Barista Corner

xfader

Mine, All Mine
Administrator
Μηνύματα
23.872
Reaction score
38.265
Η ποσοτητα του αλεσμενου,στους ευρειας καταναλωσης καφεδες,illy- lavazza και στα περισσοτερα blends(μειγματα καφε) δεν χρειαζεται να ξεπερναει τα 18,5 γραμμαρια. Λογο των μονοποικιλιακων και των single origin(μοναδικης προελευσης)τα γραμμαρια ανεβηκαν και εφτασαν ακομη και στα 22,χωρις αυτο να σημαινει κατι. Η ποιοτητα του καφε και το σωστο καβουρδισμα πλεον εχουν αρχισει να δινουν πολυ καλα αποτελεσματα σε τετοιου ειδουν καφεδες με περιπου 19 γραμμαρια αλεσμενου.
Σε οτι εχει να κανει μετις εκχειλησεις ιδανικα πρεπει να ξεκινα ως σταγονες,μετα να γινεται ουρα ποντικιου οπως αποκαλειται,και μετα ανοιγει,.χρωματικα ξεκιναει απο καφε σκουρος,και μετα σταδιακα ξανθαινει,και ολα αυτα συμφωνα με τον sca (speciality coffee association) πρεπει να ολοκληρωθουν σε 25 δευτερολεπτα,για δυο μονα εσπρεσσο, η μεχρι 30 δευτερολεπτα για δυο διπλα εσπρεσσο.χαμηλοτερους χρονους μπορεις να εχεις ,οπως τα ristretto χωρις κανενα προβλημα,και με ελαχιστη καφεινη,γιατι εχει αποδειχτει οτι η μεγαλυτερη ποσοτητα καφε εχει πολυ περισσοτερη καφεινη λογο της παρατεταμενης επαφης του καφε με το νερο Εδω και αρκετα χρονια η μονη δοση καφε εχει καταργηθει και ο λογος ειναι οτι τα καλαθακια,η αλλιως basket για την μονη δοση εχουν τρυπες μονο στο κεντρο με αποτελεσμα να περναει μεγαλυτερο ποσοστο νερου ευθεια απο το κεντρο του coffee pack και να ειναι λαθος το αποτελεσμα της εκχειλησης.
Άψογος!

Να προσθέσω ότι η μόδα των πολλών γραμμαρίων (πάνω από 19) έχει περάσει γιατί εκτός των όσων ανέφερες, όσο μεγαλύτερη ποσότητα βάζουμε τόσο πιο δύσκολο είναι να έχουμε ιδανικό αποτέλεσμα. Είναι δηλαδή πιο πιθανό να πάει κάτι στραβά και να ψάχνουμε τι είναι.


 

Μηνύματα
998
Reaction score
2.570
Και για πείτε μου, γιατί αλλιώς τα είχα στο φτωχό μυαλουδάκι μου, απο αυτές τις μηχανές που φτιάνουν εσπρέσο με την κάψουλα, πως μπορούμε να πιούμε ....καπουτσίνο;
Από όσο ξέρω, μόνο με την Francis Francis X7.1 φτιάχνεις αφρόγαλα με ακροφύσιο.
Με τις νεσπρέσο αλλά και τις άλλες iperespresso φτιάχνεις μέτριο αφρόγαλα με αφρογαλιέρα (aeroccino κλπ).
Ο πιο απλος τρόπος για να φτιαξει καποιος καλο ζεστο αφρογαλα ειναι η Γαλλική πρέσα.
Ζεσταινετε το γαλα περιπου στους 60 βαθμους το βαζετε στην Πρέσα ανεβοκατεβαζετε το εμβολο μερικες φορες (5 εως 7) και ειναι έτοιμο.
 

Μηνύματα
8.787
Reaction score
4.940
Ο ποιο απλος τρόπος για να φτιαξει καποιος καλο ζεστο αφρογαλα ειναι η Γαλλική πρέσα.
Αξίζει μια δοκιμή, αν και είμαι ευχαριστημένος με το εξάρτημα της Νεστπρέσο που ζεσταίνει και αναδεύει το γάλα.
Και η Jura F50 έχει ακροφύσιο που βγάζει ατμό, αλλά το αποτέλεσμα είναι υποδεέστερο (αν και δεν είμαι σίγουρος ότι το κάνω απολύτως σωστά).
 

Μηνύματα
6.923
Reaction score
4.574
Η ποσοτητα του αλεσμενου,στους ευρειας καταναλωσης καφεδες,illy- lavazza και στα περισσοτερα blends(μειγματα καφε) δεν χρειαζεται να ξεπερναει τα 18,5 γραμμαρια. Λογο των μονοποικιλιακων και των single origin(μοναδικης προελευσης)τα γραμμαρια ανεβηκαν και εφτασαν ακομη και στα 22,χωρις αυτο να σημαινει κατι. Η ποιοτητα του καφε και το σωστο καβουρδισμα πλεον εχουν αρχισει να δινουν πολυ καλα αποτελεσματα σε τετοιου ειδουν καφεδες με περιπου 19 γραμμαρια αλεσμενου.
Σε οτι εχει να κανει μετις εκχειλησεις ιδανικα πρεπει να ξεκινα ως σταγονες,μετα να γινεται ουρα ποντικιου οπως αποκαλειται,και μετα ανοιγει,.χρωματικα ξεκιναει απο καφε σκουρος,και μετα σταδιακα ξανθαινει,και ολα αυτα συμφωνα με τον sca (speciality coffee association) πρεπει να ολοκληρωθουν σε 25 δευτερολεπτα,για δυο μονα εσπρεσσο, η μεχρι 30 δευτερολεπτα για δυο διπλα εσπρεσσο.χαμηλοτερους χρονους μπορεις να εχεις ,οπως τα ristretto χωρις κανενα προβλημα,και με ελαχιστη καφεινη,γιατι εχει αποδειχτει οτι η μεγαλυτερη ποσοτητα καφε εχει πολυ περισσοτερη καφεινη λογο της παρατεταμενης επαφης του καφε με το νερο Εδω και αρκετα χρονια η μονη δοση καφε εχει καταργηθει και ο λογος ειναι οτι τα καλαθακια,η αλλιως basket για την μονη δοση εχουν τρυπες μονο στο κεντρο με αποτελεσμα να περναει μεγαλυτερο ποσοστο νερου ευθεια απο το κεντρο του coffee pack και να ειναι λαθος το αποτελεσμα της εκχειλησης.
Τι είπε ο ατομας ρε....
 


Μηνύματα
2.246
Reaction score
1.408
Ο πιο απλος τρόπος για να φτιαξει καποιος καλο ζεστο αφρογαλα ειναι η Γαλλική πρέσα.
Ζεσταινετε το γαλα περιπου στους 60 βαθμους το βαζετε στην Πρέσα ανεβοκατεβαζετε το εμβολο μερικες φορες (5 εως 7) και ειναι έτοιμο.
Σε εμένα δε φτάνουν συνήθως οι 5-7 φορές...
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
154.244
Μηνύματα
2.347.220
Members
35.065
Νεότερο μέλος
olly
Top