Barista Corner


xfader

Imbecility rules
Administrator
Μηνύματα
24.881
Reaction score
41.850
Mrs. Rose έχουμε και στη γειτονιά μου και έχει γίνει ο αγαπημένος μου.
Είμαι στο Μάτι. Είναι το μόνο σημείο που έχει καφέ που πίνεται στα ανατολικά παράλια της Αττικής.

Για να πιω καφέ της προκοπής χθες, πήγα από τη Νέα Μάκρη στον Γέρακα, στο Chain Coffee Company.
 

Μηνύματα
851
Reaction score
1.110
Ο Mrs Rose είναι εξαιρετικός καφές αρκεί να τον έφτιαξε άνθρωπος που ξέρει..
@xfader που σου φάνηκε?

Εχεις ξαναπιεί, η πρώτη φορά?
 

xfader

Imbecility rules
Administrator
Μηνύματα
24.881
Reaction score
41.850
Ο Mrs Rose είναι εξαιρετικός καφές αρκεί να τον έφτιαξε άνθρωπος που ξέρει..
@xfader που σου φάνηκε?

Εχεις ξαναπιεί, η πρώτη φορά?
Έχω πιει αρκετές φορές. Για blend είναι καλός.

Γενικά, αποφεύγω τα χαρμάνια όποτε έχω επιλογές. Φτιάχνονται με γνώμονα την ικανοποίηση μεγάλου εύρους πελατών, άρα γευστικά είναι ουδέτερα και ήπια.

Προτιμώ μονοποικιλιακούς με έντονα χαρακτηριστικά, κυρίως οξύτητα.
 








xfader

Imbecility rules
Administrator
Μηνύματα
24.881
Reaction score
41.850
@xfader το πρώην Tailor Made είναι αυτό;
Έχουν ακόμα Taf;
Ναι, είναι υπό νέα ιδιοκτησία εδώ και ενάμιση χρόνο. Δεν ρώτησα την προέλευση του καφέ. Πάντως είχε 3 μονοποικιλιακές προτάσεις πέρα από το blend. Πήρα Αιθιοπία και τον ευχαριστήθηκα.
 

xfader

Imbecility rules
Administrator
Μηνύματα
24.881
Reaction score
41.850
Δεν πας Νάπολη;
Φθηνότερα θα σου έρθει και θα πιεις και αυθεντικό εσπρέσο
Μπορεί οι Ιταλοί να ανακάλυψαν τον εσπρέσο, αλλά σήμερα, το να πηγαίνεις στην Ιταλία για καλό καφέ είναι σαν να πηγαίνεις σε ελληνική ταβέρνα για να φας καλή μοσχαρίσια μπριζόλα. Επιεικά μέτριος.
 

Sugah

Ζαχαρούλης
Μηνύματα
1.804
Reaction score
2.998
Ο καφές που σερβίρουν οι Ιταλοί κοντράρεται στα ίσα με τον καφέ που έχουν τα Έβερεστ. Μαυροζούμι.
Μονο σε ξενοδοχείο καταφέραμε να πιούμε σωστό καφέ.
 

Μηνύματα
2.860
Reaction score
2.062
Μπορεί οι Ιταλοί να ανακάλυψαν τον εσπρέσο, αλλά σήμερα, το να πηγαίνεις στην Ιταλία για καλό καφέ είναι σαν να πηγαίνεις σε ελληνική ταβέρνα για να φας καλή μοσχαρίσια μπριζόλα. Επιεικά μέτριος.
Δεν έχεις δίκιο,τραβηγμένο,πήγαινα Νάπολη,που σου λέω
 

xfader

Imbecility rules
Administrator
Μηνύματα
24.881
Reaction score
41.850
Δεν έχεις δίκιο,τραβηγμένο,πήγαινα Νάπολη,που σου λέω
Έχω πιει σε αμέτρητα cafe στην Ιταλία. Δεν μιλάμε για τον ίδιο καφέ γι' αυτό η διαφωνία.

Μιλάω για hi-end κατάσταση. Υπάρχουν και στην Ιταλία τέτοια Cafe από νέα παιδιά, αλλά δεν έχουν σχέση με τα παραδοσιακά μαγαζιά που αναφέρεις.

Στη δικιά μου κλίμακα, ο καλός ιταλικός εσπρέσο παίρνει με το ζόρι ένα 5 στα 10. Να το πω κι αλλιώς, αν δεν υπήρχε άλλος εσπρέσο από τον κλασικό Ιταλικό, θα προτιμούσα να πίνω φίλτρου ή φραπέ.
 

Μηνύματα
2.860
Reaction score
2.062
Έχω πιει σε αμέτρητα cafe στην Ιταλία. Δεν μιλάμε για τον ίδιο καφέ γι' αυτό η διαφωνία.

Μιλάω για hi-end κατάσταση. Υπάρχουν και στην Ιταλία τέτοια Cafe από νέα παιδιά, αλλά δεν έχουν σχέση με τα παραδοσιακά μαγαζιά που αναφέρεις.

Στη δικιά μου κλίμακα, ο καλός ιταλικός εσπρέσο παίρνει με το ζόρι ένα 5 στα 10. Να το πω κι αλλιώς, αν δεν υπήρχε άλλος εσπρέσο από τον κλασικό Ιταλικό, θα προτιμούσα να πίνω φίλτρου ή φραπέ.
Απευθύνεσαι σε άνθρωπο που έχει πολύ στενές σχέσεις με Ιταλία,καθώς έχω ζήσει και εργασθεί εκεί για 30 χρόνια
Γνωρίζω πολύ καλά
Στο νότο πίνεις καλό καφέ,στον βορρά,όχι
 

xfader

Imbecility rules
Administrator
Μηνύματα
24.881
Reaction score
41.850
Απευθύνεσαι σε άνθρωπο που έχει πολύ στενές σχέσεις με Ιταλία,καθώς έχω ζήσει και εργασθεί εκεί για 30 χρόνια
Γνωρίζω πολύ καλά
Στο νότο πίνεις καλό καφέ,στον βορρά,όχι
Επαναλαμβάνω, μιλάμε για άλλους καφέδες. Από τον καρπό μέχρι το καβούρδισμα και τη δόση.
Οι Ιταλοί έχουν μία συγκεκριμένη προσέγγιση λόγω κουλτούρας. Σεβαστή και ιστορικά δικαιωμένη.

Όμως, εδώ και λίγες δεκαετίες ο καφές έχει "ξεφύγει", κυρίως λόγω της συστηματικής ενασχόλησης ανήσυχων ψαγμένων ανθρώπων από όλες τις ηπείρους.

Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό και έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη σχολή, που αν και είναι niche market, έχει τεράστια δυναμική.

Αν μιλήσεις σε barista αυτής της σχολής για Ιταλικό καφέ, είναι σαν να συζητάς με τον EAR για βινίλια. :biggrin:
 

Μηνύματα
2.860
Reaction score
2.062
Επαναλαμβάνω, μιλάμε για άλλους καφέδες. Από τον καρπό μέχρι το καβούρδισμα και τη δόση.
Οι Ιταλοί έχουν μία συγκεκριμένη προσέγγιση λόγω κουλτούρας. Σεβαστή και ιστορικά δικαιωμένη.

Όμως, εδώ και λίγες δεκαετίες ο καφές έχει "ξεφύγει", κυρίως λόγω της συστηματικής ενασχόλησης ανήσυχων ψαγμένων ανθρώπων από όλες τις ηπείρους.

Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό και έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη σχολή, που αν και είναι niche market, έχει τεράστια δυναμική.

Αν μιλήσεις σε barista αυτής της σχολής για Ιταλικό καφέ, είναι σαν να συζητάς με τον EAR για βινίλια. :biggrin:
Το κατάλαβα το σκεπτικό σου,άρα και τι θες να πεις
 



Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • Zizik
    Jardinier
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Imbecility rules
  • abcd
    Πρώην Διοικητής
  • spylab
    Wile E. Coyote Συντονιστής Θρησκευτικών

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
156.318
Μηνύματα
2.405.822
Members
35.335
Νεότερο μέλος
Σωτήρης Ζαπαντιώτης
Top