Barista Corner


Μηνύματα
1.426
Reaction score
1.192
Χρειάζεται τόσο ακριβό μύλο ο ελληνικός; Εδώ βλέπω μεχρι και ο mignon zero που είναι αρκετά οικονομικός μπορεί να αλέσει
 

Μηνύματα
1.966
Reaction score
429
Χρειάζεται τόσο ακριβό μύλο ο ελληνικός; Εδώ βλέω μεχρι και ο mignon zero που είναι αρκετά οικονομικός μπορεί να αλέσει
ο ελληνικος ειναι σχεδόν πουδρα, ψιλοτερος από εσπρεσσο
θες καλο μυλο για συνεπή αλεση και χωρίς σβωλους
 

Μηνύματα
1.426
Reaction score
1.192
Ο zero η ο specialita μου δεν ενδείκνυται δηλ; Τι καφέ αγοράζουμε για Ελληνικό; Είναι διαφορετικό το καβουρδισμα από τον espresso ;
 

Μηνύματα
351
Reaction score
236
Χρειάζεται τόσο ακριβό μύλο ο ελληνικός; Εδώ βλέπω μεχρι και ο mignon zero που είναι αρκετά οικονομικός μπορεί να αλέσει
Οπως προανέφερε ο nmtray2 στον ελληνικό καφέ ο κόκκος πρέπει να γίνει πούδρα κι αυτό αλεθωμενος σταδιακά με μυλόπετρες.
 

Μηνύματα
2.132
Reaction score
5.598
Υπαρχει αναβαθμιση για τους ΕΚ43 στον αξονα και στα μαχαιρια και κοβουν και ibrik μετα!!!!!Δηλαδη πηγαινει περιπου 6Κ ο μυλος με αυτα,αλλα κοβει απο φίλτρου εως και ελληνικό.....
 

Μηνύματα
1.966
Reaction score
429
Τι καφέ αγοράζουμε για Ελληνικό;
Δοκιμαζεις...

Προσωπικά , ο σμυρναιικος του Δρακουλη και 2 από Κυπρο.
Και καποιοι τουρκικοι, αλλά παιρνω σπανια
 

Μηνύματα
1.426
Reaction score
1.192
Αν δε κάνει ο μύλος μου δε παίρνω τπτ.
Και να κάνει δε ξέρω αν θα μπω στο τρυπακι να ψάχνω συνέχεια τη ρύθμιση μια για εσπρέσσο μια για Ελληνικό. Μπέρδεμα
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
36.461
Reaction score
85.813
Αν δε κάνει ο μύλος μου δε παίρνω τπτ.
Και να κάνει δε ξέρω αν θα μπω στο τρυπακι να ψάχνω συνέχεια τη ρύθμιση μια για εσπρέσσο μια για Ελληνικό. Μπέρδεμα

Δεν έχω κανένα φίλο που ασχολείται με εσπρέσο και πίνει ελληνικό.

Μόνο τη μάνα μου ξέρω που επιμένει στον συσκευασμένο Λουμίδη του SM, ενώ της έχω πάει αμέτρητες φορές καλύτερους ελληνικούς από Kudu κι αλλού. :biggrin:
 


Μηνύματα
1.426
Reaction score
1.192
Εγώ πίνω οπότε μου τη βαρεθεί ελληνικό. Δε το είχα δει στο eShop του kudu
 



Μηνύματα
1.426
Reaction score
1.192
Τελικά τους κόκκους καφέ ξέρουμε γιατί τους ψεκάζουν και με τι;
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
36.461
Reaction score
85.813
Τελικά τους κόκκους καφέ ξέρουμε γιατί τους ψεκάζουν και με τι;
Μου θυμίζεις πρωτοετή φοιτητή Ιατρικής που ψάχνει ακίνητο για το Ιατρείο που θα ανοίξει όταν τελειώσει. :biggrin:
 

Μηνύματα
1.426
Reaction score
1.192
Πάντα ήθελα να ανοίξω ένα καφέ από μικρός. Η μυρωδιά του φρεσκοκομμένου καφέ με ξετρελαινει, η ασχολία με το θέμα του καφέ και γενικά το όλο κλίμα- διακόσμηση από κάποια μαγαζιά. Τελικά καμία σχέση με αυτό που κάνω τώρα που επίσης είναι κάτι που αγαπώ πολύ
Τέλος πάντων
Γι αυτό οι τόσες απορίες. Ζω το όνειρο μου στο σπίτι :p
Αν σας κουράζω αποχωρώ :p
 

Μηνύματα
1.966
Reaction score
429
Πάντα ήθελα να ανοίξω ένα καφέ από μικρός.
Κι εγω το ιδιο...
Ξεκινησα να το ψαχνω πριν 5 χρόνια περίπου
αλλά μας φορτωθηκε κοβιντ κι εγκατελειψα.
Για ψωρα μιλάμε :D
 

Μηνύματα
1.426
Reaction score
1.192
Θεωρώ πως τουλάχιστον τα τελευταία 8 χρόνια το επάγγελμα έχει κορεστεί...
 

Μηνύματα
310
Reaction score
451
@Jack.v

Αν έχεις όρεξη για φωτογραφίες έχω αρκετές στο Instagram. Δεν το ανανεώνω συχνά πλέον.

Alex F (@xfad3r) • Instagram photos and videos
Dizer τι μου θυμισες...πηγαινα συχνα. Μαζι και Καραμουζα λιγο πιο περα.

Εγω δουλευω εκει κοντα και πηγαινα μετα την δουλεια αρκετες φορες.
 

Μηνύματα
2.132
Reaction score
5.598
Τελικά τους κόκκους καφέ ξέρουμε γιατί τους ψεκάζουν και με τι;
Νερακι για τον στατικο,νομιζω το ανεφερες ποιο πανω. με την θερμοκρασια εκανες κατι;
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.242
Μηνύματα
2.893.428
Members
38.010
Νεότερο μέλος
ATBG7
Top