Barista Corner

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
19.991
Reaction score
33.204
Δλδ εάν κατάλαβα, εσάς τους δυο σας πειράζει ο καφές;
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
36.457
Reaction score
85.793
Δλδ εάν κατάλαβα, εσάς τους δυο σας πειράζει ο καφές;
Έχω γράψει εδώ τη δική μου περίπτωση.

Για μένα ο καφές δεν είναι το αίτιο αλλά δρα καταλυτικά. Όταν μέσα στη χρονιά μπω στις περιόδους που το στομάχι κάνει τα δικά του, ο καφές γίνεται αλάτι στην πληγή.

Έχω σταματήσει (κακώς) και τα SSRIs που μου έφτιαχναν το πεπτικό σύστημα και απέφευγα τα έντονα στομαχικά προβλήματα.
 



Μηνύματα
2.132
Reaction score
5.598
Δλδ εάν κατάλαβα, εσάς τους δυο σας πειράζει ο καφές;
Καπως καθυστερημενη η απαντηση αλλα και σε εμενα το ιδιο συμβαινει,οταν εχει θεμα το γαστρεντερολογικο(κυριως απο αγχος)ο καφες δεν βοηθα.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
36.457
Reaction score
85.793
Έτυχε να περνάω από τη γειτονιά τους και πήρα 2 πακέτα τώρα που ηρέμησε το στομάχι και πίνω ένα καφεδάκι τη μέρα.

Η επιλογή γίνεται πάντα με ημερομηνία καβουρντίσματος. Η φρεσκάδα υπερτερεί της (σχετικής) προτίμησης.
Ο Costa Rica επιλέχθηκε και για έναν ακόμα λόγο. Θέλω να δοκιμάσω την επεξεργασία Thermal fermentation.

Have you ever heard about thermal fermentation ? - Efico | A passion for coffee

Home - Omsom • Coffee Roasters (omsom-coffee.com)

original_95432da3-590e-410a-b36a-1916f2bab752_IMG20230512142122.jpg
original_c42ce194-c70d-43e8-b034-f9a2e6e8b891_IMG20230512142106.jpg
 

Μηνύματα
1.426
Reaction score
1.192
Έτυχε να περνάω από τη γειτονιά τους και πήρα 2 πακέτα τώρα που ηρέμησε το στομάχι και πίνω ένα καφεδάκι τη μέρα.

Η επιλογή γίνεται πάντα με ημερομηνία καβουρντίσματος. Η φρεσκάδα υπερτερεί της (σχετικής) προτίμησης.
Ο Costa Rica επιλέχθηκε και για έναν ακόμα λόγο. Θέλω να δοκιμάσω την επεξεργασία Thermal fermentation.

Have you ever heard about thermal fermentation ? - Efico | A passion for coffee

Home - Omsom • Coffee Roasters (omsom-coffee.com)

View attachment 291589 View attachment 291590

Περιμένω εντυπώσεις
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
36.457
Reaction score
85.793
Περιμένω εντυπώσεις
Μόλις δοκίμασα το πρώτο ρόφημα Costa Rica με την Thermal fermentation επεξεργασία.
Ανάμεικτα συναισθήματα.

Να το εξηγήσω:

Όλες οι μέθοδοι επεξεργασίας χωρίς νερό (natural, honey, semi-washed) αλλάζουν το γευστικό προφίλ του κόκκου γιατί διαφέρουν οι ζυμώσεις που παράγουν τα αρώματα. Τα προφίλ που προκύπτουν είναι φρουτένια προς την οικογένεια των μούρων με μία ιδιαίτερη γλυκύτητα πιο κοντά στη σοκολάτα και την καραμέλα.

Ο συγκεκριμένος με την εναλλακτική επεξεργασία είναι ακραία διαφορετικός, όχι άσχημα, αλλά φεύγει πολύ από αυτό που θεωρούμε γεύση καφέ. Είναι τόσο έντονη η επικράτηση των αποτελεσμάτων της ζύμωσης που θυμίζει κόκκινο κρασί. Στο άρωμα επικρατεί ένα μείγμα κανέλας Κεϋλάνης και καραμέλας. Μόλις κρυώσει λίγο μυρίζει ...πεύκο. Για να σιγουρευτώ ρώτησα τον μικρό να μου πει τι του θυμίζει η μυρωδιά και μου είπε το πάρκο μετά τη βροχή. :D
 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
36.457
Reaction score
85.793
Έλα ομόλογα... ΑΙ έβαλες να στα γράψει
Αυτά που κορόιδευα στην ΑΙ τα κάνω εγώ. :roflmao:

Πάρε ένα natural processed καφέ και θα δεις ότι η ένταση της ζύμωσης βοηθάει στην αντίληψη των γεύσεων.
 


Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
19.991
Reaction score
33.204
Πολύ μας άρεσε με τον γιο μου ο Αιθιοπικός Uraga Tome GR1 του Kudu.
Σημειωτέον πίνουμε μόνο καπουτσίνο. Αν και απέχει από τους πιο 'σοκολατένιους' Βραζιλιάνικου τύπου, έδεσε πολύ καλά με το αφρόγαλα.
 


Μηνύματα
1.426
Reaction score
1.192
Για μένα ο καλύτερος που δοκίμασα μέχρι τώρα είναι ο rwanda simbi lot a .Πραγματικά βγήκε η περιγραφή + επιπλέον είχα την αίσθηση κόκκινου κρασιού σε άρωμα!!!
 

TGD

Μηνύματα
7.787
Reaction score
7.770
Πολύ μας άρεσε με τον γιο μου ο Αιθιοπικός Uraga Tome GR1 του Kudu.
Σημειωτέον πίνουμε μόνο καπουτσίνο.
Η νεσπρεσσο έχει μια συνταγή με ανθονερο για αιθιοπικο καφέ. Βάλε λίγο γάλα από κατά , ψεκάσει ανθονερο, ροδονερο και φτιάξε από πάνω τον καπουτσίνο.
 



Μηνύματα
1.426
Reaction score
1.192
Να αναφέρουμε μαζεμένα μερικά μαγαζιά που αξίζουν για αγορά κόκκων καφέ; Με τη σελίδα τους και αν γίνεται να τα καρφιτσώσουμε κάπου να υπάρχουν.
Έγιναν 2 σκηνικά μαζεμένα με 2 διαφορετικούς καφέδες και σπάστηκα...
 

Μηνύματα
2.132
Reaction score
5.598
Να αναφέρουμε μαζεμένα μερικά μαγαζιά που αξίζουν για αγορά κόκκων καφέ; Με τη σελίδα τους και αν γίνεται να τα καρφιτσώσουμε κάπου να υπάρχουν.
Έγιναν 2 σκηνικά μαζεμένα με 2 διαφορετικούς καφέδες και σπάστηκα...
Καλως ηλθες στο καλοκαιρι του καφε(ακολουθούν προσωπικές παρατηρήσεις). Οταν ζεσταινει ο καιρος ο καφες για Χ λογους χανει την γευση του,γιατι δεν γνωριζω ακριβως ,αλλα μαλλον εχει να κανει με την μεταφορα απο τα αυτοκινητα που ανεβαζουν θερμοκρασια λογο του ηλιου και του δινουν ενα παρατεταμενο kick στους 50+ βαθμους η ακομη και το ψησιμο οταν στον χωρο εχει 30+ βαθμους δεν ειναι το ιδιο με το να εχει περιπου 20 κ.λ.π. Δεν εχω βρει ακρη σε τι οφειλεται αυτη η αλλαγη στην γευση αλλα σιγουρα ειναι εκει. Γι αυτο εγω προσωπικα καπου στα μεσα ιουνιου κανω αφαλάτωση στην μηχανή την αδειάζω ,καθαριζω τον μυλο και , μπαινουν σε καλοκαιρινες διακοπες ,σαν τα σχολεια ενα πραγμα. Ο μονος τροπος ειναι να πας καπου να δοκιμασεις και αν σου αρεσει αυτο που θα πιεις και το εχουν διαθεσιμο σε σωστη ημερομηνια ψησιματος το δοκιμαζεις και στο σπιτι σου.
 

Μηνύματα
1.426
Reaction score
1.192
Ναι το έχω ακούσει απο αρκετούς αυτό που λες.Το πρόβλημά μου δεν ήταν πως η γεύση του καφέ δεν με ικανοποιούσε
Σπάστηκα με τα 2 εξής θέματα και πείτε μου αν έχω άδικο. Δεν αναφέρω μαγαζί
Ανοίγω συσκευασία πίνω 2-3 καφεδάκια(πάντα τα κρατάω μέσα στο σακουλάκι τους οπότε δε βλέπεις τι έχει μέσα).Πάω να φτιάξω τέταρτο καφέ και πέφτει ένας κόκκος άψητος( ήθελα να δω απο κοντά πως είναι αλλά όχι σε αυτή τη κατάσταση). Ο κόκκος είχε μουχλιάσει... Οπότε πέταξα όλο το καφέ μιας και σιχάθηκα.
Το δεύτερο σκηνικό έχει να κάνει με την ημερομηνία καβουρντίσματος του καφέ
Στο πρώτο με τη μούχλα λεω οκ δε θα πάρω τηλ να πω κάτι θα το πετάξω και τέλος
Παραλαμβάνω το καφέ με ημερομηνία καβουρντίσματος αρχές Μαίου. Παίρνω τηλ τους το λέω μου λένε μέχρι ένα μήνα η πολιτική μας είναι πως τα διαθέτουμε κανονικά.
Δεν είπα κάτι αλλα δε ξέρω αν θα με ξαναδούν. Θεωρώ σε αυτή τη τιμή ο καφές θα έπρεπε να είναι φρέσκος και όχι μήνα παρά 4άρων ημερών
Οπότε ας μαζέψουμε μερικά μαγαζάκια να έχουμε να δοκιμάζουμε και να μην πέφτουμε σε ένα δυο μόνο!!!
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.241
Μηνύματα
2.893.370
Members
38.009
Νεότερο μέλος
Efthymios
Top