CD from MP3, ομαδικό test...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Δεν απευθυνομαι σε ολους...
Απευθυνομαι σε εκεινους που θα "ξεχωριζαν την ποιοτητα CD με την μια"
Τι εγινε ρε παιδια?
Ακομα να ερθει εκεινη η ρημαδα η "μια"?
Να περιμενουμε εως του αγιου...Σουτσου καλυτερα?:cool_11:
Αυτα ειναι ευκολα πραγματα για εσας.
Πατ κιουτ τελειωσατε:crazy_3:
Με το αυτι παντα, ετσι?
Εκει δεν μετρουν οι...εμπειριες?:happy_4:

Υ.Γ.Παρακαλω λαβετε υπ'οψη πως δεν εχω ταχθει υπερ κανενος στρατοπεδου και δεν εχω ακουσει και το δισκακι.
Αλλα δεν μπορω τα μεγαλα λογια....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μιχάλη και Timbre, δεν σας καταλαβαίνω βρε παιδιά.

Αν σας πω ότι έχει μια φορά ή δύο φορές το αυθεντικό, αυτό θα κάνει τις διαφορές του αρχικού wav με αυτό που προέρχεται από mp3, μεγαλύτερες ή θα ακούτε καλύτερα?

Το αρχικό concept του test, που θέλει να διαγνώσει αν μπορεί ο κόσμος να βρει τις διαφορές δεν αλλάζει σε τίποτα απολύτως. Όποιος ακούσει αυτό που περιμένει από ένα αυθεντικό wav, θα το ακούσει και θα το εντοπίσει όσες φορές χρειαστεί.

Αυτό δεν ψάχνουμε ή κάνω λάθος?

Reaction score
4
Απάντηση: CD from MP3, ομαδικό test...

Ο τρόπος που εγώ προσπαθώ να βγάλω άκρη είναι να ψάχνω το καλύτερο και το χειρότερο.
Αν το "καλύτερο" (wav) είναι δύο φορές και προσπαθώ να βρω διαφορά μεταξύ τους για να σας παρουσιάσω τα αποτελέσματα με τον τρόπο που θέσατε, είναι αδύνατο.
Σε ποιο από τα δύο θα βάλω το 1=καλύτερη ποιότητα ;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: CD from MP3, ομαδικό test...

Ο τρόπος που εγώ προσπαθώ να βγάλω άκρη είναι να ψάχνω το καλύτερο και το χειρότερο.
Αν το "καλύτερο" (wav) είναι δύο φορές και προσπαθώ να βρω διαφορά μεταξύ τους για να σας παρουσιάσω τα αποτελέσματα με τον τρόπο που θέσατε, είναι αδύνατο.
Πολύ σωστά!
Αν λοιπόν βρεις διαφορές μεταξύ δύο ίδιων αρχείων αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι συζητάμε για ανύπαρκτους ψύλλους στα άχυρα και από εδώ και στο εξής θα έχουμε όλοι διαφορετική άποψη για τις δυνατότητές μας. Δεν είναι καθόλου κακό. Απλά βάζει τα πράγματα στην θέση τους...

- Αυτή είναι η (πικρή), μοναδική αλήθεια...

GTX

Reaction score
39
[αστείο]Εγώ πήγα να το ακούσω μια στα πεταχτά χτες αλλά με το που άκουσα τα πρώτα δευτερόλεπτα πήγα να πάθω εγκεφαλικό...καλά ρε αθεόφοβε Τσαρουχά σε 16X το έχεις γράψει το δισκάκι??? Λυπάμαι που το λέω αλλά δε μπορώ να συμμετάσχω στο τεστ, αν δεν είναι γραμμένο σε 2X το πολύ αυτό που ακούω πονάνε τα αφτιά μου :cool_11::cool_11::cool_11:[/αστείο]

Πέρα από την πλάκα, το άκουσα πολύ λίγο χτες χωρίς να δώσω και ιδιαίτερη σημασία για να είμαι ειλικρινείς και δεν μπορώ να πω ότι εντόπισα διαφορές, τουλάχιστον στα tracks που άκουσα, αλλά μόλις βρω χρόνο θα γίνουν εκτεταμένες δοκιμές και θα γράψω τα ευρήματα μου :crazy_3:

Απλά θα παρακαλούσα οι σωστές απαντήσεις να μη δωθούν πριν τη Δευτέρα, να προλάβουμε να το ακούσουμε πρώτα καλά και μετά να μας πείτε.

Reaction score
313

Και στα δύο! Θα αναφέρεις πως δεν μπορείς να επιλέξεις μεταξύ τους...
Όπως κι αν π.χ. εγώ, δεν μπορώ να καταλάβω ΚΑΜΙΑ διαφορά ανάμεσα σε ΟΛΑ τα κομμάτια, θα το αναφέρω.
Δε θα επιλέξω στην τύχη Νο1, Νο2, Νο3 κλπ...

Και, το πιο ωραίο, είναι να υπάρχει, όντως, περισσότερες από μία φορές, το wav κομμάτι.
Εκεί να δεις πόσο "μέσα" θα πέσουμε...

Reaction score
5
Δεν απευθυνομαι σε ολους...
Απευθυνομαι σε εκεινους που θα "ξεχωριζαν την ποιοτητα CD με την μια"
Τι εγινε ρε παιδια?
Ακομα να ερθει εκεινη η ρημαδα η "μια"?
Να περιμενουμε εως του αγιου...Σουτσου καλυτερα?:cool_11:
Αυτα ειναι ευκολα πραγματα για εσας.
Πατ κιουτ τελειωσατε:crazy_3:
Με το αυτι παντα, ετσι?
Εκει δεν μετρουν οι...εμπειριες?:happy_4:

Υ.Γ.Παρακαλω λαβετε υπ'οψη πως δεν εχω ταχθει υπερ κανενος στρατοπεδου και δεν εχω ακουσει και το δισκακι.
Αλλα δεν μπορω τα μεγαλα λογια....
Εγώ ακόμα να πάρω το cd και αν δεν το παραλάβω ούτε αύριο θα εξετάσω σοβαρά το ενδεχόμενο ο Τσαρουχάς να προσπαθεί να αποδείξει ότι είμαι κότα. :happy_9:

Reaction score
4.713
Πιστεύω ότι τουλάχιστον θα πρέπει να υπάρχει ένα κομμάτι mp3 και ένα wav αυθεντικό για να υπάρχει μέτρο αναφοράς. Αν όλα είναι mp3 φυσικά κάποιος θα επιλέξει το καλύτερο κατα τα αυτιά του για αυθεντικό.
Είναι αδύνατο να ανακαλύψεις διαφορά αν δεν ακούσεις και το αρχικό σε σχέση με κάτι άλλο. Ακόμη και αυτοί που λένε ότι θα ανακαλύψουν το wav πως το λένε αυτό αφού μπορεί η αρχική ηχογράφηση να είναι τόσο χάλια που να ακούγετε χειρότερα και από κάποια άλλη ηχογράφηση και μετατροπή mp3.
Εγώ για αρχή άκουσα από 30 sec τα πρώτα 4 κομμάτια και κουράστικα :) Όλα μαζι το ΣΚ μετά από γιόγκα.

Reaction score
4

Έτσι όπως τα λέτε θα πρέπει δηλαδή να καταλαβαίνετε κάθε κομμάτι.
Εξηγούμαι:

Θα βάζεις ένα τυχαίο από τα 7 και ακούγοντάς το μόνο θα λές είναι (από την ποιότητα που ακούω) το track 3 !

Όποιος το κάνει αυτό και πέσει μέσα σε ποσοστό 50%+ θα υποβληθώ και θα το αποκαλέσω δάσκαλο (που έλεγε και ο...) !!! :bravo:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: CD from MP3, ομαδικό test...

Πιστεύω ότι τουλάχιστον θα πρέπει να υπάρχει ένα κομμάτι mp3 και ένα wav αυθεντικό για να υπάρχει μέτρο αναφοράς. Αν όλα είναι mp3 φυσικά κάποιος θα επιλέξει το καλύτερο κατα τα αυτιά του για αυθεντικό.
Είναι αδύνατο να ανακαλύψεις διαφορά αν δεν ακούσεις και το αρχικό σε σχέση με κάτι άλλο. Ακόμη και αυτοί που λένε ότι θα ανακαλύψουν το wav πως το λένε αυτό αφού μπορεί η αρχική ηχογράφηση να είναι τόσο χάλια που να ακούγετε χειρότερα και από κάποια άλλη ηχογράφηση και μετατροπή mp3.
Εγώ για αρχή άκουσα από 30 sec τα πρώτα 4 κομμάτια και κουράστικα :) Όλα μαζι το ΣΚ μετά από γιόγκα.
Συμφωνώ απόλυτα !

Συγκριτικό
είναι το test.
Εκτός αν κάποιος είχε ήδη το αρχικό cd και το γνωρίζει ποιοτικά.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Mη μένετε στην εισαγωγή.. Παρακάτω το κομμάτι έχει πολύ "ζουμί" κι απο εκεί θα βγουν - αν βγουν - κάποια συμπεράσματα.

Επίσης, το αρχικό wav υπάρχει μέσα στο cd - τουλάχιστον μία φορα. Εγώ αυτό κατάλαβα από όσα έγραψε ο Νίκος.

Reaction score
313
Απάντηση: Re: CD from MP3, ομαδικό test...

...Συγκριτικό είναι το test...
Ασφαλώς.
Συγκρίνουμε το ΑΝ μπορούμε να καταλάβουμε τη διαφορά.
Και αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πόσα κομμάτια είναι wav και πόσα mp3.
Αν μπορούμε :)cool_11:), ας τα ξεχωρίσουμε...

Reaction score
19
Παιδιά έλεος!
Αν υπάρχουν διαφορές θα τις βρείτε και θα τις κατονομάσετε.
Αν δεν ακούσετε διαφορές τότε καταλήξτε ότι δεν υπάρχουν, αφού αν υπήρχαν θα τις ακούγατε.

Που κολλάτε;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: CD from MP3, ομαδικό test...

Συγκριτικό
είναι το test.
Εκτός αν κάποιος είχε ήδη το αρχικό cd και το γνωρίζει ποιοτικά.
Όχι βρε συ. Το test φυσικά και δεν είναι συγκριτικό. Για να είναι συγκριτικό πρέπει να ξέρεις ποιό είναι το αυθεντικό και να συγκρίνεις. Το test, γίνεται για να δείξει ότι δεν μπορεί κανείς στην πραγματικότητα να το αναγνωρίσει ανάμεσα σε mp3. :cool_4:

Reaction score
4

... Αν όλα είναι mp3 φυσικά κάποιος θα επιλέξει το καλύτερο κατα τα αυτιά του για αυθεντικό.
Αυτό δεν σας φαίνεται λογικό να συμβεί ;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ναι βέβαια, αλλά πάλι δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα. Σκοπός είναι να μας πει ο καθένας ποιό του ακούστηκε καλύτερα. Υποτίθεται... ότι αυτό θα είναι και το αυθεντικό.

Πριν το test, κάποιοι όχι μόνον έλεγαν ότι θα αναγνωρίσουν σε χρόνο dt ποιό είναι το αυθεντικό αλλά θα αναγνωρίσουν και τον βαθμό συμπίεσης του κάθε mp3 (τώρα λένε θα το δω διεξοδικά το ΣΚ :happy_9: ). Συνεπώς μπορούν με περίσσεια άνεση να μας πούνε και αν όλα είναι mp3...

- Που φυσικά δεν είναι... (άντε σας βοηθάω) κάπου είναι το αυθεντικό. Δεν έχετε παρά να το ή τα (τώρα σας ξαναμπερδεύω) αναγνωρίσετε και να μας πείτε που είναι. :cool_11:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo