Crown vs hifi

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Στρέφεις τα ηχεία, έτσι ώστε να σε κοιτάνε όταν κάθεσαι στη θέση ακρόασης.
Τα απομακρύνεις, συμμετρικά πάντα, όσο παίρνει από τις γωνίες (γύρω στους 20 πόντους κόβω το αριστερό) και ας χαλάσει το ισόπλευρο τρίγωνο, κρατάς το ισοσκελές.
Τα φέρνεις 20 εκατοστά προς τα εσένα.

Αν αντί για βάσεις συνεχίσεις να χρησιμοποιείς το ζευγάρι των παλιών αυτών ηχείων αφαίρεσε τα woofers τους.
Ενημέρωσε για το τι άλλαξε στο άκουσμα.

Reaction score
782
Ρε συ Azazil1190 μιλάμε για class d εδώ . Τι τζούφια βατ χωρίς ρεύματα μου λες; :o Έχεις δει τα specs των crown? Μην εκτίθεσαι άλλο. Πέρασε πια η εποχή που όσο πιο βαρύς ήταν ένας ενισχυτής (λόγω μετασχηματιστή και τεράστιων ψυκτρών) τόσο καλύτερος και με πιο πολλά ρεύματα ήταν :p
Ποιος εκτίθεται ρε Γιωργο εισαι με τα καλα σου?
Συγκρινα τον xindak με τα cary 500 ειδες πουθενα να κανω συγκριση με τα δ?
Και οπως και να το κανουμε αλλα ετσι ειναι ο xindakos με τα λιγοτετα βατ με εκανε να πουλησω τα μονομπλοκ των 500 βατ.
Το συμπέρασμα οτι τα βατ απο μονα τους δεν λενε μια.
Αλλη κλαση η α,αβ αλλη δ.
Ουτε τον crown συγκρινα με τον χτζ.
Εγω ανεφερα για κάποιους λογους γιατι θα αγοραζα τον χτζ.
Δεν ειπα ποτε ο crown δεν παιζει.

Ειχα δ σοβαρο και το εδωσα οχι γιατι δεν μου αρεσε αλλα επειδη ηταν υπερβολη για την ευαισθησία των ηχειων που τα ειχα.

Ολη η συζήτηση δεν εγινε για ποια κλαση παιζει καλύτερα αλλα γιανμ το ποσο μετρανε τα βατ και οι τροφοδοδιες.

Αληθεια εχεις ακουσει σοβαρη λαμπιτσα των 25 βατ.
Εγω επειδη ακουσα τετοιον ενισχυτη εχω να λεω.
Μονο για 25 δεν τα κανες το μυστικό ηταν στους μετασχ.του μηχανήματος

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.365
Υποψιάζομαι ότι τα ηχεία είναι και χαμηλά τοποθετημένα, αν και στην φωτό δεν φαίνεται ξεκάθαρα.

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
μου φαινεται ποιο φυσικο
Θα παίζεις μάλλον το σαμπ, δυνατότερα απ' ότι πρέπει... o_O
Πρέπει απλά να υποδηλώνει την παρουσία του, όχι να γκρεμίζει το σύμπαν... ;) Να προσθέτει δηλαδή "όγκο και παρουσία" στο χώρο που έπαιξαν οι μουσικοί, κι όχι στον δικό σου χώρο...
Δηλαδή να παίζει ~ 1-2 db χαμηλότερα (χοντρικά), από 30 - 100 ΗΖ,
απ' ότι παίζουν τα ζένσορ τα 100 ΗΖ μόνα τους (γιατί 30 και 40 Hz, μικρά ηχεία βάσης δεν παίζουνε, ότι κι αν λέει ο κατασκευαστής τους...) ;)

Reaction score
1.064
μου φαινεται ποιο φυσικο
Αν το βαλεις σε σωστη θεση με σωστη σταθμη θα εξακολουθει να ειναι φυσικο!
Αν δ το βαλεις πρεπει να πανε τα ζενσορ γωνια να γεμισουν το χωρο και να αλκαχτει η θεση ακροασης..μην ξεχασεις
...και τη βαση ... Τι αποσταση εχουν οι πλαινοι τοιχοι?

Reaction score
138
15133617238581902340913.jpg

[DOUBLEPOST=1513361981][/DOUBLEPOST]οι πισω πανω απο μετρο, οι πλαινοι δεξια περιπου μετρο αριστερα μισο μετρο

Reaction score
1.064
Azazil1190 μπηκανε στο θεμα πολλες ανομοιες συσκευες και δεν θα βγαλουμε ακρη ..., οι ερωτησεις
δεν απαντηθηκαν ,αστο ας αγορασουν ολοι ενα crown με 400€ Εγω θα κρατησω το δικομου ενισυτη των 50 w και κρατα εσυ το δικο σου Happy ! Και παλι

Reaction score
725
Για αυτο τον μικρό χώρο τα ηχειάκια και ο ενισχυτης ειναι μια χαρα...μην αγοραζεις κατι αλλο.
Φτιαξε λιγο το χωρο σου..παρε βασεις,μαζεψε λιγο τα καλωδια,αν τα κατω ηχεια δε λειτουργουν βαλτα στο τζακι.
Δεξια απο ενισχυτη τι καμουφλαρισμενο μηχανημα ειναι;
Αν αλλαξεις μονο στα 35 τμ...μονο τοτε σκεψου για σοβαρες αλλαγες.

Reaction score
4.327
Λοιπόν Azazil1190 (δεν ξέρω και το όνομά σου) ένα τελευταίο post από μένα και το κλείνω εδώ
Ναι οι xindak είναι καλά μηχανάκια. Ο xindak xa6900 dual mono που έχω ακόμα ειδικά με κάτι λάμπες philips miniwatt που δοκίμασα πραγματικά "έσπερνε" μεσουψηλά. Φωνές μέλι και πρίμα βελούδινα. Δυστυχώς τα ηχεία μου όμως είναι ρευματοφάγα (delphinus πέφτουν στα 2,5ω) αν και όχι τόσο απαιτητικά σε ισχύ καθώς έχουν ονομαστική ευαισθησία 90db. Μέχρι να δοκιμάσω τον crown νόμιζα ότι ο xindak τα κατάφερνε καλά χαμηλά όμως άλλαξα γνώμη όταν πήρα τον - τους crown. To ότι πλέον όλοι οι ενισχυτές για sub είναι class d φαντάζομαι ότι μαρτυράει για το πόσο ικανοί είναι στα ρεύματα εκτός από την απλοχεριά στα βατ που προσφέρουν. Από κει και πέρα το πως γουστάρει να ακούει ο καθένας είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα αλλά και σεβαστό.
Παρεμπιπτόντως ο xtz είναι και αυτός class d και φοράει ice modules.

War and hatred (για να κάνω αντίθεση με την υπογραφή του Κακαλιού :p)

Reaction score
138
μου αρεσει, αρκετα διαφορετικο ποιο αμεσο,καλυτερα απο πριν σιγουρα. ευχαριστω παιδια.
τωρα εχουν ερθει και ποιο κοντα και ποιο μπροστα, ειναι ποιο δυνατο στην ιδια ενταση που ακουγα πριν τα μετακινησω ομως τη θολουρα και την αδυναμια στο 70 της εκατο την ακουω χωρις παρεξηγηση.

Reaction score
138
αλλα σε αυτην την αποσταση δεν θα μου χρειαστει και πολλες φορες η ενταση
[DOUBLEPOST=1513363913][/DOUBLEPOST]
Σε τι mode ακούς; Direct, pure direct?
direct
[DOUBLEPOST=1513364001][/DOUBLEPOST]direct

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
ομως τη θολουρα και την αδυναμια στο 70 της εκατο την ακουω
Εγκώ ντεν έκει μάραντζ ενισχυτικά, αλλά αυτό το 70% με τρομάζει...
Αν μου το εξηγήσει κάποιος...
Εγκώ τα ενισχυτικά μου τα δουλεύει από "και τέταρτο" μέχρι "και εικοσπέντε"... o_O:errwhat:

Reaction score
4.327
Μάλλον στην περίπτωσή σου μόλις υπερβείς κάποια db αρχίζει ο χώρος να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του... Όπως το είδα είναι και εντελώς άδειο το δωμάτιο και οι αντιχήσεις χορεύουν... Ο ενισχυτής σου έχει σίγουρα τα κότσια να τα δουλέψει τα ηχεία

Reaction score
138
δεν αποκλειετε Georgesod.
παντως η ενταση σε σχεση με αλλες φορες ειναι ποιο κατω για νορμαλ ακροασεις
[DOUBLEPOST=1513364790][/DOUBLEPOST]παιδια στα ποσα ohm να βαλω τον ενυσχητη 6 η 8? τα ηχεια ειναι 6

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Δεν ξέρω αν απάντησες παραπάνω αλλά για πες και τι παίζει με το sub.
Είναι ενεργό ή εκτός και αν ναι ποιες οι ρυθμίσεις του?

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.078
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494