AVSite εφ' όλης της ύλης...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.992
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AVSite εφ' όλης της ύλης...

Άκου τώρα και τη δική μου άποψη. Όποιος δεν έχει σπίτι του μαύρο γάτο, αποκλείεται να ακούει σωστές χροιές! Και απαιτώ να τη σεβαστείς. (Σε χτύπησα);
Πές όμως οτι το παραπάνω το εννοείς.Θα πρέπει να σε πώ ψεύτη ή τρελό.Έχω το δικαίωμα?Και αν στατιστικά η άποψη σου είναι ορθή(στην προκειμένη αδύνατο αλλα...λέμε τώρα)?
Φυσικά και έχεις το δικαίωμα! Όχι απλώς δικαίωμα, έχεις υποχρέωση να καταδεικνύεις τον ηλίθιο, ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Όλα όσα έχουμε καταφέρει έως σήμερα, τα οφείλουμε στον Κοινό Νου και τα φωτεινά μυαλά, και όχι στα κάθε λογής κακομαθημένα φραγκάτα τσόλια, που η τύχη το έφερε να έχουν - απλώς - πολλά λεφτά, και λίγο μετά, πάλι η τύχη το έφερε να αποκτήσουν δημόσιο βήμα μέσω του Διαδικτύου, και να κάνουν τον καμπόσο με επίχρυσα κρεμμύδια που κάποιοι επιτήδειοι τους τα πούλησαν για ατόφιο χρυσάφι. Δεν σας το έμαθαν αυτό στη σχολή;

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AVSite εφ' όλης της ύλης...

Φυσικά και έχεις το δικαίωμα! Όχι απλώς δικαίωμα, έχεις υποχρέωση να καταδεικνύεις τον ηλίθιο, ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Όλα όσα έχουμε καταφέρει έως σήμερα, τα οφείλουμε στον Κοινό Νου και τα φωτεινά μυαλά, και όχι στα κάθε λογής κακομαθημένα φραγκάτα τσόλια, που η τύχη το έφερε να έχουν - απλώς - πολλά λεφτά, και λίγο μετά, πάλι η τύχη το έφερε να αποκτήσουν δημόσιο βήμα μέσω του Διαδικτύου, και να κάνουν τον καμπόσο με επίχρυσα κρεμμύδια που κάποιοι επιτήδειοι τους τα πούλησαν για ατόφιο χρυσάφι. Δεν σας το έμαθαν αυτό στη σχολή;
Καλά βρε παιδάκι μου και εσύ μη στέκεσαι στα κρομμύδια.Εντάξ πραγματικά τα μανταλάκια,τα ποδαράκια, οι χρυσές ακίδες και τα σουσουδάκια κρύφουν υψηλή παρα-φιλολογία.Όπως ας πούμε και κάτι πικάπ-σανίδια που βλέπω κατα καιρούς και "καμαρώνω".
Επειδή όμως η ηχητική αναπαραγωγή βασίζεται σε ψευδαίσθηση πρέπει να παραδεχτούμε οτι η μελέτη αυτών είναι κάτι πολύ σημαντικό που ελάχιστοι έχουν ασχοληθεί.
Επίσης επειδή ο gstriftos μίλησε για παραμορφώσεις αποτελεί και εκεί άξιο μελέτης ποιές παραμορφώσεις επιδρούν σωστά στην ψευδαίσθηση αυτή.
Βέβαια είναι εκτός θέματος οι σχολιασμοί αυτοί.
Και εντάξει βρε παιδί μου.Πές οτι έρχονται καμία δεκάρα φιλόμουσοι και σου λένε οτι είδαν διαφορές όταν άλλαξαν μία αντίσταση.Και οι δέκα λέν ψέμματα???????Μήπως τελικά αμυνόμαστε υπερβολικά και δέν το σκαλίζουμε λίγο παραπάνω??

Reaction score
777
Τeachertza να τα πούμε σε κανα άλλο θέμα αυτά:126:

Γιώργος
:138:Συμφωνώ...
Νομίζω ανέλυσα αρκετά το θέμα της συμπεριφοράς και των πολώσεων.Απ ότι καταλαβαίνω σε πρώτη φάση συμφωνούμε οτι υπάρχει γραμμή σκέψης.Διαφωνούμε στο αν είναι σωστό να υπάρχει?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.992
Απάντηση: AVSite εφ' όλης της ύλης...

Καλά βρε παιδάκι μου και εσύ μη στέκεσαι στα κρομμύδια.Εντάξ πραγματικά τα μανταλάκια,τα ποδαράκια, οι χρυσές ακίδες και τα σουσουδάκια κρύφουν υψηλή παρα-φιλολογία.Όπως ας πούμε και κάτι πικάπ-σανίδια που βλέπω κατα καιρούς και "καμαρώνω".
Επειδή όμως η ηχητική αναπαραγωγή βασίζεται σε ψευδαίσθηση πρέπει να παραδεχτούμε οτι η μελέτη αυτών είναι κάτι πολύ σημαντικό που ελάχιστοι έχουν ασχοληθεί.
Επίσης επειδή ο gstriftos μίλησε για παραμορφώσεις αποτελεί και εκεί άξιο μελέτης ποιές παραμορφώσεις επιδρούν σωστά στην ψευδαίσθηση αυτή.
Και εντάξει βρε παιδί μου.Πές οτι έρχονται καμία δεκάρα φιλόμουσοι και σου λένε οτι είδαν διαφορές όταν άλλαξαν μία αντίσταση.Και οι δέκα λέν ψέμματα???????Μήπως τελικά αμυνόμαστε υπερβολικά και δέν το σκαλίζουμε λίγο παραπάνω??

Άλλο πράγμα το προσδοκάν και το αντιλαμβάνεσθαι, και άλλο πράγμα το συμβαίνειν. Παίρνοντας πτυχίο, αυτό πρέπει να το έχεις ενστερνισθεί. Το οφείλεις στον εαυτό σου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.915

Προσπάθεια σύμπτυξης ιδεών-προτάσεων Νο1:

1) Οριοθετηση του πεδιου δρασης καθενος απο την ΔΟ και την ΣΟ...
2) Σε περιπτωση μπαναρισματος να υπαρχει μια προειδοποιηση στο υποψηφιο μελος
3) Δικαιολογηση της ποινης σε ενα συγκεκριμενο θρεντ, προς γνωση και συμμορφωση των υπολοιπων.
4) Και συνεννοηση μεταξυ της ΔΟ, της ΣΟ και των moderators... Στο προσφατο συμβαν, φανηκε τεραστιο χαος μεταξυ ολων αυτων.
η προσφατη ιστορια (του ban) να γινει "λιανα"
προτεινω τα μπαν και τα κλειδωματα να ειναι τα απολυτως ελαχιστα και ο κανονισμος τοσο καθαρος που θεωρητικα θα μπορουσαν να γινουν και απο εναν υπολογιστη που "παρακολουθει" τα δρωμενα. εννοω οτι δεν πρεπει να υπαρχουν γκριζα σημεια αλλα πληρη διαφανεια ως προς τον ορισμο των ενεργειων που οδηγουν σε κλειδωμα η μπαν.
ατομα με παραπανω νικναμες
Ανδρέα επειδή δεν γίνονται μπάν εδώ αυτό μας εχει όλους καλομάθει οτι ετσι πρεπει να γίνεται και όταν γινόμαστε αυστηροί δεν είναι ευχάριστο.
Αλλωστε λίγα είναι τα φορουμ του μεγέθους του Avsite που διατηρούν εστω και μεταλλαγμένο τον χαρακτήρα του παρείστικου φόρουμ.
να ανοίγεται θέμα για να μαθαίνουμε το γιατί (των ban)
η τριανδρία, δηλαδή οι Νίκος Τσαρουχάς, Ακρατόπουλος και Zoglair πρέπει να βρίσκονται στην απόλυτη κορυφή όσον αφορά τη λήψη σημαντικών αποφάσεων, όπως είναι η διαγραφή θεμάτων και μηνυμάτων και το μπανάρισμα μελών. Θα πρέπει ο κανονισμός λειτουργίας να είναι απόλυτα ξεκάθαρος όσον αφορά την επιβολή αυτών των συγκεκριμένων ποινών. θα πρέπει ειδικά όσον αφορά το μπανάρισμα των μελών, να υπάρχει η σύμφωνη άποψη και των τριών της τριανδρίας.
Η «δημοκρατική ανοχή» πρέπει να σταματάει εκεί που αρχίζει η οποιασδήποτε μορφής ασυδοσία, από την απλή ανόητη φλυαρία μέχρι το τρόλινγκ και το flaming.
Να λέγεται η αλήθεια, κι ας πονάει.
Δεν είναι πια τεχνικής φύσης φόρουμ, να επαναπροσδιοριστεί η πολιτική-κατεύθυνση του φόρουμ.
Η ΣΟ-ΔΟ συνολικά δεν εφαρμόζει τους κανονισμούς έχει επιλέξει το δρόμο της απόλυτης ανοχής. Να επαναπροσδιοριστεί αυτό ή να αποφασιστεί από όλους η πολιτική ανοχής, χωρίς εξαιρέσεις, για ένα "παρείστικο" φόρουμ.
Δε κάνουν όλοι για μέλη της διοίκησης του φόρουμ. ανάλογα με την πολιτική που θα αποφασίσει το φόρουμ, να επιλεχθούν αναλόγων ικανοτήτων μέλη για στελέχωση της ΣΟ-ΔΟ
Να υπάρχει συνεχώς δημόσια κριτική για τα μέλη της ΣΟ-ΔΟ αλλά και για απλά μέλη, από όλους σε μια κατηγορία "παραπόνων" ή "καταγγελιών", με δυό υποκατηγορίες: μια "προς μέλη της ΣΟ-ΔΟ", όπου τα απλά μέλη να μπορούν ελεύθερα και χωρίς περιορισμό, μπαν και λογοκρισία να εκφράζουν το παράπονό τους για διαχειριστάδες που παρεκτρέπονται. Αυτά τα παράπονα θα πρέπει να απασχολούν τη διοίκηση του φόρουμ και να τα τακτοποιεί. Και μια δεύτερη υποκατηγορία "προς απλά μέλη", ώστε να μπορώ κάπου δημοσίως να δηλώσω το πρόβλημα που έχω με κάποιο μέλος.
Το πρώτο που οφείλει να εξαλειφθεί είναι η ΄΄καχυποψία΄΄ ως προς τα πρόσωπα των γραφόντων.
Να μην υπάρχει περιρρέουσα ατμόσφαιρα αιώνα πολύ παλιότερου από αυτόν που ζούμε,ούτως ώστε να μπορούμε άφοβα να εκφραζόμαστε.Και πριν προχωρήσουμε στην αυτόματη μετακίνηση σε "Κάλαθο Ανακύκλωσης" ή πράξη αυτομάτου αποκλεισμού(ειδικά σε μέλη που γνωρίζονται προσωπικά αναμεταξύ τους) να υπάρχει μιά τουλάχιστον ΄΄τελευταία΄΄ προειδοποίηση.
Να είναι η εφαρμογή του ρητού "Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση" ούτως ώστε να μην λαμβάνονται ακατάλληλες ή...ακατάληπτες αποφάσεις.
ΟΣΑ (μπαν) γινονται να υποκεινται σε απολυτα ξεκαθαρους κανονισμους.
εαν ο κανονισμος περιεχει πχ μεσα την λεξη "ασεμνο περιεχομενο" αυτο ειναι κατι υποκειμενικο που δεν μπορει ευκολα να εκτιμηθει
για το θεμα που προεκυψε με την Fedra, να πω ότι όταν εκανε τοποθετηση για τις φωτο εδωσε αφορμη σ ολους που στην συνεχεια εγραψαν ότι αναλογες τοποθετησεις μας στελνουν στον μεσαιωνα.
Τα μπαν μπορει να μην είναι πολλα αλλα υπαρχουν και δημιουργουν μια μελανη κηλιδα στο φορουμ. Θεωρω απαραιτητο να ξεκιναει μια συζητηση (με πμ) με τον παραβατη και όχι αμεσως μπαναρισμα. Αν λοιπον μετα από καποια-ες προειδοποιηση-εις δεν συνετιστει τοτε μπορει να φαει ένα μπαν για λιγες ωρες.Το θεμα πρεπει να το εξεταζει άλλος εκτος από τον συντονιστη της κατηγοριας.
Πρεπει να σεβαστουμε τους παντες. Το αβσαιτ εχει παρα πολους φιλους που εχουν στην κατοχη τους τα παντα. Άλλος εχει λυχνια, άλλος πικαπ άλλος φτιαχνει μονος του τα μηχανηματα.
Περιμενουμε περισσοτερη συμμετοχη απ ολους εσας που εχετε γνωσεις και εμπειριες σ αυτό το χομπυ.
Οι κανόνες χρήσης να είναι όσο πιο σαφής γίνεται έτσι ώστε αν κάποιος βρεθεί να σφάλει να "του τρίψετε στη μούρη τους κανόνες"
Για προσωπικές επιθέσεις αναστολή δυνατότητας δημοσιεύσεων
Σε άλλα forums απαγορεύονται οι πολιτικές και αθλητικές συζητήσεις λόγω φανατισμού. Στο AVSite επιτρέπονται, αλλά απαγορεύονται οι φωτογραφίες χυδαίου ή προσβλητικού περιεχομένου. Το 1ο θεωρώ ότι γίνεται σωστά. Το 2ο μάλλον θέλει ξεκαθάρισμα και συζήτηση.
Μια φωτογραφία γυμνού περιεχομένου μπορεί να είναι το ίδιο προσβλητική με άλλη μία που δείχνει ένα πτώμα ή ένα παιδί να κρατάει όπλο.
Επειδή ο καθένας κρίνει με τα δικά του δεδομένα, τη δική του παιδεία και τις δικές του σκέψεις, πρέπει να υπάρχει μια "ομπρέλα" που να τα καλύπτει όλα αυτά.
Σχετικά με το θέμα της επιβολής ποινών, η διαδικασία να γίνει πιο αποτελεσματική και fail-safe
1. Οι διαχειριστές (ή όποιοι έχουν αξίωμα στο φορουμ) γράφουν μόνο για διαχειριστικά θέματα.
Να ανοίξουν και απο ένα κανονικό λογαριασμό που δεν θα κάνει τίποτα περισσότερο απο ότι κάνει και ο δικός μου
2. Να βρεθούν άνθρωποι που μπορούν να λειτουργήσουν ψυχρά διαχειριστικά
3. Ο διαχειριστής να μην ενεργεί άμεσα αλλά μετά απο ικανόοο χρόνο για να ξεπεράσει τον βρασμό ψυχής. Οσο λιγότερο αισθητή κάνει την παρουσία του τόσο πιο επιτυχημένος θα είναι.
4. Οταν ένα θέμα ανοίγεται για παρουσίαση (όπως τα περισσότερα του Τσαντουλή, κάποια του Κόγια, του CostasEar κλπ), να μην μπορεί να μπαίνει ο καθένας και γράφει ότι του κατέβει
5. Μηδενική ανοχή απο τον διαχειριστή για θέματα ήθους γραφής
6. Το κάθε κείμενο στις κατηγορίες εκτός απο την Γενικές Συζητήσεις πρέπει να διακρίνονται απο αλληλοσεβασμό, επιχειρήματα
- Όταν εκφράζομαι κόσμια, ζητώ να έχω αντίστοιχη συμπεριφορά. Αν παρεκτρέπομαι, να μου επισημανθεί με αυστηρό ύφος/τρόπο.
- Όταν συζητώ (θέλω να) είμαι καλοπροαίρετος απέναντι στο συνομιλητή μου. Επίσης, θέλω να είναι και εκείνος το ίδιο απέναντί μου.
Πώς στο εξής θα αντιμετωπίζονται άτομα όπως "διαχειριστές" κλπ. οι οποίοι χλευάζουν, προσβάλλουν, διακωμωδούν ανθρώπους που έχουν διαφορετική άποψη από αυτούς;
Η χλεύη, η προσβολή και η διακωμώδηση μπορούν και να είναι υποκειμενικά.
Το site δεν χρειαζετε επιπλέον κανονισμούς και οδηγίες
Τα χερια που θα τις χειριστούν είναι τα μαστόρια, αν ο μάστορας δεν το εχει , τοτε δεν τον σώνει κανένα εργαλείο, το πρόβλημαείναι τα μαστορια του site κοινως η ΣΟ-ΔΟ που στην πλειοψηφία της δειχνει αμήχανη μπροστά στις ανάγκες του site, υπάρχει ατολμία σε αλλους αδιαφορία και έλλειψη σωστής κρίσης.
Εντύπωση μου προκαλεί πως ακομα και στο συγκεκριμένο θεμα υπαρχει πολύ μικρή συμμετοχή των συντονιστών του site ( σχεδόν ανύπαρκτη) και ακομα και τωρα οι περισσότεροι παραμένουν παρατηρητές. Οσα ξερει ο νοικοκύρης δεν ξερει ο κόσμος ολος, λεει μια παροιμία και σε αυτή την περίπτωση ότι και αν λενε τα μελη, οι συντονιστές ξερουν καλύτερα τι πρεπει να γινει και τι όχι.
Το site χρειάζεται να εκπαιδεύσει τους συντονιστές – διαχειριστές του γιατι η ως τωρα εικόνα τους δείχνει ερασιτεχνισμό.
Το λαθος που γίνετε εδώ χρονια και οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στον Ανδρεα Κ είναι πως σε ΣΟ-ΔΟ τοποθετήθηκαν ατομα με μονο θετικά στοιχεία τις γνώσεις τους σε τεχνικα θέματα και την ικανότητα καλής γραφής. Αυτό όμως δεν σήμαινε πως εχουν την ικανότητα να πραξουν σύμφωνα με τις ανάγκες που εχει ένα site με χιλιάδες μελη. Αυτό πρεπει να σταματήσει. Άλλο πραγμα η ικανότητα του συντονισμού και άλλο πραγμα οι τεχνικές γνωσεις
Οι πλειοψηφία των συντονιστών με τεχνική κατάρτιση θα πρέπει να μετονομαστούν σε συντάκτες του site, να τους αφαιρεθεί η ευθύνη για λήψη αποφάσεων που αφορούν την λειτουργία του site, και μόνοι τους υποχρέωση να είναι η πληροφορία στο αντικείμενο και η αφορμή για ανταλλαγή απόψεων.
Για το συντονισμό να διοριστούν ατομα που απλα το έχουν και καλο είναι ο αριθμός αυτων να μη ξεπερνά τα 3-4 άτομα , άτομα που θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνα για την λήψη αποφάσεων, τον έλεγχο όλων των κατηγοριών. Θα πρεπει να εχουν την κρίση ώστε να φέρουν ισορροπία
*ικανότητα* του συντονισμού
Γιά την αντίληψη περί ΄΄χλευασμών΄΄ ή χιούμορ,είναι τόσο λεπτό και υποκειμενικό το θέμα,που πάντα μπορεί να βρισκόμαστε στα όρια του λάθους.
κανονισμοι υπαρχουν ηδη, το προβλημα εντοπιζεται στην ορθη ή μη εφαρμογη τους, σαν ικανοτητα διαχειρησης αλλων ανθρωπων.
Δεν εχουμε ολοι τα ιδια προσοντα, εγω λ.χ.θα ημουν ενας απιστευτος δικτατορας, οποτε γιαυτο και δεν το επιδιωκω.
Υπαρχουν δυο τροποι αντιμετωπισης των κανονων, ειτε αυστηρα και κατα γραμμα, ειτε χαλαρα και κατα περιπτωση
Το μεν πρωτο δεν χρειαζεται κανενα ιδιαιτερο ταλεντο, you go by the book and that's all.
Το δευτερο ομως, χρειαζεται μεγαλη προσοχη ετσι ωστε να υπαρχει μεν μια διακριτικη χαλαροτητα αλλα παραλληλα να μην δημιουργει καποιο αισθημα αδικιας αναμεσα στα μελη
Να συνεργαστει η ομαδα διαχειρισης, να παρει μια αποφαση για το ποιον απο τους δυο τροπους θα ηταν καλυτερα να ακολουθησουν.
η αλλαγη υφους (η γενικοτερου προσανατολισμου) σε ορισμενες κατηγοριες γιατι σε μη τεχνικες κατηγοριες οπως πχ τα πολιτικα και τα αθλητικα, τα 'επιχειρηματα' δεν γινονται αποδεκτα απο ολους, πολλες φορες απο κανεναν πλην αυτου που τα λεει.
όχι αλλαγή ύφους, αλλά απόκτηση πιο ξεκάθαρου ύφους
στα αθλητικα και στα πολιτικα δεν κανεις διαλογο αλλα παραλληλο μονολογο.
Φορουμ και αντικειμενικοτητα (τετοιων θεματων) δεν μπορουν να πανε παρεα.Καφενειο-καφεδακι και αποψεις αυτο μαλιστα
Στις συγκεκριμένες και εξειδικευμένες κατηγορίες που ασχολούνται με εφαρμοσμένη τεχνολογία, οι «υποκειμενικές απόψεις» δεν μπορούν να λειτουργήσουν παρά μόνο συμπληρωματικά.
Να "σφίξουν" οι τεχνικές κατηγορίες. Να περιοριστούν τα εκτός θέματος.
Αν κάποια μηνύματα είναι off ας μπαίνουν σε spoiler ή σε κάποια tag τα οποία θα πρέπει να φτιαχτούν (δεν έχει πρόβλεψη η πλατφόρμα).
Οι Moderators να έχουν γνώση του αντικειμένου του φόρουμ.
Ακόμα και οι moderator των εκτός θέματος.
Δεν θέλω να βλέπω στη DIY κατηγορία καλωδιάκι που αλλάχτηκε και έγινε σούπερ ντούπερ ο ήχος, ή τροφοδοτικό με 2-3 εξαρτηματάκια που κάνει παπάδες. Οτιδήποτε δεν συνοδεύεται από τεχνικά στοιχεία (δεν εννοώ απαραίτητα μετρήσεις, αλλά και επισημάνσεις από τα datasheet των εξαρτημάτων) δεν έχει θέση στη DIY audio. Κάντε μια DIY ότι νά 'ναι.
Είναι ζήτημα αλλαγών. Να δούμε ποιό είναι το επόμενο επίπεδο που πρέπει να προχωρήσουμε στο avsite. Πρέπει να πούμε όλοι πως αισθανόμαστε ότι πρέπει να είναι ένα φόρουμ εν έτη 2010. Ξεχνώντας τα πρώτα "αθώα" και "γλυκά" χρόνια του 2001.
Πιστευω επισης οτι πρεπει να προστεθουν και αλλοι συντονιστες .Σαν βοηθεια των υπαρχοντων.Να γινει καποια συντακτικη ομαδα που θα ασχολειται με αρθρα αλλα και ταξινομηση αυτων.Μου αρεσει πολυ πχ αυτη η οργανωση : http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=67903
Θα ηταν ιδανικο να υπαρχει κατι αναλογο και στις κατηγοριες ηχου οπου υπαρχουν καποια εξαιρετικοτατα τεχνικα αρθρα.
Yπαρχουν κατηγοριες (πολλες ) oπου το αντικειμενο τους ειναι ανακατωμενο .Μedia player με dvd , hardware υπολογιστη με οτι νεα μπορει να φανταστει κανεις απο το χωρο των υπολογιστων.Αυτη η μορφη (σε οποιαδηποτε κατηγορια ) νομιζω ειναι αποτρεπτικη και για την συνταξη ακομα περισσοτερων τεχνικων αρθρων απο ανθρωπους που εχουν γνωσεις .Photo gallery , αλλος παρουσιαζει συστηματα ηχου , αλλος πουλακια
Kατα τα αλλα ασχολουμαστε με το ...σοκ που προκαλεσαν στον επισκεπτη το βυζομπαλο και ο μπιν.
Καθίστε στην κατηγορία των συντονιστών να βρειτε μια νεα φόρμουλα που θα φερει σε ισορροπία το site
Θυμάμαι πολλές παρουσιάσεις προϊόντων κάθε χρόνο και πολλές συναθροίσεις. Αυτό το πράγμα πλέον έχει αραιώσει. Ούτε παρουσιάσεις, ούτε συναθροίσεις για μια πρώτη "ανάγνωση" προϊόντος. Γενικά το ηχοακουστικό κομμάτι απέχει παρασσάγγας από αυτό που ήταν πριν 1-2 χρόνια.
Τα φόρα είναι ή παρεΐστικα ή "επαγγελματικά". Δυό καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν χωράνε. (ΔΙΑΛΕΞΤΕ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ)
Σε πάρα πολλά θέματα τα άσχετα posts είναι πιο πολλά από τα on-topic! Θα πρότεινα ένα αυστηρότερο moderation στα θέματα
1)Η αντιμετώπιση συμπεριφορών μελών που παραβαίνουν τους θεσμοθετημένους κανονισμούς κατά εξόφθαλμο και κραυγαλέο τρόπο επιβάλλεται να είναι οι ίδιες για όλους.
2) Στην audio κατηγορία:
Η αντιμετώπιση της αντίθετης άποψης να υλοποιείται με αξιοπρέπεια , μέτρο και έλλειψη φανατισμού. Ακόμη και αν η άποψη είναι αντιεπιστημονική και γραφική.
Η έπαρση , η αμετροεπής επίθεση , η μηδενιστική απαξίωση τεχνολογικών φιλοσοφιών και προσεγγίσεων οδηγεί στην σταδιακή απομάκρυνση μελών . Έχουμε χάσει πολλά και σημαντικά μέλη. Ακόμη και επιστήμονες τεχνικοί υψηλού επιπέδου ,που αποδεδειγμένα θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν το φόρουμ με τις γνώσεις τους και τις πολύτιμες εμπειρίες τους έχουν απομακρυνθεί ή διστάζουν να εμπλακούν σε συζητήσεις. Η αδυναμία αξιοποίησης τους είναι συνέπεια της ανεξέλεγκτα πληθωρικής και παρορμητικά επιθετικής στάσης κάποιων από εμάς.
3) Πρέπει να εκλείψουν παντελώς οι επιθετικές αναφορές στο avclub
Είναι μακροσκελές, αλλά μπορεί να συμπτυχθεί κι άλλο, καθώς πολλά πράγματα επαναλαμβάνονται από πολλά μέλη με απλά διαφορετική διατύπωση.

ΙΜΗΟ όλα τα παραπάνω χρήζουν απαντήσεων, αποφάσεων, μέτρων, λύσεων.

Και παραμένουν κενά ιδεών-προτάσεων-προβλημάτων-λύσεων από πολλούς της ΣΟ-ΔΟ καθώς και από τον Ανδρέα Κ..

Εκτός κι αν δεν εντοπίζουν κανένα πρόβλημα, κι όλα είναι μέλι γάλα και τζάμπα η φασαρία κι η υστερία. Ή εκτός κι αν δεν ενδιαφέρονται... ή μήπως προτιμούν να μη πλησιάσουν το χέρι στη φωτιά;

Reaction score
777
Βρε αυτιά.Ολους τους έβαλες εμένα όχι?Τόσο εκτός κλίματος είμαι??:142:

Reaction score
1.844

Συμφωνώ σε όλα, αλλά θα συμπληρώσω αυτό:
... Η αδυναμία αξιοποίησης τους είναι συνέπεια της ανεξέλεγκτα πληθωρικής και παρορμητικά επιθετικής στάσης κάποιων από εμάς ...
Τουτέστιν, περιττή η ύπαρξη "καμπόηδων" στο φόρουμ και ιδιαίτερα ανεπιθύμητη (σε μένα, αλλά και σε άλλους απ' ότι βλέπω). Εξάλλου η θέα τους αναγγέλει το "κοπάδι" που έπεται και τα κουδούνια που του έχουν κρεμάσει ... :116:

Μόνο που στο τέλος τα κουδούνια τα κρεμάνε στο φόρουμ, δεν τη γλυτώνει. :601:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.915
Απάντηση: Re: AVSite εφ' όλης της ύλης...

Βρε αυτιά.Ολους τους έβαλες εμένα όχι?Τόσο εκτός κλίματος είμαι??:142:
ε....σόρυ, όλο και κάτι θα μου ξέφυγε..:139:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: AVSite εφ' όλης της ύλης...

ε....σόρυ, όλο και κάτι θα μου ξέφυγε..:139:
Αστειεύομαι βρε.έτσι κ αλλιώς η άποψη του κ. Τσαντουλή με εκφράζει απόλυτα.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AVSite εφ' όλης της ύλης...

2)Υπάρχει συγκεκριμένη γραμμή απόψεων που ακολουθείται και μάλιστα ορίζει σε όλα τα μέλη να την ακολουθούν ή όχι?

Στην κατηγορία των βιντεοπροβολέων τουλάχιστον όπου και κυρίως συμμετέχω, είναι απλώς αστείο να ισχυριστεί κάποιος φίλε μου ότι υπάρχει... γραμμή.

Αν διαβάζεις έστω και ελάχιστα την κατηγορία, θα έχεις διαπιστώσει πολύ εύκολα ότι έχω θάψει απλώς... τα πάντα! :137:

Έχω θάψει αλύπητα και τους δύο προβολείς που έχω στο σπίτι μου. Έχω θάψει χωρίς κανένα έλεος την υποτιθέμενη ναυαρχίδα της Sony, τον VPL200. Έχω θάψει με όλη μου την άνεση τα παλαιότερα μοντέλα της JVC, κυρίως τον HD1. Έχω θάψει χωρίς κανένα έλεος επίσης τον Marantz VP11S2.

Γενικώς έχω θάψει περίπου τα πάντα, τονίζοντας με έμφαση τα αρνητικά τους σημεία που εντοπίζω στην εικόνα τους. Ούτε που διανοήθηκε ποτέ ο Σκαφάτος να μου πει το παραμικρό, και προς τιμήν του δεν ανακατεύτηκε ποτέ, ακόμα και τις στιγμές που έθαψα αλύπητα με μηνύματά μου προϊόντα εικόνας μεγάλης αξίας που εμπορεύεται η PSA.

Είμαι πολύ περήφανος για την κατηγορία των προβολέων του AVsite. Μέχρι εκεί που φτάνουν οι γνώσεις μας και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούμε για τις μετρήσεις μας, θα πούμε τα πράγματα με το όνομά τους και δεν υπάρχει καμία λύπηση για κανέναν αντιπρόσωπο... :126:

Reaction score
6

Αυτη τη στιγμή… υπάρχει ένα θεμα συμπεριφοράς μελων που εχουν ξεφύγει και δεν υπαρχει κάποιος να προλάβει την φωτια…
Ποιοι είναι οι λόγοι;.
1) Αδιαφορία; ( με εξαίρεση τον Μπλατσιο ολοι οι συντονιστές εχουν τουλάχιστον 5 ημέρες να ελέγξουν το συγκεκριμένο τοπικ)
2) Έλλειψη τόλμης ώστε να επέμβει καποιος;;
3) Έλλειψη κρίσης;;

Στο adsl που ανέφερε παραπάνω ο Ακρατοπουλος θα υπηρχε περίπτωση να συμβεί κατι τέτοιο;;

Reaction score
4.250

Επειδη προσωπικα εθεσα θεμα στο να υπαρχει ξεχωριστο "πειθαρχικο σωμα" το οποιο να ασχολειται μονο με τις "παραβασεις" μετα απο κληση των συντονιστων εναντια καπου μελους η το αντιστροφο θα ηθελα μια μικρη τοποθετηση απο μερους των μελων επ αυτου.

Πιστευω οτι αυτο θα απελευθερωσει περισσοτερο τον συντονιστη προς το εργο που καλειται να διεκπεραιωσει. Φυσικα καποια απλη παρατηρηση μπορει να κανει οπως φυσικα μπορει να κανει το οποιοδηποτε μελος (αυτο ουτως η αλλως γινοταν). Αλλα για οταν το πραγμα οδηγειται σε κακη πορεια να παρεμβαινει το πειθαρχικο (ισως ενα τριμελες σωμα) το οποιο δεν θα αποτελειται απο συντονιστη-ες διαχειριστη-ες.
Ξεχωριστο ζητημα αποτελει η διαδικασια του ορισμου η εκλογης αυτων που θα αποτελουν το "πειθαρχικο σωμα"
Βεβαια δεν αποκλειω στο παρελθον να εχετε συζητησει για κατι τετοιο και ενδεχομενως να εχετε αποριψει μια τετοια προταση για λογους που οι ιδιοι γνωριζεται.
Νομιζω το μπαν αποτελει ενα ξεχωριστο κεφαλαιο που απασχολεισαι τους περισσοτερους και εντονα μαλιστα τον τελευταιο καιρο, οποτε μπορουμε να το εξειδικευσουμε σαν θεμα και να παρθουν αποφασεις προς μια καλλυτερη κατευθυνση απ αυτην που υπηρχε (παντα κατα την αποψη μου)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.992

... Η αδυναμία αξιοποίησης τους είναι συνέπεια της ανεξέλεγκτα πληθωρικής και παρορμητικά επιθετικής στάσης κάποιων από εμάς.
Συμφωνώ σε όλα, αλλά θα συμπληρώσω αυτό:

Τουτέστιν, περιττή η ύπαρξη "καμπόηδων" στο φόρουμ και ιδιαίτερα ανεπιθύμητη (σε μένα, αλλά και σε άλλους απ' ότι βλέπω). Εξάλλου η θέα τους αναγγέλει το "κοπάδι" που έπεται και τα κουδούνια που του έχουν κρεμάσει ... :116:

Μόνο που στο τέλος τα κουδούνια τα κρεμάνε στο φόρουμ, δεν τη γλυτώνει. :601:
Οκ. Εγώ δεν ξαναμιλάω, το υπόσχομαι δημοσίως. Κάντε ό,τι θέλετε. Φέρτε τους όλους πίσω, να γίνει το φόρουμ audiogon. Πάω να στρώσω το στύλο της γειτονιάς μου, μπας και έρθει το ρεύμα πιο εύκολα και μαλακώσουν τα πρίμα...

Reaction score
4

Έξυπνη κίνηση η δημιουργία αυτού του θέματος.., "έχετε πρόβλημα, πείτε το" ! :126:

Εγώ δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο (που να το υποστηρίζουν πολλοί) άρα άξιο προς μελέτη και διόρθωση.
Πολλές προτάσεις για τον τρόπο λειτουργίας και το πως "θα ήθελα να είναι" αλλά όπως και να γίνει τελικά, θα υπάρχουν ευχαριστημένοι και δυσαρεστημένοι..

Η δική μου πρόταση έχει να κάνει με αυτό που είπε κάποιος "κανονισμοί υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται" και η ευθύνη για αυτό δεν πέφτει μόνο στην "ομάδα ελέγχου" αλλά και στα μέλη.

Σκέψεις γενικά.

Πόσο δύσκολο είναι :
- να απαντήσεις σε ένα θέμα και να πεις απλά την γνώμη σου ?
- να μην σχολιάσεις την γνώμη του άλλου (όταν δεν είναι λάθος) αλλά διαφορετική από την δική σου ?
- να αναρωτιέσαι κάθε φορά "μήπως έχω άδικο..;"
κτλ.
..να ασχολείσαι με το θέμα δηλαδή και όχι με τους άλλους.

Ακόμη πιο "άγαρμπο" βλέπω τα σχόλια που γίνονται σε προσωπικό επίπεδο όπως...
"φίλοι μην επιτρέπετε να σας εκμεταλλεύονται καθοδηγώντας σας πρώην (επιτυχημένοι άραγε ή όχι?) reviewers, "προβληματικοί" γιατροί (αλήθεια πότε δουλεύει και πότε ενημερώνεται για τη δουλειά του?)"
Δεν θα ήθελα να κρίνομαι "εγώ" αλλά οι απόψεις που καταθέτω εδώ... (Το "τι" και "ποιος" είμαι, είναι τελείως αδιάφορο στα μέλη του φόρουμ - εκτός και αν έχω προσωπικό όφελος = μη αποδεκτό).

Η πρόταση για ποιο "σφικτό" φόρουμ στις τεχνικές κατηγορίες, με βρίσκει σύμφωνο. Εκεί μπορούν να λείψουν κάθε είδους άσχετων photos όπως και "καλαμπούρι".

Συγκεκριμένη θέση και στάση μέλους δεν μπορεί να υπάρξει..., αλλιώς συμπεριφέρεσαι π.χ. στα Αθλητικά και τα Επίκαιρα και αλλιώς (θα έπρεπε) στα "τεχνικά" όπου η άποψή σου πρέπει να είναι πιο 'τεκμηριωμένη'.

Και κάτι ακόμα..
Με ενοχλεί που βλέπω την άποψη περί ευθύνης του φόρουμ, για την αγορά ή πρόταση προιόντων.
Η ευθύνη είναι αποκλειστικά στον ενδιαφερόμενο (αγοραστής) και όχι σε αυτούς που προσπαθούν να δώσουν τις απόψεις - γνώσεις και την βοήθεια τους.:126:

Reaction score
23

Οκ. Εγώ δεν ξαναμιλάω, το υπόσχομαι δημοσίως. Κάντε ό,τι θέλετε. Φέρτε τους όλους πίσω, να γίνει το φόρουμ audiogon. Πάω να στρώσω το στύλο της γειτονιάς μου, μπας και έρθει το ρεύμα πιο εύκολα και μαλακώσουν τα πρίμα...
Αυτό για το στύλο και το στρώσιμο πάω στοίχημα το έκλεψες από το Audiogon…:126:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Αυτό εδώ σου λέει κάτι;
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=79176&page=12
(post #115)

"...εμένα τουλάχιστον, 3 άνθωποι έπαιξαν τον καθοριστικότερο ρόλο στο να αποφασίσω να γίνω μέλος στο avsite.
Ο Costas Coyias, ο Κώστας Φ. και ο Costas EAR.

Η προσφορά τους, σ' εμένα τουλάχιστον, ήταν πολύτιμη, χωρίς να έγκειται μάλιστα τόσο στις γνώσεις που προσέφεραν άμεσα, όσο, κυρίως, στις αφορμές και τα ερεθίσματα για περαιτέρω αναζητήσεις που αναδύονται φυσιολογικά (για όποιον έχει όρεξη βέβαια...) μέσα από τα posts τους.

Για εμένα τουλάχιστον, δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από το να σου δώσει κάποιος μερικά ερεθίσματα έστω για να μάθεις κάτι ακόμα, για να γίνεις κάτι λίγο περισσότερο από αυτό που είσαι.

Επειδή μάλιστα είμαι άνθρωπος που θέλει να πληρώνει τα χρέη του, οι τρεις παραπάνω... caballeros, ήταν και ο λόγος που αποφάσισα να αρχίσω να ποστάρω στο avsite:
Με το φτωχό μου μυαλό υπολόγισα πως ο μόνος τρόπος που θα μπορούσα να τους ξεπληρώσω για όσα μου έδωσαν την αφορμή να μάθω, θα ήταν με το... ίδιο νόμισμα.
Βοηθώντας δηλαδή με τη σειρά μου, όσο μου το επιτρέπουν οι δυνάμεις μου, και άλλα μέλη (αν έφτανα καμιά εικοσαριά ήμουν ok)
να μάθουν κάτι παραπάνω, δίνοντάς τους έστω μόνο αφορμές και ερεθίσματα για λίγη επιπλέον μελέτη.
Και όχι.
Το να πεις απλά σε κάποιον "πάρε αυτό" ή "πάρε εκείνο" (ακόμα και αν αυτό που λες είναι ειλικρινές), δεν είναι προσφορά γνώσης αλλά απλά άποψης.
..."

Τα παραπάνω δεν είναι μόνο δική μου άποψη.
Δε χρειάζεται να συμφωνείς σε όλα με κάποιον για να τον εκτιμάς.
Σε παρακαλώ να αναθεωρήσεις.

Παρεμπιπτόντως, σε τι γωνία πρέπει να είναι στημένος ο στύλος για να έχεις "μουσικά" πρίμα;
Έχω την εντύπωση πως αν ο στύλος είναι εντέλώς κάθετος, ο "χαρακτήρας" του συστήματος γίνεται "σκληρός" και "επιθετικός".

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: AVSite εφ' όλης της ύλης...

Προσπάθεια σύμπτυξης ιδεών-προτάσεων Νο1:

Είναι μακροσκελές, αλλά μπορεί να συμπτυχθεί κι άλλο,
..........................
............................
..............................

Και παραμένουν κενά ιδεών-προτάσεων-προβλημάτων-λύσεων από πολλούς της ΣΟ-ΔΟ καθώς και από τον Ανδρέα Κ..

Εκτός κι αν δεν εντοπίζουν κανένα πρόβλημα, κι όλα είναι μέλι γάλα και τζάμπα η φασαρία κι η υστερία. Ή εκτός κι αν δεν ενδιαφέρονται... ή μήπως προτιμούν να μη πλησιάσουν το χέρι στη φωτιά;
μπραβο κωστα,
αντε ας αρχισουν οι "μεγαλοι" να προτεινουν με τι τροπο θα εξασφαλιστουν καποια απο ολα αυτα...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: AVSite εφ' όλης της ύλης...

Παρεμπιπτόντως, σε τι γωνία πρέπει να είναι στημένος ο στύλος για να έχεις "μουσικά" πρίμα;
Έχω την εντύπωση πως αν ο στύλος είναι εντέλώς κάθετος, ο "χαρακτήρας" του συστήματος γίνεται "σκληρός" και "επιθετικός".
το ποστ αυτο ειναι χαρακτηριστικο και επιβεβαιωνει αυτους που μιλανε για χλευασμους κλπ κλπ

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.871
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef