Crown vs hifi

Reaction score
725
Μη λετε για εντασεις γιατι εγω εβαζα συνεχεια υψηλες εντασεις με αποτελεσμα οταν εκανα περσι ακουογραμμα,ο ορυλα μου λεει: μηπως ακουγες πολυ δυνατα μουσικη παλιοτερα στα clubs;οχι του λεω...απο σπιτι ειναι..κατι ψιλά εχανα στις υψηλές συχνότητες.
Προτεινω ολοι να κανετε ενα ακουγραμμα..να ξερετε τις δυνατοτητες των αυτιων σας σημερα μετα απο βαριά χρήση.

A

AKARL

Guest
:)

Τέλος πάντων, ~105 δβ "ήξερα" εγώ...
2 κομπρεσέρ, 1 μέτρο αριστερά και δεξιά μου = ~108 δβ μέση στάθμη.
Συνήθως, τα κομπρεσέρ δε γκαζώνουν...
Τα κομπρεσέρ παράγουν "Θόρυβο"
Το σκληρό, πανάρχαιο "μπετό" που συνήθως κοπανάνε,
παράγει κι αυτό με τις δονήσεις του ακόμα πιο πολύ "μπάσο ξερό" θόρυβο...
Όλα μαζί μπορεί να είναι και 125 δβ, δεν ξέρω... :errwhat:

Το αεροπλάνο που γκαζώνει παράγει θόρυβο.
Μια "χάρλεη" που γκαζώνει στο φανάρι, παράγει θόρυβο...
[Άσχετο που σε όλους σχεδόν, ακούγεται σαν μουσική...]

----

Τα στέρεό μας συνήθως παίζουν "μουσικούς τόνους" ... :)

[ Τα χομ σίνεμα παίζουν mostly θορύβους. :D
Γι' αυτό και οι περισότεροι ενοχλούμαστε όταν παίζουν ξαφνικούς θορύβους στα 120 δβ...
Εγώ πήγα να δώ το "conjuring" με sub, και χρειάστηκα υπογλώσσια...
Ακόμα δεν τόχω δεί, αν και δοκίμασα
μόνο με τα μεγαφωνάκια του λάπτοπ...]

Η μουσική έχει το χαρακτηριστικό ότι μπορεί να ακούγεται δυνατά.

[Μεγάλο μέρος της σύγχρονης παραγωγής βέβαια αποτελείται από
ΘΟΡΥΒΟΥΣ... Αλλά περί ορέξεως...
Δεν μπορείς να πεις στον άλλον ότι αυτό που ακούει, δεν...]

Η καθαρά ηλεκτρονική μουσική, όσο όμορφη κι αν είναι, δεν πολυ-έχει
σχέση με υψηλή πιστότητα...
Λόγω του ότι, κανείς δεν ξέρει πραγματικά "ΠΩΣ" πρέπει να ακούγεται...

Ούτε ο "συνθέτης" έχει απόλυτο έλεγχο στο πως "παίζει" ο χάρντγουέαρ η ο σόφτγουέαρ "συνθετητής", η τα μόνιτορ που χρησιμοποίησε,
ούτε ο κατασκευαστής του προγράμματος η του συνθεσάιζερ έχει έλεγχο στο τι θέλει να φκιάσει ο καλλιτέχνης...
Άσε σε τι ηχεία θα ακούσει ο πελάτης μουσικόφιλος...
Εκεί, μπορεί ο καθένας να ακούει όσο δυνατά θέλει, με προτίμηση μια και μόνη:
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΠΙΕΖΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΟΡΙΣΕ Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ...
80 - 100 θέλεις, 90 -110 θέλεις, 105 - 125 θέλεις; Πάντως DR20... (+headroom για να μακροημερεύσουν και τα μεγάφωνα...)

Αν συμπιέσεις τη δυναμική περιοχή κάνοντας τα ηχεία σου να παίξουν
105 - 110 (γιατί δε μπορούν παραπάνω...) είτε με κράουν παίζεις είτε με κρέλλ, το αποτέλεσμα που παίρνεις είναι ΓΤΠ...
Δε φταίει ούτε ο ενισχυτής ούτε το ηχείο τότε...
ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ (όχι εσύ :p), που προσπαθείς να ξεπαρκάρεις με το γκάζι στο πάτωμα... Κι αν το έχεις πληρώσει και μερσεντέ...:confused:

Αντιθέτως, ο Καβάκος ξέρει πότε το παρ@έχεσ@ με την ένταση η με τη συμπίεση, αν ακούσει το "στερεοφωνικό" μου.
Θα πεί ας πούμε:
-Μεγάλε, το βιολί ακούγεται μεγάλο σαν ξύλινη μπετονιέρα... Πιο σιγά.
-Μεγάλε, σκούζει! Η κρεσέντο η πιανίσιμο η φόρτε παίζω το ίδιο δυνατά ακούγεται. Πιο σιγά. Αφού δεν τόχεις...:cry::cry:
-Μεγάλε, μόνος μου παίζω, τέσσερις ακουγόμαστε. Πάρτο πέτα το....
Και σβήσε και τις λάμπες...
-Μεγάλε, σαν να το παίζω με βαμβάκι! Πολύ "γλύκα"...
Μήπως σου καήκανε τα τουήτερ;;; :confused::cool:

Κοκ...

------
Τώρα όσον αφορά τις ΕΝΤΑΣΕΙΣ.

Υπάρχει λόγος που πολλοί παπούδες και γιαγιάδες απολαμβάνουν
να ακούν τον "καλπασμό των Βαλκυριών" LIVE στα 130+ δβ ! ;)

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΟΙ !

(Όπως πιστεύουν οι άσχιετοι...
Κανείς δεν κουφαίνεται τόσο λόγω γήρατος.
Όλοι μπορούν να ξεχωρίσουν ένα κλιπς από ένα σπέντορ,
ακόμα και αν είναι 105 χρονών... :drinks:
Η παθολογική βαρυκοΪα είναι άλλο πράγμα...)

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΟΙ !

Είναι επειδή οι εμπνευσμένες αλληλουχίες Μουσικών Τόνων
ΕΙΝΑΙ και θα είναι ΤΕΧΝΗ !
Η Τέχνη μιλάει στο συναίσθημα και στο θυμικό...

Οι γιαγιάδες ακούνε "καλπασμό" στα 130δβ,
και θέλουν να χορέψουν γυμνές στο φεγγαρόφωτο,
περιμένοντας τον πολεμιστή καβάλα στ' άλογο!

Οι παπούδες ακούνε τον "καλπασμό" στα 130δβ,
και θέλουν να ριχτούν στη μάχη,
να μας ξαντεριάσουν όλους,
και να παν μετά ν' αποθέσουν το σπαθί τους,
στο πρόθυμο θηκάρι της γιαγιάς!... :drinks:

___

Νομίζω το απέδωσα κάπως το νόημα...

Το σίγουρο είναι ότι όσα κι αν πληρώσαμε εμείς για το σύστημα,
(μάλλον) ο παπούς κι η γιαγιά
μας κοιτάνε (ακούνε) και σκέφτονται...

Κρίμα το μ@λ@κα... Μεγάλος άνθρωπος και
κάθεται και παίζει με
"στερεοφωνικά" - μπρελόκ... :(

:drinks:

upload_2017-12-17_16-15-10.png

A

AKARL

Guest
Ωραίος, πες μας τώρα και το karakolia :drinks:
Ενδιαμεσως, εκτός από dB ....... Ας ακούμε και λίγο μουσική..
Μετά από απαίτηση του κοινού... Εξαιρετικά αφιερωμένα εις τους κ.κ. Νικ Στέρκον, Σποκ, Επιμελητή και έναν Περαστικό που γουστάρουν τα κλαρίνα:

Villagers of Ioannina City - Zvara

Villagers of Ioannina City - Karakolia

Last edited by a moderator:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.340
Επιστρέφω καρδαμωμένος!

Εδώ παντως το κομπρεσέρ το δίνει 130db. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για την πληροφορία

https://www.asha.org/public/hearing/Noise/
Δεν το δίνει 130dB, αλλά 130dbA - διορθώνει για την μεγαλύτερη ευαισθησία του ανθρώπου στους υψίσυχνους θορύβους
Τα νούμερα αυτά είπαμε πως ειναι υπερβολή. Αλλά 110db κορυφές να τα πιάνει στη θέση ακροασης , για να μιλάμε για σύστημα και όχι παιχνίδι.

Σύμφωνοι;
Αυτό είναι λογικότερο – αλλά και με μόνο 105dB κορυφές, πάλι είναι υπερβολή να χρησιμοποιείς τον χαρακτηρισμό «παιχνίδι»

Εν πάση περιπτώσει, τα παραδείγματα δεν τα επικαλέστηκα για να αμφισβητήσω τις εντάσεις των μουσικών οργάνων, αλλά για να αντιληφθεί ο tsagalx για τι εντάσεις μιλάμε στην πράξη. Τις θέλει όντως; Γιατί εγώ ΔΕΝ θέλω την τρίτη σειρά πίσω από το μαέστρο (για δε το πόντιουμ…άσε). Τις μπορεί μέσα στο σπίτι του; 112dB κορυφές που «δεν του φτάνουν»;; Ξέρει τι σημαίνουν;

Και το ποστ #241 του Λανσελότου, καθώς και το δικό μου:
«Τρεις στους τέσσερις έχουν ένα θεματάκι με την ακοή τους, έ; έ; έ;» στο τέλος του ποστ #221, μάγκες ΜΗΝ το παίρνετε ελαφρά, ΞΕΡΩ τις σας λέω.
Εγώ ήμουν από τους βλαμμένους με τα μπαμπάκια και τις ωτοασπίδες στις πρόβες και μέχρι τα 55, κάαπως την γλύτωσα. Τα φιλαράκια μου που με κορόϊδευαν άκουγαν τα μισά πρίμα απο τα 35 κι’όλας.
ΟΛΑ τους! ΠΡΟΣΕΞΤΕ !

----------------------------------

Τώρα Προσοχή, γιατί έχω και σοβαρές αντιρρήσεις επι της ουσίας:

Όλα αυτά τα ντιμπιά (αλλά και τα απαραίτητα βάττια που ζητάγατε κατά χιλιάδες στο «άλλο» θρεντ) τα υπολογίζετε σαν να μην υπάρχει δωμάτιο.

Στην αίθουσα συναυλιών με το ταβάνι στο Θεό και τους τοιχους στα πόσα, τα 25+ μέτρα οι πλησιέστεροι;... η πρώτη ανάκλαση φτάνει στην τρίτη σειρά που σου αρέσει Dimifoot με ~130+ ολόκληρα msec καθυστέρηση (χοντρικά) και πολύ χαμηλότερη ένταση, η δεύτερη ξέρω’γω με 270, και οι άλλες … μετά το φινάλε.
Επι πλέον: με τις επιφάνειες φροντισμένες ηχητικά και μία αίθουσα επικλινή γεμάτη κόσμο και το ίδιο στα θεωρεία, όλες οι ανακλάσεις ανώτερης τάξης θα ακούγονται καθόλου; Δεν ξέρω, οι ειδικοί ας μας πουν.

Ναι λοιπόν, η συμφωνική μπορεί να χτυπάει για λίγα χτυπήματα σε ορισμένα μέτρα και ορισμένα έργα τα 130+dB. Το αντέχουμε και αφού το ακούμε μία στους τρεις μήνες μας αρέσει κι’όλας.

Στο δωμάτιο του tsagalx όμως που θα ακούει κάθε μέρα μουσική;
Με γυμνούς τοίχους, πρώτη πλάγια ανάκλαση με ~5msec καθυστέρηση, που τον ξαναβρίσκει σε άλλα 15msec, και τον ξαναβρίσκει σε άλλα 15, και ξανά και ξανά, πάντα με ελάχιστη εξασθένιση; Χώρια το ταβάνι, χώρια οι εμπρός και πίσω τοίχοι; Τα πρωτογενή 130db κορυφή, θα ακουστούν το ίδιο με αυτά της ορχήστρας στο μέγαρο;

Ανυπόφορα θα ακουστούν! Και στα μελλοντικά 35τμ το ίδιο

Last edited:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.340
Μετά από απαίτηση του κοινού... Εξαιρετικά αφιερωμένα εις τους κ.κ. Νικ Στέρκον, Σποκ, Επιμελητή και έναν Περαστικό που γουστάρουν τα κλαρίνα:

Villagers of Ioannina City - Zvara
Villagers of Ioannina City - Karakolia
Στο Γκάζι; Εκεί ήμουν !

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
:)

Δε διαφωνούμε πολύ κατά βάθος!

Τα λέμε κάπως "διδακτικά"
για να πιάνουν το νόημα και τις έννοιες
και οι "νέοι" στο "χόμπυ"...

Δεν μπορείς εύκολα να προσομοιώσεις το "Μέγαρο" σε 15 τετραγωνικά...
[ Αν και με δυο τέτοια σε 1,20 τρίγωνο, και πολύ προσπάθεια,
κάτι μπορεί να καταφέρεις! :)
Με δυο τέτοια, ακόμα καλύτερα! :D ]

-----

ΑΥΤΟΣ τα φταίει όλα: :unsure: :D

(Αν και άνοιξε ένα νήμα, που ξεσήκωσε μέχρι και την συνήθως ήσυχη Κρήτη... ) :drinks:

Για τα zenzo3 ποια είναι τα μέγιστα επιτρεπτά watt που αν έρθω σε κάποια στιγμή να το δυναμώσω στο 70-80-90%να μην φοβηθω ότι τα ηχεία θα μου μείνουν στο χερι
ακουγα την μουσικουλα μου ολα καλα.
ελα ομως που καποιες στιγμες θελεις να το δωσεις παραπανω να το χαρεις και παρατηρεις μια συγχυση στα ηχεια και αρχιζουν να λεπτενει η χροια τους,εκει καταλαβαινω οτι το παρακανα.
Ο χώρος μου είναι 14 τετραγωνικά όμως αργότερα θα μεταφερθεί στα 35 τετραγωνικά,ακούω στα 3 μέτρα και θα πάει ακόμα ποιο κοντα.καταλαβαινω ότι ο χώρος είναι μικρός όμως μην με πάρετε στο ψιλό ακούω αυτόν τον συνδιασμό av -zenzor3 ενα χρόνο τώρα ούτως ή άλλως στο 40-50%της εντάσεις ο χώρος δεν με (μπουμαρει )θα ήθελα ποιο πολύ διαφάνεια διαχωρισμό και να μην λεπτενει η χροιά του ηχείου μετά το 70%της εντάσεις και επεισεις μου ακούγεται θολό το άκουσμα στις μεγάλες εντάσεις.
Ξέρω θα πείτε για τον χώρο ότι είναι μικρός και αφροντιστος εν γνώση μου τα πήρα και απολαμβάνω σε νορμάλ εντάσεις.
Μιλάω καθαρά για το σύστημα όχι για το δωμάτιο από το ηχειο-av καταλαβενω ότι το ηχείο αλλάζει τη χροιά του σε μεγάλες εντάσεις δεν παίζει το ίδιο καθαρά και γεμάτα όπως στο 40-50%τις εντασεις
Καταλαβαίνω ποτέ φορτίζεται ο χώρος από πολύ νωρίς.
Μπορώ να ξεχωρίσω την φόρτιση του δωματίου και να ξεχωρίσω ταυτόχρονα πέρα από την φόρτιση του χώρου ότι το ηχείο πως να το πω.........αλλάζει ταυτότητα όταν ανεβάζω πολύ την ένταση.
Ξέρω σε έναν σωστωτατο ενυσχητη διορθώστεμε αν κάνω λαθος εδώ παρακαλώ ότι όπως παίζει σε χαμηλές στάθμες το ίδιο θα παίζει και σε μεγάλες σταθμες εννοώ τον όγκο του τη χροιά του την λεπτομέρεια του.
Σε μένα δεν συμβαίνει αυτό.
:errwhat:

''''Ξέρω σε έναν σωστωτατο ενυσχητη διορθώστεμε αν κάνω λαθος εδώ παρακαλώ ότι όπως παίζει σε χαμηλές στάθμες το ίδιο θα παίζει και σε μεγάλες σταθμες εννοώ τον όγκο του τη χροιά του την λεπτομέρεια του.
Σε μένα δεν συμβαίνει αυτό.''''

Ο σωστώτατος ενισχυτής φίλε tsagalx, το κάνει αυτό.
Τα ηχεία σου και τα ηχεία της συντριπτικής πλειοψηφίας ΗΜΩΝ εδώ μέσα,
δεν το κάνουν ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα, ότι ενισχυτή κι αν τους βάλεις... :(;)
Έχουν ένα max db spl (συνήθως 105-110 δβ στο μέτρο)
που το φτάνουν και με ΤΑΠΕΙΝΟΥΣ ΠΛΗΝ ΤΙΜΙΟΥΣ ενισχυτές,
κι εσύ ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ να παίζεις το DR του δίσκου σου μέσα σ΄αυτά τα όρια...
Δηλαδή το δυνατότερο σημείο του κομματιού <105-110 δβ
(και το σιγανότερο, όσο βγει, δεν πάει αλλιώς...).

Αλλιώς πάρε τα ηχεία στο Β' παράδειγμα, δώσε και 5-10 χιλιάρικα για να ντύσεις τοίχους, πατώματα, ταβάνια με βελούδινα παχιά χαλιά,
άλλα 5-10 χιλιάρικα για πρόσθετα ηχοαπορροφητικά, διαχυτικά κλπ,
κι άκου από τα δυό μέτρα όσο δυνατά θες,
όπως ακούει ο μαστεράς της Decca η της Lucas Films ξέρω γώ...

ΛΥΠΑΜΑΙ, αλλά κανένα ηχείο
δεν παίζει όσο δυνατά γουστάρουμε εμείς
(άλλο αν φωνάζει και γκαρίζει σαν ετοιμόγεννος δεινόσαυρος),
για χίλιους δυο διαφορετικούς λόγους...

*** Σόρρυ για αυτό το "βαρυκοΪα" που έγραψα πιο πάνω...
Μου ξέφυγε εν τη ρύμη του γραπτού λόγου... :oops:

[DOUBLEPOST=1513529153][/DOUBLEPOST]
Αχ, ένα τέτοιο μας σώζει, χα χα
Όλα μούρλια, αλλά αυτό το ξύλινο πάτωμα...
Εκτός κι αν είναι φελλός... ;):D

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.459
Τώρα Προσοχή, γιατί έχω και σοβαρές αντιρρήσεις επι της ουσίας:
Δεν ειναι έτσι ακριβώς οπως τα λες, αλλα καταλαβαίνω που το πας.
Επι της ουσίας: μαζί με τα watt και τα db παει και το RT60. Να ειναι μεταξύ 0.2-0.4 sec

Το έχουμε πει επανειλλημένως. Σε συνηθισμένο αφρόντιστο οικογενειακό σαλόνι δεν γίνεται....κουδουνάει.

και με μόνο 105dB κορυφές, πάλι είναι υπερβολή να χρησιμοποιείς τον χαρακτηρισμό «παιχνίδι»
Όχι δεν ειναι υπερβολή. Σημαίνει πως δεν μπορείς να ακουσεις μέση στάθμη 85db που ειναι πολυ σύνηθες, και ασφαλές , γιατι με ηχογράφηση DR20 θα τερματίζει και θα συμπιέζει αηδιαστικά.
Αν θες και 3db headroom, δεν σε φτάνουν ούτε τα 108db. Στη θέση ακροασης πάντα.

Και αν πούμε 108db, σύμφωνα με τις προτεινόμενες ιδανικές καμπύλες ακροασης ξέρεις ποσο πρέπει να φτάνεις στην πρώτη οκτάβα;;;;

Τέλος πάντων, αυτη η συζήτηση εχει γίνει επανειλλημένως και εχει αναλυθεί επαρκώς. Ας φτιάξει τις άλλες προτεραιότητες ο τσαγκαλξ και βλέπουμε.

Reaction score
6.237
Μιας και το βιασαμε το θρεντ
Αυτά κάνουν; Σε σπιτικό περιβάλλον τα βλέπω! Εντάξει στην επόμενη αλλαγή ηχείων/ενισχυτικών! Adam S3V
Κουρυφαια ηχεια :). Αλλα ειναι τα adam s3x-v. Αν και σε αυτα τα χρηματα προτιμω τα focal trio 6 be

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
αλλα εχουνε και μια 500αρια βατ απο πισω τως το καθενα ...

Είναι ενεργά, αφού...
Εσυ πρέπει να κοιτάς μόνο το DR και το SPL max...
Σαν το στροφόμετρο και το ταχύμετρο, όταν είσαι (είμαι) νεούδι...
Άμα παλιώσεις, "το πας με τις πόρτες", μόνο με το μάτι και το αυτί...
Εχεις γίνει ζηλευτός μάστερ - αούντιοφάιλ... :D:D :drinks:

Δεν νομίζω ότι το μαμήσαμε το θέμα του φίλου...
Απλώς του δώσαμε Universal διάσταση, όπως το "Αναλογ βς Ντίτζιταλ"... ;)
Ο φίλος έχει πάρει όλες τις απαντήσεις που θα μπορούσε να ελπίζει όταν το άνοιξε... :drinks:

Last edited:

Reaction score
15.469
DR και το SPL max...
Δε τσιμπαω :D ... θα παω να χτυπησω κατι μπριζολιτσες που μεινανε απο το μεσημερι ... διαβασμα παλι απο αυριο ... :drinks:

Δεν νομίζω ότι το μαμήσαμε το θέμα του φίλου...
Ετσι διαδιδεται η γνωση εδω μεσα ... και θεωρω καλως ... πρεπει να βρεξεις το βαρκακι για να φας ψαρι ... τουλαχιστον ετσι δουλευει για 'μενα (εχω μαθει και το νομο του ωμ - αυτου που βαζει τσι αντιστασεις μεσα στα ηχεια και μας εχει αλλαξει τα φωτα...)

"κιπ απ δε γκουντ γουορκ" απου θα ΄λεγε κι ο κοντοχωριανος μου ...

υ.γ.
ειναι αδιακριτο αλλα δεν αντεξα στο πειρασμο
"
back
117
back was last seen: Σήμερα στις 14:06"

αντεστε μρε παλιουρες να μαζωχτουμε ...

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.340
Dimifoot,

Αμφιβάλλω αν μπορεί να ακουστεί ανεκτά ηχογράφηση DR20 με τις δυναμικές που ζητάς ακόμα και σε φροντισμένο δωμάτιο διαστάσεων ανάλογων με αυτό του παρόντος θρεντ, ακόμα και αν διαθέτεις την ισχύ και τα μεγάφωνα. Αναγκαστικά θα κατεβάσεις την μέση στάθμη-βάση των 85dB. Εκτός ίσως αν ακούς καρανήαρφηλντ (βαριέμαι να κάνω τους υπολογισμούς).
Και δεν ξέρω αν η απαίτηση 0,2-0,4 για το RT60 αρκεί για τη συζήτησή μας. Αυτή είναι συνθήκη για να ακούς καθαρά, εγώ προβληματίζομαι όμως πέραν αυτού, και αν αντέχεις και πόσο δυνατά θα σου φαίνονται ριπές των 120-130dB με χρονικό διάκενο 5msec ή λιγότερο (δεν το υπολόγισα, αλλά αν βάλεις στο παιχνίδι την συνεισφορά όλων των επιφανειών εκεί το βλέπω) και ελάχιστη εξασθένιση.
Στο μέγαρο οι ριπές θα καταφθάνουν χοντρικά με 25πλάσια αρχική καθυστέρηση, έχοντας διανύσει 15πλάσια απόσταση, και έχοντας ανακλασθεί, διαχυθεί και απορροφηθεί από ειδικές επιφάνειες. Η εξασθένιση της πρώτης άφιξης θα είναι θεαματικά μεγαλύτερη και ας είναι ίδιο το συνολικό RT60.
Στο δωμάτιο των 35τμ (αυτό των 14τμ άσ'το) δεν ξέρω...
Ασε που με 60dB εξασθένιση των 125dB, πάλι 65 dB απομένουν.

A

AKARL

Guest
Δεν μπορείς εύκολα να προσομοιώσεις το "Μέγαρο" σε 15 τετραγωνικά...
[ Αν και με δυο τέτοια σε 1,20 τρίγωνο, και πολύ προσπάθεια,
κάτι μπορεί να καταφέρεις! :)
Με δυο τέτοια, ακόμα καλύτερα! :D ]
Τρέλλα είναι !!! :party::party::neo:
Είναι ενεργά, αφού...
Μόλις σε είχα επανεντάξει εντός του Σέρκλ οφ Τράστ ποστάρεις τα παραπάνω....:eek::mad:

Λοιπόν δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν:

Τινό Α: Είσαι, στην πραγματικότητα, το "καλό" άλτερ έγκο του ΕΑΡ, ο Δόκτορ Τζέκυλ τρόπος του λέγειν, και προσπαθείς να ζμπρώκσεις τα ενεργά με πχιό πράες μεθόδους και προσεγγίσεις.

ή

Τινό ΒΟΥ: Ο ΕΑΡ έχει, με δόλιο τρόπο, αποσπάσει τους κωδικούς σου και ενδυόμενος τον μανδύα του, κατά τεκμήριο, καλού καγαθού Νικ Στέρκον εκσακολουθεί να ευαγγελίζεται την υπεροχή των ενεργών ηχείων και τα απροσπέλαστα σημεία των κειμένων των ιερατείων της ΑΕΣ και της ΕΒΟΥ με πχιό πράες μεθόδους και προσεγγίσεις.

Όπχοια και να είναι η αλήθεια εκ των ανωτέρω δυο είναι κάτι το ανεπίτρεπτο για ένα φόρουμ όπως το αβσάϊτ.

Κατά συνέπειαν εισηγούμαι εις τον κ. Ζιζίκ (προφερόμενο γαλλοτρόπως), ως προσήκουσα τιμωρία, όπως επιφορτίσει τον Επαΐοντα Επίκουρο με τη διαγραφή από τις αναρτήσεις αμφοτέρων των λογαριασμών όλων των λέξεων στις οποίες υπερισχύουν τα γράμματα: γ-ρ-ε-ν-α και m-a-d.

Όσον αφορά εις τον κ. Νικ Στέρκον:

Last edited by a moderator:

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
εισηγούμαι εις τον κ. Ζιζίκ
:o:errwhat:

Ζι-Ζίκ τονε λένε;;;
Κι εγώ τόσα χρόνια τονε διάβαζα λάθος;;;:confused::cry::cry:

Γιατί; Τι είπα; Είπα ωραία ΕΝΕΡΓΑ για το σαλόνι!
Κι ότι οι μαστεράδες του Μεγάρου, ακούνε σε πολύ μικρότερο χώρο απ' το Μέγαρο itself... :help:

**
Ζιιί-ζικ βέβαια... :o

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ