10 φορές καλύτερα περάσαμε στο Πέραμα, παρά στη Μύκονο.

Reaction score
3.470
Ανδρέα, σου φέραμε μόνο τα καλώδια που έχουμε κι εμείς στα συστήματά μας. Με λίγα λόγια δοκίμασες την αφρόκρεμα των καλωδίων που κυκλοφορεί στην αγορά.
Κάθε καλώδιο που δοκιμάσαμε, ήταν ο νικητής για την κατηγορία τιμής του.
Υπάρχουν πολλά καλώδια στην αγορά. Εμείς όμως ύστερα από πολλές ακροάσεις πολλών διαφορετικών καλωδίων και συστημάτων έχουμε καταλήξει σε αυτά που φέραμε μαζί μας.
Αυτό ισχύει για τα δικά μου καλώδια αλλά και για τα καλώδια του Γ.Κοψ.
Τα καλώδια τα XLO που έφερε μαζί του ο Γιώργος Αναμουρλίδης νομίζω ότι ήταν καινούργια και άστρωτα To Εichman δεν γνωρίζω πόσο καιρό το είχε .
Ας μας πει ο ίδιος καλύτερα.

Reaction score
3.470
Πόσα πολλά έχουμε να μάθουμε ακόμα !!!

Κάποιοι άλλοι βέβαια συνεχίζουν να διαβάζουν την θεωρία της ηλεκτρολογίας που δεν γράφει τίποτα για τις διαφορές των καλωδίων στον ήχο. Το μόνο που προσέχουν είναι πόσα καρέ είναι το καλλώδιο :lol: :lol: :lol:

Reaction score
0
Νομίζω Γιώργο (g.kar) οτι αυτό ακριβώς επισήμανα από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή μέσα από αυτή τη συνάντηση κέρδισα πολλά (προσπάθεια, χρόνο και χρήμα) και για μια ακόμα φορά κατάλαβα οτι δεν θα πρέπει να κρίνω πριν δοκιμάσω. Δεν σου κρύβω ότι ήμουν λίγο δυσπιστος και για να είμαι πιο ειλικρινής ήθελα να μην είναι αλήθεια.

Την άλλη φορά θα δοκιμάσουμε το κατα πόσο το καλώδιο ρεύματος της κουζίνας επιδρά στην γαριδομακαρονάδα ............

Reaction score
2
mygiakis said:
Την άλλη φορά θα δοκιμάσουμε το κατα πόσο το καλώδιο ρεύματος της κουζίνας επιδρά στην γαριδομακαρονάδα ............
παει και αυτος....... :lol:

Reaction score
3.470
Η γαριδομακαρονάδα ήταν η καλύτερη που είχα φάει στη ζωή μου.
Παρεμπιπτόντως παιδιά, ο Ανδρέας είναι και πολύ καλός μάγειρας. Και η σύζυγός του βέβαια, αλλά ο Ανδρέας είναι το κάτι άλλο.

Reaction score
0
Επειδή τα πράγματα μπορεί εύκολα να ξεφύγουν, να προλάβω να δηλώσω ότι ήταν αστείο :lol:

Την επόμενη να δοκιμάσουμε εκτός των άλλων τη αστακομακαρονάδα μου (αυτό δεν είναι αστείο!) 8)

Reaction score
3.470
Την επόμενη φορά θα δοκιμάσουμε αν ακούει το σύστημά σου τους διαφορετικούς προενισχυτές. Αλλά αφού ακούει τα καλώδια ρεύματος δεν θα ακούει τα υπόλοιπα ? !!!
Το σύστημά σου Ανδρέα είναι πολύ καλό. Πιάνει τα πάντα. Με γειά σου, να το χαρείς.

Reaction score
3
Ενας ακόμη που δεν γνώριζε εαν τα καλώδια ακούγονται διαφορετικά,εάν δηλαδή αλλάζοντας ΕΝΑ καλώδιο και μόνο στην ηχητική αλυσίδα μπορούμε να ακούσουμε διαφορές,το διαπίστωσε και μάλιστα στο δικό του σύστημα.

Ολοι μας,φέραμε ότι καλώδιο είχαμε στο σύστημά μας συν τα ολοκαίνουργια καλώδια ρεύματος της XLO,όπου τα δανείστηκα το πρωϊ πρίν την ακρόαση,για τον συγκεκριμένο λόγο.
Σαν άστρωτα είχαν μια μικρή αγριάδα κάπου στην μεσουψηλή περιοχή,κάτι το οποίο μετά απο τρείς μέρες αδιάκοπο παίξιμο στο δικό μου σύστημα,έχει ελαττωθεί και το πιθανότερο είναι ότι μετά και απο κάποιες επιπλέον ώρες στρωσίματος,θα εξαφανιστεί.

Reaction score
3
Ακούσαμε το σύστημα του Αντρέα με τα καλώδια ρεύματος που είχαν οι συσκευασίες των μηχανημάτων και τολμώ να ομολογήσω,ότι αποκαρδιώθηκα και στενοχωρήθηκα,γιατί το συγκεκριμένο set up το έχω ακούσει αλλού και δεν είχε καμμιά σχέση με αυτό.

Αμέσως το μυαλό μου πήγε στον χώρο,όμως έμοιαζε αρκετά με τον δικό μου,οπότε και αυτήν την σκέψη την απέρριψα.

Η εικόνα ήταν θολή,συμπιεσμένη και ψεύτικη,ως προς τις χροιές και τις διαστάσεις των οργάνων.
Το δε χαμηλό,άστα να πάνε,δεν είχε έλεγχο,με αποτέλεσμα να μπουμάρει ο χώρος.

Αρχίσαμε τις δοκιμές,αλλάζοντας ένα καλώδιο κάθε φορά και μάλιστα με τέτοια σειρά,που οι διαφορές ήταν προς το καλύτερο.
Επιλογές του Γιώργου Κοψ.

Οταν φτάσαμε και βάλαμε για καλώδιο ρεύματος το Virtual στον προενισχυτή,το οποίο βέβαια ήταν μακράν το ακριβώτερο,εκεί η μουσική,η εικόνα τα δυναμικά και οι χροιές,απέκτησαν ξαφνικά ζωή και τα ηχεία σαν να εξαφανίστηκαν απο τον χώρο.

Στο τέλος,ξαναβάλαμε τα αρχικά καλώδια ρεύματος ,αυτά της συσκευασίας και όλοι σηκωθήκαμε και βγήκαμε στο μπαλκόνι,για να δούμε απέναντι τις βαρκούλες... :lol:
Σαν mp3 πάντως καλά έπαιζε... :lol: :lol:

Τελικό συμπέρασμα ξανα είναι,ότι τα καλώδια μπορούν να ανεβάσουν, ή στην κυριολεξία να θάψουν ένα σύστημα και όσο καλύτερο είναι,τόσο περισσότερο ακούγονται οι διαφορές.

Αντρέα να χαίρεσαι κατ'αρχήν την ωραία οικογένειά σου,με τον εκκολαπτόμενο Μότσαρτ και την γυναίκα σου που εκτός των άλλων σε βοηθάει στο χόμπυ, καθώς και τα μηχανήματά σου,που μη τι άλλο,είναι σωστά ταιριασμένα. :D

Καλές ακροάσεις και πάντα Hi αλλά ποτέ End... :) :)

Reaction score
3.470
Γιώργο Αναμ/δη, πιστεύεις και στο στρώσιμο των καλωδίων ρεύματος ?
Πόσες ώρες στρώσιμο θέλουν ? 100 ώρες είναι αρκετές ?

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Η διαφορες του πριν και μετα οπως τις περιγραφει ο gkar με βαζουν σε σκεψεις ....οτι δηλαδη το ρευμα του δικτιου στην συγκεκριμενη περιοχη νοσει βαρυτατα ( γειτνιαση με εργοστασια ; ) και γι αυτο ειναι τοσο δραματικες οι διαφορες . Θα παρακαλουσα τον gkar ε μια τοποθετηση επ αυτου και κυριως αν μπορουμε με καποιο τροπο να μαθουμε για την ποιοτητα του ρευματος της περιοχης μας . Υπαρχει καποιος τροπος μετρησης ( δεν εννοω φυσικα τις διακυμανσεις τασεως αλλα τα βιομηχανικα παρασιτα , ΕΜΙ , RFI και οτι αλλο ) .

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.782
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Γ. ΚΟΨ. said:
Γιώργο μόνο αυτό έχεις να μας πεις?
:lol:
Ο Κοψ. ο βιαστικός... :lol: :lol:
Tι να σου κάνω που χωνεύεις τη γαριδομακαρονάδα από το Σάββατο, για να μας πει παρακαλώ και ο Άνδρέας ποιός έφαγε το περισσότερο?!

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.782
LUXMAN said:
Η διαφορες του πριν και μετα οπως τις περιγραφει ο gkar με βαζουν σε σκεψεις ....οτι δηλαδη το ρευμα του δικτιου στην συγκεκριμενη περιοχη νοσει βαρυτατα ( γειτνιαση με εργοστασια ; ) και γι αυτο ειναι τοσο δραματικες οι διαφορες . Θα παρακαλουσα τον gkar ε μια τοποθετηση επ αυτου και κυριως αν μπορουμε με καποιο τροπο να μαθουμε για την ποιοτητα του ρευματος της περιοχης μας . Υπαρχει καποιος τροπος μετρησης ( δεν εννοω φυσικα τις διακυμανσεις τασεως αλλα τα βιομηχανικα παρασιτα , ΕΜΙ , RFI και οτι αλλο ) .
Μαρίνο μέχρι να σου απαντήσει ο g.Kar φαντάσου ότι έιχαμε και γραμμή για το hifi αποκλειστική.

Reaction score
3.470
O Ανδρέας έχει εγκαταστήσει μια ανεξάρτητη γραμμή από τον πίνακα.
Η ανεξάρτητη γραμμή δεν μειώνει τον θόρυβο της παροχής της ΔΕΗ. Μάλιστα, όσο καλύτερη (σε αγωγιμότητα) είναι αυτή η γραμμή τόσο πιο εύκολα περνάει και ο θόρυβος που προέρχεται κυρίως από το δίκτυο διανομής της ΔΕΗ.

Η μέτρηση των παρεμβολών τύπου EMI/RFI καθώς και της ποιότητας της γείωσης γίνεται με ειδικά όργανα ακριβείας που δεν διαθέτουν οι χομπίστες. Υπάρχουν επίσης και τα καταγραφικά .

Αλλά γιατί μπερδεύεστε με τα EMI/RFI άφού τα καλά μας τα καλώδια έπαιξαν υπέροχα ενώ τα μέτρια και τα μαμάτα ακούγονταν σαν να άκουγες MP3 ?

Ωρες ώρες μου φαίνεται ότι μπερδεύεστε. Είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Reaction score
3.470
Μαρίνο, τι άστρωτα καλώδια XLO ήταν αυτά που έδωσες στον Αναμουρλίδη ?
Δεν του είπες να τα στρώσει πρώτα με το μηχανάκι ?
Αν τα έβαζε εν σειρά με το μπουζί της μοτοσυκλέτας του ..... :lol: :lol: :lol:

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.782
g.kar said:
Αλλά γιατί μπερδεύεστε με τα EMI/RFI άφού τα καλά μας τα καλώδια έπαιξαν υπέροχα ενώ τα μέτρια και τα μαμάτα ακούγονταν σαν να άκουγες MP3 ?
¨Ετσι Γιώργο αφού την δουλειά την ανέλαβαν τα καλώδια ρεύματος.

Reaction score
2
μου φαινεται και ο LUXMAN αυτο λεει....μηπως επειδη το προβλημα παρεμβολων ηταν μεγαλο, τα καλωδια λειτουργωντας ως φιλτρα βελτιωναν πολυ τον ηχο....... :?:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας