Ψηφιακή Ισοστάθμιση - Προσωπικές εμπειρίες

Reaction score
2
Μπάμπης Θ. said:
Τελικά δεν απάντησε κανείς που μπορώ να το βρώ και πόσο κάνει το μαραφέτι ?
Επίσης τι καλώδια επιπλέον θα χρειαστώ ?
Υπολογίζω ένα μονό XLR-AES/EBU (DAC OUT -> BEHRINGER)
και ένα ζεύγος XLR για (BEHRINGER -> PREAMP)
(- Οσοι δεν έχουν balanced preamp θα πρέπει να ζοριστούν λίγο εως πολύ ακόμα προφανώς.. Δεν θυμάμαι να είδα RCA εξόδους.. -)
Η μετατροπη απο xlr σε rsa ειναι ευκολη υποθεση. (μου φαινεται πως δεν εχεις διαβαση το manual).διαβασετο ΩΠΟΣΔΗΠΟΤΕ!!!!!Στο θεμα συνδεση μπερι με προ,δεν γινεται ετσι απλα, αφου πρεπει να προσαρμοσεις,η,μαλλον να μειωσεις την εξοδο σε 2v,(οσο ειναι και τον περισσοτερον cd).απο την μανα του δουλειει πολλυυυυ πιο ψηλα,με αποτελεσμα να υπεροδηγητε η εισοδο του προ.Η μειωση γινεται με εναν διαιρετη τασης.

Reaction score
2
Μαλλον, θα ηταν πολυ καλο,στο υπαρχον thread,η σε ενα καινουργιο,να γραψουμε πως πρεπει να μετραμε σωστα τον χωρο και πως να κανουμε την ισοσταθμιση.σιγουρα θελει πολλες μετρησης,αλλα ξερουμε να διαβαζουμε τα αποτελεσματα????? διαβασαμε τα αποτελεσματα και μετα?????τι πρεπει να ζηταμε????σιγουρα ειναι ενα μηχανημα(ασχετως της τιμης)που εχει τρομερες δυνατοτητες,αυτο ομως ειναι και το μειον του ,πρεπει να ξερεις να της δουλεψεις!!!!σιγουρα δεν ειναι plung and play συσκευη,θελει δουλεια.τι λετε!!!!!

Reaction score
25.498
αυτο το audyssey δειχνει εξαιρετικα ενδιφερον αλλα ουτε τιμη ουτε λεπτομεριες βλεπω

Reaction score
7
ΜΑΝΟΣ (triangle) said:
Μπάμπης Θ. said:
(- Οσοι δεν έχουν balanced preamp θα πρέπει να ζοριστούν λίγο εως πολύ ακόμα προφανώς.. Δεν θυμάμαι να είδα RCA εξόδους.. -)
Η μετατροπη απο xlr σε rsa ειναι ευκολη υποθεση. (μου φαινεται πως δεν εχεις διαβαση το manual).διαβασετο ΩΠΟΣΔΗΠΟΤΕ!!!!!Στο θεμα συνδεση μπερι με προ,δεν γινεται ετσι απλα, αφου πρεπει να προσαρμοσεις,η,μαλλον να μειωσεις την εξοδο σε 2v,(οσο ειναι και τον περισσοτερον cd).απο την μανα του δουλειει πολλυυυυ πιο ψηλα,με αποτελεσμα να υπεροδηγητε η εισοδο του προ.Η μειωση γινεται με εναν διαιρετη τασης.
Μάνο, δεν το έχω το μηχανάκι. Οπότε δεν έχω και manual ! (Μάλλον δεν έχεις διαβάση κι εσύ όλο το topic ! :lol:)
Μετατροπή xlr -> rca εγώ προσωπικά δε θα χρειαστώ αλλά για πες πως γίνεται ? Είχα την εντύπωση
πως δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Διαιρετή τάσης ???? Θα χρειαστώ ΚΑΙ τέτοιο ? Οι υπόλοιποι έχετε τέτοιο πράγμα ? Νίκο, Κώστα ?

Το λάθος που έκανα προηγουμένως στα καλώδια είναι ότι τελικά θα χρειαστώ 2 ζεύγη XLR.
Το dac μου δεν βγάζει έξοδο AES/EBU. Τελος πάντων ας το βρώ πρώτα και βλέπουμε.

Το audyssey είναι κάτι σαν το PARC από ότι κατάλαβα. Αναλογικό. Αλλά χωρίς balanced (ούτε in ούτε out, την πατήσαμε..) Επίσης το προτείνουν για Home Theater.
Εμφανισιακά πάντως μου αρέσει. Επειδή δε βλέπω ρυθμιστικά μαντεύω πως θα θες κάποιο laptop για να το σετάρεις.. Αλλα μπλεξίματα από κει..

Επίσης δεν υπάρχει κανένας που να έχει προσωπική εμπειρία με το audyssey..

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μπάμπης Θ. said:
Το dac μου δεν βγάζει έξοδο AES/EBU.
Αν έβγαζε ρε φιλαράκι, δηλαδή αν είχε ψηφιακές εξόδους, δεν θα ήταν digital to analog converter. :wink:
Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το dac σου, θα το τροφοδοτήσεις με την ψηφιακή έξοδο του ισοσταθμιστή. Αυτή είναι είτε AES/EBU είτε s/pdif optical. Από το dac σου θα πάρεις αναλογικό σήμα το οποίο θα οδηγήσεις κανονκά στον προ σου.

- Δηλαδή η σειρά του σήματος είναι:
1. Τransport ---> ισοσταθμιστής (ψηφιακή σύνδεση AES/EBU ή s/pdif optical)
2. Ισοσταθμιστής ---> DAC (ψηφιακή σύνδεση AES/EBU ή s/pdif optical)
3. DAC ---> pro (όπως τα συνδέεις αυτή τη στιγμή)...

Οι πρώτες 2 συνδέσεις καθορίζονται με τους δύο τρόπους που σου γράφω, με βάση τις διαθέσιμες εισόδους και εξόδους του ισοσταθμιστή. Με αυτήν την συνδεσμολογία και εφόσον θα χρησιμοποιήσεις το δικό σου dac (και όχι αυτό του ισοσταθμιστή), δεν χρειάζεται να κάνεις μετατροπές καλωδίων για αναλογικά σήματα.

Το behringer όπως όλα τα επαγγελματικά έχει υψηλή έξοδο.
Μάλιστα έχει έναν διακόπτη από πίσω με δύο επιλογές, (+12dB/+22dB) οι οποίες αναφέρονται στις αναλογικές main balanced εξόδους. Επιπλέον, η ψηφιακή έξοδος του ισοσταθμιστή (που θα στείλεις στο dac σου) έχει φυσικά ρυθμιζόμενο gain από το s/w. Δεν νομίζω ότι θα χρειαστείς κανέναν "διαιρέτη τάσης", εγώ δεν χρησιμοποιώ τέτοιο κακό πράμα, βέβαια έχω παθητικό προ (ο EAR δεν έχει καθόλου προ). :wink:

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.550
Νίκος Τσαρουχάς said:
Γειά σου Αντώνη :!:

platon said:
Νικο αυτο το ......."(αφου το εχεις μετρησει)", πως εγινε?? :shock:
Τι εννοείς πως έγινε? Με μικρόφωνο μετρήσεων. Στο μηχάνημα θα βλέπεις ακριβώς την απόκριση του χώρου σου και θα διορθώνεις ότι πρέπει να διορθώνεις. Ούτε στο περίπου ούτε στο σχεδόν… ΑΚΡΙΒΩΣ.

platon said:
Παντως για μενα το θεμα δεν ειναι το αν θα κανει τα ηχεια μου να παιζουν σαν 10000Ε, ενω ειναι του 1000αρικου, αλλα αν θα μου φτιαξει τα προβληματα του χωρου.
Αυτό ακριβώς κάνει. Είπαμε για την διόρθωση χώρου δύο δρόμους έχει η ζωή. 1. Ψηφιακή ισοστάθμιση και 2. παρεμβάσεις.

platon said:
Υπαρχει δλδ περιπτωση να εχει ενα η περισσοτερα peak, σε καποια/ες συχνοτητα/ες ο χωρος, και αν το διορθωσει το μπερι, να μην μ' αρεσει το αποτελεσμα???
ΦΥΣΙΚΑ υπάρχει περίπτωση να μην σου αρέσει το αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο είναι όμως ότι θα είναι σωστό, άρα αυτό μπορούν να βγάλουν τα μηχανήματά σου σε έναν περιποιημένο χώρο.

platon said:
Εν ολιγις τα προβληματα του χωρου, θα τα λυσει, ενδεχομενως και με την παραλληλη χρηση καποιων μασοπαγιδων, διαχυτων, κ.λ.π.???????
Αν τα προβλήματά σου δεν είναι εντελώς τραγικά, θα τα λύσει μόνο του (αν ξέρεις να το χρησιμοποιείς). Φυσικά αν τα προβλήματά σου είναι εντελώς τραγικά, ούτε οι παρεμβάσεις στον χώρο θα σου τα λύσουν. 8)

Το δικο του μικροφωνο δλδ, και οχι καποιο αλλο καθαρα μετρητικο μηχανημα, σωστα ??? Ειναι αρκετα αξιοπιστο???

Τα υπολοιοπα ειναι απολυτα κατανοητα και ευχαριστω.

Reaction score
25.498
ειναι το πιο αξιοπιστο που θα βρεις και αυτο γιατι ειναι ηδη καλιμπραρισμενο με το μετρητικο.

Reaction score
384
Μπάμπης Θ. said:
ΜΑΝΟΣ (triangle) said:
Μπάμπης Θ. said:
Μάνο, δεν το έχω το μηχανάκι. Οπότε δεν έχω και manual ! (Μάλλον δεν έχεις διαβάση κι εσύ όλο το topic ! :lol:)
Μετατροπή xlr -> rca εγώ προσωπικά δε θα χρειαστώ αλλά για πες πως γίνεται ? Είχα την εντύπωση
πως δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Διαιρετή τάσης ???? Θα χρειαστώ ΚΑΙ τέτοιο ? Οι υπόλοιποι έχετε τέτοιο πράγμα ? Νίκο, Κώστα ?

Το λάθος που έκανα προηγουμένως στα καλώδια είναι ότι τελικά θα χρειαστώ 2 ζεύγη XLR.
Το dac μου δεν βγάζει έξοδο AES/EBU. Τελος πάντων ας το βρώ πρώτα και βλέπουμε.

Το audyssey είναι κάτι σαν το PARC από ότι κατάλαβα. Αναλογικό. Αλλά χωρίς balanced (ούτε in ούτε out, την πατήσαμε..) Επίσης το προτείνουν για Home Theater.
Εμφανισιακά πάντως μου αρέσει. Επειδή δε βλέπω ρυθμιστικά μαντεύω πως θα θες κάποιο laptop για να το σετάρεις.. Αλλα μπλεξίματα από κει..

Επίσης δεν υπάρχει κανένας που να έχει προσωπική εμπειρία με το audyssey..
Ego to exo to audyssey.
Ola ta exo! :p

Reaction score
384
Λοιπον,

παιζεις πολυκαναλη μουσικη, απενεργοποιεις τα φιλτρα του Audyssey
και το συστημα ακουγεται απαραδεκτο.
Τοσο μεγαλη διαφορα κανει

Τιμη Αγγλιας 2500 λιρες

Reaction score
25.498
τι ειπες τωρα...

παντως αυτο που κανει αν το κανει σωστα (δημιουργια αναποδου σηματος , σε ψηφιακο παντα επιπεδο) + DAC/ADC δικαιολογει καπως την τιμη .
σε συνδιασμο παντα με καποιο φιλικο interface.

αν μπορουσαμε να ειχαμε ενα χωρο αναφορας να καναμε δοκιμη...

Reaction score
239
Ειχα στειλει email για να δω αν υπαρχει αντιπροσωπος στην Κυπρο και μου απαντησαν οτι ο πιο κοντινος ειναι στην Ιταλια. Οποταν δυσκολη μια δοκιμη

Reaction score
7
Κοίτα λαβράκια που βγαίνουνε. Εχουμε και μέλος με Audyssey !!

Δημήτρη σε χρειαζόμαστε όπως καταλαβαίνεις.
Πως σετάρεται το Audyssey ?? (Τα λεφτά είναι πάρα πολλά βέβαια αλλά είπαμε εδώ αρχικά μαθαίνουμε
τι παίζει και παίρνουμε γεύση και μετά πράτουμε ανάλογα με τσέπη και κέφια)
Μέσω PC ?

@Νίκος : Thanks Νίκο για τις διευκρινήσεις, νόμιζα πως από το DAC πάμε στο Behringer.. μ@λ@κία μου όντως αφού το DAC βγάζει analog σήμα..

@Παναγιώτη Κρόκο : Παναγιώτη δεν είναι analog EQ το audyssey σαν το PARC (με αυτή την έννοια το είπα)? Μη νομίζεις ότι όλοι που λέμε τι καταλάβαμε έχουμε καταλάβει και σωστά. Πιθανόν αυτό που κατάλαβες εσύ να είναι το σωστό.
Πες αν θες τι κατάλαβες σα διαφορά (μπορεί να διαβάζουν κι άλλοι άσχετοι σαν εμένα..)

Πάντως το behringer μέχρι στιγμής λόγω της τιμής του και μόνο ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ από τα υπόλοιπα
σαν Value for Money και Low Risk που δυσκολεύομαι να σκεφτώ πλέον κάτι άλλο...

Αλλά, επειδή υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να διαθέτουν τα περισσότερα χρήματα που κοστίζει το Audyssey πχ καλό θα ήταν να αναφερόμαστε σε όλες τις πιθανές λύσεις.

Εξ' άλλου αυτός ήταν και ο αρχικός στόχος του topic.
Είμαι σχεδόν βέβαιος πλέον ότι αυτού του είδους οι συκευές είναι εντελώς ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ για το πλείστο των οικιακών χώρων.

Ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή και τις απόψεις.

Reaction score
25.498
οχι
καμια σχεση
το audyssey ειναι ενα καθαρα ψηφιακο εργαλειο που κανει διορθωσεις στο πεδιο του χρονου αρχικως (δες τα σχηματακια time response πως τα γραφει) και δευτερεοντως στο πεδιο συχνοτητων.

μεσω των μετρησεων υπολογιζει τι θα αναπαραχθει συνολικα στη θεση μετρησης (αμεση ακτινοβολια και εμμεση μεσω ανακλασεων). σε αυτο που θα ληφθει υπολογιζει το αντιθετο σημα (την αντιθετη συναρτηση μεταφορας ουσιαστικα- κερδος ανασυχνοτητα και καθυστερηση) και το τροφοδοτει στο συστημα μας.
ετσι προκυπτει αποκριση φασικα σωστοτερη αφενως και τονικα αφετερου.

αυτο μπορει να γινει μονο σε ψηφιακο επιπεδο

τονιζω ξανα ΔΕΝ ειναι eq (αναλογικος η ψηφιακος) , ειναι ο ορισμος του room correction. (τουλαχιστον ετσι γραφει)
επισης αυτο προυποθετει οτι εχει τοσο DAC στην εξοδο του οσο και ADC στην εισοδο.
το parc (απο οτι καταλαβα ) ειναι απλα ενας παραμετρικος αναλογικος ισοσταθμιστης.

δεν ειναι οτι επιστημονικοτερο η εξηγηση μου αλλα ελπιζω να καταλαβες...

Reaction score
7
Ισα ίσα, που μόνο έτσι καταλαβαίνω Παναγιώτη ! :lol
Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Είναι πολύ πιό ενδιαφέρον από ότι νόμισα και φυσικά εντελώς άλλο από analog EQ.

Reaction score
239
Δεν κανει για σας :lol: :lol: :lol:

γιατι ειναι κλειδωμενο και δεν θα μπορεσετε να του βαλετε χερι :lol:

ειναι και για 7 καναλια αν δεν κανω λαθος, δεν εχω και πολυ καλο μνημονικο

Reaction score
239
o co founder ειναι ελληνας, Chris Kyriakakis οποταν ισως μας δωσει καμια καλη τιμη για power buy :lol: :lol: :lol:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης