- Reaction score
- 144.186
Απάντηση: Re: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?
πολύ καλό! :126:Οι τράπεζες.
πολύ καλό! :126:Οι τράπεζες.
Aυτό μου μοιάζει σαν κάποιος να ασχολείται με το να μαζεύει οδοντόβουρτσες,αντί να πλένει τα δόντια του...ρακέτες αντί τένις,στέκες αντί μπιλιάρδο...Συμφωνώ σε όλα.
Δεν βρίσκω κανένα κακό να ασχολείται κάποιος με μηχανήματα περισσότερο από ότι με την μουσική (αυτό είναι το hi fi).
...
Πανέξυπνο...αλλά μη ξεχνάς και το πείραμα...που χωρίς αυτό καμμία θεωρία δεν επαληθεύεται...Αν η εμπειρία παρήγαγε γνώση, τότε την άνωση θα την είχαν εφεύρει οι πάπιες.
...
Σωστός!! Λ.Σ.Aυτό μου μοιάζει σαν κάποιος να ασχολείται με το να μαζεύει οδοντόβουρτσες,αντί να πλένει τα δόντια του...ρακέτες αντί τένις,στέκες αντί μπιλιάρδο...
Η ενασχόληση με τα μηχανήματα,ανεξαρτήτως κόστους,για μένα δεν μπορεί,παρά να είναι η παράπλευρη ενασχόληση, με σκοπό την ανάδειξη της φιλήδονης μουσικής απόλαυσης...
Το χτίσιμο μιας δισκοθήκης και η διαμόρφωση μουσικού γούστου,είναι μια πιο πολύπονη διαδικασία,που χτίζεται με το χρόνο και παραμένει ενδιαφέρουσα, συνεπικουρούμενη φυσικά από το χάι φιντέλιτι που συμφωνώ ότι μόνο απλή υπόθεση δεν είναι...
Εχω την εντύπωση (αλλά δεν έχω αποδείξεις ή γνώση μελετών) πως η εμπειρία έχει να κάνει και με "άλογες" οντότητεςΗ εμπειρία έχει να κάνει με έλλογα ζώα και όχι άλογα σαν τις πάπιες. Λ.Σ.
Ωραία τα λες, αλλά αυτό ΔΕΝ είναι το hi fi.Aυτό μου μοιάζει σαν κάποιος να ασχολείται με το να μαζεύει οδοντόβουρτσες,αντί να πλένει τα δόντια του...ρακέτες αντί τένις,στέκες αντί μπιλιάρδο...
Η ενασχόληση με τα μηχανήματα,ανεξαρτήτως κόστους,για μένα δεν μπορεί,παρά να είναι η παράπλευρη ενασχόληση, με σκοπό την ανάδειξη της φιλήδονης μουσικής απόλαυσης...
Το χτίσιμο μιας δισκοθήκης και η διαμόρφωση μουσικού γούστου,είναι μια πιο πολύπονη διαδικασία,που χτίζεται με το χρόνο και παραμένει ενδιαφέρουσα, συνεπικουρούμενη φυσικά από το χάι φιντέλιτι που συμφωνώ ότι μόνο απλή υπόθεση δεν είναι...
[YOUTUBE]LneZJ4-rWgo[/YOUTUBE]Η μουσικοφιλία, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και φυσικά κάτι εντελώς ανεξάρτητο.
Δεν αμφισβητώ, αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει έστω και ένας ισορροπημένος άνθρωπος που να αγοράζει μηχανήματα,χωρίς ο τελικός σκοπός του να είναι η μουσική...Ωραία τα λες, αλλά αυτό ΔΕΝ είναι το hi fi.
Το hi fi είναι ένα χόμπι μηχανημάτων και τεχνολογίας (εκτός κι αν όλη μέρα εδώ μιλάμε για μουσική και δεν το πήρα χαμπάρι...).
Η μουσικοφιλία, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και φυσικά κάτι εντελώς ανεξάρτητο. Έχω υπόψη μου μουσικούς ακόμη και κλασικής ορχήστρας, που όχι μόνο δεν ξέρουν τι θα πει χαϊφιντελισμός αλλά όταν μας βλέπουν γελάνε με τα χάλια μας. Οι άνθρωποι αυτοί χαίρονται την μουσική από ταπεινά μέσα και την αγαπούν πολύ περισσότερο από ορισμένους αλλοπαρμένους ανάμεσά μας που δηλώνουν μουσικόφιλοι και ασχολούνται με το ποιά έκδοση του τάδε cd είναι καλύτερη ηχογράφηση ή με καλώδια ρεύματος. Η μουσικοφιλία μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με τον χαϊφιντελισμό (και το αντίθετο). Κάποιος που έχει ένα καλό σύστημα έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει μουσικόφιλος από κάποιον άλλον. Δηλαδή πέραν από τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε κάποιος, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ένας συνδυασμός των δύο.
Παρόλα αυτά, είναι εντελώς ηλίθιοι όσοι πιστεύουν ότι επειδή έχουν ακριβό σύστημα και 500 δίσκους LP, είναι περισσότερο μουσικόφιλοι από έναν πιτσιρικά με φθηνό σύστημα και 1.000.000 δίσκους σε format mp3.
Επίσης, ένας έμπορος μηχανημάτων hi fi δεν γίνεται αυτομάτως μουσικόφιλος.
...
Ανεξάρτητο εντελώς, γιατί???????........
Η μουσικοφιλία, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και φυσικά κάτι εντελώς ανεξάρτητο. ..........
...
Η εμπειρία έχει να κάνει με έλλογα ζώα και όχι άλογα σαν τις πάπιες. Λ.Σ.
...Για το μουσικόφιλο, όχι για το χαιφιντελίστα!:126:Από κει και πέρα εγώ το θεωρώ εμμονή...και απώλεια προσανατολισμού...
Δύο διαφορετικές ιδιοκτησίες σε εξ αδιαιρέτου οικόπεδο...:142:...Για το μουσικόφιλο, όχι για το χαιφιντελίστα!:126:
ούτε καλή ακοή...:137:Το έχω τονίσει αρκετές φορές ότι φιλόμουσος μπορεί να ειναι και κάποιος που δεν έχει ούτε ένα δίσκο, ούτε σύστημα ανπαραγωγής μουσικής. Λ.Σ.
Αυτό παραπάει...Το έχω τονίσει αρκετές φορές ότι φιλόμουσος μπορεί να ειναι και κάποιος που δεν έχει ούτε ένα δίσκο, ούτε σύστημα ανπαραγωγής μουσικής. Λ.Σ.
Διότι η μουσική δεν προϋποθέτει το hi-fi.Ανεξάρτητο εντελώς, γιατί???????