Ψηφιακή Ισοστάθμιση - Προσωπικές εμπειρίες

Reaction score
0
Απάντηση: Ψηφιακή Ισοστάθμιση - Προσωπικές εμπειρίες

Το επαναφέρω μιας και ενδιαφέρομαι για μια "ισοστάθμιση"
Το μπέρι θα καταργήσει ουσιαστικά το DAC του Cd Player, μιας και απ ότι είδα, δεν λέει η χρήση του μπέρι μεταξύ προ και τελικού.
Υπάρχει το Copland, το οποίο δεν έχει τις δυνατότητες του μπερι αλλά είναι hiendάδικο (καραλόλ)
Ερωτώ λοιπόν:
Υπάρχει ισοσταθμιστής που να μπαίνει μεταξύ προ και τελικού ή το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο καλό επειδή το σήμα είναι ήδη έτοιμο για τον τελικό?
Ξέχασα να αναφέρω ότι το πρόβλημα που έχω είναι ότι υπάρχει μια "ελαφρά" (λέμε τώρα) διαφορά στάθμης κοντά στους 40 κύκλους απ το ένα ηχείο στο άλλο.
Α, για να προλάβω κάποιους: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΗΧΕΙΑ

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.552
Koita για μενα, νοημα εχει το room correction να γινεται σε ψηφιακο επιπεδο.
Αυτο σημαινει οτι πρεπει να συνδεθει μετά το σι ντι, απο την ψηφιακη του εξοδο.
Ετσι ομως γινεται για μια πηγη, (και μονο ψηφιακη) και το σιντι παιζει σαν τρανσπορτ.
Απο την αλλη το Copland εχει αναλογικες εισοδους, πραγμα που σημαινει οτι μπορει να συνδεθει μεταξυ προ και τελικου, ειδικα αν εχεις και πλατο.

Τωρα εσυ μιλας για ισοσταθμιστη, φανταζομαι οτι εννοεις κατι απα τα παραπανω, δηλ. room cοrrection.

Εγω περιμενω να γινει τεστ στο νέο room Correction RP-1 της Lyngdorf.
Ειναι ακριβο (3,500) αλλα γλυτωνεις, απ΄οτι λενε, απο το πι σι.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Ψηφιακή Ισοστάθμιση - Προσωπικές εμπειρίες

Τουλάχιστον όμως, αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο σου αλλιώς. :cool_4:

Reaction score
81
Re: Απάντηση: Ψηφιακή Ισοστάθμιση - Προσωπικές εμπειρίες

Το επαναφέρω μιας και ενδιαφέρομαι για μια "ισοστάθμιση"
Το μπέρι θα καταργήσει ουσιαστικά το DAC του Cd Player, μιας και απ ότι είδα, δεν λέει η χρήση του μπέρι μεταξύ προ και τελικού.
Υπάρχει το Copland, το οποίο δεν έχει τις δυνατότητες του μπερι αλλά είναι hiendάδικο (καραλόλ)
Ερωτώ λοιπόν:
Υπάρχει ισοσταθμιστής που να μπαίνει μεταξύ προ και τελικού ή το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο καλό επειδή το σήμα είναι ήδη έτοιμο για τον τελικό?
Ξέχασα να αναφέρω ότι το πρόβλημα που έχω είναι ότι υπάρχει μια "ελαφρά" (λέμε τώρα) διαφορά στάθμης κοντά στους 40 κύκλους απ το ένα ηχείο στο άλλο.
Δημήτρη έχεις την δυνατότητα να δοκιμάσεις το Behringer προτού το αγοράσεις ;

Reaction score
0

Νίκο, το πρόβλημα δημιουργήθηκε, δεν υπήρχε. Πάντα πίστευα ότι ο χώρος είναι το βασικότερο κομμάτι του συστήματος.
Απλά, έγιναν κάποιες αλλαγές-απαραίτητες και τα ηχεία έπρεπε να μετακινηθούν...
Βασίλη,ναι, το μπέρι μπορώ να το δανειστώ. Το δοκίμασα μια φορά μόνο για να διαπιστώσω που ακριβώς υπήρχε το πρόβλημα, δλδ. κοντά στους 40 κύκλους. Στους 80 δεν είναι πολύ έντονο ενώ στους 160 υπάρχει ελάχιστη απόκλιση.

Reaction score
0

Έχω την εξής απορία: Για ποιόν λόγο να μην μπει το μπέρι μεταξύ προ και τελικού??

Reaction score
384
Διαβασε το post 8.
Εαν εχεις και αναλογικες πηγες, τοτε σιγουρα post 8!!

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Ψηφιακή Ισοστάθμιση - Προσωπικές εμπειρίες

Εκανα μια ερωτηση στον κατασκευαστη του PARC www.rivesaudio.com
ενα χρονο πριν, εαν ηταν προτιμοτερο η χρηση του Behringer. Οριστε η απαντηση του...

I would use the PARC between the DAC and power amp for best performance. Most digital ones are not that great even remaining in the digital domain.

Εχοντας και τα δυο, ομολογω πως το PARC ειναι οντως "διαφανο".
Καποια στιγμη θα κανω Α-Β, απλα δεν εχω χρονο τωρα.

Μπαμπη, ο λογος που δεν εμφανιζονται στα περιοδικα τετοια μηχανηματα, ειναι γιατι το 99% των καταναλωτων δεν θα μπορουσε να το χρησιμοποιησει. Ουτε ο Reviewer δεν θα ηξερε :p
Χμμμ, ο κατασκευαστής του PARC, μιλάει για το προϊόν του.
Εγώ θα ήθελα μια πιο "σοβαρή" άποψη, δλδ. πχ μην βάλεις το μπέρι μεταξύ προ και τελικού γιατί θα έχεις απώλεια πληροφορίας, ή θα έχεις μια μουντάδα ή οτιδήποτε άλλο.
Ή βάλε το μπέρι μεταξύ cd και προ γιατί το σήμα θα επεξεργαστεί ψηφιακά και είναι καλύτερο.(υποθετικά μιλάω πάντα)
Επί της ουσίας: Ποιός το έχει δοκιμάσει, πως, και τι διαφορές άκουσε.:happy_6:

Reaction score
384
Εχω το PARC στο home cinema, μεταξυ του Lexicon και των JC1 της Parasound.
Στο ψηφιακο συστημα εχω το Behringer μεταξυ DAC και Music Server.

Kαι στα δυο συστηματα η μετρηση εγινε manual, με μεσο ορο απο 4 μικροφωνα σε multiplexer, για χρονικο διαστημα 30 δευτερολεπτων, ωστε να παρω μια σωστοτερη "εικονα" του δωματιου.
Το σημα ηταν απο ξεχωριστη γεννητρια ψηφιακου σηματος.

"Σοβαρη" αποψη θα παρεις μονο απο καποιον που εχει και τα δυο στα χερια του, και εχει και σωστα μηχανηματα μετρησεως.
Το καθε μηχανημα εχει την εφαρμογη του.

Reaction score
7
Καταρχήν το Behringer δεν είναι ακριβές στις μετρήσεις του, ειδικά κάτω απο 80hz. Επίσης δεν μπορεί να κάνει ισοστάθμιση στο πεδιο του χρόνου. Ετσι λοιπόν κατά την άποψή μου κάνε μετρήσεις αγοράζοντας υπηρεσίες απο ειδικούς για να ξέρεις όντως το πρόβλημα και με τι λύνεται και μετά προχώρα προς την θεραπεία του. Εχω την εντύπωση ότι το Copland (δεν το δοκίμασα απο όσα διάβασα)είναι πιό κοντά στην ψηφιακή ισοστάθμιση το Behringer(το δοκίμασα) όχι.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αυτό που κάνει το behringer, είναι μια πολύ ποιοτική ισοστάθμιση σε ψηφιακό επίπεδο, έτσι ώστε να έχουμε τις επιθυμητές αλλαγές στην ένταση μιας συχνότητας ή μιας συχνοτικής περιοχής του σήματος, χωρίς αυτό να επηρεάζεται φασικά (στο πεδίο του χρόνου δηλαδή), κάτι που δεν δύναται να κάνει ένας αναλογικός ισοσταθμιστής. Συνεπώς μπορείς εμμέσως να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα και τελικά να καλιμπράρεις τον χώρο σου, επεμβαίνοντας στην ενδεχομένως προβληματική απόκρισή του. Εκ πείρας, νομίζω ότι έτσι μπορεί να καλυφθεί το 90% των προβλημάτων σε ένα σύστημα, με την προϋπόθεση ότι το στήσιμο είναι ανθρώπινο...

Μια ολοκληρωμένη λύση σε ισοστάθμιση και παιχνίδια στο λεγόμενο time domain, κατά την ταπεινή μου άποψη, πρέπει οπωσδήποτε να είναι αμιγώς ψηφιακή και σίγουρα περιλαμβάνει έναν ψηφιακό ισοσταθμιστή αλλά και ένα ενεργό ψηφιακό κρος. Ο συνδυασμός αυτός, είναι πλήρως ελεγχόμενος και παραμετροποιήσιμος και μπορεί να δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τόσο από πλευράς καθαρής ισοστάθμισης όσο και από πλευράς room treatment. Δυστυχώς όμως, δεν είναι plug and play...

Reaction score
7
Απο σήμερα παιζω με το copland DRC205. Δεν έχει σχέση με το behringer. Χρησιμοποιώντας μόνο την δική του ανάλυση έφτιαξε ένα ήχο σε στυλ meridian. Οψόμεθα!.

Reaction score
3
Bαγγέλη,είχες δοκιμάσει το BEΗRINGER πρίν απο αυτό?
Εαν ναι που το είχες συνδέσει.Το πικάπ μπορεί να συνδεθεί και στα δύο?

Περιμένω νεότερα απο το παίδεμα...:happy_9:

Το Copland, τι τιμή έχει?

Reaction score
7
Ευχαρίστως να έρθετε Λάρισα. Εχουμε και ωραίες παραλίες. Λοιπόν το behringer το είχα συνδεμένο με την ψηφιακή του cdp. To copland μεταξύ προ και τελικού οπότε ισοσταθμίζει και το πικαπ (το πόσο παραμένει όμως πικαπ θα το αναλύσω αργότερα). Στο copland μπορείς μέσω ενός προγράμματος να επηρρεάσεις την καμπύλη που βγάζει η συσκευή κατόπιν ανάλυσις χρησιμοποιώντας τεστ ήχους (κάτι σαν τους av ενισχυτές), συνδέοντας το laptop μεσω usb με το copland. To ψάχνω όμως ακόμα. Για τιμή δεν ξέρω, μου το παραχώρησε για δοκιμή ο Ορφέας της Λάρισας.

Reaction score
7
Γιώργο δεν έχουν σχέση τα δύο. Λοιπόν όσο καλλίτερο το σύστημα τοσο καλλίτερη δουλειά κάνει. Το φάσμα καθαρίζει, το κάθε ηχείο λειτουργεί με δική του καμπύλη. Αν όλο αυτό που άλλαξε στον ήχο μου ήταν ανακλάσεις τότε μπράβο του κάνει δουλειά. Σε φτιαγμένο χώρο έκανε μαγικά. Δοκιμάστε το και απο ότι έμαθα δεν είναι εξωφρενικά ακριβό. Τα αδύναμα συστήματα παραμένουν αδύναμα, τα κακά συστηματα παραμένουν κακά. Στην αρχή νομίζεις ότι δεν ακούγεται δυνατά, αλλά όταν μετρήσεις τότε βλέπεις ότι οι στάθμες είναι εκκωφαντικές, αλλά το καλό σύστημα ακούγεται πλέον καταπληκτικά. Καταπληκτική εμπειρία. MAGICAL ILLUSION.!!!
Στο πικαπ πάλι αλλάζει και δεν ξέρω αν το θέλω ή αν μου άρεσε.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Χαίρομαι που σε διαβάζω τόσο ενθουσιασμένο.
Όλοι όσοι ασχολούνται σοβαρά με το hobby λένε πως το DSP είναι το μέλλον... Η λογική αλλά και οι εμπειρίες τρίτων που ακούω και διαβάζω (δυστυχώς δεν έχω προσωπική εμπειρία και δεν μπορώ να πω ότι το αυτό που μου λείπει τη δεδομένη στιγμή είναι το DSP...Μάλλον ο χρόνος στο Ηράκλειο για να ασχοληθώ με το σύστημα μου λείπει!) συμφωνούν με αυτή την άποψη. Για να δούμε...

Κάτι άλλο το οποίο ακούω όλο και συχνότερα, και για οποίο ομολογώ πως είμαι περισσότερο δύσπιστος, είναι ο πολυκάναλος ήχος (φυσικά δε μιλάμε για αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα απο το χώρο του home-cinema), αλλά αυτό ίσως πρέπει να το συζητήσουμε σε άλλο thread.

Reaction score
10
Ολοι οσοι ασχολουνται σοβαρα με το χομπυ λενε οτι το μελλον ειναι το dsp?Τι εννοεις σοβαρα?Ολοι?Που το ξερεις εσυ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όλα είναι DSP Μιχάλη...
Αυτό διότι με ένα dsp θα πολύ πάρεις πολύ ευκολότερα το μέγιστο δυνατό από ένα σύστημα σε επίπεδο χώρου. Η διαφωνία μου με τον Κώστα είναι ότι η εφαρμογή των dsp δεν είναι μόνο το μέλλον, είναι το παρόν αλλά και το παρελθόν. Κατά την παραγωγή των σιντακίων που έχουμε στο ράφι μας, έχει χρησιμοποιηθεί ένας σκασμός από αυτά τα... dsp. Δεν είναι λίγο χαζό να μην θέλουμε να βάλουμε στο σπίτι μας, άλλο ένα?

Και η μηχανή του Βαγγέλη ένα dsp είναι διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να κάνει αυτό που κάνει. Το μοναδικό της μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι αμιγώς ψηφιακή αλλά παρεμβάλει στο σήμα δύο μετατροπείς, έναν αναλογικού σε ψηφιακό και έναν για το αντίθετο. Έτσι βέβαια είναι πιο εύχρηστο και κουμπώνει παντού.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm