Ψηφιακή Riaa

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000
Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την φανατική προσχώρηση στην μια ή την άλλη πλευρά !
έτσι!

και τα δυο μπορούν να είναι άριστα.

απλά, οικονομοτεχνικά μιλώντας, εφόσον ένα phono δε μπορεί να αντικαταστήσει το ντακ, ενώ από την άλλη ένα ντακ σα τη μέτρικ μπορεί να αντικαταστήσει ένα phono, είναι λογικό να προτιμήσεις να μη "τα σκάσεις" σε μια ακόμα συσκευή, και ξέρεις καλά για τι ποσά μιλάμε, και πόσο κερδισμένος μπορεί να είναι ο χομπίστας.

Εννοείται φυσικά πως ο χομπίστας το έτος 2011 δεν ακούει μόνο από πικάπ. Ακούει και ψηφιακά αρχεία, και σίγουρα και αρχεία υψηλής δειγματοληψίας, τα οποία είναι ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει αυτή τη στιγμή η βιομηχανία της μουσικής στον χομπίστα του καλού ήχου. Άρα, διαθέτει κι ένα ντακ ο άνθρωπος. Αν αυτό δεν εννοείται, προσπεράστε το ποστ μου σφυρίζοντας αδιάφορα.:137::136:

φυσικά, με τα γνωστά δεδομένα πλεονεκτήματα της ισοστάθμισης χώρου, μια τέτοια πρακτική αποτελεί μονόδρομο, ώστε όλο το σύστημα ήχου να έχει την ίδια "πορεία ισοστάθμισης". Τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα που πιθανά προσφέρει μια τέτοια υλοποίηση (dsp), επίσης είναι σημαντικά, άρα αν αθροίσεις όλα αυτά τα αντικειμενικά πλεονεκτήματα στο οικονομοτεχνικό θέμα του πανάκριβου χόμπι μας, το μόνο που μένει είναι ο φανατισμός και η ξεροκεφαλιά.

ΙΜΗΟ...

Reaction score
2.248

Αφού μιλάς φίλτατε Κώστα για "χομπίστες" να πω κάτι και εγώ

Ποιός είναι αυτός ο χομπίστας που έχει επενδύσει σε μία koetsou ή ενός παραλλήλου μετατόπισης και θα επενδύσει σε μία υλοποίηση ψηφιακής riaa που κατά δήλωση του φίλου vet είναι ανώτερη από αυτές της τάξεως των 1000 ευρό?
Υπάρχει κάποιος χομπίστας πού έχει κάποιο stage κάτω των 1000 ευρό με αυτά τα συνοδά? Εάν έχει του συστήνω ανεπιφύλακτα να αγοράσει ένα stage των 1010 ευρό:137:

ΔΕΝ συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος η απόκλιση της υλοποίησης της riaa από το στάνταρτ να είναι κάτω από -/+ 0.5db στο φάσμα 20Hz- 20KHz και μάλιστα τόσο σοβαρός ώστε να οδηγήσετε έναν χομπίστα στην αναλογοψηφιοαναλογική μετατροπή του σήματος για να καρπωθεί τα οφέλη της ελάχιστης απόκλισης.

Εαν το θέμα είναι "οικονομικοτεχνικό" συστήνω να μην ασχοληθεί κανείς με τα αναλογικά διότι η μουσική κοστίζει σε αυτά. Το internet έχει όλα τα είδη μουσικής, σε ολά τα φορμα και τσάμπα. Επενδύστε σε ένα καλό PC και υψηλή ταχύτητα :105:

Εάν το χόμπι σας είναι τα gatzetakia, τα updates, τα upgrades κτλ θα σας δώσει τέλος πολλές ώρες ευχαρίστησης και απασχόλησης έως την έλευση του νέου ντακ.

Αυτά

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000

ΙΜΗΟ, η υλοποίηση της ρία σε ψηφιακό επίπεδο έχει κι άλλα οφέλη, αλλά δεν έχει σημασία να αναφέρω κάτι παραπάνω, φτάνουν και περισσεύουν όσα έχουν ως τώρα ειπωθεί για όσους έχουν ανοιχτά τα μάτια τους. Για τους υπόλοιπους, είναι νομίζω προφανές, πως η λατρεία του "αναλογικού" δεν καταλαβαίνει ούτε από λογική ούτε από οικονομοτεχνικές αναλύσεις.
Άλλωστε, είναι και θέμα "ανδρισμού" στο κάτω κάτω της γραφής, το ποιος έχει ξοδέψει περισσότερα κ ποιος έχει το ακριβότερο phono και τα περισσότερα μηχανήματα στο ρακ του.

Αυτά

Reaction score
2.248

Εαν υπήρχε "οικονομοτεχνική" ανάλυση εντός του χόμπι μας και βλέποντας το συστημά σου μάλλον θα πρέπει να είσαι ο τελευταίος που θα έπρεπε να ομιλεί περί οικονομοτεχνικά. :105:

Εάν έχεις πάθει και έχεις μάθει είναι η ευκαιρία να το παραδεχτείς εδώ και προσωπικά θα σου συμπαρασταθώ σαν ομοιοπαθής :102:

Στα περί αναλογικών, το θέμα του "ανδρισμού" είναι η "κτήση" του μουσικού δρώμενου και πως βγάζω από το αυλάκι του δίσκου την αγαπημένη (μου, σου, του, σας, μας) μουσική με τον καλύτερο τρόπο.... αλλά μαλλον το ξέχασες.

Με σεβασμό πάντα (αλλά το γνωρίζεις)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000

φιλαράκο μου, καλέ μου φίλε και άξιε συνοδοιπόρε στο χόμπι μας, το ότι "έχω πάθει κι έχω μάθει" ισχύει όσο δε μπορείς να φανταστείς, αλλά αυτό το συμπέρασμα δε βγαίνει από το "σύστημά μου"...

επίσης, έχουμε τον ίδιο "στόχο", δηλαδή της πιστότερης αναπαραγωγής, αλλά σε αυτό το στόχο, όσα και να "στάξεις" τελειωμός δεν υπάρχει, κι αυτό το λέω με πλήρη επίγνωση. Οπότε, πάλι και πάντα για συμβιβασμούς μιλάμε, ανεξαρτήτως κοστολογίου.

Φτάνουμε λοιπόν στο αβίαστο συμπέρασμα πως το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα έρχεται με την επιλογή των καλύτερων συμβιβασμών. Μέσα σε αυτούς τους συμβιβασμούς, σαφώς εμπεριέχεται, σε περίοπτη θέση μάλιστα, η ψηφιακή ισοστάθμιση χώρου, ακολουθώντας από κοντά την πλήρη ηχητική φροντίδα του χώρου ακρόασης με διαχυτές, συνηχητές, απορροφητικά υλικά, μπασοπαγίδες, μελέτη, μικρόφωνα, μετρήσεις επί μετρήσεων. Εφόσον αυτά γίνουν αποδεκτά, η περαιτέρω συζήτηση περί τυπικών Phono υλοποιήσεων, είναι άσκοπη. Εφόσον αυτά δε γίνονται αποδεκτά, τα όποια υψηλά κοστολόγια και οι λοιπές συζητήσεις περί χάλι εντ, με αφήνουν πλέον παγερά αδιάφορο.

Reaction score
2.248

......επίσης, έχουμε τον ίδιο "στόχο", δηλαδή της πιστότερης αναπαραγωγής, αλλά σε αυτό το στόχο, όσα και να "στάξεις" τελειωμός δεν υπάρχει, κι αυτό το λέω με πλήρη επίγνωση. Οπότε, πάλι και πάντα για συμβιβασμούς μιλάμε, ανεξαρτήτως κοστολογίου.

Οχι Κώστα δεν έχουμε τον ίδιο στόχο και το έχουμε ξαναματαπεί

-Στόχος σου είναι η πιστότερη αναπαραγωγή "οποιουδήποτε" μουσικού δρώμενου
-Στόχος μου είναι η πιστότερη αναπαραγωγή του "αγαπημένου" μου μουσικού δρώμενου και που τυγχάνει στην πλειονότητα τους να είναι αποθηκευμένα σε μαύρο δίσκο.

Είναι σαφής η διαφορά και η προτεραιότητα μας και εξού και η διαφωνία μας εντός της τρέλας μας

Reaction score
1.685

Γιωργο αυτος ο πολυ απλος στοχος του καθενος μας τελικα δεν μπορει να γινει σεβαστος εαν δεν αιτιολογηθει επαρκως, ενω ταυτοχρονα αυτη η αιτιολογια θα πρεπει να ειναι και αποδεκτη απο το "συνολο"... :111: (1)

Αντιθετα απο την μερια των υπερμαχων της αλλης πλευρας αρκει μια απλη δηλωση ""ειναι καλυτερο - τελος"".. Απλες διαδικασιες... :117:

Εχουμε φτασει στο σημειο αυτο, ναι μεν ο καθενας να εχει προσωπικο δικαιωμα επιλογης, δεν πρεπει να αφοριζουμε, δεν πρεπει να λογομαχουμε, αλλα θα πρεπει να ισχυει και η ανωτερω συνθηκη. (1) ...Απλα δεν γινεται...

Απο την αλλη, μπορει εγω να ειμαι τοσο "κουφιοκεφαλος" που να μην καταλαβαινω τιποτα κανοντας συνεχως λαθη και μην αφηνοντας τους ΣΩΣΤΟΥΣ να με "διδαξουν"... :116:

Μακαρι....

Reaction score
4.250

Οχι Κώστα δεν έχουμε τον ίδιο στόχο και το έχουμε ξαναματαπεί

-Στόχος σου είναι η πιστότερη αναπαραγωγή "οποιουδήποτε" μουσικού δρώμενου
-Στόχος μου είναι η πιστότερη αναπαραγωγή του "αγαπημένου" μου μουσικού δρώμενου και που τυγχάνει στην πλειονότητα τους να είναι αποθηκευμένα σε μαύρο δίσκο.

Είναι σαφής η διαφορά και η προτεραιότητα μας και εξού και η διαφωνία μας εντός της τρέλας μας
Ετσι νομιζεις, γιατι απλα αποδειξεις ποτε δεν ειχες. Επεισες τον εαυτο σου για αυτο το πραγμα και ζεις μ αυτο. Μεγεια σου μεχαρα σου. Αλλα μεχρι εκει.

Reaction score
1.685

Ετσι νομιζεις, γιατι απλα αποδειξεις ποτε δεν ειχες.
Αυτο που ειπαμε πιο πανω δηλαδη, χρειαζομαι να αποδειξω οτι αυτο "γουσταρω" βρε αδερφε?

Υμαρτον δηλαδη, δεν εχει νοημα κανενος ειδος κουβεντα επι του θεματος, το ξαναειπα, η πορτα κλειστη και στεγανη, οι αποψεις "σας" ειναι θεσφατον.... - ΤΕΛΟΣ.

Reaction score
2.248

Ναι βρε Κώστα !!!!
Γιατί σου αρέσει η μουσική των περασμένων δεκαετιών? εεεεεε? :141:

Ντροπή σου να μην αλλάζεις μουσικές προτιμήσεις για χάρη της τεχνολογίας.
Παλιοαναλογικέ :204:

Reaction score
4.250

Αυτο που ειπαμε πιο πανω δηλαδη, χρειαζομαι να αποδειξω οτι αυτο "γουσταρω" βρε αδερφε?

Υμαρτον δηλαδη, δεν εχει νοημα κανενος ειδος κουβεντα επι του θεματος, το ξαναειπα, η πορτα κλειστη και στεγανη, οι αποψεις "σας" ειναι θεσφατον.... - ΤΕΛΟΣ.
Κατ αρχην νωριτερα γραφαμε ταυτοχρονως.
Ομως αλλο τι μας αρεσει και φυσικα δεν χρειαζεται καμμια αποδειξη κι αλλο το πιο ειναι το πιο σωστο. Γιατι σε τεχνικο σπορ, δεν ειναι δυνατον να μην υπαρχουν μετρα και σταθμα. Ασχετα αν πολυς κοσμος τα προσπερναει. Εσυ παντως δεν εισαι απ αυτους. Ο Γιωργος ομως ειναι πορωμενος. Αν τους ριξεις κανα σκληρο δισκο στο σπιτι του θα πηδηξει απο το παραθυρο, λες και του πεταξες βομβα!

Reaction score
1.685

Κατ αρχην νωριτερα γραφαμε ταυτοχρονως.
Ομως αλλο τι μας αρεσει και φυσικα δεν χρειαζεται καμμια αποδειξη κι αλλο το πιο ειναι το πιο σωστο. Γιατι σε τεχνικο σπορ, δεν ειναι δυνατον να μην υπαρχουν μετρα και σταθμα. Ασχετα αν πολυς κοσμος τα προσπερναει. Εσυ παντως δεν εισαι απ αυτους. Ο Γιωργος ομως ειναι πορωμενος. Αν τους ριξεις κανα σκληρο δισκο στο σπιτι του θα πηδηξει απο το παραθυρο, λες και του πεταξες βομβα!
Δεν θα μπορουσα να μιλησω για τον Γιωργο, αλλα νομιζω οτι ενας πολυ καλα διαβασμενος χομπιστας σαν αυτον διαφερει απο τον χομπιστα που ειναι και τεχνικος-τεχνοκρατης σαν εμενα πχ, αρα η συγκριση δεν μπορει να γινει....

Θα ηθελα ομως πραγματικα ολα αυτα τα χρονια που ασχολουμαι να ειχα βρει εναν "τεχνικο" λογο που να με κανει να "ξεστραβωθω" και να αναφωνησω ""βρηκα το σωστο επιτελους στο ονομα του ψηφιακου"".

Συγνωμη αλλα δυστηχως δεν το εχω βρει και σημειωστε οτι δεν εχω κανενος ειδους "παροπιδες"..

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Θα ηθελα ομως πραγματικα ολα αυτα τα χρονια που ασχολουμαι να ειχα βρει εναν "τεχνικο" λογο που να με κανει να "ξεστραβωθω" και να αναφωνησω ""βρηκα το σωστο επιτελους στο ονομα του ψηφιακου"".
Στο κομματι το καθαρα τεχνικο το νημα του Κογια περι mastering νομιζω δινει πολλες απαντησεις τεκμηριωμενες .
Αν διαφωνεις θα ηθελα να ακουσω που και γιατι.Αν βεβαια θελεις.

Στο κομματι των ακουστικων εμπειριων σου ευχομαι να ακουσεις Amara και Metric.
Nα θυμισω οτι στην Ηχοεκφραση ειχα φερει βινυλια και τοτε το αναλογικο σετ ειχε παιξει ομολογουμενως καλυτερα του αντιστοιχου ψηφιακου.Ειμαι ομως πεπεισμενος οτι αν ειχαμε ακουσει τον παραπανω συνδυασμο δεν θα υπηρχε νικητης.
Επιδιωξε να τα ακουσεις.Οχι για να πεταξεις τα βινυλια που εχεις.Αλλα για να πεισθεις οτι υπαρχει και αλλος τροπος μουσικης απολαυσης .
Ετσι στην επομενη αγορα μουσικης δεν θα κυνηγας το μεσο αλλα το περιεχομενο .Και ας ειναι δισκος η δισκακι η αϋλο.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Μα εδώ γι αυτό ακριβώς μιλάμε!!!Πώς θα πάρεις το αγαπημένο σου δρώμενο απο το μαύρο δίσκο άρτια.Η μάλλον όχι άρτια.Αλλα βέλτιστα!!!

Κοινώς, και με ένα απλό phono και με ένα ψηφιακό το δίσκο θα ακούσεις.Απλά το ψηφιακό είναι καλύτερο.
Μήν τα μπερδεύεις με digital vs analog οπου εκεί παίζει φοβερό ρόλο η κοπή του cd ή του βινυλίο αντίστοιχα.Και φυσικά αναλόγως της άγνοιας αυτού που κάνει το τέστ θα βγάλεις και λάθος συμπεράσματα...

Reaction score
1.685
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Και για το +-0.5db.
Για ποιο 0.5db?

Θα καθισεις να αναλυσεις μια μια τις συχνοτητες του πινακα, θα τις συγκρινεις με τις κατα IEC και θα τις παραμετροποιησεις να μη εχουν αποκλισεις απο αυτην?

Μα ακομα και να το εκανες, ποιο θα ηταν το οφελος? (εαν το καταφερνες).

Και μιας και μιλαμε για RIAA πολυ θα ηθελα να αναρτησεις ενα ομοιο πινακακι σαν αυτο που ανεβασα εγω (της αναλογικης), με τις default αποκλισεις της ψηφιακης, υστερα το ποσο μπορεις να τις παραμετροποιησεις (σε πινακα) και στο τελος την διαφορα που θα υπαρξει στον ηχο (πρακτικα-ακουστικα) μετα απο ολο αυτο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000

παιδιά, η συζήτηση αυτή περί του 0,5db είναι άστοχη, εκτός πραγματικότητας, λες κι εκεί είναι εστιασμένη όλη μας η κουβέντα, και απορώ γιατί τη συνεχίζετε με τόσο "πάθος". Τζάμπα η τόσο εκτενής αναφορά. Επίσης, λάθος ο τρόπος που πάς συνονόματε να προσεγγίσεις την δήθεν "ψηφιακή διόρθωση" στη ρία, αυτά δε γίνονται. Αλλού είναι τα σημαντικότερα οφέλη, κι αρκετά από αυτά αναφέρθηκαν ήδη, αλλά αυτό τελικά έχει σημασία? Ειλικρινά, δε νομίζω.

Σημασία έχει περισσότερο να κατανοήσουμε τι εστί αναλογικό φίλτρο και τι ψηφιακό. Να δούμε τα φίλτρα πως δουλεύουν και στις δυό περιπτώσεις, σε διάφορα παραδείγματα, ακόμα ακόμα και στο κρος των ηχείων, και να κατανοήσουμε ποιοι είναι οι περιορισμοί στα αναλογικά φίλτρα και ποιοι στα ψηφιακά, ποιες οι δυνατότητες στη μια προσέγγιση και ποιες στην άλλη, ποια η σχέση των συνολικών αρμονικών παραμορφώσεων στη μια και στην άλλη, όπως και τα φασικά προβλήματα στις δυο διαθέσιμες επιλογές. Να δούμε τον τρόπο λειτουργίας τους από κοντά, ώστε να καταλάβουμε πχ τι σημαίνει αναλογικό εκουαλάιζερ και τι ψηφιακό εκουαλάιζερ. Ένα είδος αναλογικού εκουαλάιζερ είναι η ρία. Ένα είδος ψηφιακού εκουαλάιζερ, είναι η ψηφιακή ρία. Τι είναι το αναλογικό εκουαλάιζερ? μια σειρά φίλτρων με ενεργά και παθητικά στάδια. Τι είναι το ψηφιακό εκουαλάιζερ? Μια σειρά μαθηματικών πράξεων, αλγορίθμων. Με ποιό τρόπο μπορεί να υλοποιηθεί ένα αναλογικό εκουαλάιζερ? Με παθητικά υλικά, με ενεργά υλικά, σε τάξη Α, σε ότι θες. Με ποιο τρόπο μπορεί να υλοποιηθεί ένα ψηφιακό εκουαλάιζερ? Με αλγόριθμους φιρ, με αλγόριθμους ιρ ή με συνδυασμό αυτών των δύο. Υπάρχει "φύσημα", "βόμβος", αναλογικός θόρυβος στο αναλογικό εκουαλάιζερ? Βεβαίως. Υπάρχει φύσημα στο ψηφιακό εκουαλάιζερ? Βεβαίως όχι. Θόρυβος? Εξαρτάται από την ακρίβεια και τον τρόπο διαχείρισης του ρολογιού (τζίτερ=ψηφιακός θόρυβος). Τα πολλαπλά αναλογικά στάδια το ένα μετά το άλλο, στο σήμα μας, μας ενοχλούν? Βεβαίως. Τα πολλαπλά ψηφιακά στάδια, το ένα μετά το άλλο, στην πορεία του σήματος μας ενοχλούν? Βεβαίως όχι. Τα υλικά στο παθητικό αναλογικό φίλτρο μας απασχολούν ως ποιότητα και αλλάζουν το σήμα μας? Βεβαίως. Ένα πυκνωτάκι να αλλάξεις, όλα αλλάζουν, τι τζένσεν, τι δε ξέρω γω. Τα πυκνωτάκια αντίστοιχα στο ψηφιακό σήμα μας ενοχλούν? Βεβαίως όχι. κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ, η ιστορία τραβάει μακριά..

Τα παραπάνω είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Από κάτω είναι τα υπόλοιπα. Δυστυχώς, δεν είναι απλά τα πράγματα, μακάρι να ήταν.

Όπως και νά'χει, ένα καλό παραμετροποιήσιμο τυπικό phono, κάνει άριστη δουλειά, όπως πχ το γνωστό μας dact. Βέβαια, κι άλλα κάνουν πολύ καλή δουλειά, άριστη, αλλά βλέπεις πως οι χρήστες ακούν ο ένας το τάδε κι άλλος το δείνα (δες το θέμα στου άντκοτς) και ακούν τελικά πολύ μεγάλες διαφορές από υλοποίηση σε υλοποίηση, κι όχι σε υλοποιήσεις που απέχουν πολύ κοστολογικά, ίσα ίσα.

Τι θέλω να πω. Μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου με ένα τυπικό phono. Επίσης, μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου με ένα ψηφιακό Phono. Αυτό, σημειώστε πως το λέω εγώ, ο ντιτζιταλοφρίκουλας. Αλλά εσείς οι βινυλιοφρίκουλες, δεν αποδέχεστε καν αυτή την πρόταση. Δεν μπορείτε να δεχτείτε πως και το ψηφιακό μπορεί να έχει άριστο αποτέλεσμα. Αυτό είναι το πρόβλημά σας, όχι κανένα άλλο.:126:

Κι ο Τσαντουλίξ να τα λέει και να τα ξαναλέει, δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτείτε αυτό το απλό πράγμα.

Όχι να δεχτείτε αυτό που λέει ο vet ή ο Michael Fremer, ο μέγιστος αναλογικάριος, πως η ψηφιακή ρία ακούγεται καλύτερα... αφήστε το αυτό, δε πειράζει.

Κι αυτό, η συνεχής σας άρνηση της ισότητας των δυό δρόμων, η μανία κατά του "ψηφιακού", είναι το μόνο που σας καταλογίζω. Αλλά είπαμε, έρωτας είν'αυτός...

Reaction score
1.685

Τι θέλω να πω. Μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου με ένα τυπικό phono. Επίσης, μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου με ένα ψηφιακό Phono. Αυτό, σημειώστε πως το λέω εγώ, ο ντιτζιταλοφρίκουλας. Αλλά εσείς οι βινυλιοφρίκουλες, δεν αποδέχεστε καν αυτή την πρόταση. Δεν μπορείτε να δεχτείτε πως και το ψηφιακό μπορεί να έχει άριστο αποτέλεσμα. Αυτό είναι το πρόβλημά σας, όχι κανένα άλλο.:126:
Καθε αλλο Κωστη, αυτο οχι μονο μπορουμε να το δεχτουμε αλλα και χρησιμοποιουμε τα ψηφιακα μεσα στα συστηματα μας ισαξια, με το σεβασμο που τους αρμοζει και την απολαυση που μας παρεχουν...

Εκφρασεις που μοιαζουν στο παρακατω ειναι ομως δυσκολο να τις δεχτεις ...ως μπαπ και τερμα...

Κοινώς, και με ένα απλό phono και με ένα ψηφιακό το δίσκο θα ακούσεις. Απλά το ψηφιακό είναι καλύτερο.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Καθε αλλο Κωστη, αυτο οχι μονο μπορουμε να το δεχτουμε αλλα και χρησιμοποιουμε τα ψηφιακα μεσα στα συστηματα μας ισαξια, με το σεβασμο που τους αρμοζει και την απολαυση που μας παρεχουν...

Εκφρασεις που μοιαζουν στο παρακατω ειναι ομως δυσκολο να τις δεχτεις ...ως μπαπ και τερμα...
Αν παρατήρησες κάπου αναφέρθηκα σε αρτιότητα.Μετά φυσικά το συνέχισα και αναφέρθηκα σε βέλτιστο αποτέλεσμα.
Το βέλτιστο αυτό αποτέλεσμα δέν συνεπάγεται και καλύτερο στην πράξη αλλα καλύτερο σε μετρήσεις.Μπορεί να το ακούσεις ακριβώς το ίδιο.Το θέμα είναι όμως οτι οι παραμορφώσεις που εισάγει ένα ψηφιακό φίλτρο είναι ανύπαρκτες σε σχέση με τα προβλήματα του αναλογικού.
Νομίζω οτι δέν είναι το πρώτο πόστ που αναφέρεται σε αυτή τη σύγκριση...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis