Cloud-Ibox Linux Enigma 2 !!!

Reaction score
0
Απάντηση: Cloud-Ibox Linux Enigma 2 !!!

καλημερα φιλε εκανα αυτα που μου ειπες και ολα λειτουργουν αψογα,δοκιμασα 3 image [pli 3 black hole kai vix 3]και ολα δουλεψαν αψογα τελικα το λαθος ηταν δικο μου δεν εβαζα τον φακελο με τα αρχεια αλλα μονο τα αρχεια και δεν τα διαβαζε,σε ευχαριστω και παλι

Reaction score
0

καλησπερα σε ολους

εχω τον συγκεκριμενο δεκτη (βασικα τον max+ solo )ο οποιος απο οτι διαβασα ειναι ο ιδιος

θελω να κανω καποιες ερωτησεις για βοηθεια

1.παιρνει ολα τα image που παιρνει και ο vu+ solo απο οτι ξερω , αυτα τα image πρεπει να ειναι σπασμενα η παιρνει και τα αυθεντικα???
2.ποιο κατα την γνωμη σας απο το pli,blackhole ,vxi ειναι καλυτερο για τον συγκεκριμενο δεκτη για χρηση δορυφορικη τηλεοραση - επιγεια και media player???
3. μπορει να συνδεθει πανω του ενα usb hub και να παρει πανω wifi ,dvb-t και σκλρο δισκο?????

ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας

Reaction score
114

καλησπερα σε ολους

εχω τον συγκεκριμενο δεκτη (βασικα τον max+ solo )ο οποιος απο οτι διαβασα ειναι ο ιδιος

θελω να κανω καποιες ερωτησεις για βοηθεια

1.παιρνει ολα τα image που παιρνει και ο vu+ solo απο οτι ξερω , αυτα τα image πρεπει να ειναι σπασμενα η παιρνει και τα αυθεντικα???
2.ποιο κατα την γνωμη σας απο το pli,blackhole ,vxi ειναι καλυτερο για τον συγκεκριμενο δεκτη για χρηση δορυφορικη τηλεοραση - επιγεια και media player???
3. μπορει να συνδεθει πανω του ενα usb hub και να παρει πανω wifi ,dvb-t και σκλρο δισκο?????

ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας
Δεν ξερω για τον max+ solo οποτε με δικη σου ευθυνη και με καποιο ρισκο αν θες θα δοκιμασεις.
Τα αυθεντικα εγω δοκιμαζω.
Εκτος απο το εδω θεμα μπορεις να διαβασεις τα ποστ μου εδω http://www.avsite.gr/vb/showthread....-%EA%F4%EB-%E3%E9%E1-%E4%DD%EA%F4%E5%F2-linux
που αφορουν τον Cloud Ibox και εδω http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?123028-USB-DVB-T-stick-%F3%E5-Linux-%E4%E5%EA%F4%E5%F2

Reaction score
0

σε ευχαριστω για την απαντηση

τα 2 θεματα που μου εδωσες τα διαβασα ολα απο την αρχη.

δεν ειδα ομως τις εντυπωσεις σου απο το blackhole 2.02 ,με το media player που εχει εισαι ευχαριστημενος??

εχεις βαλει εσυ πανω usb hub η οχι.
dvb tuner θα παραγγειλω σαν το δικο σου που γραφεις, απο πισω θελει ανταπτορα εχει μικρο βυσμα για την κεραια???
τελικα τα usb stick τα αναγνωριζει το συγκεκριμενο image blackhole 2.02. και απο που μπορω να το κατεβασω εχεις κανενα σιτε????

οταν λες με δικο μου ρισκο μπορει να κανω ζημια στον μηχανημα βαζοντας το blackhole???

σε ευχαριστω

Reaction score
114

σε ευχαριστω για την απαντηση

τα 2 θεματα που μου εδωσες τα διαβασα ολα απο την αρχη.

δεν ειδα ομως τις εντυπωσεις σου απο το blackhole 2.02 ,με το media player που εχει εισαι ευχαριστημενος??

Οχι ιδιαιτερα , και κυριως για τους μικρους υποτιτλους που εμφανιζει.Το εγραψα αλλωστε και γι αυτο δοκιμασα το Openvix .

εχεις βαλει εσυ πανω usb hub η οχι.
dvb tuner θα παραγγειλω σαν το δικο σου που γραφεις, απο πισω θελει ανταπτορα εχει μικρο βυσμα για την κεραια???
Δεν εχω βαλει usb hub γιατι οι 2 θυρες usb που εχει με καλυπτουν.
Εχει ενα μικρο βυσμα με μια μικρη κεραιουλα.Αν ξερεις εσυ η' καποιος αλλος φιλος αν υπαρχει καποιος ανταπτορας για να συνδεθει εξωτερικη κεραια με ενδιαφερει και εμενα.

τελικα τα usb stick τα αναγνωριζει το συγκεκριμενο image blackhole 2.02. και απο που μπορω να το κατεβασω εχεις κανενα σιτε????
Τα αναγνωριζει.
Στο Vuplus community .

οταν λες με δικο μου ρισκο μπορει να κανω ζημια στον μηχανημα βαζοντας το blackhole???
Οι δοκιμες που εχω κανει εγω ειναι σε Cloud Ibox ,οποτε δεν μπορω να παρω θεση για αλλο δεκτη.Τον δεκτη που αναφερεις δεν τον γνωριζω.
Πιθανοτατα να μην εχεις προβλημα αλλα εγω δεν μπορω να σου πω σιγουρα.

Reaction score
0

σε ευχαριστω

απο το open vix εισαι πιο ευχαριστημενος σε σχεση με το media player και γενικα στην χρηση του???
συγνωμη για τιε επιμονες ερωτησεις αλλα θελω να βαλω ενα image(δεν εχω χροο να αλλαζω) που θα με καλυπτει σε ολα .....

τον σκληρο σου δισκο τον 2.5 τον αναγνωρισε το blackhole???

ανταπτορα βρηκα αυτους , ριξε μια ματια

http://www.ebay.com/itm/IEC-DVB-T-T...168?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3371ce6e58

http://www.ebay.com/itm/PAL-IEC-RF-...582?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c29f809ce

Reaction score
114

To PLI & το Openvix εχουν ενα υπομενου που αναφερεται στους υποτιτλους για το τι χρωμα,μεγεθος θεση κτλ. θα εχουν .
Στο Openvix το προβλημα ηταν οτι ενω στην αρχη μου αναγνωριζε το usb stick στην συνεχεια σταματαγε να το αναγνωριζει.
Δεν εντοπισα τον λογο,ισως με εγκατασταση καποιου αλλου plugin που εκανα στη συνεχεια.
Η λυση πιθανοτατα ,χωρις να εχω βρει χρονο να δοκιμασω, βρισκεται στο post no.48
Τον σκληρο δισκο (verbatim 320gb) που ειναι σε FAT32 και αναγνωριζεται απο αλλους μη inux δεκτες ,δεν μου τον εχει αναγνωρισει ουτε ο DΜ800HD με οποιοδηποτε image .
Δεν μπορω να πειραματιστω ομως περισσοτερο γιατι δεν εχω αλλον και αυτος εχει καποια σημαντικα αρχεια.

*Θα αγορασω σημερα εναν ανταπτορα κεραιας απο αυτους που παραθεσες και οταν ερθει μετα απο καποιες μερες θα ποσταρω αποτελεσματα.

Reaction score
2
Καλημέρα κι από μένα, νέος κάτοχος του εν λόγω δέκτη και γενικά σε linux περιβάλλον (με image Black Hole Vu+ Solo 2.0.2 Rev. A). Μετάβαση μετά από 13 χρόνια σε Humax 5400!!! Κάποιες ερωτήσεις τώρα:
1) Το usb stick που έχω μόνιμα επάνω του για EPG, για να το αποσυνδέσω αν χρειαστεί πρέπει να κλείσω πρώτα τον δέκτη ή και οποιαδήποτε στιγμή ενώ είναι αναμένος χωρίς να γίνει κάποια ζημιά;
2) Πατώντας το κουμπί radio στο τηλεχειρiστήριο και διαλέγοντας έναν οποιοδήποτε free ραδιοφωνικό σταθμό στον δορυφόρο που είμαι, δεν παίζει. Υπάρχει κάποια άλλη διαδικασία;
3) Αν κάνω Software update (Menu-Setup-Software management-Software update) θα μου ενημερώσει το image στην τελευταία του έκδοση αν υπάρχει (νομίζω τώρα είναι Black Hole Vu+ Solo 2.0.2 Rev. C); Θα χάσω όλες τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει στον δέκτη και πρέπει να τις περάσω από την αρχή ή πρέπει να κάνω πρώτα "Backup system settings" και μετά "Restore system settings";
4) Μπορώ να κάνω άφοβα update στα Plugins (Menu-Plugins-Manage extensions);
5) Ποιες είναι οι ρυθμίσεις του δέκτη στην εικόνα που έχετε (A/V Settings - Video enhancement settings - Display Setup) γιατί σε κανάλια με sd ανάλυση (720x576) μου φαίνονται τα χρώματα ξεπλυμένα με έντονο θόρυβο. Στην τηλεόραση που έχω (HD Ready - SONY 40D 3000E) οι ρυθμίσεις έχουν γίνει από τεχνικό. Η σύνδεση του δέκτη είναι με το μαμίσιο hdmi καλώδιο.
Σας ευχαριστώ.

Reaction score
0

ο blackhole εκλπηκτικος.
το προγραμμα που βαζεις υποτιτλους σε ξενα καναλια ολα τα λεφτα, εχω παθει πλακα.

jonhy78 τον σκληρο τον δισκο τον 2.5 εαν τον βαζεις σκετο στο usb χωρις ρευμα γιαυτο μηπως δεν στον αναγνωριζει.εγω με 2.5 σκληρο μονο αφου τον εβαλα στο ρευμα τον αναγνωρισε.....

xalaros εαν κανεις update μεσα απο εκει που λες δεν χανονται οι ρυθμισεις,θα χαθουν μονο αμα φλασαρεις το μηχανημα.
για τα καναλια τα sd που λες καπου εχω διαβασει οτι οι sony οι τηλεορασεις το παθαινουν αυτο.
εγω εχω ρυθμισεις 720p
frame rate auto
just scale
just scale

johny78 το meoboot ειναι καλο???απο οτι διαβασα σου μεγαλωνει την flash ,οποτε σε ρωταω μπορω να εχω ενα usb stick με meoboot για flash 4gb και να εχω εκει τα picons και ολα τα plugins?????

και κατι ακομα cccam για blackhole που μπορουμε να βρουμε?????

ευχαριστω

Reaction score
0

johny78 και μια ερωτηση ακομα

εχω συνδεση στο μηχανημα ενα σκλρο δισκο εξωτερικο ο οποιος εχει πανω του ταινειες.

ποια ειναι τα βηματα και ποια προγραμματα πρεπει να κατεβασω για να πχ παταω ενα pluginμου βγαζει την λιστα με τα αρχεια διαλεγω το αρχειο και παιζει.....ακομα δεν εχω βγαλει ακρη

ευχαριστω

Reaction score
114
Απάντηση: Re: Cloud-Ibox Linux Enigma 2 !!!

Καλημέρα κι από μένα, νέος κάτοχος του εν λόγω δέκτη και γενικά σε linux περιβάλλον (με image Black Hole Vu+ Solo 2.0.2 Rev. A). Μετάβαση μετά από 13 χρόνια σε Humax 5400!!! Κάποιες ερωτήσεις τώρα:
1) Το usb stick που έχω μόνιμα επάνω του για EPG, για να το αποσυνδέσω αν χρειαστεί πρέπει να κλείσω πρώτα τον δέκτη ή και οποιαδήποτε στιγμή ενώ είναι αναμένος χωρίς να γίνει κάποια ζημιά;
2) Πατώντας το κουμπί radio στο τηλεχειρiστήριο και διαλέγοντας έναν οποιοδήποτε free ραδιοφωνικό σταθμό στον δορυφόρο που είμαι, δεν παίζει. Υπάρχει κάποια άλλη διαδικασία;
3) Αν κάνω Software update (Menu-Setup-Software management-Software update) θα μου ενημερώσει το image στην τελευταία του έκδοση αν υπάρχει (νομίζω τώρα είναι Black Hole Vu+ Solo 2.0.2 Rev. C); Θα χάσω όλες τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει στον δέκτη και πρέπει να τις περάσω από την αρχή ή πρέπει να κάνω πρώτα "Backup system settings" και μετά "Restore system settings";
4) Μπορώ να κάνω άφοβα update στα Plugins (Menu-Plugins-Manage extensions);
5) Ποιες είναι οι ρυθμίσεις του δέκτη στην εικόνα που έχετε (A/V Settings - Video enhancement settings - Display Setup) γιατί σε κανάλια με sd ανάλυση (720x576) μου φαίνονται τα χρώματα ξεπλυμένα με έντονο θόρυβο. Στην τηλεόραση που έχω (HD Ready - SONY 40D 3000E) οι ρυθμίσεις έχουν γίνει από τεχνικό. Η σύνδεση του δέκτη είναι με το μαμίσιο hdmi καλώδιο.
Σας ευχαριστώ.

1)Σε καποιο-α image ισως να υπαρχει επιλογη στο μενου αλλα δεν θυμαμαι καλα.Στο Blackhole δεν υπαρχει .

2)Αν ειναι free παιζουν ,μαλλον επιλεγεις κωδικοποιημενα.

3)Κανει update .

4)Ναι

5)Κατεβασε απο το βημα 4 το resolution plugin και ρυθμισε το καταλληλα .

Reaction score
114

ο blackhole εκλπηκτικος.
το προγραμμα που βαζεις υποτιτλους σε ξενα καναλια ολα τα λεφτα, εχω παθει πλακα.

jonhy78 τον σκληρο τον δισκο τον 2.5 εαν τον βαζεις σκετο στο usb χωρις ρευμα γιαυτο μηπως δεν στον αναγνωριζει.εγω με 2.5 σκληρο μονο αφου τον εβαλα στο ρευμα τον αναγνωρισε.....

xalaros εαν κανεις update μεσα απο εκει που λες δεν χανονται οι ρυθμισεις,θα χαθουν μονο αμα φλασαρεις το μηχανημα.
για τα καναλια τα sd που λες καπου εχω διαβασει οτι οι sony οι τηλεορασεις το παθαινουν αυτο.
εγω εχω ρυθμισεις 720p
frame rate auto
just scale
just scale

johny78 το meoboot ειναι καλο???απο οτι διαβασα σου μεγαλωνει την flash ,οποτε σε ρωταω μπορω να εχω ενα usb stick με meoboot για flash 4gb και να εχω εκει τα picons και ολα τα plugins?????

και κατι ακομα cccam για blackhole που μπορουμε να βρουμε?????

ευχαριστω

Δεν ειναι ο δισκος μου με εξωτερικη τροφοδοσια.
Το meoboot ηταν το σημαντικο update του 2.0.2
Εκμεταλλευσου το οπως θες .Δουλευει .
Για emu κατεβασε το TSPanel .
Μenu - Media player για να δεις τις ταινιες σου .

Reaction score
0

επειδη δεν ξερω καν εσν καταφερα να το κανω install to tspanel ,εαν εχει γινει install που το βρισκουμε για να το ανοιξουμε???

και κατι ακομα istall γινεται μονο με tellnetη μπορω και msnual μεσα απο το μηχανημα ????

ευχαριστω και καλο πασχα σε ολη την παρεα

Reaction score
114

Πατωντας Menu θα το δεις στην 1η στηλη αν ειναι .
Δεν σου εβγαλε μηνυμα οτι εγινε εγκατασταση και να κανεις επανεκκινηση το Ε2 ?

Καλο Πασχα σε ολους !!!

Reaction score
0

σαν plugin το βγαζει η κατι αλλο????

και κατι ακομα,μονο με την εντολη που μας εδωσες κανεις install η μπορουμε και manual>??

Reaction score
0

το ξαναεκανα install και μου βγαζει error unknow package tspanel...

μηπως εχεις κανενα αλλο αρχειο να στειλεις η καμια σελιδα να το κατεβασουμε???

ευχαριστω

Reaction score
114

το ξαναεκανα install και μου βγαζει error unknow package tspanel...

μηπως εχεις κανενα αλλο αρχειο να στειλεις η καμια σελιδα να το κατεβασουμε???

ευχαριστω

Ψαξε στην αναζητηση για TSPanel 6.9
Προσεξε λιγο εδω :

opkg install -force-overwrite /tmp/ονομασια αρχειου

Reaction score
0

να σου κανω αλλη μια ερωτηση , με τον player blackhole παιζω mkv και ενω ξεκιναει καλα στην διαρκεια κολαει καποιες στιγμες ξεκολαει και μετα ξανακολαει σαν να λαγκαρει,,,,,ενω δεν το κανει αυτο σε αρχεια mpg,avi klp .

εσυ εχεις καποιο παρομοιο προβλημα???

ολα τα αρχεια που σου λεω τα εχω παιξει στον υπολογιστη και δεν εχουν κανενα προβλημα.....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.153
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound