Anthem Statement M1 Mono Amplifier

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Anthem Statement M1 Mono Amplifier

ε δεν εχει πλακα ετσι, δεν ξαναγραφω...
Γιατί βρε;

Αφού βλέπεις ότι σε παίζω...

Πες μου ότι θα πουλήσεις τον Pass και θα πάρεις καμια μονόλαμπα με 1.5 Watt και DF 0.5...:116:

D

deleted user 10898

Guest
οχι να μου πεις γιατι το x-art ειναι ανισσοροπο αφου μετραει τοσο καλα και μετα θα σε αφησω να ακουσεις μονομπλοκια single ended 1 stage με 2 fetακια και μσχ εισοδου και εξοδου...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Anthem Statement M1 Mono Amplifier

οχι να μου πεις γιατι το x-art ειναι ανισσοροπο αφου μετραει τοσο καλα και μετα θα σε αφησω να ακουσεις μονομπλοκια single ended 1 stage με 2 fetακια και μσχ εισοδου και εξοδου...
Ενώ μία μόνο ακόμα και εξαιρετική μέτρηση δεν αρκεί για να πούμε ότι κάτι μετράει εξαιρετικά, μία κρίσιμη χάλια μέτρηση πολλές φορές αρκεί και με το παραπάνω για να πούμε ότι κάτι μετράει χάλια...

Μιλάω γενικά.

...
και μετα θα σε αφησω να ακουσεις ...
Μερικές αλήθειες για μένα:
1. Δεν ακούω.
2. Δεν έχω αισθήματα.
3. Δεν έχω ψυχή.
4. Δεν έχω μαλλιά.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

και να σου πω οτι ειναι ενας και μου ζηταει τον pass...
αλλα παλι pp μεγαλο θα παρω, αλλα Eλληνικο αυτη την φορα...
Με λάμπα :404::442: ή "ποντικοκούραδα" :441::419:;

Reaction score
4.579

Παντως οσο κι αν η συζητηση παρεκτρεπεται απο την ουσια, νομιζω οτι το παραδειγμα του Νικου στην αναφορα που κανει για τον Jinro δικαιως δημιουργει εντονους προβληματισμους.

Τελικα στην κριση μας γι αυτα που αρεσουν του αυτιου μας, υπαρχουν πραγματα που δεν μετριουνται (ακομη?). Υπαρχουν ακομη αγνωστες πτυχες στον ηχο που ενδεχομενως ο χρονος θα ξεσκεπασει (οχι απαραιτητα) και οι οποιες παιζουν σημαντικο ρολο σ αυτο που μας αρεσει στον ηχο?

Ενα ειναι σιγουρο, οτι υπαρχουν πολοι ανθρωποι που ασχολουνται επαγγελματικα (και οχι μονο) με τον ηχο οι οποιοι ναι μεν πιστευουν στις μετρησεις ωστοσο δεν αρκουνται μονο σ αυτες. Αυτο σιγουρα κατι σημαινει. Το θεμα λοιπον ειναι, οι παραγοντες που ειναι μη μετρησιμοι (τουλαχιστον προς το παρων), σε τι ποσοστο επηρεαζουν αυτο που ακουμε? Αν λοιπον δουμε τις περιπτωσεις των Wavac & Jinro πολυ φοβαμαι οτι το ποσοστο ειναι μεγαλο. Και συστυχως αυτο δεν ειναι καλο για την επιστημη του ηχου.

Αν λοιπον η επιστημη που εχει να κανει με την εικονα (τιβι, φωτο κλπ) ειναι πιο προχωρημενη τοτε κακως την συγχεουμε στις συγκρισεις μας με τα του ηχου με αναλογο τροπο.

Και προσοχη οσον αφορα τους ενισχυτες, εδω δεν τιθεται θεμα ικανοτητας οδηγησης. Μπορει ενας ενισχυτης λυχνιας των 5-10 βατ να ειναι σε θεση οδηγησει το 5% των ηχειων της αγορας, ομως αυτο ενδεχομενως το κανει για τα συγκεκριμενα ηχεια καλλυτερα απο οποιονδηποτε αλλον ενισχυτη που βγαζει 50 - 150 εως και 500 βατ! Αυτοι οι μικροι λοιπον ενισχυτες βγηκαν για να οδηγησουν ακριβως τετοια ηχεια και δεν παινευονται οτι θα οδηγησουν τα B&W 800.

Και για να κλεισω και μ ενα παραδειγμα, θυμαμαι οτι σε μια συζητηση μου με τον Τσουρεκα Θ της"ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ", μου ελεγε οτι οταν ειχαν παρει στο καταστημα τους τα Zingali 105 (κατι θηριωδη ηχεια κορνας με 15ιντσο γουφερ) το δοκιμαζαν με ενισχυτες μεγαλους και το ηχειο επαιζε χαλια. Και οταν επικοινωνησαν με την εταιρια τους προτειναν να το βαλουν να παιξει με μικρους ενισχυτες λυχνιες. Και τοτε (κατα τα λεγομενα παντα του Τσουρεκα) εγινε η αποκαλυψη. Το ηχειο μεταμορφωθηκε κι επαιξε εκπληκτικα!! Γι αυτο το εκπληκτικα, προσωπικα εχω διαβασει πολλες αναφορες στον τυπο, ε και δεν μπορω να πω οτι ολοι οι ρηβιου ειναι ασχετοι και συνενοημενοι μεταξυ τους και θελουν να θαψουν τους τρανζιστορατους ενισχυτες.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.619

... θα σε αφησω να ακουσεις μονομπλοκια single ended 1 stage με 2 fetακια και μσχ εισοδου και εξοδου...
Έχεις ξεφύγει τελείως... :114:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.115

Παντως οσο κι αν η συζητηση παρεκτρεπεται απο την ουσια, νομιζω οτι το παραδειγμα του Νικου στην αναφορα που κανει για τον Jinro δικαιως δημιουργει εντονους προβληματισμους.

Τελικα στην κριση μας γι αυτα που αρεσουν του αυτιου μας, υπαρχουν πραγματα που δεν μετριουνται (ακομη?). Υπαρχουν ακομη αγνωστες πτυχες στον ηχο που ενδεχομενως ο χρονος θα ξεσκεπασει (οχι απαραιτητα) και οι οποιες παιζουν σημαντικο ρολο σ αυτο που μας αρεσει στον ηχο?....
χαχαχαχαχα, δε λες να καταλάβεις τα αυτονόητα! αλλά δεν είσαι μόνος σου σε αυτή την υπόθεση, μη σκας.

είναι τόσο απλά τα πράγματα βρε, που είναι για γέλια!

κοίτα να δεις πως έχουν:

1. οι λαμπάτοι έχουν μπόλικη αρμονική παραμόρφωση, αλλά όχι αυτήν την "κακιά", των σόλιντ ενισχυτικών, αλλά μια άλλη, μια "γλυκιά" παραμόρφωση, που δεν ενοχλεί καθόλου στο αυτί, ίσα ίσα, ακούγεται και καλύτερα! (είναι μωρέ αυτά τα χαζά περί άρτιας και περιττής αρμονικής, αλλά μη το σκαλίζεις, δε χρειάζεται, αφού ακούς, κι αμέσως, αβίαστα, βγάζεις τα συμπεράσματά σου!)

2. κάθε λάμπα έχει τη δικιά της "μπίχλα", αλλά και την δικιά της "γεύση" παραμόρφωσης, και είναι δυνατό να συνδυάζεις χιλιάδες "μπίχλες" με χιλιάδες "γεύσεις", ως τρανός διάσημος σεφ, και να σερβίρεις το εξωτικό πιάτο σου, καθαρής παραμόρφωσης, ως "άποψη".

3. η επιθυμητή αυτή "ευάκουστη" παραμόρφωση διάφορων λυχνιών, συνδυασμένη με την "μπίχλα" της λυχνίας (να, λίγο κομμένα τα άκρα του φάσματος, λίγο χαλαρά τα μπάσα, λίγο τονισμένα τα μεσαία, κάποιοι κωδωνισμοί, κλπ κλπ κλπ) είναι αυτό που σε κάνει να ακούς τη σκατοηχογράφησή σου στο σκατοηχείοσου στο σκατοχώρο σου, και να λες: "επιτέλους! τώρα γουστάρω! τώρα ακούω αληθινή μουσική!"

4. Δεν είναι κακό, ίσα ίσα, μια χαρά επιλογή είναι να ακούς λάμπες, μη σκας, δε κατούρησες στο πηγάδι. Άλλωτε, γούστα είναι αυτά, κι είναι αποδεδειγμένο πως "αρέσει" αυτή η παραμόρφωση.

5. και επανερχόμαστε στις "ποικιλίες παραμόρφωσης", στις διάφορες "γεύσεις", ή "απόψεις" που σερβίρουν περίτεχνα οι "σεφ" γκουρού των λυχνιών. Είναι πλέον δυνατό όλες αυτές οι "γεύσεις" να περάσουν στο ηχοσύστημά σου και να ευχαριστηθείς παραμόρφωση, να γίνεις κι εσύ ευτυχισμένος, χωρίς να έχεις ούτε μια λάμπα στο σύστημά σου, αλλά μέσω ψηφιακής επεξεργασίας. Η μέτρικ πχ, δίνει αρκετές τέτοιες "γεύσεις". Γιατί όχι? Αφού ...."αρέσουν"!

Αυτά.

Νομίζω πως σιγά σιγά πρέπει να γίνουν κατανοητά αυτά τα πραγματάκια. Είναι πραγματικά πολύ απλά.

Και κάποιοι ενισχυτές λυχνίας που δεν ακούγονται καλά, είναι διότι ο "σεφ" είναι για μπάτσες, δε ξέρει από "συνταγές", ή επειδή έχει πολύ "μπίχλα" ο ενισχυτής του, οπότε η "γεύση" καλύπτεται από την "μπίχλα". Να, απλά πράγματα.

Αντίθετα, κανείς δε χρειάζεται να ασχολείται πλέον με τα κρος. Πηνία και πυκνωτές και κουραφέξαλα. Μπλιαχ. Λες και δεν υπάρχουν ενεργά κρος. μα για όνομα....

Reaction score
4.579
Απάντηση: Re: Απάντηση: Anthem Statement M1 Mono Amplifier

Φιλε Κωστα τα αυτονοητα πουλες ότι δεν καταλαβα, τα εχω διαβασει τοσες πολλες φορες που τα εχω μαθει σαν ποιημα.
Ας ασχοληθουμε λοιπον με καποια πραγματα απ αυτά που αναφερεις

«1. οι λαμπάτοι έχουν μπόλικη αρμονική παραμόρφωση, αλλά όχι αυτήν την "κακιά", των σόλιντ ενισχυτικών, αλλά μια άλλη, μια "γλυκιά" παραμόρφωση, που δεν ενοχλεί καθόλου στο αυτί, ίσα ίσα, ακούγεται και καλύτερα! (είναι μωρέ αυτά τα χαζά περί άρτιας και περιττής αρμονικής, αλλά μη το σκαλίζεις, δε χρειάζεται, αφού ακούς, κι αμέσως, αβίαστα, βγάζεις τα συμπεράσματά σου!)» Κ. ΕΑΡ

Αυτή η παραμορφωση με τον τροπο που αναφερεις τι το κακο προσφερει? Πως ακουγεται δηλαδη στο αυτι? Προσωπικα τοσα χρονια δεν εχω διαπιστωσει κατι ασχημο και απωθητικο που θα ηθελα ν αλλαξω. Αυτην την γλυκητητα που αναφερεις μαλλον την εισπρατω και μου αρεσει (τι να κανουμε ειμαστε και λιγακι της καραμελλας!). Πιστευω όμως ότι δεν υπερβαλλουν οι λαμπατοι σ αυτόν τον τομεα αλλα μπορει να το κανουν σε ένα 5-10%, αναλογα με τον ενισχυτη. Οταν ακουω ροκ και χαρντ ροκ εκει παλι δεν καταλαβαινω καμμια γλυκητητα.

«2. κάθε λάμπα έχει τη δικιά της "μπίχλα", αλλά και την δικιά της "γεύση" παραμόρφωσης, και είναι δυνατό να συνδυάζεις χιλιάδες "μπίχλες" με χιλιάδες "γεύσεις", ως τρανός διάσημος σεφ, και να σερβίρεις το εξωτικό πιάτο σου, καθαρής παραμόρφωσης, ως "άποψη".» Κ. ΕΑΡ

Παμε τωρα στην μπιχλα και στην γευση.
Μηπως αυτό είναι ένα γενικο φαινομενο των ενισχυτων το οποιο παρουσιαζεται, αλλου σε μικροτερο και αλλου σε μεγαλυτερο βαθμο? Δηλαδη ολοι οι ενισχυτες solid state αγουγονται ιδια?

Εσυ που εισαι (αντε ησουν) και οπαδος του εκουαλαιζερ, τι λες, χαλαει ο ενισχυτης η το ηχειο αν παιξεις λιγο μ αυτό? Δηλαδη να του βαλεις λιγο παραπανω μπασο η πριμα (φυσικα κανουν και ένα σωρο ακομη δουλειες). Στην ουσια παιζεις με τον ηχο για να παρεις στο τελος κατι που να ταιριαζει στα γουστα σου.
Ακουγοντας στους ενισχυτες μου δυο διαφορετικους τυπους λυχνιων (EL 34 & 6550) δεν θεωρω ότι η οποιαδηποτε διαφορετικοτητα αυτων δινει στις μεν η στις δε καποιο αρνητικο η θετικο προβαδισμα. Απλα εχω μια ακομη εναλλακτικη που επισης μ αρεσει! (γιατι οπωσδηποτε αυτό να είναι κακο).

Και ξερεις φιλε μου, επειδη μ αρεσει να μιλαω και με παραδειγματα, για φαντασου καποιον που εχει έναν εξαιρετικο προβολεα να κατεχει και καπως το αθλημα και στην συνεχεια να μπει στις ρυθμισεις αυτου. Αν λοιπον από το μενου μπορει και να αποθηκευσει τις ρυθμισεις (πραγμα που οι περισσοτεροι προβολεις κανουν) τοτε σε καποιες περιπτωσεις μπορει καποιες ταινιες να τις βλεπει με τις Χ ρυθμισεις και καποιες άλλες με τις Ψ. Τι σημαινει αυτό ότι ο προβολεας του είναι μπαχατελα μες την μπιχλα και την αποψη?

Συνεχιζεται……………………….. μην φευγεις, σου την εχω στημενη!

Reaction score
1.789
Απάντηση: Anthem Statement M1 Mono Amplifier

παρακολουθω................με πολυ ενδιαφερον!!!! αληθεια ενας τετραγωνος παλμος 10 khz, κατα φουριερ , μεχρι που φτανει;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Και ξερεις φιλε μου, επειδη μ αρεσει να μιλαω και με παραδειγματα, για φαντασου καποιον που εχει έναν εξαιρετικο προβολεα να κατεχει και καπως το αθλημα και στην συνεχεια να μπει στις ρυθμισεις αυτου. Αν λοιπον από το μενου μπορει και να αποθηκευσει τις ρυθμισεις (πραγμα που οι περισσοτεροι προβολεις κανουν) τοτε σε καποιες περιπτωσεις μπορει καποιες ταινιες να τις βλεπει με τις Χ ρυθμισεις και καποιες άλλες με τις Ψ. Τι σημαινει αυτό ότι ο προβολεας του είναι μπαχατελα μες την μπιχλα και την αποψη?

Συνεχιζεται……………………….. μην φευγεις, σου την εχω στημενη!
Aν οι ρυθμίσεις ξεφεύγουν από αυτό που οφείλει να δείχνει η αναφορά τότε το μυαλό του είναι μες την μπίχλα.
Το θέμα είναι όμως ότι στο audio δεν υπάρχουν κάποια πρότυπα για να βασιστείτε.

Reaction score
1.789

Νικο [vet] μαλλον το σινγκλετακι που λες ειναι ενισχυτης διαγωγημοτητας , με μετασχηματιστη στην εισοδο γιατι θελει μαμ , και στην εξοδο για ποιο χαμηλη αντισταση, τετοια σχεδιακια παιζουν θεικα!!!!

Reaction score
4.579

3. η επιθυμητή αυτή "ευάκουστη" παραμόρφωση διάφορων λυχνιών, συνδυασμένη με την "μπίχλα" της λυχνίας (να, λίγο κομμένα τα άκρα του φάσματος, λίγο χαλαρά τα μπάσα, λίγο τονισμένα τα μεσαία, κάποιοι κωδωνισμοί, κλπ κλπ κλπ) είναι αυτό που σε κάνει να ακούς τη σκατοηχογράφησή σου στο σκατοηχείοσου στο σκατοχώρο σου, και να λες: "επιτέλους! τώρα γουστάρω! τώρα ακούω αληθινή μουσική!" Κ. ΕΑΡ

Κατ αρχην εάν το τελικο συμπερασμα της ανωτερω παραγραφου είναι αυτό που γραφεις μηπως σε τελικη αυτή είναι και η επιθυμια των υπολοιπων ενισχυτων και θα επρεπε να κανουν την προσευχη τους για να εχουν αντιστοιχες αναφωνησεις από τους πελατες τους (επιτέλους! τώρα γουστάρω! τώρα ακούω αληθινή μουσική), αφου σε τελικη αυτή είναι η επιθυμια του κάθε ακροατη?

Παρολα αυτά ας κανουμε μια αναλυση πιο ενδελεχη.

Εισαι σιγουρος ότι καλοι ενισχυτες λυχνιας εχουν κομμενα τα ακρα, κωδωνισμους (τι διαλο κουδουνιστρες δωρο βαζουν οι κατασκευαστες μεσα?) και τονισμενα μεσαια?

Αντε ας υποθεσουμε όμως ότι είναι ετσι, εδώ εισαι καθηγητης δεν μπορουμε να σε αμφισβητησουμε, ελα όμως από το πολύ να σας διαβαζουμε κατι μαθαινουμε και μεις. Λοιπον αυτές τις παγαποντιες με τα τονισμενα μεσαια σε καποιες περιπτωσεις τις κανουν και επαγγελματιες του χωρου (ηχοληπτες και όπως αλλιως λεγονται).
Θα παρακαλουσα τον Θεμη η τον Χρηστο να επιβεβαιωσουν, γιατι απ αυτους το διαβασα κι ελπιζω να το καταλαβα καλα. Αλωστε και οι τεχνικοι των ηχειων κανουν με το περας της δουλειας τους το λεγομενο βοισινγκ με το οποιο ενδεχομενως σε καποιο βαθμο αλλιωνουν τις μετρησεις αλλα πετυχαινουν πιο ευακουστο αποτελεσμα (λετε να το λενε στην καθημηλουμενη πιο λαμπατο?:116:) συμφωνα με τις εμπειριες του καθενος, και παντα κατά τα λεγομενα τους αυτό είναι μια επιπονη και διολου ευκολη δουλεια (ενταξει σε ξερω τωρα ότι γελας, αλλα τι να κανουμε, υπαρχουν κι αλλοι δρομοι που οδηγουν στην Ρωμη, μαστορια ειναι κι αυτοι, κατι θα ξερουν!).

Α και κατι ακομη, αν με δεδομενα όλα τα σκατο…τετοια που αναφερεις οι λαμπατοι τα καταφερνουν να αποσπασουν σχολια υπερθετικα τοτε δυο φορες μπραβο σ αυτους!

«4. Δεν είναι κακό, ίσα ίσα, μια χαρά επιλογή είναι να ακούς λάμπες, μη σκας, δε κατούρησες στο πηγάδι. Άλλωτε, γούστα είναι αυτά, κι είναι αποδεδειγμένο πως "αρέσει" αυτή η παραμόρφωση.» Κ. ΕΑΡ

Βρε δεν σκαω, και τωρα ακουω ένα μεθυστικο πιανο από «Masaru Imada Trio» που μου δινεται η αισθηση ότι αποκλειεται να ακουσω με καποιον τροπο καλυτερα (ενταξει μπορει να είναι και ψευδαισθηση, αλλα μ αρεσει!). Σκεψου μαλιστα, οτι βαζω την φαντασια μου δουλεψει να δω τι μπορει να εκοψε απο τις ακρες (οπως λες) ο απατεωνας ο κατασκευαστης των ενισχυτων μου, αλλα μαλλον η φαντασια μου ειναι σε κακη φορμα!

Και που εισαι, μεινε …………. αλλαζω τον δισκο στο πικαπ και επανερχομαι.

Reaction score
4.579

5. και επανερχόμαστε στις "ποικιλίες παραμόρφωσης", στις διάφορες "γεύσεις", ή "απόψεις" που σερβίρουν περίτεχνα οι "σεφ" γκουρού των λυχνιών. Είναι πλέον δυνατό όλες αυτές οι "γεύσεις" να περάσουν στο ηχοσύστημά σου και να ευχαριστηθείς παραμόρφωση, να γίνεις κι εσύ ευτυχισμένος, χωρίς να έχεις ούτε μια λάμπα στο σύστημά σου, αλλά μέσω ψηφιακής επεξεργασίας. Η μέτρικ πχ, δίνει αρκετές τέτοιες "γεύσεις". Γιατί όχι? Αφού ...."αρέσουν"! Κ ΕΑΡ

Ειμαι σιγουρος ότι ο Αλεξης κατι ηξερε που πηγε στην Μετρικ. Από την λυχνια είναι δυσκολο να ξεφυγεις. Όμως θα μπορουσε να το γραψει στα ισια? Ρομπα θα γινοταν, οποτε ακολουθησε ¨το στριβειν δια του αραβωνος!¨

Παρτε το βρε χαμπαρι, το αιμα νερο δεν γινεται! Δεν είναι το ιδιο πραγμα το βραδακι όπως λεει και το φιλαρακι μου ο Τζωνυ με σβησμενα τα φωτα να παιζουν οι λυχνιες και με λιγο ουισκακι να εισαι σε κατασταση νιρβανας.

Τι να μας πει τωρα ο Αλεξ. Το πολύ – πολύ να δικαιολογηθει ότι εδωσε τοσα λεφτα στο να αγορασει ακριβο πολυελαιο, οποτε πώς να δικαιολογησει το σκοταδι!!!

Αλεξη μη στεναχωριεσαι βρε φιλε, εσυ παλι καλα, μετρικ ε δεν βαριεσαι, τι να μας πουν οι αις παουερ και διακοπτικοι και δεν συμαζευεται, το φυσανε και δεν κρυωνει, αλλα επειδη ειναι "δηλωμενοι" που ν αλλαξουν τωρα. Εσυ εκανες την πιο σοφη κινηση, ετσι για να διατηρεις και το πρεστιζ σου! Ευγε δις!!

Reaction score
4.579

Aν οι ρυθμίσεις ξεφεύγουν από αυτό που οφείλει να δείχνει η αναφορά τότε το μυαλό του είναι μες την μπίχλα.
Το θέμα είναι όμως ότι στο audio δεν υπάρχουν κάποια πρότυπα για να βασιστείτε.
Κι ομως Γιωργο εχω διαβασει στο παρελθον σχετικο αρθρο απο τον Μανωλη Καστρουνη, απλα μη με βαζεις τωρα να ψαχνω, γιατι θα μου φας ολο το απογευμα να το βρω.

Reaction score
1.789

θαμπαδα , μπιχλα, κομμενα ακρα , κλπ,κλπ,............σε καλες λαμπες δεν υπαρχουν!! απεναντιας!!!!
ΟΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΤΑΙΡΙ ΤΟΥΣ!!

επισης μην κρινουμε τον wavac απο τον τετραγωνο παλμο των 10 khz!! θελει πολυ κουβεντα!!!!

Reaction score
4.579

Τακη καλο ειναι να μην αναφερομαστε συγκεκριμενα για τους Wavac.

Θυμησου παλιες μονο παλιες παρουσιασεις μηχανηματων απο τον Β Τσαντουλη. Σε ποσες απ αυτες δεν δοκιμαζε κατι μικρους Dared. Αν δεν κανω λαθος 50 βατακια ειχαν. Γενικα ομως μια χαρα τα πηγαιναν και μαλιστα με αντιπαλους μεγαθηρια.

Κι επισης να θυμηθω τον Θαναση Κ που ειχε τα πανελ ΑΝΑΛΥΣΙΣ που γενικα θελουν πολλα βατ, μα παρα πολλα βατ. Αφου ο ανθρωπος εκανε του κοσμου τις δοκιμες απο πολυ μεγαλους ενισχυτες (νομιζω Musical Fidelity 500 η 750 βατ) καποτε τεσσερις μονομπλοκ των 100 βατ ο καθενας, στο τελος κατεληξε στους μικρους Dared των 50 βατ!!! Απιστευτο. Θυμαμαι στο τηλεφωνο μου ελεγε οτι χανει λιγο απο το χαμηλο αλλα αυτα που κερδιζει σαν γενικη εικονα τον ικαναποιουσαν πολυ περισσοτερο.

Θυμηθειται στην περυσινη εκθεση το φανταστικο αποτελεμα των ηχειων Acapella με κατι φοβερους λαμπατους ενισχυτες (ενταξει απο τιμες δεν λεω πανακριβα ολα).

Δηλαδη δεν ειναι ενα και δυο μοντελα λαμπατων ενισχυτων. Νομιζω οτι τα μειονεκτηματα δεν ειναι στο πως ακουγονται (η εν πασει περιπτωσει, τα μειονεκτηματα δεν ειναι τετοια που να σε αποτρεψουν να πας προς αυτην την κατευθυνση) αλλα αλου, και τα γραψαμε για να μην επαναλαμβανομαστε.

Reaction score
1.789

Βασιλη δεν διαφωνω!!! Αλλα να σου πω κατι; ετσι κουβεντα να γινεται, γιατι δεν κανουμε μια φορα συγκριση εναν 2χ40 λαμπατο, με εναν 2χ40 solid state, που να εχουν και οι δυο ενα ζευγος λυχνιων, η τρανζιστορ, και να δουμε πραγματικα ποσο τελικα απεχει ο ενας απο τον αλλο . επιμενω σε αυτη την ισχυ!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.115

«1. οι λαμπάτοι έχουν μπόλικη αρμονική παραμόρφωση, αλλά όχι αυτήν την "κακιά", των σόλιντ ενισχυτικών, αλλά μια άλλη, μια "γλυκιά" παραμόρφωση, που δεν ενοχλεί καθόλου στο αυτί, ίσα ίσα, ακούγεται και καλύτερα! (είναι μωρέ αυτά τα χαζά περί άρτιας και περιττής αρμονικής, αλλά μη το σκαλίζεις, δε χρειάζεται, αφού ακούς, κι αμέσως, αβίαστα, βγάζεις τα συμπεράσματά σου!)» Κ. ΕΑΡ

Αυτή η παραμορφωση με τον τροπο που αναφερεις τι το κακο προσφερει? Πως ακουγεται δηλαδη στο αυτι? Προσωπικα τοσα χρονια δεν εχω διαπιστωσει κατι ασχημο και απωθητικο που θα ηθελα ν αλλαξω. Αυτην την γλυκητητα που αναφερεις μαλλον την εισπρατω και μου αρεσει (τι να κανουμε ειμαστε και λιγακι της καραμελλας!). Πιστευω όμως ότι δεν υπερβαλλουν οι λαμπατοι σ αυτόν τον τομεα αλλα μπορει να το κανουν σε ένα 5-10%, αναλογα με τον ενισχυτη. Οταν ακουω ροκ και χαρντ ροκ εκει παλι δεν καταλαβαινω καμμια γλυκητητα.
αυτή η παραμόρφωση βασίλη μου, ακούγεται σα να είναι πιο "αληθινό" το όργανο, καθώς τονίζεται η αρμονική του που το καθορίζει, που του προσδίδει τη χροιά του και το ξεχωρίζει από ένα τόνο.

Είναι σαφώς ευάκουστη παραμόρφωση, αλλά δε παύει να είναι παραμόρφωση.

Η τόνωση των μεσαίων γίνεται για πολλούς λόγους, και είναι σχεδόν στάνταρ σε όλους τους ενισχυτές λυχνίας, κι αν υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις, δε κάνουν τίποτε άλλο από το να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

φυσικά, δεν είναι καθόλου κακό να τονίζονται οι μεσαίες. άλλωστε, όλη η μουσική είναι μεσαίες. Τα άκρα είναι για νά'χαμε να λέγαμε.

«2. κάθε λάμπα έχει τη δικιά της "μπίχλα", αλλά και την δικιά της "γεύση" παραμόρφωσης, και είναι δυνατό να συνδυάζεις χιλιάδες "μπίχλες" με χιλιάδες "γεύσεις", ως τρανός διάσημος σεφ, και να σερβίρεις το εξωτικό πιάτο σου, καθαρής παραμόρφωσης, ως "άποψη".» Κ. ΕΑΡ

Παμε τωρα στην μπιχλα και στην γευση.
Μηπως αυτό είναι ένα γενικο φαινομενο των ενισχυτων το οποιο παρουσιαζεται, αλλου σε μικροτερο και αλλου σε μεγαλυτερο βαθμο? Δηλαδη ολοι οι ενισχυτες solid state αγουγονται ιδια?

Εσυ που εισαι (αντε ησουν) και οπαδος του εκουαλαιζερ, τι λες, χαλαει ο ενισχυτης η το ηχειο αν παιξεις λιγο μ αυτό? Δηλαδη να του βαλεις λιγο παραπανω μπασο η πριμα (φυσικα κανουν και ένα σωρο ακομη δουλειες). Στην ουσια παιζεις με τον ηχο για να παρεις στο τελος κατι που να ταιριαζει στα γουστα σου.
Ακουγοντας στους ενισχυτες μου δυο διαφορετικους τυπους λυχνιων (EL 34 & 6550) δεν θεωρω ότι η οποιαδηποτε διαφορετικοτητα αυτων δινει στις μεν η στις δε καποιο αρνητικο η θετικο προβαδισμα. Απλα εχω μια ακομη εναλλακτικη που επισης μ αρεσει! (γιατι οπωσδηποτε αυτό να είναι κακο).
Σαφώς και οι σόλιντ ενισχυτές έχουν τη δική τους μπίχλα, ενώ υπάρχουν και κάποιοι σόλιντ ενισχυτές που έχουν ακριβώς την ίδια μπίχλα με τους λαμπάτους, καθώς τους "μιμούνται" επακριβώς.

Γενικά όμως, η μπίχλα είναι λαμπάτο γνώρισμα, όπως κι η ευφωνική παραμόρφωση. Οι εξαιρέσεις, και πάλι, απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Κανείς δεν είπε πως όλοι οι σόλιντ ακούγονται τοπ ίδιο. Αλλά στους σόλιντ, ελάχιστο ρόλο παίζει η μαγκιά του σεφ να φτιάχνει "γεύσεις", γιατί οι "γεύσεις" της λάμπας υπάρχουν στις λάμπες! Αυτή είναι η διαφορά.

Το εκουαλάιζερ που προτείνω είναι για να ευθειαστεί η απόκριση στο χώρο ακρόασης, καμιά σχέση με γευσιγνωσία εδώ.

Εσύ που ακούς με 2 τύπους λυχνιών, έχεις διαθέσιμες 2 γεύσεις. Καμιά δεν είναι καλύτερη της άλλης, και οι δυό είναι απλές παραμορφώσεις, που διαφέρουν μεταξύ τους. Σαφώς δεν υφίσταται σαφές θετικό προβάδισμα του ενός τύπου λυχνίας (εξ ου και η απίστευτη ποικιλία λυχνιακών υλοποιήσεων) αλλα υφίσταται υποκειμενικό προβάδισμα της μιας λυχνίας έναντι άλλης, ανάλογα με τα γούστα του ακροατή.

Και δε διαφωνώ, πλάκα έχει και λογικό είναι να σου αρέσει να αλλάζεις τύπους παραμορφώσεων που ακούς. Καλό είναι να αλλάζεις "γεύσεις", δε μπορείς να τρως κάθε μέρα μουσακά, βαριέσαι, σωστά?

(τώρα τι σχεση έχουν αυτά με την υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, βγάλε άκρη μόνος σου)

ΥΓ ξύνεσαι στην γκλίτσα. κατ'επανάληψιν. κι εσύ κι ο κοτσίδης. Πρέπει να μαζευτούμε για μπύρες...

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.280
Members
38.674
Νεότερο μέλος
JAndronikos