AVSite εφ' όλης της ύλης...

Reaction score
59
Μια παρατήρηση: Θεωρώ άκρως απαράδεκτη τη συμπεριφορά η οποία αντιμετωπίζει με *καχυποψία* την άποψη μέλους γιατί (α) κάνει κριτική και (β) γιατί έχει ποστάρει πολύ λίγα ποστς.
Πιστεύω ότι η συμπεριφορά αυτή υποβιβάζει το avsite, τον παρόντα και μελοντικό διάλογο, ιδίως όταν αυτή εκφράζεται εκ των άνω.
Ας μην απορούν ορισμένοι το γιατί δεν γίνονται και πολλές προτάσεις.
λυπάμαι που βλέπω *μια απ' τα ίδια*, αλλά ακόμη ελπίζω να διορθωθούν τα πράγματα. Ορισμένοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι ότι πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία. Ειδ' άλλως υποθηκεύουν το μέλλον του avsite. Λ.Σ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903
Απάντηση: Re: AVSite εφ' όλης της ύλης...

Μήπως τελικά δεν έχουμε και πολλά να συζητήσουμε ρε παιδιά; :121: Πέσανε μερικές ωραίες ιδέες αλλά δεν βλέπω συνέχεια στο έργο...

Ιδέες πέσανε, τη "συνέχεια στο έργο" την περιμένουμε υποχρεωτικά από ΣΟ-ΔΟ. Αν περιμένετε συζήτηση μόνο μεταξύ μελών και να απέχουν τα μέλη της ΣΟ-ΔΟ, χάσατε, δε παίζει. Σε όλα τα θρεντ χρειάζεται συντονισμός. Και σε αυτό....

Αν δε δώσετε εσείς συνέχεια, δηλαδή αν δε παρουσιάσετε συγκεκριμένες προτάσεις, ε, φυσικά, δεν έχουμε και πολλά να πούμε, έτσι χύμα μεταξύ μας.

Αν δώσετε συγκεκριμένες προτάσεις επί ΟΛΩΝ των ιδεών που παρουσιάστηκαν, αλλά και επί άλλων ιδεών που εσείς ξέρετε ίσως καλύτερα, μπορούμε αν θέλετε να τις συζητήσουμε και να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες λύσεις προς εφαρμογή.

Ίσως τα πιο "σκληρά" να ακουστούν από σας, τα μέλη της ΣΟ-ΔΟ. Χωρίς αυτό να υπονοεί κάτι καταχθόνιο ή κρυφό, κλίκες και κουραφέξαλα. Απλά να εκφράζει πιο καλά προβλήματα που εσείς τα βιώνετε ακόμα περισσότερο από τα απλά μέλη, λόγω σαφώς μεγαλύτερης ποσοτικά και εποπτικά ενασχόλησης με το φόρουμ μας.

Προσωπικά πάντως, θα ήθελα να ακούσω και τα προβλήματα που εντοπίζει κι ο Ανδρέας Κ., καθώς και πιθανές λύσεις σε αυτά, λύσεις που έχει να προτείνει. Νομίζω η δική του παρουσία σε αυτό το θρεντ είναι επιτακτική.
Θεωρώ αδύνατο να μην εντοπίζει προβλήματα. Ταυτόχρονα, λόγω και μόνο της πείρας που έχει από τόσα χρόνια ενασχόλησης με φόρα, όλο και κάποιες λύσεις ή προτάσεις θα έχει στο μυαλό του. Συμπερασματικά, ανυπομονώ να ακούσω την αναλυτική και εμπεριστατωμένη του άποψη....

Reaction score
1.844
Απάντηση: AVSite εφ' όλης της ύλης...

Όταν πρωτομπήκα εδώ, το τέλος του 2007, ήταν από μηχανή αναζήτησης. Αλλά είδα μια ομάδα ανθρώπων που ασχολούνται διεξοδικά (στο μέτρο των δυνάμεών τους) με ένα αντικείμενο που μου αρέσει, αν και υστερώ σε γνώσεις.
Θυμάμαι πολλές παρουσιάσεις προϊόντων κάθε χρόνο και πολλές συναθροίσεις. Το 2008 είχα πάει σε 2, μια ακουστική και μια οπτική.

Αυτό το πράγμα πλέον έχει αραιώσει επικίνδυνα. Ούτε παρουσιάσεις, παρά μόνο κάποιες αραιά και που, ούτε συναθροίσεις για μια πρώτη "ανάγνωση" προϊόντος. Γενικά το ηχοακουστικό κομμάτι απέχει παρασσάγγας από αυτό που ήταν πριν 1-2 χρόνια. Δεν εννοώ το ποσοστό που καταλαμβάνει στο σύνολο των μηνυμάτων. Ούτε στατιστική έχω κάνει, ούτε με ενδιαφέρει. :601:

Οι λόγοι προφανείς. Όταν κάποιος κάνει κάτι από χόμπι, ο μόνος τρόπος να "συντηρηθεί" η ενεργητικότητά του είναι η εκτίμηση. Και σε δεύτερη φάση ότι οι άνθρωποι που συμμετέχουν σ' αυτή την κοινότητα αξίζουν τον κόπο. Περισσότερο βάρος από όλο το σύνολο πέφτει αναγκαστικά σε αυτούς που τη διευθύνουν. Που οφείλουν να τους αγκαλιάσουν και να τους εκτιμούν.

Δεν ξέρω τι έγινε. Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως πολλοί "πρωτεργάτες" εκείνης της εποχής, έχουν αραιώσει αισθητά τις επισκέψεις, ή δεν πατάνε πλέον καθόλου.

Υπάρχει λοιπόν ένα ζήτημα. Πως θεωρεί η διοίκηση ότι μπορεί να επαναφέρει το επίπεδο; Όχι να το κάνει καλύτερο από τότε, το θεωρώ όνειρο θερινής νυκτός, αλλά να το πάει ξανά εκεί.

:201:

Κάτι ακόμα. Τα φόρα είναι ή παρεΐστικα ή "επαγγελματικά". Δυό καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν χωράνε, το λέει κι' ο λόγος. :126:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AVSite εφ' όλης της ύλης...

Όχι. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα του avsite.
Επηρεαζόμενος απο την άποψη του φίλου θέλω εγώ να κάνω μερικές ερωτήσεις στα βαρβάτα μέλη του avsite.

1)Έχει το avsite προβλήματα?Βλέπετε κάποιο?Αν ναι ποιά περιληπτικά?Μήν μου αραδιάσετε σεντόνια...

2)Υπάρχει συγκεκριμένη γραμμή απόψεων που ακολουθείται και μάλιστα ορίζει σε όλα τα μέλη να την ακολουθούν ή όχι?

Τα ρωτάω τα παραπάνω για να δώ αν έχουμε καταλάβει μερικά πράγματα και δέν μιλάμε στον αέρα...Ας πούμε ο ear μπορεί να θεωρεί πρόβλημα εμένα.Εγώ να θεωρώ πρόβλημα τον anemelo.Ο anemelos το χρώμα του site....
Γι αυτό ρωτάω για να ξεκαθαρίσουμε το τί προβλήματα βλέπει ο καθείς.Πραγματικά μέχρι και με τους αδερφούς Τσαρουχάδες έχω μπερδευτεί στο τί βλέπουν αυτοί ως πρόβλημα και τί εγώ π.χ....

Επιγραμματικά οι απαντήσεις...

Reaction score
1.844

Έπεσες έξω για μένα. Δεν με χαλάει καθόλου το χρώμα. :119:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Διαφωνώ ως προς την ροή της κουβέντας... αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι. Δημόσιος διάλογος είναι.
Μέχρι στιγμής, το πιο σοβαρό πρόβλημα που ετέθη είναι ότι ομάδα χρηστών - συντονιστών καταρρίπτει διαρκώς τις "απόψεις" κάποιων στην audio, προτάσσοντας ορθολογιστικά κριτήρια έναντι των αισθήσεων των υπολοίπων και αυτό... τους την σπάει διότι καμιά φορά γίνεται με ειρωνικό τρόπο. Και είναι τόσο σοβαρό αυτό που πρέπει να τους πούμε να μην το κάνουν, να ακολουθούν πιο μετριοπαθή στάση (κέντρο λέει ο Άλεξ) διότι... τρίζει το οικοδόμημα του AVSite (λέει ο Λουκάς). :139:

- Τι έχω συγκρατήσει ως πιο σοβαρά θέματα:
  • Την πρόταση του cinemusic που είναι πολύ δυνατή. Θέλει σκέψη.
  • Αυτά που είπε ο meletov για κάποιες διορθώσει σε κατηγορίες.
  • Ότι οι mods πρέπει να είναι γνώστες (xenos). Διαφωνώ αλλά θα εξηγηθώ αργότερα.
  • Την αυστηρότερη επιτήρηση των off topic μηνυμάτων (xenos). Καλό, θέλει δουλειά βέβαια το κόλπο που περιγράφει.
  • Όταν γίνεται μια συμφιλίωση μετά από καυγά, να βγάζουμε ανακοίνωση :137: (γειά σου Νικόλα).
  • Για την λήψη αποφάσεων ακούστηκαν διάφορα και αρκετά χρήσιμα. Ψηφοφορίες, διαχωρισμός δικαιοδοσιών, γενικώς προτάσεις για την δομή και λειτουργία της ΣΟ - ΔΟ κλπ. Θα σας πούμε και τις δικές μας σκέψεις. Θετικό πάντως είναι το γεγονός ότι πολλοί, ζητούν περισσότερη αυστηρότητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν είμαστε κέρβεροι.

Ξεχνάω κάτι;

...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003

Μια παρατήρηση: Θεωρώ άκρως απαράδεκτη τη συμπεριφορά η οποία αντιμετωπίζει με *καχυποψία* την άποψη μέλους γιατί (α) κάνει κριτική και (β) γιατί έχει ποστάρει πολύ λίγα ποστς.
Πιστεύω ότι η συμπεριφορά αυτή υποβιβάζει το avsite, τον παρόντα και μελοντικό διάλογο, ιδίως όταν αυτή εκφράζεται εκ των άνω.
Ας μην απορούν ορισμένοι το γιατί δεν γίνονται και πολλές προτάσεις.
λυπάμαι που βλέπω *μια απ' τα ίδια*, αλλά ακόμη ελπίζω να διορθωθούν τα πράγματα. Ορισμένοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι ότι πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία. Ειδ' άλλως υποθηκεύουν το μέλλον του avsite. Λ.Σ.
Αγαπητέ Λουκά,
Το μέλλον του avsite τολμώ να πω ότι δεν ΄΄υποθηκεύεται΄΄,αλλά ΄΄αποθηκεύεται΄΄ λόγω των ενδιαφερόντων γραφομένων του,οπότε δεν κινδυνεύει.Kι αν μου επισημάνεις τα τελευταία γεγονότα,σου υπενθυμίζω ότι τα φαγητά χωρίς αλάτι είναι άνοστα...Μένει μόνο να βρούμε μεταξύ μας την ποσότητα που θα βάζουμε κάθε φορά.:145::142:

Επηρεαζόμενος απο την άποψη του φίλου θέλω εγώ να κάνω μερικές ερωτήσεις στα βαρβάτα μέλη του avsite....
Αν ρώταγες και τα ΄΄μη βαρβάτα΄΄ θ'απαντούσα...:612:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Στο μεταξύ έπεσε στο τραπέζι η ζήτηση περισσότερων παρουσιάσεων και η ερώτηση εάν υπάρχουν γραμμές, πολιτική αν το καταλαβαίνω σωστά. Ωραία, καλά πάμε!

...

Reaction score
10
Αυτό που παρατηρώ εγώ είναι ότι σε πάρα πολλά θέματα τα άσχετα posts είναι πιο πολλά από τα on-topic! Το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει πολλές αρνητικές συνέπειες που χρειάζεται ώρα να αναλυθούν. Θα πρότεινα και εγώ ένα αυστηρότερο moderation στα θέματα, δεν είμαστε πλέον 5 αλλά 20.000!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.528

Αυτό που παρατηρώ εγώ είναι ότι σε πάρα πολλά θέματα τα άσχετα posts είναι πιο πολλά από τα on-topic! Το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει πολλές αρνητικές συνέπειες που χρειάζεται ώρα να αναλυθούν. Θα πρότεινα και εγώ ένα αυστηρότερο moderation στα θέματα, δεν είμαστε πλέον 5 αλλά 20.000!

-1

Είχε πει κάτι ωραίο ο Βογιατζάκης γι αυτό, αλλά δύσκολο να το βρω.

Άμα μας διαβάζει μπορεί να το ξαναγράψει.

Reaction score
10
Θετικό πάντως είναι το γεγονός ότι πολλοί, ζητούν περισσότερη αυστηρότητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν είμαστε κέρβεροι.
[/LIST]

Ξεχνάω κάτι;

...
Θα το διατυπωνα με διαφορετικη λεξη... Ας πουμε ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ...

@DOL FON, συγγνωμη, υπεθεσα λαθος!!!

Reaction score
777
Στο μεταξύ έπεσε στο τραπέζι η ζήτηση περισσότερων παρουσιάσεων και η ερώτηση εάν υπάρχουν γραμμές, πολιτική αν το καταλαβαίνω σωστά. Ωραία, καλά πάμε!

...
Συγνώμη αν δέν σας έδωσα να καταλάβετε το ερώτημα σωστά αλλα δέν εννόησα οτι υπάρχει πολιτική σκοπιμοτήτων πίσω απο τους ενισχυτές.
Πές οτι εγώ είμαι ένας που θέλει να διαθέσει 3000ευρώ για να αγοράσω κάτι.Μπαίνω εδώ και μπαίνω και στο avclub.Πιστεύω οτι μέσα σε μερικά threads θα ακουστούν μερικές απόψεις.Η μάζα των απόψεων αυτών θα συγκλίνει μεταξύ τους.Επομένως στο avsite θεωρώ οτι θα ακουστεί να πάρω monitor ηχεία με ψηφιακούς ενισχυτές και πηγή pc.
Στο avclub θα ακουστεί π.χ.(δέν ξέρω γιατί δέν μπαίνω) οτι πρέπει να πάρω λάμπες με κόρνες και πικάπ.

Το παραπάνω αποτελεί μία πόλωση.Επίσης το να καταρρακώνεται μια αντίθετη άποψη αποτελεί διατήρηση της αυτής πόλωσης...

Ερωτώ λοιπόν.Υπάρχει αυτό?
Δέν μιλάω για συμφέροντα οικονομικά κ.α. τα οποία πραγματικά πιστεύω οτι δέν υπάρχουν στο παρών site.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Συγνώμη αν δέν σας έδωσα να καταλάβετε το ερώτημα σωστά αλλα δέν εννόησα οτι υπάρχει πολιτική σκοπιμοτήτων πίσω απο τους ενισχυτές.
Πές οτι εγώ είμαι ένας που θέλει να διαθέσει 3000ευρώ για να αγοράσω κάτι.Μπαίνω εδώ και μπαίνω και στο avclub.Πιστεύω οτι μέσα σε μερικά threads θα ακουστούν μερικές απόψεις.Η μάζα των απόψεων αυτών θα συγκλίνει μεταξύ τους.Επομένως στο avsite θεωρώ οτι θα ακουστεί να πάρω monitor ηχεία με ψηφιακούς ενισχυτές και πηγή pc.
Στο avclub θα ακουστεί π.χ.(δέν ξέρω γιατί δέν μπαίνω) οτι πρέπει να πάρω λάμπες με κόρνες και πικάπ.

Το παραπάνω αποτελεί μία πόλωση.Επίσης το να καταρρακώνεται μια αντίθετη άποψη αποτελεί διατήρηση της αυτής πόλωσης...

Δέν μιλάω για συμφέροντα οικονομικά κ.α. τα οποία πραγματικά πιστεύω οτι δέν υπάρχουν στο παρών site.
Οι απόψεις που θα ακούσεις(μου επιτρέπεις τον ενικό,Άλεξ;) είναι αυτές στις οποίες έχει κατασταλάξει ο καθένας(πιθανώς) σε οποιοδήποτε site και αν είσαι.Οκ εδώ υπάρχουν ανθρωποι που υποστηρίζουν την τεχνοκρατική πλευρά(εξετάζουμε τον λόγο αυτό σε άλλο θέμα) αλλά έχουν και κάποια μη ευκολα καταριπτέα στοιχεία να την υποστηρίξουν.Σε κάποιο άλλο site μπορεί να βασίζονται στις αισθήσεις τους(ακοή-όραση).Ε,όταν μιλάμε για ένα τεχνολογικό χόμπυ καλό είναι να λαμβάνουμε υπόψιν την τεχνολογική του πλευρά:126:.
Απο εκεί και πέρα ο καθένας είναι υπευθυνος για τις επιλογές του μιας και ότι και να πούμε σε κάποιον είναι απλώς σύσταση με μεγάλο παράγοντα υποκειμενικότητας!

Να το κάνω 50ράκια.
Ξέρω ότι η λάμπα έχει πολλές παραμορφώσεις(δλδ αλλοιώνει το αρχικό σήμα) αλλά παρόλα αυτά σε συγκεκριμένες συνθήκες μου αρέσει και μάλιστα πολύ!Το σωστό αν με ρωτήσει κάποιος είναι να του πώ:Φίλε κάνει το και το,αλλά αυτό που θα ακούσεις έχει αρκετή παραμόρφωση σε σχέση με το αρχικό σήμα.Αν σ αρέσει πάρτο,αλλιώς κοίτα για αλλού.

Ελπίζω να μην ξέφυγα(πολύ):119:

Reaction score
4.250

Νικο, ξεκινοντας το θρεντ εχουν γραφτει πολλες παρατηρησεις - προτασεις (κι εγω εκανα καποιες) αλλα δεν βλεπω να αναφερεις κατι απ αυτες. Φυσικα δεν λεω να εγκριθουν. Νομιζω οτι πρεπει να ξαναδιαβασεις απο την αρχη αυτα που εγραψαν τα μελη. Επισης αν θυμαμαι καλα και ο Vet εκανε καποιες προτασεις που λιγο - πολυ κυμαινονταν στο ιδιο μηκος κυματος με μενα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003

...
Το avsite-όπως και κάθε φόρουμ- αποτελεί μικρογραφία της κοινωνίας μέσα στην οποία ζούμε.Εξαρτάται λοιπόν από το πόσο θαρραλέοι είμαστε στη γνώμη μας και πόση πίστη έχει ο καθένας σ'αυτό που προτείνει...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: AVSite εφ' όλης της ύλης...

Νικο, ξεκινοντας το θρεντ εχουν γραφτει πολλες παρατηρησεις - προτασεις (κι εγω εκανα καποιες) αλλα δεν βλεπω να αναφερεις κατι απ αυτες. Φυσικα δεν λεω να εγκριθουν. Νομιζω οτι πρεπει να ξαναδιαβασεις απο την αρχη αυτα που εγραψαν τα μελη. Επισης αν θυμαμαι καλα και ο Vet εκανε καποιες προτασεις που λιγο - πολυ κυμαινονταν στο ιδιο μηκος κυματος με μενα.
Θα τα ξαναδώ Βασίλη sorry, μου διέφυγαν.

...

Reaction score
250

Κάποιες απλές προτάσεις-παρατηρήσεις από εμένα :

1)Η αντιμετώπιση συμπεριφορών μελών που παραβαίνουν τους θεσμοθετημένους κανονισμούς κατά εξόφθαλμο και κραυγαλέο τρόπο επιβάλλεται να είναι οι ίδιες για όλους. Δεν μπορεί π.χ. κάποιος «αποκλεισμένος» να αλωνίζει με διπλοεγγραφή. Αν κρίνεται ότι η παρουσία του είναι σημαντική τότε επιβάλλεται να αρθεί το ban αιτιολογημένα ώστε να συμμετέχει σύννομα. Αν δεν κρίνεται σημαντική τότε η σιωπηρά ανοχή στην παράνομη συμμετοχή του συνεπάγεται δικαιολογημένη και φυσιολογική αντίδραση.

2) Όσον αφορά στην κατηγορία που συμμετέχω καταχωρίζω τις ακόλουθες σκέψεις:

Η αντιμετώπιση της αντίθετης άποψης να υλοποιείται με αξιοπρέπεια , μέτρο και έλλειψη φανατισμού.
Ακόμη και αν η άποψη είναι αντιεπιστημονική και γραφική. Αν η άποψή μας είναι τεκμηριωμένη ,άψογα στοιχειοθετημένη και ευγενικά διατυπωμένη τότε ενδέχεται ο συνομιλών που εκφέρει την γραφική άποψη να αντιληφθεί τι γίνεται . Αυτό θα τον οδηγήσει σταδιακά σε επιλογές που η γραφικότητα και το ανόητο στοιχείο θα αποτελούν έλασσον χαρακτηριστικό τους.
Η έπαρση , η αμετροεπής επίθεση , η μηδενιστική απαξίωση τεχνολογικών φιλοσοφιών και προσεγγίσεων οδηγεί στην σταδιακή απομάκρυνση μελών . Έχουμε χάσει πολλά και σημαντικά μέλη.

Ακόμη και επιστήμονες τεχνικοί υψηλού επιπέδου ,που αποδεδειγμένα θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν το φόρουμ με τις γνώσεις τους και τις πολύτιμες εμπειρίες τους έχουν απομακρυνθεί ή διστάζουν να εμπλακούν σε συζητήσεις. Η αδυναμία αξιοποίησης τους είναι συνέπεια της ανεξέλεγκτα πληθωρικής και παρορμητικά επιθετικής στάσης κάποιων από εμάς.

Θα καταντήσουμε μια μικρή κάστα «εκλεκτών και φωτεινών» μυαλών που θα συζητούν μεταξύ τους. Δεν ξέρω αν είναι επιθυμητό. Σίγουρα δεν είναι βιώσιμο. Το πείραμα του journal club στο φόρουμ του Δ.Σταματάκου το αποδεικνύει. Δεν χρειάζεται να πεις κάποιον ηλίθιο για να καταλάβει κάτι. Μπορείς να τον κάνεις να καταλάβει με ευγενικό και αξιοπρεπή τρόπο.

3) Πρέπει να εκλείψουν παντελώς οι επιθετικές αναφορές στο avclub. Αυτή η διαρκής ανατροφοδότηση χαριτωμένων και μη απαξιωτικών επιθέσεων ένθεν και ένθεν μας υποβαθμίζει αμφότερους. Αν κάποιοι από το άλλο φόρουμ προκαλούν επιβάλλεται να απαντούμε με αξιοπρέπεια και μόνον αν είναι απαραίτητο.Εννοείται ότι είναι γελοίο και κατακριτέο να ξεκινούν προκλήσεις από εδώ….
Αυτά για αρχή…

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

(...)

(...)
Υπάρχει, και αυτό ακριβώς είναι το προνόμιο του να διαβάζει κανείς πράγματα στο AVSite. Δύσκολο. Πάλι καλά που από εκεί δεν γράφουν διθυράμβους και για τα κασσετόφωνα. Φαντάζεσαι να γίνει κι αυτό; Όχι δηλαδή ότι δεν τους έχω ικανούς να κάνουν φτάσουν μέχρι εκεί!

Πάντως, διακρίνω πως και οι από "εκεί" κάτι αρχίζουν να μαθαίνουν, τη αρωγή και κάποιων τρίτων, που τους θεωρούν πιο αξιόπιστους από τον EAR, ή τον Κου-Φου ή τον Κόγια. Τους ξεδοντιάζουμε, φεύγουν τα δόντια ένα - ένα.

Κάνε τώρα μια σντιστοίχιση με το θέμα της εικόνας. Σκέψου να βγει κάποιος και να προτείνει laserdisc ή VHS και 50άρα back projection, ή CRT. Θα τον πάρουν με τα γιαούρτια. Η φύση του φωτός είναι τέτοια που δεν αφήνει περιθώρια για "απόψεις".

Άκου τώρα και τη δική μου άποψη. Όποιος δεν έχει σπίτι του μαύρο γάτο, αποκλείεται να ακούει σωστές χροιές! Και απαιτώ να τη σεβαστείς. (Σε χτύπησα);

Reaction score
777
Re: Απάντηση: AVSite εφ' όλης της ύλης...

Κάποιες απλές προτάσεις-παρατηρήσεις από εμένα :

1)Η αντιμετώπιση συμπεριφορών μελών που παραβαίνουν τους θεσμοθετημένους κανονισμούς κατά εξόφθαλμο και κραυγαλέο τρόπο επιβάλλεται να είναι οι ίδιες για όλους. Δεν μπορεί π.χ. κάποιος «αποκλεισμένος» να αλωνίζει με διπλοεγγραφή. Αν κρίνεται ότι η παρουσία του είναι σημαντική τότε επιβάλλεται να αρθεί το ban αιτιολογημένα ώστε να συμμετέχει σύννομα. Αν δεν κρίνεται σημαντική τότε η σιωπηρά ανοχή στην παράνομη συμμετοχή του συνεπάγεται δικαιολογημένη και φυσιολογική αντίδραση.

2) Όσον αφορά στην κατηγορία που συμμετέχω καταχωρίζω τις ακόλουθες σκέψεις:

Η αντιμετώπιση της αντίθετης άποψης να υλοποιείται με αξιοπρέπεια , μέτρο και έλλειψη φανατισμού.
Ακόμη και αν η άποψη είναι αντιεπιστημονική και γραφική. Αν η άποψή μας είναι τεκμηριωμένη ,άψογα στοιχειοθετημένη και ευγενικά διατυπωμένη τότε ενδέχεται ο συνομιλών που εκφέρει την γραφική άποψη να αντιληφθεί τι γίνεται . Αυτό θα τον οδηγήσει σταδιακά σε επιλογές που η γραφικότητα και το ανόητο στοιχείο θα αποτελούν έλασσον χαρακτηριστικό τους.
Η έπαρση , η αμετροεπής επίθεση , η μηδενιστική απαξίωση τεχνολογικών φιλοσοφιών και προσεγγίσεων οδηγεί στην σταδιακή απομάκρυνση μελών . Έχουμε χάσει πολλά και σημαντικά μέλη.

Ακόμη και επιστήμονες τεχνικοί υψηλού επιπέδου ,που αποδεδειγμένα θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν το φόρουμ με τις γνώσεις τους και τις πολύτιμες εμπειρίες τους έχουν απομακρυνθεί ή διστάζουν να εμπλακούν σε συζητήσεις. Η αδυναμία αξιοποίησης τους είναι συνέπεια της ανεξέλεγκτα πληθωρικής και παρορμητικά επιθετικής στάσης κάποιων από εμάς.

Θα καταντήσουμε μια μικρή κάστα «εκλεκτών και φωτεινών» μυαλών που θα συζητούν μεταξύ τους. Δεν ξέρω αν είναι επιθυμητό. Σίγουρα δεν είναι βιώσιμο. Το πείραμα του journal club στο φόρουμ του Δ.Σταματάκου το αποδεικνύει. Δεν χρειάζεται να πεις κάποιον ηλίθιο για να καταλάβει κάτι. Μπορείς να τον κάνεις να καταλάβει με ευγενικό και αξιοπρεπή τρόπο.

3) Πρέπει να εκλείψουν παντελώς οι επιθετικές αναφορές στο avclub. Αυτή η διαρκής ανατροφοδότηση χαριτωμένων και μη απαξιωτικών επιθέσεων ένθεν και ένθεν μας υποβαθμίζει αμφότερους. Αν κάποιοι από το άλλο φόρουμ προκαλούν επιβάλλεται να απαντούμε με αξιοπρέπεια και μόνον αν είναι απαραίτητο.Εννοείται ότι είναι γελοίο και κατακριτέο να ξεκινούν προκλήσεις από εδώ….
Αυτά για αρχή…
+10000000000000

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: AVSite εφ' όλης της ύλης...

Υπάρχει, και αυτό ακριβώς είναι το προνόμιο του να διαβάζει κανείς πράγματα στο AVSite. Δύσκολο. Πάλι καλά που από εκεί δεν γράφουν διθυράμβους και για τα κασσετόφωνα. Φαντάζεσαι να γίνει κι αυτό; Όχι δηλαδή ότι δεν τους έχω ικανούς να κάνουν φτάσουν μέχρι εκεί!

Πάντως, διακρίνω πως και οι από "εκεί" κάτι αρχίζουν να μαθαίνουν, τη αρωγή και κάποιων τρίτων, που τους θεωρούν πιο αξιόπιστους από τον EAR, ή τον Κου-Φου ή τον Κόγια. Τους ξεδοντιάζουμε, φεύγουν τα δόντια ένα - ένα.

Κάνε τώρα μια σντιστοίχιση με το θέμα της εικόνας. Σκέψου να βγει κάποιος και να προτείνει laserdisc ή VHS και 50άρα back projection, ή CRT. Θα τον πάρουν με τα γιαούρτια. Η φύση του φωτός είναι τέτοια που δεν αφήνει περιθώρια για "απόψεις".
Δηλαδή αμφισβητείς οτι σύντομα θα υπάρξει αντίστοιχο κύμα την εικόνα π.χ.?Ας πάρουμε ένα παράδειγμα την ψηφιακή τηλεόραση.Ξέρεις πόσοι αναφερθήκαν σε κακή εικόνα και σε κακό ήχο?Θές να σου φέρω μηνύματα απο το παρών ή απο άλλο φόρουμ που λένε οτι και καλά το mpeg4 ήταν λάθος?Θέλεις να σου φέρω μηνύματα που μιλάνε για σενάρια επι σεναρίων χωρίς να καταλαβαίνουν βασικές έννοιες μερίσματος των συχνοτήτων στον Ελλαδικό χώρο?
Επειδή όμως ξέφυγα μείνε στα 3 πρώτα ερωτηματικά.
Επίσης δέν έχω ακόμα εισχωρήσει στο video κομμάτι του site.Μίλαγα όμως με έναν φίλο μου που το διαβάζει και μου έλεγε φιλοσοφίες επι φιλοσοφιών.Για πανιά πανάκριβα,για προβολείς crt,για μαύρο μέτριο.
Μήν το ψάχνεις έρχονται οι μέρες...
Νομίζω οτι και ο Κου-φου που είναι τεχνοκράτης και ο καλύτερος dacας στο παρών site αναφέρθηκε σε ακουστικές διαφορές των usb transport.Για πες το σε έναν σχεδιαστή υπολογιστών αυτό και θα δούμε τί θα λάβεις ως απάντηση...

Άκου τώρα και τη δική μου άποψη. Όποιος δεν έχει σπίτι του μαύρο γάτο, αποκλείεται να ακούει σωστές χροιές! Και απαιτώ να τη σεβαστείς. (Σε χτύπησα);
Πές όμως οτι το παραπάνω το εννοείς.Θα πρέπει να σε πώ ψεύτη ή τρελό.Έχω το δικαίωμα?Και αν στατιστικά η άποψη σου είναι ορθή(στην προκειμένη αδύνατο αλλα...λέμε τώρα)?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.865
Members
38.508