συνδεση home cinema-tv

Reaction score
30.456
Αν δε κάνω λάθος η τηλεόρασή σου δεν έχει δέκτη mpeg 4...χρησιμοποιείς κάποιον εξωτερικό δέκτη?
Αν ναι ,δε χρειάζεται να ψάχνεις πως θα συνδέσεις την τηλεόραση με το home cinema...θα συνδέσεις απλά το δέκτη...σίγουρα θα έχει κάποιο audio out, είτε αναλογικό ή ψηφιακό.

Reaction score
1
Γειά σε όλη τη παρέα χαίρομαι πολυ για το πρωτο μου ποστ αν και θα χαιρόμουν πιο πολυ αν γινοταν να μην ειχα την αναγκη της βοηθεια σας....ελπιζω να μπορείτε βοηθήσετε!!!

Λοιπόν το θέμα ειναι οτι ήρθε(καιρος ηταν) και σε μας το ψηφιακό σημα και δημιούργισε πρόβλημα ετσι οπως ειμαι και ψιλοάσχεση με αυτα
Μέχρι τώρα είχα συνδέσει τη TV με το home cinema μεσω scart. Απο χθες όμως που εχουμε το ψηφιακά κανάλια δε μπορώ να ακούσω τον ήχο της τηλεόρασης στο Home cinema. Θελω δλδ όταν θα βλέπω μεθαύριο την Εθνική απο το ΝHD να ακουω τον ήχο απο το home. Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου πει με τι καλωδια πρεπει και πως να συνδεσω τα δυο αυτα για να εχω το αποτελεσμα που σας ειπα γιατι εγω ειμαι παντελώς ασχετη

Η Tv είναι: http://www.skroutz.gr/s/74574/LG-32LF2510-32.html
Και το home:http://www.amazon.co.uk/Sony-DAV-SA30-Home-Cinema-System/dp/B00008XYJ7

Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων και ελπιζω να μπορείτε να βοηθήσετε

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.882
Καλώς ήρθες!

Έπαιζε τον ήχο του τηλεοπτικού προγράμματος μέχρι τώρα το Sony; Γιατί οι φωτογραφίες δείχνουν πως το SCART είναι μόνο έξοδος.

Reaction score
1
Καλώς ήρθες!

Έπαιζε τον ήχο του τηλεοπτικού προγράμματος μέχρι τώρα το Sony; Γιατί οι φωτογραφίες δείχνουν πως το SCART είναι μόνο έξοδος.
Ναι μια χαρα επαιζε και ειναι συνδεδεμενο μονο το scart και ακομα τα αναλογικα που πιανω παιζουν μια χαρα το προβλημα ειναι στα φηφιακα

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.055
Θα πρότεινα από την έξοδο scart της τηλεόρασής σου να χρησιμοποιήσεις ένα τέτοιο καλώδιο

και να βάλεις τα 2 rca (κόκκινο και άσπρο) σε μια από τις θύρες video in του home cinema.

Επιλέγοντας στο home cinema την είσοδο video 2 για παράδειγμα, θα έχεις τον ήχο.

Reaction score
1
Σ' ευχαριστω πολυ για την απάντηση...θα το δοκιμάσω και θα σας πω τα αποτελέσματα
Ευχαριστώ πολυ - πολυ

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.882
Θα κάνει όμως μετατροπή του ψηφιακού ήχου σε αναλογικό η TV Γιάννη;

Για δοκίμασε να συνδέσεις το SCART AV2 με το Sony.

Reaction score
1
Για δοκίμασε να συνδέσεις το SCART AV2 με το Sony.
SCART AVI 2???
Μια υποδοχή scart εχει ετσι δεν ειναι;;

σορρυ για τις χαζες ερωτησεις αλλα ειμαι εντελως ασχετη

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.055
Θα κάνει όμως μετατροπή του ψηφιακού ήχου σε αναλογικό η TV Γιάννη;
Λογικά ναι. Ο μακαρίτης ο πατέρας μου χρησιμοποιούσε την έξοδο scart της tv για τα ειδικά ακουστικά βαρηκοΐας που είχε συνδέσει πάνω της.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.882
SCART AVI 2???

Την έξοδο SCART AV2 της TV.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.055
SCART AVI 2???

Η tv σου πρέπει να έχει 2.

Δοκίμασε με το καλώδιο που σου πρότεινα.

Reaction score
1
Λοιπόν αν κατάλαβα καλά αφήνω οπως είναι την αρχική συνδεση scart και μετα με το καλωδιο που μου είπες συνδεω τη δευτερη scart της tv με το home?
Ή αποσυνδέω τελίως το πρώτο scart?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.055
Λοιπόν αν κατάλαβα καλά αφήνω οπως είναι την αρχική συνδεση scart και μετα με το καλωδιο που μου είπες συνδεω τη δευτερη scart της tv με το home?
Ή αποσυνδέω τελίως το πρώτο scart?
Η δική μου πρόταση:
αγοράζεις το καλώδιο που σου πρότεινα (θα το ζητήσεις scart σε rca), βγάζεις το άλλο, και συνδέεις την πλευρά του scart στην tv και την πλευρά των rca στο video 2 του Sony.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.882
Δοκιμάζεις πρώτα με το SCART που έχεις την άλλη έξοδο της TV.
Αν δε δουλέψει δοκιμάζεις τη λύση του rose.

Reaction score
1
τελικά ο Έλληνας πατέρας είναι αθάνατος!!!
Όπως καταλάβατε έβαλε το χεράκι του ο πατέρας μου και έκανε αυτο που είπε ο Zizik δλδ έβαλε το scart στη δευτερη scart είσοδο και δουλεψε
Ευχαριστώ πάρα πολύ πάντως για τη βοήθεια και την ταχύτητα σας :)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.882
To SCART AV1 δεν έχει ψηφιακό σήμα, ενώ το AV2 έχει. Το γράφει στο manual.

Reaction score
0
Καλησπερα, έχω κι εγώ προβλήματα με την σύνδεση της τηλεόρασης με τις υπόλοιπες συσκευές και είμαι παντελώς άσχετη. Η τηλεόραση είναι η LG 47lm640s και θελω να την συνδέσω με ένα blu-ray 3d (Samsung BD-F5500) και με ένα πάλιο home cinema(no name) που εχω.
Θα ηθελα αν γινεται να ακουω και τα (ψηφιακα) προγραμματα απο την tv, αλλά και τα blu ray απο τα ηχεία του home theatre.
Γίνεται;
Το home cinema έχει τις εξής εξόδους πίσω:
- component video out
- scart out
- s-video out
- video out
- digital out/coaxial
- line out
- aux in
Please help! Ευχαριστώ.

Reaction score
58
Καλησπερα, έχω κι εγώ προβλήματα με την σύνδεση της τηλεόρασης με τις υπόλοιπες συσκευές και είμαι παντελώς άσχετη. Η τηλεόραση είναι η LG 47lm640s και θελω να την συνδέσω με ένα blu-ray 3d (Samsung BD-F5500) και με ένα πάλιο home cinema(no name) που εχω.
Θα ηθελα αν γινεται να ακουω και τα (ψηφιακα) προγραμματα απο την tv, αλλά και τα blu ray απο τα ηχεία του home theatre.
Γίνεται;
Το home cinema έχει τις εξής εξόδους πίσω:
- component video out
- scart out
- s-video out
- video out
- digital out/coaxial
- line out
- aux in
Please help! Ευχαριστώ.
Εφοσον το hc δεν εχει καποια digital in για να το συνδεσεις με το digital out της tv δεν θα μπορεις να εχεις ηχο απο τα ηχεια. Το blu ray θα το συνδεσεις απ'ευθειας με την tv.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.185
Members
38.541