- Μηνύματα
- 2.092
- Reaction score
- 582
ναιΟ Lance Hedrick είναι εκπληκτικός. Οξυδερκής, γνώστης και χαβαλές.
και πιο "τιμιος" από τον Αγγλο
ναιΟ Lance Hedrick είναι εκπληκτικός. Οξυδερκής, γνώστης και χαβαλές.
Το προσπαθησα και εγω ΒιρναΠήγα να το βάλω καλάθι αλλά δε μάσησε, την διόρθωσε την τιμή
View attachment 287796
ναι
και πιο "τιμιος" από τον Αγγλο
O Hoffmann ηταν και παγκοσμιος barista(2007),οποτε απο μονο του αυτο τον τοποθετει στην κορυφη σε σχεση με τους υπολοιπους.Αν έπρεπε να επιλέξω έναν από τους coffee influencers, αυτός θα ήταν ο Hoffmann γιατί (για μένα) πάντα προηγείται αυτός που βγάζει τα περισσότερα χρήματα μέσω αυτού που του αρέσει.
Χρησιμοποιησες το ιδιο καλαθακι που έχεις και στο κανονικο portafilter? Πρεπει να κοψεις ποιο λεπτα. Αν σκεφτεις οτι δεν υπαρχει η διαδρομη απο το καλαθι στα spoots πρεπει να ειναι λιγο ποιο συντομη η διαδικασια(δυο τρια δευτερολεπτα). Θα χρειαστει να αλλαξεις τον τροπο που έχεις βρει ως προς τα γραμμαρια και το πατημα.Δοκίμαζω αυτές τις μέρες ενα naked portafilter στην lelit. Χρησιμοποιησα την ίδια ακριβώς διαδικασία και γραμμάρια/χρόνους με αυτή που ακολουθώ στο κανονικό portafilter, ωστόσο παρατήρησα οτι η εκχύλιση είναι πολυ συντομότερη με αποτέλεσμα στα 15" ο καφές να γίνεται πολυ αραιότερος. Επίσης παρατήρησα οτι η πίεση είναι κατά λίγο πιο αυξημένη. Πως το διορθώνω αυτό ?
νομιζω κι ο Αμερικανός ηταν καναδυο φορές ...O Hoffmann ηταν και παγκοσμιος barista(2007),οποτε απο μονο του αυτο τον τοποθετει στην κορυφη σε σχεση με τους υπολοιπους.
Αυτό είναι δεδομένο.O Hoffmann ηταν και παγκοσμιος barista(2007),οποτε απο μονο του αυτο τον τοποθετει στην κορυφη σε σχεση με τους υπολοιπους.
Το καλαθάκι είναι διαφορετικό ωστόσο η ποσότητα καφέ ακριβώς η ίδια. Θα δοκιμάσω να αλλάζω ένα ένα τα βήματα της διαδικασίας να δω τι κάνω λάθος. Ευχαριστώ για την απάντησηΧρησιμοποιησες το ιδιο καλαθακι που έχεις και στο κανονικο portafilter? Πρεπει να κοψεις ποιο λεπτα. Αν σκεφτεις οτι δεν υπαρχει η διαδρομη απο το καλαθι στα spoots πρεπει να ειναι λιγο ποιο συντομη η διαδικασια(δυο τρια δευτερολεπτα). Θα χρειαστει να αλλαξεις τον τροπο που έχεις βρει ως προς τα γραμμαρια και το πατημα.
Δοκιμασε με το ιδιο καλαθακι και θα ειναι λιγοτερα αυτα που θα εχεις να αλλαξεις. Τα καλαθακια ειδικα τα απλα εχουν διαφορες μεταξυ τους,οπως καταλαβες.Το καλαθάκι είναι διαφορετικό ωστόσο η ποσότητα καφέ ακριβώς η ίδια. Θα δοκιμάσω να αλλάζω ένα ένα τα βήματα της διαδικασίας να δω τι κάνω λάθος. Ευχαριστώ για την απάντηση![]()
Αν και τα καλαθάκια άρχισαν να συζητιούνται τα τελευταία 10 χρόνια περίπου, το ποσοστό της συμβολής τους σε μία σωστή εκχύλιση είναι σημαντικότατο. Τα περισσότερα φτηνά no name είναι φτιαγμένα στο περίπου. Μπορεί να έχουν τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές (αριθμό και διάσταση τρυπών) και η συμπεριφορά τους να είναι εντελώς διαφορετική. Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα είναι η δυσκολία στην ακρίβεια. Το σχήμα και η διάμετρος ποικίλει. Άλλες τρύπες είναι ημι-κλειστές, άλλες έχουν υπολείμματα κακής κοπής, άλλες δεν υπάρχουν καν.Το καλαθάκι είναι διαφορετικό ωστόσο η ποσότητα καφέ ακριβώς η ίδια. Θα δοκιμάσω να αλλάζω ένα ένα τα βήματα της διαδικασίας να δω τι κάνω λάθος. Ευχαριστώ για την απάντηση![]()
Ο Ελληνικός δεν μου αρέσει. Φραπεδάκι είναι ΟΚ αλλά θα αισθάνομαι σαν τον Πάνο Μιχαλόπουλο σε κρυφό ραντεβού.Φραπεδακι ρε ή ελληνικό σε αυτές τις περιπτώσεις
Αυτοι ειναι καλυτεροι σε καθεστως "ωριμανσης" ;Φραπεδακι ρε ή ελληνικό σε αυτές τις περιπτώσεις
Κρύα σοκολάτα