Alfa Romeo GT

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Alfa Romeo GT

Ορθόν, αλλά πριν πάει για το μουσείο, ένα αυτοκίνητο πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί απροβλημάτιστα για 3, 5, 6, 10 χρόνια. Τέλος πάντων, εγώ τη γνώμη μου την είπα. Αν κλείσει ολόκληρη η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, η Ευρώπη θα έχει κάνει ένα βήμα μπροστά. Αν απορροφηθεί από τη Mazda, η ευρώπη θα έχει κάνει δύο βήματα μπροστά. Αν απορροφηθεί και αναδιοργανωθεί πλήρως από την Peugeot, (και οι Γάλλοι δώσουν πόδι σε μπόλικους ανίκανους που έχουν ενδημήσει εκεί μέσα), θα έχουν γίνει πολλά βήματα μπροστά.

Πάντως, σε αυτό το τιμολογιακό επίπεδο, για να εξετάζει το παιδί να πάρει Alfa Romeo, μάλλον το έχει ήδη αποφασίσει, οπότε τουλάχιστον εγώ του εύχομαι καλορίζικη, να είναι από εκείνα τα κομμάτια που βγαίνουν "καλά".

(Alfa Romeo, μπρρρρρρρρρρρρ)...

Και ερωτώ....
Έχεις Alfa Romeo?
Μήπως είχες?

Γιατί αν δεν είχες ή δεν έχεις πως ακριβώς κρίνεις αρνητικά?
Με βάση τα σχόλια του AutoΤΡΙΤΗ πχ??

Αυτή τη στιγμή έχω 2 Alfa Romeo στο γκαράζ μου.
Μια Α33 1.4 I.E. L (αγορασμένη καινούρια τον Αύγουστο του 1992) & μια Α156 1.6 T.S SW (αγορασμένη καινούρια τον Φλεβάρη του 2001)

Σε πληροφορώ ότι και οι δύο δεν με έχουν προβληματίσει ποτέ.
Δεν με άφησαν στον δρόμο, δεν με προβλημάτισαν ποτέ με ηλεκτρικά ή μηχανικά προβλήματα.
Πιθανότατα να βοηθά το γεγονός ότι παρκάρουν σε γκαράζ (έχουν γλυτώσει πολλές βροχές και ήλιους) αλλά και το γεγονός ότι είναι ατρακάριστα.

Στην οικογένειά μου έχουμε άλλη μια Α156 1.6 T.S (Sedan) αγορασμένη καινούρια το 2002 με επίσης μηδενικά προβλήματα (και με αρκετά εώς πολύ βάρβαρη οδήγηση)
Αντίστοιχα στο θέμα αξιοπιστίας μπορεί να σου πει και ο giotamike αφού είχε στα χέρια του μια Α145 1.6 Lusso (Boxer, 8V) για 6+ χρόνια.

Ας μιλήσω μόνο για τα δικά μου.
Η Α33 είναι 15 ετών αυτοκίνητο και δουλεύει ακόμα άψογα. Σε όλα του. Αλλά το service manual του είναι τυπικότατο. Όσα αναφέρει ο κατασκευαστής ελέγχονται σύμφωνα με το πρόγραμμα. Τα λάδια του είναι συνθετικά πάντα, τα φίλτρα του λαδιού αλλάζονται σε κάθε αλλαγή λαδιών κ.ο.κ.
Το μόνο που μπορώ να πω για την Α33 μου είναι ότι έχει θαμπώσει κάπως το χρώμα της, αλλά αυτό συμβαίνει σε κάθε κόκκινο αυτοκίνητο 5ετίας και πάνω. Για 15ετίας είναι πολύ καλύτερο από αυτό που θα σκεφτόταν κάποιος....

Η δε Α156 είναι επίσης ένα αυτοκίνητο που δεν με έχει προβληματίσει. Ούτε στο ελάχιστο.

Το κοινό στοιχείο όμως και στα δύο (και σε κάθε Alfa Romeo) είναι η ευχαρίστηση να τα οδηγείς. Το χαμόγελο που σου δίνουν.
Τιμόνι κορυφαίο (σωστό βάρος και πληροφόρηση), αναρτήσεις που κάνουν την οδήγηση στις στροφές παιχνίδι και γενικά σε κάνουν να ευχαριστιέσαι κάθε στιγμή γρήγορης οδήγησης....

Αν δεν έχεις οδηγήσει Alfa Romeo και κυρίως αν δεν έχεις ζήσει με μια Alfa Romeo για κάποιο χρονικό διάστημα δεν μπορείς να καταλάβεις τι λέω.
Είναι σα να σου περιγράφω την γεύση που μένει στο στόμα μετά από ένα εκπληκτικό γλυκό. Όσες λέξεις και να χρησιμοποιήσω αν δεν γευτείς από μόνος σου δεν πρόκειται να καταλάβεις.....

Αλλά το να αφορίζεις κάτι ολοκληρωτικά είναι και λάθος και κυρίως άδικο.

Ως προς το θέμα τώρα να αγοράσει η Mazda την Alfa Romeo μάλλον να γελάσω θα πρέπει. Γιατί την Mazda που έχεις σε τόση υπόληψη την έχει ήδη αγοράσει η Ford.....Γιατί μάλλον η Mazda καθυστέρησε πάρα πολύ με την εξέλιξη του wankel και ξέμεινε από χρήμα......
Χωρίς βεβαίως να υποβιβάζω την φίρμα αφού κατασκευάζει και υπέροχα αυτοκίνητα (RX8, MX5, MPS)

Να σου θυμήσω βεβαίως ότι η Ιταλική αυτοκ/νία αποτελείται από ένα σύνολο πολλών εταιριών (FIAT, Alfa Romeo, Maserati, Ferrari, Lancia, Iveco κ.ο.κ)
Μήπως οι μάγκες οι Γάλλοι να αγόραζαν και την Ferrari??

Είναι ωραία να έχουμε μια γνώμη και να την εφαρμόζουμε στη ζωή μας.
Αλλά αν θέλουμε να πείσουμε και τους υπόλοιπους χρειαζόμαστε και επιχειρήματα. Αν δεν έχουμε επιχειρήματα κρατάμε την άποψή μας μόνο για την πάρτη μας....

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Απάντηση: Alfa Romeo GT

Λεπόν μπερδευόμαστε.

Focus ST, Astra OPC, Leon Cupra, Clio και τα λοιπά προτάθηκαν όχι ως τι αγοράζω με 30000€ αλλά ως σπορ hatchback. Συνεπώς μη μας δουλεύεις με Α3 και 316i:happy_8:

Σε αυτή την κατηγορία προσωπικά θα ήθελα αυτό:

το νέο OPEL GT

Δεν είναι όμως coupe όλα τα παραπάνω (Focus, Astra κ.ο.κ)
Η πρόταση που έριξε ο sothoms στο τραπέζι ήταν για κουπέ.
Αν σκέφτεται και κάποιο από τα παραπάνω το ξανασυζητάμε......

Εγώ όφειλα να πω δυο λόγια για την GT....:happy_6:

Αντί για το OPEL GT θα επέλεγα MX5 2.0 που έχει καλύτερο στήσιμο στο δρόμο (αν μιλάμε για cabrio) ή RX8 αν ήθελα πισωκούνα (με την προοπτική να το αλλάξω στα 3 χρόνια). Οφείλω πάντως να αναφέρω ότι η Opel έκανε πολύ καλή δουλειά εμφανισιακά στο GT (να φτιάξουν λίγο τα πλαστικά εσωτερικά όμως.....):cool_4: :cool_4:

Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι....
Δε νομίζω ότι χρειάζεται τα μοτέρ των RX8 να αντέχουν πάνω από 100 χιλιάδες χιλιόμετρα. Τα περισσότερα θα έχουν γίνει μπίλιες πολύυυυυ συντομότερα....(σε κολώνες, δέντρα, χαντάκια κ.ο.κ):happy_5: :happy_5:

Reaction score
0
Κατ'εμε το αρνητικο της GT ειναι ο κινητηρας. Προσωπικη αποψη, ειδικα ο 1800 αλλα και ο 2.000 ειναι απαραδεκτοι για το βαρος του αμαξωματος σε συνδιασμο με αυτο που πρεσυευει το αυτοκινητο (GT) αλλα και την τιμη του.
Καλος ο 3.2 αλα μετα η τιμη εκτοξευεται, οι επιλογες πληθαινουν και δε συμαζευομαστε.

Αν σου αρκει η ομορφια, τοτε καλως, αλλα νομιζω σε αυτην την κατηγορια τιμης οι απαιτησεις ειναι περισσοτερες.

Reaction score
3
260 άλογα 0-100 σε λιγότερο από 6sec και τελική σχεδόν 230 το MX5 δεεεεεεε νομίζω.
Τώρα το εσωτερικό είναι η, για εμένα, αναμενόμενη βλαχιά της OPEL, αυτό όμως διορθώνεται, κάπως.
Περιμένω να το οδηγήσω μέσα στους επόμενους μήνες, που θα παραλάβει ένας φίλος.

Η μικρή κοιμήθηκε, πάω και εγώ. Γράφε μόνος σου θα σου απαντήσουμε αύριο.:cool_3:
:happy_4:

Reaction score
49

Κατ'εμε το αρνητικο της GT ειναι ο κινητηρας. Προσωπικη αποψη, ειδικα ο 1800 αλλα και ο 2.000 ειναι απαραδεκτοι για το βαρος του αμαξωματος σε συνδιασμο με αυτο που πρεσυευει το αυτοκινητο (GT) αλλα και την τιμη του.
Καλος ο 3.2 αλα μετα η τιμη εκτοξευεται, οι επιλογες πληθαινουν και δε συμαζευομαστε.

Αν σου αρκει η ομορφια, τοτε καλως, αλλα νομιζω σε αυτην την κατηγορια τιμης οι απαιτησεις ειναι περισσοτερες.

Κι όμως...
Στην κατηγορία της η GT είναι -50kg σε σχέση με τους ανταγωνιστές της (με παραπλήσιες ιπποδυνάμεις.....)

Γιατί τα νέα μέτρα και σταθμά των crash test ανέβασαν το βάρος...

Αν αφήσω για λίγο τις μέτριες επιδόσεις (κυρίως τιμές επιτάγχυνσης από στάση) της GT δεν βλέπω να υστερεί κάπου.....
Προσεγμένη είναι.
Ποιοτική κύλιση έχει.
Στρίβει πολύ καλά.
Τιμόνι και αίσθηση κορυφαία.
Κερασάκι η εμφάνιση......

Επιμένω στην 3.2 γιατί την θεωρώ ευκαιρία....

Υ.Γ. Στα κουπέ που ανέφερα πιο πριν ξέχασα να αναφέρω μια ακόμα επιλογή της κατηγορίας. Και μάλιστα αξιόλογη. Το Audi TT. Καλό αλλά πρέπει στο Ingolstadt να μάθουν επιτέλους ότι ένα γρήγορο αυτοκίνητο (και μάλιστα coupe) πρέπει να έχει και τιμόνι.......
Αλλά και οι Ιταλοί της Alfa ότι είναι καιρός να βγάλουν τα νέα μοτέρ στην αγορά (και να βελτιώσουν κατά πολύ τις επιδόσεις....). Να είμαστε δίκαιοι.....

Reaction score
49

260 άλογα 0-100 σε λιγότερο από 6sec και τελική σχεδόν 230 το MX5 δεεεεεεε νομίζω.
Τώρα το εσωτερικό είναι η, για εμένα, αναμενόμενη βλαχιά της OPEL, αυτό όμως διορθώνεται, κάπως.
Περιμένω να το οδηγήσω μέσα στους επόμενους μήνες, που θα παραλάβει ένας φίλος.

Η μικρή κοιμήθηκε, πάω και εγώ. Γράφε μόνος σου θα σου απαντήσουμε αύριο.:cool_3:
:happy_4:

Μα δε συγκρίνω επιδόσεις ΜΧ5 & GT.
Η τουρμπίνα δίνει άλλον αέρα άλλωστε.....
Στο στήσιμο αναφερόμουν......

Αν ήθελα επιδόσεις και πισωκούνα θα σταματούσα στο RX8.
Ή θα έπαιρνα ένα ΜΧ5 1.8 (ΜΚΙΙ, limited, 6speed, μπλοκέ) και με έναν compressor (έτοιμο κιτ from America μορφής plug 'n play= 230 Hp) θα έπαιζα κάθε μέρα (και με πολύ μικρότερο κόστος....):happy_8:

H δική μου κοιμάται εδώ και πολλές ώρες.....
Φεύγω και εγώ.....:happy_4:

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Re: Alfa Romeo GT

Αν ήθελα επιδόσεις και πισωκούνα θα σταματούσα στο RX8.
Ή θα έπαιρνα ένα ΜΧ5 1.8 (ΜΚΙΙ, limited, 6speed, μπλοκέ) και με έναν compressor (έτοιμο κιτ from America μορφής plug 'n play= 230 Hp) θα έπαιζα κάθε μέρα (και με πολύ μικρότερο κόστος....):happy_8:
Off Topic- Μπορώ να έχω περισσότερες πληροφορίες; Τι κάνει με ΚΤΕΟ κτλ.
Η θυρίδα των προσωπικών μου μηνυμάτων σε περιμένει.:cool_3: -Off topic

Reaction score
3
Το ξερα οτι εκει θα καταληξει :happy_9:
Τι ρωτά τότε...:cool_3:
Τα λέμ. αργότερα.
Πάω εκεί που θα παλεύεις να πας για ένα χρόνο ακόμα:
Στο Πανεπιστήμιο.:happy_6:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Διαβασα σε καποια ποστ για το νεο OPEL ASTRA OPC . Τετοιο καγκουραμαξο (μαζι με το CORSA OPC) δεν φανταζομουν οτι θα εβγαινε απο μια αυτοκινητοβιομηχανια !!!

Το FORD σε πορτοκαλι ειναι ομορφο να το βλεπεις στα πρωτα 5 sec αλλα μετα σκεφτεσαι οτι ολοι θα σε κοιτουν σαν αλλο εναν καγκουροιδιοκτητη . Ασε που ειναι και αδικαιολογητα αργο .

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Παιδες αν οδηγησετε καποιο ALFA 3.0 η 3.2 δεν θα μπορεσετε να ησυχασετε μεχρι να το αποκτησετε .

Το ιδιο επαθα οταν οδηγησα ενα 75 3.0 V6 οταν ειχα ενα 75 1.6 . Σε χρονο dt ειχε γινει η αλλαγη .

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020

Και ερωτώ....
Έχεις Alfa Romeo?
Μήπως είχες?

Γιατί αν δεν είχες ή δεν έχεις πως ακριβώς κρίνεις αρνητικά?
Με βάση τα σχόλια του AutoΤΡΙΤΗ πχ??
Γιάννη, λυπούμαι που το παίρνεις προσωπικά, αλλά εάν αναζητεί κάποιος επιχειρήματα για το αναποτελεσματικόν του ελέγχου παραγωγής της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι σαν να ερωτά γιατί ο πάγος είναι κρύος. Δεν ομιλώ εκ πείρας, διότι η προσωπική πείρα του καθενός είναι ανεπαρκής για την εξαγωγή συμπερασμάτων περί αυτού που οι Σάξονες πολύ εύστοχα ονομάζουν overall performance. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την εμφάνιση των μοντέλων της Alfa Romeo, τουναντίον, θεωρώ το Xedos και την 156 ως τα ομορφότερα σεντάν από καταβολής του αυτοκινήτου. ΑΥΤΟ που υποστηρίζω, κάπως έντονα – είναι αλήθεια, είναι ότι η Ευρωπαϊκή βιομηχανία μόνον κέρδος θα έχει, εάν ολόκληρη, ΟΛΟΚΛΗΡΗ, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία κλείσει, ή αγορασθεί από τους Γάλλους ή τους Ιάπωνες, και αναδιοργανωθεί ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ, μπας και αξιωθεί κάποια στιγμή στο μέλλον να αρχίσει να παράγει ΣΩΣΤΑ αυτά που παράγει σήμερα.

Στην αρχή αυτού του θέματος, έκανα δύο προτάσεις στο παιδί, που αντιστοιχούν σε ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, και όχι σε ένα πράμα, που θα κάνει τον ιδιοκτήτη του να προσεύχεται μέρα – νύχτα να του έτυχε «καλό κομμάτι», και όχι από εκείνα που ξεκινάς για την Ευρώπη, και στα μισά του δρόμου ψάχνεις για συνεργείο για να σου αλλάξουν την αντλία νερού, αν, ΑΝ, είσαι τυχερός και δεν σου κόλλησε το μοτέρ. (Αυτό ως παράδειγμα)...

Δεν έχω την πρόθεση να σου γυρίσω τα μυαλά, άλλωστε είναι χαμένος κόπος. Το ξαναλέω, αν το παιδί που άνοιξε το θέμα ενδώσει και αγοράσει την GT, έστω και μόνο για λόγους εμφάνισης, με γειά του με χαρά του, και καλορίζικη. Αν, όμως, δεν τον ενδιαφέρει να ανήκει στους «alfisti», αν δεν θέλει τενεκέ, αλλά ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, καλό θα ήταν να πάρει κάτι άλλο, αλλά όχι κάτι που έχει κατασκευασθεί στην Ιταλία. Τελεία και παύλα.

Όσο για τη Ferrari, δεν είναι κακή ιδέα να την αγοράσει o Όμιλος Daimler Benz. Έτσι κι αλλιώς, πάντα από κάτω την είχε και της πατούσε το λαιμό. Μόνο μετά από τότε, που οι Γερμανοί αποτραβήχθηκαν, η Ferrari σήκωσε κεφάλι και είδε νίκες. (Καλό είναι να διαβάζουμε Ιστορία, και όχι τα δακρύβρεχτα άρθρα του Κ. Καββαθά).

Reaction score
14
Απάντηση: Alfa Romeo GT

Σκέφτομαι να αγοράσω το παραπάνω αυτοκίνητο.
Ξέρω ότι δεν λέγονταν καλά λόγια για τις Alfa, αλλά πίστευα το σκηνικό είχε αλλάξει μετά την 147.
Δυστυχώς, ένα κείμενο από το autotriti που διάβασα στο internet, μετά από δημοσκόπηση που έγινε, έβγαλε την Alfa Romeo ως την πιο μη αξιόπιστη μάρκα, λόγω των συχνών επισκέψεων στα συνεργεία. Από αμάξωμα μέχρι μηχανή.
Όποιες απόψεις έχετε λοιπόν για την Alfa romeo και ιδιαίτερα για την GT, καλοδεχούμενες.
Αγαπητέ φίλε sothoms, πιστεύω ότι σήμερα με τα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις δεν γίνεται να αγοράσεις κακό αυτοκίνητο.
Ως παλαιός κάτοχος Alfa δεν μπόρεσα ποτέ να δω αυτά τα αρνητικά που όλοι ή σχεδόν όλοι μου έλεγαν όταν και εγώ ήμουν στη θέση σου, το 1996. Όμως αγόρασα αυτό που μου άρεσε πιο πολύ και έμεινα 100% ικανοποιημένος.

Η άποψή μου είναι σχετικά με την Alfa Romeo είναι απόλυτα θετική σε όλους τους τομείς. Εγώ είχα την 145 1.6 boxer. Εκανα σε 8 χρόνια 200.000χλμ. και δεν είχα προβλήματα ή συχνές επισκέψεις στο συνεργείο, παραπάνω από τις προβλεπόμενες.
Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια η αίσθηση που μου έδινε το αυτοκίνητο είναι ότι έχει προσωπικότητα και φυσικά στο οδικό κομμάτι ήταν αξεπέραστη. Για το λόγο αυτό εφόσον θέλεις να πάρεις Alfa, στην συστήνω ανεπιφύλακτα.

Μην ξεχνάς τέλος, ότι κάποια αυτοκίνητα είναι όπως μερικά έργα τέχνης. Δεν είναι δυνατόν όλοι να καταλάβουν την αξία τους. Άλλοι βλέπουν χρώμα και μουσαμά και άλλοι τεχνοτροπία. Άλλοι βλέπουν...κοτρώνια και άλλοι πολιτισμό.:happy_4:

Ότι και να πάρεις, καλορίζικο.!:cool_1:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69

Όσο για τη Ferrari, δεν είναι κακή ιδέα να την αγοράσει o Όμιλος Daimler Benz. Έτσι κι αλλιώς, πάντα από κάτω την είχε και της πατούσε το λαιμό. Μόνο μετά από τότε, που οι Γερμανοί αποτραβήχθηκαν, η Ferrari σήκωσε κεφάλι και είδε νίκες. (Καλό είναι να διαβάζουμε Ιστορία, και όχι τα δακρύβρεχτα άρθρα του Κ. Καββαθά).
wall_1

Reaction score
7
Με συγχωρείς ΚΚ αλλά ποτέ δεν θα ήθελα να πάρω ένα Toyota ή ένα Γερμανικό στην θέση μιας Alfa.Και αυτό επειδή θέλω αμάξι που να έχει στύλ και νεύρο. Την τελευταία φορά που κοίταξα οι καθως πρέπει Γερμανοί και οι άθραυστοι Γιαπωνέζοι μόνο ξενέρωτα αμαξάκια της γραμμής βγάζουν.

Στην κόντρα Ferrari - daimler benz, αν και δεν είμαι πολύ φαν της Ferrari (προτιμώ Aston Martin) οι Ιταλοί βγάζουν αμάξια που είναι υλικό ονείρων.Οι Γερμανοί ούτε κατα διάνοια...Όσο καλά εργαλεία και να είναι οι Porsche και οι Merc,τα αλογάκια δεν τα φτάνουν.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Στην κόντρα Ferrari - daimler benz, αν και δεν είμαι πολύ φαν της Ferrari (προτιμώ Aston Martin) οι Ιταλοί βγάζουν αμάξια που είναι υλικό ονείρων.Οι Γερμανοί ούτε κατα διάνοια...Όσο καλά εργαλεία και να είναι οι Porsche και οι Merc,τα αλογάκια δεν τα φτάνουν.
Σωστά! :happy_8:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.900
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo