B&W 802 D με λυχνιες - δοκιμη

Reaction score
8
Αν έχει κάποιος χώρο να βάλει στο σπίτι του τα πλυντήρια ρούχων της tannoy, τότε γιατί να μην πάει στα 801;
Σε ενα μεσο σαλονι πολυ δυσκολα θα στηθει το 801 Νικο, το 802 ειναι σχετικα πιο ευκολο στο στησιμο, αλλα θα επιμεινω οτι δυσκολα θα δουλεψει με τους ενισχυτες της Λενας η απλα δεν θα παρει αυτα που μπορει να δωσει το ηχειο κυριως στα χαμηλα.

Reaction score
13
Σε ενα μεσο σαλονι πολυ δυσκολα θα στηθει το 801 Νικο, το 802 ειναι σχετικα πιο ευκολο στο στησιμο, αλλα θα επιμεινω οτι δυσκολα θα δουλεψει με τους ενισχυτες της Λενας η απλα δεν θα παρει αυτα που μπορει να δωσει το ηχειο κυριως στα χαμηλα.
Σωστος. Καλα και Αγια τα B&W, αλλα το ιδανικο τους ματσαρισμα ειναι με τις "Ηλεκτροκολλησεις".

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Φυσικα αυτα ισχυουν εαν τα 8ιντσα ειχαν εξισου χαμηλη συχνοτητα συντονισμου με το 18ιντσο. πραγμα το οποιο δεν ειναι Τεχνικα αδυνατο αλλα ειναι ασυνηθιστο. Δεν βρισκεις ευκολα 8 ιντσα που να μπορουν να κατεβουν στους 20 κυκλους. (Εχει η Scan speak και η Dynaudio)....
Γι' αυτό και σε μερικές περιπτώσεις χρησιμοποείται σερβοενίσχυση και μονωμένη καμπίνα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Φυσικα αυτα ισχυουν εαν τα 8ιντσα ειχαν εξισου χαμηλη συχνοτητα συντονισμου με το 18ιντσο. πραγμα το οποιο δεν ειναι Τεχνικα αδυνατο αλλα ειναι ασυνηθιστο. Δεν βρισκεις ευκολα 8 ιντσα που να μπορουν να κατεβουν στους 20 κυκλους. (Εχει η Scan speak και η Dynaudio).
Εμ, έτσι πάει. Εννοείται ότι προτιμώ το 18ιντσο. :126:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σε ενα μεσο σαλονι πολυ δυσκολα θα στηθει το 801 Νικο, το 802 ειναι σχετικα πιο ευκολο στο στησιμο...
Συμφωνώ αλλά νομίζω ότι σε σχέση με τα... πλυντήρια, είναι πιο εύκολα.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γι' αυτό και σε μερικές περιπτώσεις χρησιμοποείται σερβοενίσχυση και μονωμένη καμπίνα...
Αυτά δεν θα σου δώσουν ούτε dB ούτε χαμηλότερες συχνότητες από αυτές που μπορούν να βγάλουν τα ηχεία (κώνοι - καμπίνα).

Τα ηχεία σου αλήθεια τα έχεις μετρήσει;

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Και σε τι συχνότητες το "κόβεις"...???
Χαμηλά. Εγώ έχω 12ιντσο το οποίο παίζει μόνο από τους 45-50 κύκλους και κάτω. Το καλύτερο αποτέλεσμα το παίρνω γύρω στους 38-40, αλλά δεν το κάνω για να δώσω περισσότερο χρόνο ζωής στα mylar των MG. Αφού κατεβαίνει μέχρι εκεί το ηχείο (και πιο κάτω πάει), δεν έχω κανένα λόγο να το κόψω.

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
με το CDάκι της Shiefield φτάνουν μέχρι 10 Hz (τα οποία προφανώς βλέπω ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΚΟΥΩ (η γυναίκα μου νόμισε ότι κουνιεται πάλι η Πάρνηθα...)

Αλλα άσχετα από αυτό, δεν έχω ακούσει πουθενά καλύτερο και πιό ελεγχόμενο χαμηλό (bold και underlined...)

Εσύ που επίσης το άκουσες τι λές???

Δες κι ένα paper http://aca.gr/paper34.htm (τοχω βάλει εδώ ίσαμε με... 232 φορές...)

Χαμηλά. Εγώ έχω 12ιντσο το οποίο παίζει μόνο από τους 45-50 κύκλους και κάτω. Το καλύτερο αποτέλεσμα το παίρνω γύρω στους 38-40, αλλά δεν το κάνω για να δώσω περισσότερο χρόνο ζωής στα mylar των MG. Αφού κατεβαίνει μέχρι εκεί το ηχείο (και πιο κάτω πάει), δεν έχω κανένα λόγο να το κόψω.
...
Καλά και άγια κάνεις... Εμένα επειδή τα 8άρια ανεβαίνουν και παραπάνω, τα κόβω στα 85 (περίπου)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
με το CDάκι της Shiefield φτάνουν μέχρι 10 Hz (τα οποία προφανώς βλέπω ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΚΟΥΩ (η γυναίκα μου νόμισε ότι κουνιεται πάλι η Πάρνηθα...)

Αλλα άσχετα από αυτό, δεν έχω ακούσει πουθενά καλύτερο και πιό ελεγχόμενο χαμηλό (bold και underlined...)

Εσύ που επίσης το άκουσες τι λές???

Δες κι ένα paper http://aca.gr/paper34.htm (τοχω βάλει εδώ ίσαμε με... 232 φορές...)
Κατ' αρχάς μην τα χρωματίζεις βρε τα γράμματα γιατί μου βγαίνουν τα μάτια. :111:
Το να βλέπεις τα μεγάφωνα να κουνιούνται δεν σημαίνει φυσικά ότι παίζουν 10Hz. Επίσης το να ακούς μέχρι κάποια συχνότητα δεν σημαίνει ότι παίζουν σωστά, δηλαδή flat σε σχέση με το υπόλοιπο φάσμα. Ένα μικρό μεγάφωνο μπορεί να πάει πολύ χαμηλά αλλά εννοείται ότι όσο κατεβαίνει τόσο θα πέφτει σε ένταση. Αυτά τα ξέρεις άλλωστε.

Εν ολίγοις θέλει μετρητικό για να δεις τι γίνεται, μικροφωνάκι κλπ. Από ότι θυμάμαι τα πήγαινε πάρα πολύ καλά στο χαμηλό, αλλά δεν ακούσαμε κανένα εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα σε απίστευτες εντάσεις για να σου πω ξεκάθαρη άποψη στα ακραία θέματα για τα οποία μιλάμε. Γιατί είναι ακραία... σαν κι εμάς βέβαια. Ο φίλος μου ο Μιχάλης (ο άλλος Πρόεδρος, αυτός της ΕΒΒΕ), μας λέει βλαμμένους.

- Αυτό το μαμημένο το σιντάκι της Shefield τελικά μόνο εγώ δεν το έχω αγοράσει ποτέ; :137:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καλά και άγια κάνεις... Εμένα επειδή τα 8άρια ανεβαίνουν και παραπάνω, τα κόβω στα 85 (περίπου)
Τα ηχεία δεν έχουν συγκεκριμένες προρυθμίσεις; Έχει και στα 85Hz;

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
βρε πονηρούλη αφού τα ξέρεις - μη με κουράζεις...

Εχει ρυθμίσεις (με τηλεκοντρολ) στην ένταση (τώρα το έχω σε διαφορετική ένταση με τα Thorens απότι με τον Rowland), στη φάση (45 μοίρες), στο κάτω κόψιμο (16 Ηz) και στο πάνω κόψιμο (85 Hz - φτανει μέχρι 120 Hz...) - άντε γιατί μ 'επιασε κόψιμο...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Και μετά από όλα αυτά, η Λένα έχει χάσει πάσα ιδέα με την ανικανότητά μας να εκφράσουμε σωστά δομημένο λόγο παραμένοντας στο θέμα. Το θέμα το κάναμε "από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα". :137:

Λένα μας ενοχλείς.
Το ερώτημά σου είναι μια παραφωνία και μισή. :114::114:

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.872
Re: Απάντηση: Re: B&W 802 D με λυχνιες - δοκιμη

Δεν διαφωνω και του ειμαι υποχρωμενη μιας και με βοηθησε παρα πολυ σε ενα προβλημα που ειχα με τους ενισχυτες. Οι 6550 λυχνιες που εχω ειναι δικες του οπως και το phono. Αγορες πετυχημενες.
Επι του θεματος, το απογευμα ειχα τηλεφωνο απο γνωστο μου στην Αθηνα και μου προτεινε μεταχειρισμενα και σε καλη κατασταση τα TANOY CANTERBURY SE σε τιμη παραπλησια με τα 802. Απο φωτογραφιες λιγο σε πλυντηριο μου φερνουν αλλα διαβαζω κολακευτικα σχολια για τον ηχο τους και για την σχεση τους με τις λυχνιες.

Γραψτε μου κατι κακο, γιατι τα 802 οπως και να το κανουμε ειναι και στολιδι για το σαλονι!

Αν και γενικά αποφεύγω τέτοιου είδους παραβολές, η σύγκριση των 802D με αυτά τα σκούρα, τετράγωνα κουτιά της Tannoy, είναι σαν να έχεις δίλημμα μεταξύ ενός Audi A4 με αλουμινένιο αμάξωμα έναντι ενός τριτάχυτου Ford Taunus του 1954, με όλες τις τεχνολογικώς συμπαρομαρτούσες διαφοροποιήσεις. Το 802D είναι από τις ορθότερες, σύγχρονης τεχνολογίας υλοποιήσεις ηλεκτροδυναμικού ηχείου και έχει σχεδιασθεί από ανθρώπους που κατέχουν και προσεγγίζουν το αντικείμενο επιστημονικά. Κατ’ αντιδιαστολήν, αυτά τα παλιομοδίτικα μοντέλα της Tannoy, σχεδιάστηκαν και κατασκευάζονται από άτομα με βαθιά πνευματική αγκύλωση και ικανή ποσότητα κόμπλεξ, όσον αφορά την έννοια της ορθότητας και της αξιοποίησης της τεχνολογίας, κάτι που κόστισε πολύ στη Βρεταννική βιομηχανία κατά την τελευταία τεσσαρακονταετία. Ως προϊόντα, απευθύνονται αντιστοίχως σε αγοραστές κατά το μάλλον ή ήττον ημιμαθείς, οι οποίοι προσεγγίζουν το αντικείμενο με τρόπο που υποδηλώνει άγνοια, («δύο 8ιντσα = ένα 16ιντσο», «απίστευτα βατ», «καλά βατ», «χροιές», «μικροδυναμικά», «τοποθέτηση των οργάνων στο χώρο», «ρυθμός», «ζωντάνια», «παλμός», «ακούω μέχρι 32KHz», κ.ά.τ.μ.(*), οι οποίοι συνήθως είναι κάποιας ηλικίας και φέρουν έντονα απωθημένα για μια εποχή που έλαμψε μεν, αλλά παρήλθε, για να δώσει τη θέση της σε κάτι νεώτερο, ανώτερο, και εν τέλει ορθότερο. Δεν σου λέω να αγνοήσεις το Ford Taunus και να στραφείς στο αλουμινένιο Audi A4, αλλά πρέπει να γνωρίζεις τί αγοράζεις.

Παρενθετικώς, όσον αφορά κάποια επιμέρους στοιχεία των 802D, μπορώ να παρατηρήσω τα εξής. Όσον αφορά το δικτύωμα κροσόβερ, αυτό είναι υλοποιημένο με άριστη ποιότητα κατασκευής, ήγουν, με πυκνωτές πολυπροπυλενίου και πηνία αέρος, των οποίων τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά υπερβαίνουν τις απαιτήσεις του ηχείου. Επίσης, υπάρχουν και μερικές αντιστάσεις ισχύος 50W, (όχι τα συνήθη «τουβλάκια» που απαντώνται σε κάθε λογής και κόστους κροσόβερ), και οι οποίες είναι εξαίρετης ποιότητας. Πέραν αυτού, ως ανταλλακτικά, τα μεγάφωνα του ηχείου τιμώνται σε επίπεδα απολύτως αποδεκτά, κάτι που καταμαρτυρεί ότι η B&W σχεδιάζει η ίδια τα μεγάφωνά της, αλλά και το γεγονός πως η λεόντιος μερίδα του κόστους του ηχείου τελεί ενσωματωμένη στην εξαίσια καμπίνα του, η οποία υποκατασκευάζεται στη Δανία, (εάν δεν απατώμαι).

Attachments

Reaction score
80
Re: Απάντηση: Re: B&W 802 D με λυχνιες - δοκιμη

αλλά και το γεγονός πως η λεόντιος μερίδα του κόστους του ηχείου τελεί ενσωματωμένη στην εξαίσια καμπίνα του, η οποία υποκατασκευάζεται στη Δανία, (εάν δεν απατώμαι).
Δέν απατάσαι.

Η βασική καμπινα κατασκευάζεται απο τους - πρωτοπόρους στην βιομηχανική επεξεργασία του ξύλου - Δανούς, ενώ η "κεφαλή" του ηχείου ( χαϊδευτικά "καρούμπαλο" ) κατασκευάζεται σε εργοστάσιο της Bowers & Wilkins στην Αγγλία.

Reaction score
0
Απάντηση: B&W 802 D με λυχνιες - δοκιμη

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Η συζητηση εξελισεται πολυ ευχαριστη με αρκετη δοση χιουμορ, παραλληλα ομως και πολυ διαφωτιστικη. Απο κει και περα υπαρχουν και επιστημονικες απαντησεις που φυσικα ενδιαφερουν τους "προχωρημενους".

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Γιαυτο Λενακι χτυπα τις ηχειαρες αυτες και αργοτερα χτυπας και εναν αλλο τελικο που θα σου τα οδηγησει καλλιτερα και κατσε και απολαυσε μουσικουλα!!!!!!!!
Ειπαμε ...οτι καθε ηχειο εχει τα καλα του και τα κακα του,εχει τις δυσκολιες του στο στησιμο αλλο λιγοτερες και αλλο περισσοτερες,αλλο θελει ρευματα πολλα και αλλο παιζει με 2χ5 watt !!!
Εδω μιλαμε για μια ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΗΧΕΙΑΡΑ που σε βαζει μεσα στην μουσικη με τον τροπο που πρεπει !!!!!!Και για μενα να αφησεις την λαμπατη προενισχυση και φυσικα μολις τα παρεις να βγαλλεις απο κατω τα ροδακια !!!!!!!!!
Δωστους αερα δεξια-αριστερα και πισω και καλο ταξιδι καλη μου!!!!!!

Reaction score
8
Θα συμφωνησω με τον Βλασση συν εναν παραγοντα ακομα. Σε αυτα τα χρηματα μην παρεις ηχεια που δεν σου αρεσουν και εμφανησιακα. Μολις δεχτεις την πρωτη κρητικη θα απογοητευτεις οσο καλα και αν παιζουν. Απο οτι καταλαβα τα 802 σου αρεσουν και εμφανησιακα οποτε βουρ μια και θεωρητικα ειναι απο τα καλυτερα ηχεια παραγωγης. Και με τα ενισχητικα, βλεποντας και κανοντας. Να εχεις να ονειρευεσαι και τιποτα για το μελλον.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.739
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab