Crown vs hifi

Timaras

Reaction score
2.153
Tα 3 μέτρα κάντα 2.Ή και 1,5.Το ίδιο και την απόσταση μεταξύ τους.Τράβα τα και πιο μακρυά από τον πίσω τοίχο αν είναι κοντά.
Κάτσε και άκου τις διαφορές!
Up!

Με λίγα λόγια στήστο στη μέση του δωματίου το σύστημα για δοκιμή.Μπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα!

Reaction score
4.327
Μα ποσα βατ να αντέξουν τα ηχεια του φιλου?
Τα 150 στα 8 και τα 300 στα 4 του χτζ δεν πρόκειται ποτε να του χρειαστούν.
Συν οτι ειναι δ δεν εχει θερμοκρασιες.
Αυτό με τα περίσσια βατ δεν το κατάλαβα. Δηλαδή θα ανοίξει τέρμα την ένταση για να τα φάει όλα; Είπαμε όσο πιο πολλά βατ τόσο καλύτερα. Μην μπερδεύεσαι με τα specs του ηχείου. Και ναι τα zensor 3 χρειάζονται και ρεύμα για τον καλύτερο έλεγχο του μεγάλου σχετικά γούφερ αλλά και βατ γιατί η ευαισθησία τους δεν είναι και πολύ μεγάλη (87db νομίζω)

Reaction score
782
Αυτό με τα περίσσια βατ δεν το κατάλαβα. Δηλαδή θα ανοίξει τέρμα την ένταση για να τα φάει όλα; Είπαμε όσο πιο πολλά βατ τόσο καλύτερα. Μην μπερδεύεσαι με τα specs του ηχείου. Και ναι τα zensor 3 χρειάζονται και ρεύμα για τον καλύτερο έλεγχο του μεγάλου σχετικά γούφερ αλλά και βατ γιατί η ευαισθησία τους δεν είναι και πολύ μεγάλη (87db νομίζω)
Για να το καταλάβεις λοιπον...
Εσυ δλδ μπορείς να ακουσεις 150βατ σε 14τ.μ χωρου?
Εγω οχι.
Αλλο τα βατ και αλλο τα ρεύματα μην τα μπερδεύεις και εσυ.Γιατι αν ειναι ετσι οπως τα λες ας παρει εναν με 1000 βατ στα 8 και 2000 στα 4 κτλ.
Να δωσει μια γκαζια και να πεταξει τα πηνια στο τοίχο. Με ελεγχο παντα στην ταχύτητα.

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Δυστυχως για το φορουμ αυτοι που καποτε εγραφαν τακτικα και μας ανοιγαν τα ματια να καταλαβουμε τι παιζει σε καποιο βαθμο πλεον εχουν χαθει και εχουν μεινει ελαχιστοι οι οποιοι και απο οτι καταλαβαινω εχουν κουραστει και δεν μπενουν καν στη διαδικασια να απαντησουν...
Μπα, όλοι εδώ είναι κανένας δε χάθηκε.
Μας έδωσαν τα εφόδια, και τώρα πρέπει να ανοίξουμε τα φτερά μας να πετάξουμε μόνοι μας... 8-):D

Δεν ξέρω τι είναι αυτός ο XTZ - τον μαρκάρησα εδώ και κάμποσες μέρες μαζί με τον ρότελ 1572, που είναι ακριβότερος, αλλά αν θέλεις και εμφάνιση...
Πάντως, αυτοί οι τελικοί μπορούν να οδηγήσουν όλα τα ζένσορ 3 αυτού του κόσμου σε φυσιολογικούς ελληνικούς χώρους (πιθανώτατα με σαμπ...)
ΔΕΝ μπορούν να οδηγήσουν τα ζένσορ 1 (83 δβ ευαισθησία :o ), που αν μπορούσαν να παίξουν το ίδιο δυνατά με τα 3 η τα 7, θα χρειαζόντουσαν 4KW... :D )

Οπότε γνώμη μου είναι πως αν ο φίλος δεν είναι ευχαριστημένος με τα 2*65 (+3db) βατ του AVR του,
- η έχει τεράστιο χώρο,
- η τα έχει στήσει λάθος πάνω σε τίποτα ράφια, η ακόμα χειρότερα, πάνω στο ίδιο ράφι,o_O
- η δεν του αρέσει κατά βάθος το "ηχόχρωμα" των ηχείων του,
- η ακούει "τυχαία" πχ σποτιφάι κονέκτ όνλυ (κανένα στρήμινκ σέρβις δεν παίζει έστω και κοντά στο ορίτζιναλ cd στον ίδιο χώρο και σύστημα...)
- η τέλος,
οι εντάσεις που προσπαθεί να επιτύχει με τα ηχεία του, δεν μπορούν να επιτευχθούν απαραμόρφωτα και ασυμπίεστα από κανέναν τελικό, γιατί το να μην "καίγεται" κάποιο ηχείο στα 108 dbspl, δεν σημαίνει ότι ακούγεται σωστά κι όμορφα κιόλας... :(

Άρα πόσο να το παιδέψουμε το θέμα;
Πρέπει να τηρηθεί η ποιότητα στη σειρά της ηχητικής αλυσίδας πρώτα.

Συμφωνώ με τον φίλο papaevgeniou στο ποστ 45...
Γκάρμπατζ ιν, γκάρμπατζ άουτ, νο μάτερ χάου ματς δε σύστεμ κόστς...
Καλή ποιότητα ηχογράφησης, καλό ντακ (πχ :) ), όσα πιο πολλά καλά βατ, χώρος στουντιακών προδιαγραφών (λέμε τώρα), σωστές αποστάσεις (κανένα ηχείο σπιτιού δεν σχεδιάστηκε να παίζει >4 μέτρα το ένα απ' το άλλο...:gotcha: ), και τι άλλο; Καλή διάθεση!
Problem solved... ;):(

Reaction score
11.789
Δυστυχως για το φορουμ αυτοι που καποτε εγραφαν τακτικα και μας ανοιγαν τα ματια να καταλαβουμε τι παιζει σε καποιο βαθμο πλεον εχουν χαθει και εχουν μεινει ελαχιστοι οι οποιοι και απο οτι καταλαβαινω εχουν κουραστει και δεν μπενουν καν στη διαδικασια να απαντησουν...
Τα έγραψαν 2-5-10 φορές. Υπάρχουν γραμμένα, δεν σβήστηκαν. Απλά κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να τα διαβάσει, αλλά και μερικοί κολλημένοι που τα διαβάζουν, κάνουν αυτό που έχουν στο κεφάλι τους.

Reaction score
4.327
Για να το καταλάβεις λοιπον...
Εσυ δλδ μπορείς να ακουσεις 150βατ σε 14τ.μ χωρου?
Εγω οχι.
Αλλο τα βατ και αλλο τα ρεύματα μην τα μπερδεύεις και εσυ.Γιατι αν ειναι ετσι οπως τα λες ας παρει εναν με 1000 βατ στα 8 και 2000 στα 4 κτλ.
Να δωσει μια γκαζια και να πεταξει τα πηνια στο τοίχο. Με ελεγχο παντα στην ταχύτητα.
Άστο φίλε δεν βγαίνει άκρη.....

Reaction score
21
Είναι βασικό να διασαφηνιστεί αν χρειάζεσαι πολυκάναλο ήχο ή όχι πριν προχωρήσεις σε αλλαγή ενισχυτή ή αγορά τελικού. Τα Zensor 3 είναι πολύ καλά για τα χρηματά τους, αλλά ήδη τα οδηγείς με ενισχυτή 125Wpc@8Ω σχεδόν πενταπλάσιας αξίας, έστω και AV. Είμαι βέβαιος ότι δεν χρειάζεται να ρίξεις επιπλέον χρήματα σε ενισχυτικά για τα ηχεία αυτά.
Tα Dali 3 για δικάναλο ήχο μια χαρά πρέπει να τα οδηγεί ο Μarantz sr7011 , πρόσφατα τα σύνδεσα με ένα Μarantz sr5012.
Kανονικά θα μπορούσες να πάρεις και καλύτερα ηχεία με τον 7011.
O Georgesod , αν θυμάμαι καλά , είχε πει πως είχε παρατηρήσει αδυναμία οδήγησης με τον Denon 2200 όταν άκουγε μουσική.

Εγώ πάντως δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο με τον 5012.....Πτώση ισχύος μόνο στο στήσιμο 5.1.
Από θέμα ισχύoς θεωρώ ότι δε χρειάζεσαι και δεύτερο ενισχυτή.
Aν τίθεται θέμα ποιότητας δεν ξέρω τι διαφορά έχει π.χ. με ένα Marantz pm6006

Τα flac απο internet radios ειναι αμφιβολου ποιοτητας
Για μενα πρεπει να βρεις καλες ηχογραφησεις καταρχην

Συμφωνώ με αυτό που λέει ο Ετεοκρίτης...Σε αυτό δώσε βάση.
Παράδειγμα αν ακούσεις fm , η ποιότητα είναι χάλια , όσο ανεβάζεις την ένταση είναι ακόμη πιο έντονη.
Ιντερνετικό ραδιόφωνο είναι καλύτερα αλλά εξαρτάται και τι στέλνει ο κάθε σταθμός , π.χ. ο ΚΙSS έχει δύο εκπομπές μία
με 128 και μία με 192.

Κατέβασε flac αρχεία και παίξε με ένα usb..Eξαρτάται και τι αρχεία έχεις 16bit, 24bit / 44KHz, 96 , 192 κτλ.

και κατι για το dali .Ειχα το zensor 1 αλλα αν δεν κανω λαθος το ιδιο tweeter εχει και το 3
Μετα μια καλη πηγη , cd dac
Tα 1 έχουν 5,5 , τα 3 έχουν 6,5 και τα 5 έχουν δύο 5,5

Και ναι τα zensor 3 χρειάζονται και ρεύμα για τον καλύτερο έλεγχο του μεγάλου σχετικά γούφερ αλλά και βατ γιατί η ευαισθησία τους δεν είναι και πολύ μεγάλη (87db νομίζω)
88,5db αν θυμάμαι καλά

Last edited:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Δεν ανέβασες μια φωτογραφία του συστήματος από την θέση ακρόασης, για να έχουμε καλύτερη άποψη.
Οι οδηγίες του ηχείου σου, αναφέρουν πως πρέπει να στηθεί στο χώρο?
Ποιες οφείλουν να είναι οι αποστάσεις από τους τοίχους?
Έχεις τηρήσει τουλάχιστον τις ελάχιστες? Ξεκινάς από εκεί.

Από ότι έχεις καταλάβει υπάρχουν πολλές δοκιμές να κάνεις και θα σου έλεγα, προς το παρών τουλάχιστον, να μην αγοράσεις καινούριο εξοπλισμό.

Το δωμάτιο και ο ρόλος που αυτό παίζει στο τι τελικά ακούς διαφοροποιείται αναλόγως της στάθμης.
Όσο ανεβαίνει η στάθμη ακρόασης, οι μικρές και ανεπαίσθητες σε ένταση ανακλάσεις αποκτούν οντότητα και προστιθέμενες στην πρωτογενή εκπομπή γίνονται ενοχλητικές.
Αν κατάλαβα καλά περιγράφεις ακριβώς αυτό παραπάνω.

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Ξέρω σε έναν σωστωτατο ενυσχητη διορθώστεμε αν κάνω λαθος εδώ παρακαλώ ότι όπως παίζει σε χαμηλές στάθμες το ίδιο θα παίζει και σε μεγάλες σταθμες εννοώ τον όγκο του τη χροιά του την λεπτομέρεια του.

[DOUBLEPOST=1513349332][/DOUBLEPOST]Τα ηχεία μπρος και πλάγια είναι 50εκατοστα μακριά από τους τοιχους
Δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο φιλε μου!

Reaction score
138
Subwoofer υπάρχει; Αν όχι νομίζω ότι η αγορά του θα σου λύσει τα αυτιά![/Q
yst-sw216 yamaha
[DOUBLEPOST=1513355011][/DOUBLEPOST]παιδια τι να πω ευχαριστω πολυ γιατι μεσω των ερωτησεων αντιλαμβανομαι αρκετα λαθη του στησιματος.

Reaction score
1.064
....σωστα δεν ξερουμε καν αν τηρειται το κλασικο τριγωνο ακροασης !
κρυσταλιερες , καθρεπτες ...κλπ

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Πριν ξεκινησεις να χαλας χρηματα για καιν μηχανηματα και ποσο μαλλον για τον XTZ κρατησου λιγο στο λεω γιατι αν παραγγελθει απο εξωτερικο δεν θα εχεις την δυνατοτητα να τον ακουσεις!

Το οτι ενας ενισχυτης ειναι 200, 300, η 500 βατ, αν παιζει σε ταξη α αβ η d, αν εχει τα ρευματα να οδηγησει το ενα η το αλλο ηχειο ολο αυτο δεν εχει να κανει με τον ηχητικο χαρακτηρα του μηχανηματος μπορει να παραγγειλεις τον ΧΤΖ αλλα τελικα ηχητικα να μην σου αρεσει!

Αν δεν ακους σε μεγαλες εντασεις μεινει ως εχει μην ψαχνεις τελικους πειραματισου με τον χωρο σου μην ενθουσιαζεσαι με το ταδε καιν μηχανημα αν δεν το ακουσεις πρωτα!

Ναι ισως ο καιν XTZ κανει ολα αυτα που υποσχεται ομως για προ τι θα εχεις? τον μαραντζ 7011 εισαι σιγουρος οτι θα ταιριαξουν αυτα τα δυο μηχανηματα? η θα μπαινεις σε αλλους δρομους με αλλα βαλαντια!

Μακαρι ολοι να ειχαμε εναν av και να κουμπωναμε ενας τελικο οι δυο μονομπλοκ και να τελειωνε η υποθεση ομως ισως μετα ολο αυτο δεν σου αρεσει και νομιζεις οτι θα φταιει ο προ σου και ξανα μανα...

Πριν ξεκινησεις να χαλασεις χρηματα πειραματισου με τον χωρο ακροασης!

Reaction score
1.064
Άστο φίλε δεν βγαίνει άκρη.....
Ο Azazil1190 κατεθεσε την αποψη του σχετικα με τα watt που χρειαζονται γιατι δεν ειναι στραγαλια και κοστιζουν χρηματα
Αν καταθεσεις και εσυ την αποψη σου σχετικα με αυτο με καποιον αριθμο τοτε βγηκε η ακρη και ειμαστε ολοι happy !

Reaction score
5.959
Το οτι ενας ενισχυτης ειναι 200, 300, η 500 βατ, αν παιζει σε ταξη α αβ η d, αν εχει τα ρευματα να οδηγησει το ενα η το αλλο ηχειο ολο αυτο δεν εχει να κανει με τον ηχητικο χαρακτηρα του μηχανηματος μπορει να παραγγειλεις τον ΧΤΖ αλλα τελικα ηχητικα να μην σου αρεσει !
Έχω την εντύπωση ότι δύο ενισχυτές με την ίδια απόδοση ισχύος/ρευμάτων ανά πάσα στιγμή προς δεδομένο ηχείο, δεν έχουν καμιά διαφορά στο πως ακούγονται....δηλαδή πρέπει να ακούς τα ίδια πράγματα...άσε που ένας σωστός ενισχυτής δεν "ακούγεται"....

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Έχω την εντύπωση ότι δύο ενισχυτές με την ίδια απόδοση ισχύος/ρευμάτων ανά πάσα στιγμή προς δεδομένο ηχείο, δεν έχουν καμιά διαφορά στο πως ακούγονται....δηλαδή πρέπει να ακούς τα ίδια πράγματα...άσε που ένας σωστός ενισχυτής δεν "ακούγεται"....
Σωστα θα ταιριαξει ομως σαν προ ο marantz.....?

Reaction score
4.327
Ο Azazil1190 κατεθεσε την αποψη του σχετικα με τα watt που χρειαζονται γιατι δεν ειναι στραγαλια και κοστιζουν χρηματα
Αν καταθεσεις και εσυ την αποψη σου σχετικα με αυτο με καποιον αριθμο τοτε βγηκε η ακρη και ειμαστε ολοι happy !
Η άποψη η δική μου είναι ότι όσο πιο πολλά βατ τόσο καλύτερα. Για τα στραγάλια που λες παλιά τη χρησιμοποιούσαμε την έκφραση όταν clock - άραμε χωρίς αύριο cpu και gpu. "Τα mhz δεν είναι στραγάλια" :p . Τα συγκεκριμένα ηχεία τα έχω και όταν τα χρησιμοποιούσα σαν κύρια με έναν denon x 2000 αρχικά, στη μουσική όταν έδινες γκάζια πραγματικά ο ήχος ήταν σκατά λόγω αδυναμίας οδήγησης του ενισχυτή. Αργότερα τα έπαιζα με έναν xindak υβριδικό. H διαφορά ήταν τεράστια σε σχέση με πριν. Πλέον τα προορίζω για surround τα συγκεκριμένα αλλά έτυχε να τα δοκιμάσω με xls1500 (crown που έχω) το καλοκαίρι και μου άρεσε το αποτέλεσμα. Το σύστημα που ακούω μουσική είναι teac 503 crown xls2002 και chario delpinus. Οπότε πιστεύω μπορώ να έχω άποψη για τη φάση... Όσον αφορά το άλλο μέλος του φόρουμ που προσπάθησε να μου την πει, ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει ρεύμα - οδήγηση αλλά και ισχύς. Αυτό που δεν μπορώ να ψιλιαστώ είναι πως αυτό το μέλος κατάλαβε ότι ο xtz είναι πιο μουσικός αφού ακόμα δεν κυκλοφόρησε..... :tongue::gotcha:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.078
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494