντέλιτι που συμφωνώ ότι μόνο απλή υπόθεση δεν είναι...

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Αν η εμπειρία παρήγαγε γνώση, τότε την άνωση θα την είχαν εφεύρει οι πάπιες.

...
Πανέξυπνο...αλλά μη ξεχνάς και το πείραμα...που χωρίς αυτό καμμία θεωρία δεν επαληθεύεται...

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Aυτό μου μοιάζει σαν κάποιος να ασχολείται με το να μαζεύει οδοντόβουρτσες,αντί να πλένει τα δόντια του...ρακέτες αντί τένις,στέκες αντί μπιλιάρδο...
Η ενασχόληση με τα μηχανήματα,ανεξαρτήτως κόστους,για μένα δεν μπορεί,παρά να είναι η παράπλευρη ενασχόληση, με σκοπό την ανάδειξη της φιλήδονης μουσικής απόλαυσης...
Το χτίσιμο μιας δισκοθήκης και η διαμόρφωση μουσικού γούστου,είναι μια πιο πολύπονη διαδικασία,που χτίζεται με το χρόνο και παραμένει ενδιαφέρουσα, συνεπικουρούμενη φυσικά από το χάι φιντέλιτι που συμφωνώ ότι μόνο απλή υπόθεση δεν είναι...
Σωστός!! Λ.Σ.

Reaction score
20
Απάντηση:

Η εμπειρία έχει να κάνει με έλλογα ζώα και όχι άλογα σαν τις πάπιες. Λ.Σ.
Εχω την εντύπωση (αλλά δεν έχω αποδείξεις ή γνώση μελετών) πως η εμπειρία έχει να κάνει και με "άλογες" οντότητες
στον βαθμό που καλλιεργεί και ενδυναμώνει ένστικτά τους, πχ της αυτοσυντήρησης, τα οποία είναι και αρκετά... "λογικά"...
Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις (ζούνε ανάμεσά μας), ότι η "εμπειρία" ευδοκιμεί ιδιαίτερα όχι μόνο στα άλογα (αυτά που δεν έχουν λόγο) αλλά και στα εντελώς ανόητα (αυτά που δεν έχουν μυαλό) όντα. :142:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Ωραία τα λες, αλλά αυτό ΔΕΝ είναι το hi fi.
Το hi fi είναι ένα χόμπι μηχανημάτων και τεχνολογίας (εκτός κι αν όλη μέρα εδώ μιλάμε για μουσική και δεν το πήρα χαμπάρι...).

Η μουσικοφιλία, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και φυσικά κάτι εντελώς ανεξάρτητο. Έχω υπόψη μου μουσικούς ακόμη και κλασικής ορχήστρας, που όχι μόνο δεν ξέρουν τι θα πει χαϊφιντελισμός αλλά όταν μας βλέπουν γελάνε με τα χάλια μας. Οι άνθρωποι αυτοί χαίρονται την μουσική από ταπεινά μέσα και την αγαπούν πολύ περισσότερο από ορισμένους αλλοπαρμένους ανάμεσά μας που δηλώνουν μουσικόφιλοι και ασχολούνται με το ποιά έκδοση του τάδε cd είναι καλύτερη ηχογράφηση ή με καλώδια ρεύματος. Η μουσικοφιλία μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με τον χαϊφιντελισμό (και το αντίθετο). Κάποιος που έχει ένα καλό σύστημα έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει μουσικόφιλος από κάποιον άλλον. Δηλαδή πέραν από τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε κάποιος, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ένας συνδυασμός των δύο.

Παρόλα αυτά, είναι εντελώς ηλίθιοι όσοι πιστεύουν ότι επειδή έχουν ακριβό σύστημα και 500 δίσκους LP, είναι περισσότερο μουσικόφιλοι από έναν πιτσιρικά με φθηνό σύστημα και 1.000.000 δίσκους σε format mp3.

Επίσης, ένας έμπορος μηχανημάτων hi fi δεν γίνεται αυτομάτως μουσικόφιλος.

...

Reaction score
2.248
Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Ο αγνός χαιφιντελισμός :138:

Στην παραπάνω φώτο βλέπετε έναν χαιφιντελίστα που γνωρίζει από μουσική και σας λέει πως οφείλετε να ακούτε εάν θέλετε να λέγεστε μουσικόφιλοι :143: :142:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Η μουσικοφιλία, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και φυσικά κάτι εντελώς ανεξάρτητο.
[YOUTUBE]LneZJ4-rWgo[/YOUTUBE]

.

D

Deleted member 23222

Guest

Ωραία τα λες, αλλά αυτό ΔΕΝ είναι το hi fi.
Το hi fi είναι ένα χόμπι μηχανημάτων και τεχνολογίας (εκτός κι αν όλη μέρα εδώ μιλάμε για μουσική και δεν το πήρα χαμπάρι...).

Η μουσικοφιλία, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και φυσικά κάτι εντελώς ανεξάρτητο. Έχω υπόψη μου μουσικούς ακόμη και κλασικής ορχήστρας, που όχι μόνο δεν ξέρουν τι θα πει χαϊφιντελισμός αλλά όταν μας βλέπουν γελάνε με τα χάλια μας. Οι άνθρωποι αυτοί χαίρονται την μουσική από ταπεινά μέσα και την αγαπούν πολύ περισσότερο από ορισμένους αλλοπαρμένους ανάμεσά μας που δηλώνουν μουσικόφιλοι και ασχολούνται με το ποιά έκδοση του τάδε cd είναι καλύτερη ηχογράφηση ή με καλώδια ρεύματος. Η μουσικοφιλία μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με τον χαϊφιντελισμό (και το αντίθετο). Κάποιος που έχει ένα καλό σύστημα έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει μουσικόφιλος από κάποιον άλλον. Δηλαδή πέραν από τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε κάποιος, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ένας συνδυασμός των δύο.

Παρόλα αυτά, είναι εντελώς ηλίθιοι όσοι πιστεύουν ότι επειδή έχουν ακριβό σύστημα και 500 δίσκους LP, είναι περισσότερο μουσικόφιλοι από έναν πιτσιρικά με φθηνό σύστημα και 1.000.000 δίσκους σε format mp3.

Επίσης, ένας έμπορος μηχανημάτων hi fi δεν γίνεται αυτομάτως μουσικόφιλος.

...
Δεν αμφισβητώ, αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει έστω και ένας ισορροπημένος άνθρωπος που να αγοράζει μηχανήματα,χωρίς ο τελικός σκοπός του να είναι η μουσική...
Το hi end,θεωρητικά πάντα,είναι το απαύγασμα της γνώσης και των δυνατοτήτων της τεχνολογίας αναπαραγωγής μουσικής.
Δεν αποτελεί δείγμα κοινωνικής καταξίωσης,τουλάχιστον πέρα από το χώρο μας,άρα ο καταναλωτής είναι ίσως ο περισσότερο συνειδητοποιημένος από όλα τα άλλα χόμπι.
Όταν πρωτοασχοληθεί,το κάνει από μεράκι για τη μουσική.
Αλλά επειδή είναι χόμπι και απαιτεί και γνώσεις,σιγά σιγά ξοδεύει περισσότερο χρόνο και χρήμα για τα μηχανήματα του,αλλά ο απώτερος στόχος είναι και πρέπει να είναι ,να ακούσει μουσική...
Από κει και πέρα εγώ το θεωρώ εμμονή...και απώλεια προσανατολισμού...

D

Deleted member 23222

Guest

........
Η μουσικοφιλία, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και φυσικά κάτι εντελώς ανεξάρτητο. ..........
...
Ανεξάρτητο εντελώς, γιατί???????

Reaction score
2.237
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Από κει και πέρα εγώ το θεωρώ εμμονή...και απώλεια προσανατολισμού...
...Για το μουσικόφιλο, όχι για το χαιφιντελίστα!:126:

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτι

...Για το μουσικόφιλο, όχι για το χαιφιντελίστα!:126:
Δύο διαφορετικές ιδιοκτησίες σε εξ αδιαιρέτου οικόπεδο...:142:

Reaction score
59
Το έχω τονίσει αρκετές φορές ότι φιλόμουσος μπορεί να ειναι και κάποιος που δεν έχει ούτε ένα δίσκο, ούτε σύστημα ανπαραγωγής μουσικής. Λ.Σ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.186
Απάντηση: Re: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Το έχω τονίσει αρκετές φορές ότι φιλόμουσος μπορεί να ειναι και κάποιος που δεν έχει ούτε ένα δίσκο, ούτε σύστημα ανπαραγωγής μουσικής. Λ.Σ.
ούτε καλή ακοή...:137:

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Αυτό παραπάει...
Και πως εκφράζει τη μουσικοφιλία του?
Με χορό στα πανηγύρια?
Εντάξει κι εμένα μου αρέσει πολύ η οδήγηση για παράδειγμα,κι ας μην έχω πια Μ3,αλλά τουλάχιστον έχω αυτοκίνητο...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv