DAC-1HDR - "Audio Critic" review

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: DAC-1HDR - "Audio Critic" review

...
Τέλος πάντων για να λήξει...έχει συζητηθεί το όλο θέμα αρκετές φορές.Παρατηρώ οτι οι χαιεντάδες μία χαρά συμπεριφορές έχουν.Τα πολύπριζα και τα καλώδια χωρίς προσβολές.
Αντιθέτως οι άλλοι επιμένουν...
Σε παρακαλώ, ξαναδιάβασε αν θες το παρόν thread...

Υπόψιν ότι εδώ τουλάχιστον, έγιναν χαρακτηρισμοί με στόχο ανθρώπους και όχι απλά απόψεις.

Reaction score
3.696

...

Υπόψιν ότι εδώ τουλάχιστον, έγιναν χαρακτηρισμοί με στόχο ανθρώπους και όχι απλά απόψεις.
Στόχος μας πρέπει να είναι ο ίδιος ο άνθρωπος και μετά τα μηχανήματά του και οι απόψεις του.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: DAC-1HDR - "Audio Critic" review

Γιοτί να μην υπάρχει;
Εμείς μια χαρά δε συζητάμε;
Αλεξ εμείς συζητάμε μία χαρά διότι σκεφτόμαστε πάνω κάτω με τον ίδιο τρόπο.Για μίλα με κανα χαιεντά να σου αρχίσει τα κάθετα και απόλυτα "έχεις ακούσει?" και μετά θα καταλάβεις γιατί τους μαλώνουν σε αυτό το σάιτ.Βέβαια επειδή στα ξερά καίγονται και τα χλωρά καταλαβαίνεις πώς εξελίσσεται το πρόβλημα.Μάλιστα το ακόμα χειρότερο είναι οτι έχω πιάσει τον εαυτό μου να κλείνει τα αυτιά του και να εμπιστεύεται την απόλυτη λογική.Αυτό απο τη μία δέν είναι λάθος αλλα απο την άλλη...δέν γνωρίζουμε αν η λογική μου είναι σωστή:142:.
Βέβαια βρε μάγκες το καταλαβαίνω...Περνάμε μία δύσκολη μέρα.Θέλουμε να πούμε καμια βλακεία...να ξεσπάσουμε πώς το λένε...και μπαίνω και βλέπω σχολιάκι παρα δίπλα του Κόγια...
Κοιτάξτε να σας πω, δεν ανήκω σε εκείνη τη μερίδα ακροατών που σωριάζονται μπροστά στα ηχεία κι ακούν νωχελικά μοδάτα jazz κομμάτια με το βλέμμα της αγελάδας ανάμεσα στα ηχεία και το στόμα μισάνοιχτο, σαν αυτιστικό. Κι αυτό, γιατί, πρώτον δεν είμαι αυτιστικός, και δεύτερον, η ζωή έχει πολύ πιο ωραία πράγματα από τη δυσκοίλια, αργόσυρτη jazz.
ε και απλά πεθαίνω στο γέλιο!!!!!!!Δηλαδής ρε παιδί μου αυτός ο άνθρωπος όσα και να χώσει ότι και να πεί...πάντα θα γελάω...οπότε δικαιολογείται να συνεχίσει.:137:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...
Γνωρίζετε οτι αυτά που λέτε τα έχω σαν ευαγγέλιο... αλλα παιδιά προς κάθε ενδιαφερόμενο... εύκολα αλλάζουμε απόψεις ανάλογα με τις εισερχόμενες γνώσεις διαφόρων περιόδων της ζωής μας και καλό θα είναι να μήν καυχιόμαστε οτι βρήκαμε το άγιο δισκοπότηρο...
Αν αναφέρεσαι στους "αναίσθητους και αριθμολάγνους μετρησιομανείς", τότε πρέπει να σου πω ότι όχι μόνο δε μας ενδιαφέρει, αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να εισπράττονται τα γραφόμενά μας ως θέσφατα και να ακολουθούνται τυφλά.

Αν ήταν έτσι, δε θα' γραφε κάτι τέτοιο ο Κώστας σε αυτό το post του:

"σταματώ, ήδη έχω "παρατραβήξει το σκοινί" και ζητώ συγνώμη γι'αυτό, αλλά ειλικρινά το μόνο που θα χαρώ να δω σαν αποτέλεσμα με τον καιρό, είναι έστω και η ελάχιστη βελτίωση του τρόπου που βλέπετε την πραγματικότητα, για δικό σας όφελος και μόνο.
Πολύ πολύ φιλικά,
κώστας"

Αν ήταν έτσι, δε θα δίνονταν εδώ αλλά και σε πολλά άλλα σημεία, links που εκτός από γνώση δίνουν και αφορμές για επιπλέον μελέτη.

Μελέτη που στόχο έχει όχι απλώς να σας προφέρει ουσιαστικές γνώσεις πάνω στο χόμπι σας, αλλά, ιδανικά, να σας κάνει να μη χρειάζεστε την "καθοδήγηση" του "Αλεξάκη" και του κάθε "Αλεξάκη"...

Από την άλλη, δες λίγο και τη στάση ορισμένων "χαϊεντάδων":

Τόσον καιρό, οι "ινστρούχτορες" περί της ενεργής πολυενίσχυσης, "προμοτάρουν" τους διακοπτικούς ενισχυτές.
Τόσον καιρό, οι παραπάνω "πράκτορες των στουντιάδων" δίνουν links σε ιστοτόπους "μιαρών" εταιρειών σαν την Adam ή την Κ+Η.

Ε, λοιπόν, τόσον καιρό, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ απ' όσους ειρωνεύονταν ανέξοδα τους διακοπτικούς ενισχυτές δεν έκανε μια ερώτηση σαν την παρακάτω:

"Καλά ρε παιδιά... Αν οι διακοπτικοί ενισχυτές είναι τόσο καλοί όσο ισχυρίζεστε, τότε πώς εξηγείτε το γεγονός ότι π.χ. τόσο η Adam (σε ορισμένα από τα μοντέλα της) όσο και η K+H διαφημίζουν το γεγονός ότι χρησιμοποιούν και ενισχυτές τάξης Α/Β;"

Ακριβώς.
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ!

Έστω για να μας "κολλήσει στον τοίχο" βρε αδερφέ...

Προφανώς διότι ΚΑΝΕΙΣ από τους παραπάνω δεν έκανε τον κόπο να διαβάσει πραγματικά τα περιεχόμενα ενός από τα παραπάνω link.

ΚΑΝΕΙΣ!

Και σε ρωτώ τώρα:

Είναι αυτό έντιμη στάση;
Είναι αυτό δείγμα συμπεριφοράς σοβαρού ανθρώπου;
Προάγεται με αυτόν τον τρόπο ο διάλογος και η γνώση;

Τα συμπεράσματα δικά σου...

Reaction score
777

Αν αναφέρεσαι στους "αναίσθητους και αριθμολάγνους μετρησιομανείς" πρέπει να σου πω ότι όχι μόνο δε μας ενδιαφέρει, αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να εισπράττονται τα γραφόμενά μας ως θέσφατα και να ακολουθούνται τυφλά.
Όταν εννοώ ευαγγέλιο δέν εννοώ οτι "ότι πείς το έκανα".Εννοώ οτι πολύ απλά μου ανοίγουν νέους δρόμους σκέψης.Πώς να στο θέσω...εκεί που υπάρχει μία Α κατάσταση ανακάλυψα οτι υπάρχει και μία Β οπου τελικά υπάρχει πολύ ψωμί ειδικά για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί.
Πραγματικά επειδή ανήκω κατα 80% στο δικό σας μπλόκ ας μήν είσαι απόλυτος στους χαρακτηρισμούς.Στην ίδια πισίνα κολυμπάμε.

Μελέτη που στόχο έχει όχι απλώς να σας προφέρει ουσιαστικές γνώσεις πάνω στο χόμπι σας, αλλά, ιδανικά, να σας κάνει να μη χρειάζεστε την καθοδήγηση του "Αλεξάκη" και του κάθε "Αλεξάκη"...
Πράγματι σε αυτό φταίω και εγώ.Το ζήτημα είναι οτι έχω την πληροφορία απλά αυτή τη στιγμή αν άνοιγα βιβλίο θα διάβαζα άλλα πράγματα.Δέν ξέρω αν με πιάνεις αλλα έχουμε και δουλειές πέρα απο τα χόμπι.Και πάλι βέβαια τα λινκ αναφέρονται σε μία πηγή στο χάος της πληροφορίας...

Τόσον καιρό, οι "ινστρούχτορες" περί της ενεργής πολυενίσχυσης, "προμοτάρουν" τους διακοπτικούς ενισχυτές.
Τόσον καιρό, οι παραπάνω "πράκτορες των στουντιάδων" δίνουν links σε ιστοτόπους "μιαρών εταιρειών" σαν την Adam ή την Κ+Η.
Ε, λοιπόν, τόσον καιρό, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ απ' όσους ειρωνεύονταν ανέξοδα τους διακοπτικούς ενισχυτές δεν έκανε μια ερώτηση σαν την παρακάτω:
"Καλά ρε παιδιά... Αν οι διακοπτικοί ενισχυτές είναι τόσο καλοί όσο ισχυρίζεστε, τότε πώς εξηγείτε το γεγονός ότι π.χ. τόσο η Adam (σε ορισμένα από τα μοντέλα της) όσο και η K+H διαφημίζουν το γεγονός ότι χρησιμοποιούν και ενισχυτές τάξης Α/Β;"

Ακριβώς.
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ!

Έστω για να μας "κολλήσει στον τοίχο" βρε αδερφέ...

Προφανώς διότι ΚΑΝΕΙΣ από τους παραπάνω δεν έκανε τον κόπο να διαβάσει πραγματικά τα περιεχόμενα ενός από τα παραπάνω link.

ΚΑΝΕΙΣ!

Και σε ρωτώ τώρα:

Είναι αυτό έντιμη στάση;
Είναι αυτό δείγμα συμπεριφοράς σοβαρού ανθρώπου;
Προάγεται με αυτόν τον τρόπο ο διάλογος και η γνώση;
Δυστυχώς εδώ κάνεις λάθος και δέν το περίμενα...
Οφείλεις να γνωρίζεις οτι στην επιστήμη υπάρχουν πολλές ροες απόψεων.Οι ροές αυτές καθορίζονται απο οικονομικά συμφέροντα, παρελθοντική έρευνα, ευκολία μαζικής παραγωγής,πλήθος ανθρώπων που έχουν επενδύσει στη συγκεκριμένη τεχνολογία...καταλαβαίνεις.Παραδείγματα γι αυτούς που μπορεί να μήν καταλαβαίνουν...
Μου έλεγε μία καθηγήτρια απο τη σχολή που τελείωσες οτι λέει κάποτε ένας κατασκευαστής έφτιαξε ένα σπίτι με πολύ καλή μόνωση.Αυτό λοιπόν το σπίτι είχε πολύ μικρά σώματα καλοριφέρ αφού...απο τη μία ήταν αποδοτικά και απο την άλλη το σπίτι είχε καλή θερμομόνωση.
Ε και όμως πάτωσε!!!!Ο κόσμος έβλεπε τα μικρά σώματα και θεωρούσε την κατασκευή άστοχη!!!!Λάθος?Ναι!!!Αλλα δείχνει οτι τελικά ο κόσμος θέλει ψαχνό...
Δεύτερο παράδειγμα...
Ψηφιακή τηλεόραση...Χάος...Ακόμα μαλώνουν για το αν το mpeg4 είναι κατάλληλο.Επιστήμονες με διδακτορικά και όχι ο λαουτζίκος.Έχεις ιδέα πόσο αίμα έχει χυθεί για το αυτονόητο?Ακόμα και για την ψηφιακή μετάβαση είναι τρομερό ο συντηρητισμός που συναντάται ειδικά στην Ελλάδα.
Τρίτο παράδειγμα
Ενέργεια...10 καθηγητές 10 απόψεις.Ο ένας σου λέει βιομάζα.Ο άλλος πετρέλαιο.Ο άλλος φωτοβολταικά.Ο άλλος ανεμογεννήτριες.Ο άλλος συμπαραγωγή.Και το τρομερό ξέρεις ποιο είναι?Οτι ο καθενας έχει τα επιχειρήματα του!!!!!!Σκέψου λοιπόν τί έρευνα και πόσες ζωές παίζονται πίσω απο κάθε αλλαγή της ζωής μας...
Επίσης ας μήν ξεχνάμε οτι η εταιρεία είναι εταιρεία.Κρατάει σχέδια στο συρτάρι όπως και τεχνολογίες.Η b&o και η krell μπορεί να έχουν στα εργαστήρια ενισχυτές ΜΟΝΟ ψηφιακούς.Το θέμα είναι οτι σήμερα σου δίνουν να μασήσεις ένα κρύο πράμα.
Κανονικά δέν θα έπρεπε να σου τα έλεγα αυτά διότι θεωρώ οτι τα έχεις ζήσει και μάλιστα παραπάνω απο εμένα.Όμως πρέπει να κατανοήσουμε οτι σε κάθε επιστήμη όπως και στον ήχο υπάρχουν πολλές φιλοσοφίες.Σε κάθε αυτοκίνητο, τηλέφωνο, υπολογιστή που βλέπεις γίνεται καθημερινά μάχη για το ποιά φιλοσοφία απο αυτές θα κυριαρχήσει.Είναι λοιπόν και ένας λόγος που κανείς δέν σε ρώτησε.Εδώ υπάρχουν studio με λάμπες και με καθαρά αναλογικές ηχογραφήσεις...τι μου λές τώρα για τάξη Α/Β?
Ειδικά στον ήχο που μιλάμε για μάχη ψευδαισθήσεων ένα είναι για μένα το ερώτημα.Σημασία έχει η ποσότητα ή η ποιότητα των παραμορφώσεων?Τελικά ποιές παραμορφώσεις μας ακούγονται ευχάριστα και ποιές δυσάρεστα?Μήπως τελικά τα ψηφιακά equalizer προσπαθούν αλλα...δέν στο να τις αναπαράγουν?
Πραγματικά δέν ξέρω τί έχεις ακούσει αλλα επειδή (το επαναλαμβάνω) ανήκουμε στο ίδιο μπλόκ πίστεψε με, ο ήχος κρύβει πολλές εκπληξεις.Αν αναφέρω εμπειρίες μου εδώ μέσα...

θα φάω μπαν.:142:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

Στόχος μας πρέπει να είναι ο ίδιος ο άνθρωπος και μετά τα μηχανήματά του και οι απόψεις του.
Αχ θα έγραφα ένα σεντονάκι περί ανθρώπων - αντιλήψεων - απόψεων - στερεότυπων - δογματισμών - αλαζονείας, αλλά μόλις γύρισα από μία κηδεία και δεν έχω τέτοια διάθεση.

Εις αύριον...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DAC-1HDR - "Audio Critic" review

Όταν εννοώ ευαγγέλιο δέν εννοώ οτι "ότι πείς το έκανα".Εννοώ οτι πολύ απλά μου ανοίγουν νέους δρόμους σκέψης.Πώς να στο θέσω...εκεί που υπάρχει μία Α κατάσταση ανακάλυψα οτι υπάρχει και μία Β οπου τελικά υπάρχει πολύ ψωμί ειδικά για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί.
Πραγματικά επειδή ανήκω κατα 80% στο δικό σας μπλόκ ας μήν είσαι απόλυτος στους χαρακτηρισμούς.Στην ίδια πισίνα κολυμπάμε.
Εσύ λες να μην το έχω καταλάβει ότι ένα κομμάτι σου είναι "αναίσθητο και αριθμολάγνο", συνεπώς ότι εν μέρει είσαι "δικός μας";:136:
Γιατί νομίζεις ότι μ' αρέσει να συζητώ μαζί σου (πέρα από το ότι πολλές φορές με τις ερωτήσεις σου προωθείς τη συζήτηση);

Τώρα για τα μπλοκ, δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ και ο Βλάσσης τουλάχιστον, προτιμούμε το... πρώην Ανατολικό Μπλοκ.:143:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: DAC-1HDR - "Audio Critic" review

Παρεμπιπτόντως, B&W 800 από τη μία, πισίνα από την άλλη... πας γυρεύοντας για μπλεξίματα με την Εφορία μου φαίνεται...:143:

Το Νου Σου...:135:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: DAC-1HDR - "Audio Critic" review

Παρεμπιπτόντως, B&W 800 από τη μία, πισίνα από την άλλη... πας γυρεύοντας για μπλεξίματα με την Εφορία μου φαίνεται...:143:

Το Νου Σου...:135:
Μακάρι να είχα πισίνα αλλα προς στιγμήν...δέν έχω εισόδημα.Όπως πάει και η χώρα μπορεί και όταν χρειαστεί να βγώ στην πιάτσα να μην βρώ...
άστα...πονεμένη ιστορία...:116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.657

Αχ θα έγραφα ένα σεντονάκι περί ανθρώπων - αντιλήψεων - απόψεων - στερεότυπων - δογματισμών - αλαζονείας, αλλά μόλις γύρισα από μία κηδεία και δεν έχω τέτοια διάθεση.

Εις αύριον...
έχω την εντύπωση, πως αυτό που εύστοχα λέει ο μπλατσάρας (γνωστός για την ευστοχία του, όπως πχ ορθώς εντόπισε κι ο ημίθεος στο παρών θρεντ), είναι κάτι που σε αυτή τη φάση της παρεούλας μας είναι από ιδιαίτερα χρήσιμο έως άκρως απαραίτητο (επιλέξτε διαβάθμιση μεταξύ αυτών των δύο).

Προσωπικά, περιμένω, όταν με το καλό ξεπεράσει ο Σπύρος την κακή διάθεση που φυσιολογικά έχει κάθε άνθρωπος μετά από μια κηδεία (και στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να εκφράσω και τα συλλυπητήριά μου), να μας κάνει τη χάρη να αναπτύξει μια σεντονάρα, χτίζοντας έτσι γερά θεμέλια για μια εποικοδομητική συζήτηση επ'αυτού του μείζονος σημασίας θέματος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.657
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DAC-1HDR - "Audio Critic" review

πρέπει να κατανοήσουμε οτι σε κάθε επιστήμη όπως και στον ήχο υπάρχουν πολλές φιλοσοφίες.
Δε θα μπορούσα να αφήσω χωρίς σχόλιο την παραπάνω τοποθέτηση, την οποία ΙΜΗΟ θεωρώ απόλυτα ορθή και με την οποία είμαι 100% σύμφωνος.

Γούστα είναι αυτά. Κι όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε το γούστο και την "φιλοσοφία" του καθενός.

Αλλά (όπως έχω ξαναγράψει):

Δυστυχώς, το χόμπι αυτό είναι τεχνικό. Οι αρλούμπες που ακούγονται στο χώρο, είναι μεθοδευμένες πρακτικές που μόνο στόχο έχουν την αύξηση των πωλήσεων με τον ταυτόχρονο εμποτισμό του αγοραστή με την πεποίθηση ότι δε χρειάζεται να ξέρει (κρατώντας τον έτσι στην άγνοια χωρίς τύψεις), αρκεί να ακούει, να εμπιστεύεται τα αυτιά του!
Κι αυτό ισχύει σε όλες τις πτυχές των ηλεκτρονικών, καθώς η επιστήμη που κρύβεται πίσω από κάθε υλοποίηση δε μπορεί να συγχέεται με αρλούμπες.

Πχ πίσω από τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές κρύβεται μια μεγάλη επιστήμη με πάνελ, φακούς, επεξεργασία κλπ κλπ κλπ. Είναι σαφώς αρλούμπα και σε αυτό λοιπόν το αντικείμενο ο εμποτισμός του αγοραστή με την πεποίθηση ότι δε χρειάζεται να ξέρει (κρατώντας τον έτσι στην άγνοια χωρίς τύψεις), αρκεί να βλέπει, να εμπιστεύεται τα μάτια του! (ποια μάτια βλέπουν τις χρωματικές διαφορές και αποκλίσεις σε ποιο τυπικό - μη φωτογραφικό - μη καλιμπραρισμένο μόνιτορ και σε ποια τυχαία εκτύπωση ώστε να αποφανθούν για οτιδήποτε περί της ποιότητας της εικόνας όσο καλή όραση κι αν διαθέτουν?)

Γενικά λοιπόν, ΙΜΗΟ, η γνώση δε παλεύεται.

Εφόσον υπάρχει η γνώση, σαφώς έρχεται στο τέλος η φιλοσοφία και η επιλογή του καθενός ανάλογα με τις καθαρά προσωπικές του προτιμήσεις και/ή ανάγκες, για την σωστή κριτική και επιλογή του εκάστοτε εργαλείου.

Το μόνο ουσιαστικά που κατακρίνω (και θα συνεχίσω να κατακρίνω) είναι το σύνηθες σε χώρους τεχνολογίας να εμφανίζονται ισχυρότατες-απόλυτες "απόψεις" βασιζόμενες καθαρά σε προσωπικά κριτήρια και ανθρώπινες αισθήσεις για αντικείμενα που δε δύναται να αξιολογηθούν κατ'αυτόν τον τρόπο και μόνο.

Δηλαδή θα κατακρίνω αυτόν που θα μου πει πως η καλύτερη οθόνη για να βλέπεις ψηφιακές φωτογραφίες είναι η τάδε, επειδή την είδε κι έπαθε πλάκα, κι επειδή ξέρει να βλέπει κι έχει μεγάλη εμπειρία, τη στιγμή που δε ξέρει τι πα να πει καλιμπράρισμα οθόνης, τη στιγμή που το πάνελ της συγκεκριμένης οθόνης δεν υποστηρίζει το απαραίτητο βάθος χρώματος, αλλά και τη στιγμή που επαγγελματίες στο αντικείμενο χρησιμοποιούν εντελώς άλλες οθόνες με άλλα πάνελ άλλης τεχνολογίας, οι οποίες πραγματικά και με μετρήσεις είναι όπλα-εργαλεία.

Αυτό είναι βέβαια μόνο η δική μου επιλογή και γνώμη επί του θέματος. Χαίρομαι να το συζητάω με όποιον έχει άλλη γνώμη, αρκεί αυτός ο διάλογος να έχει φυσιολογική - σε πολιτισμένο επίπεδο ροή, επιχειρήματα και λογική. Χωρίς επιχειρήματα διάλογος δεν υπάρχει. Μονόλογος είναι.:126:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.304
πολυ σωστη η αποψη σου Κωστα και χαιρομαι που τ ακουω...

Απλα η διαφορα ειναι πως καποιοι μαλλον δεχονται μονο τις μετρησεις κ καποιοι εμπιστευονται αυτο που τους λεει το αυτι κ η καρδια τους.

Δεκτες και οι δυο αποψεις γουστα ειναι αυτα.

Αλλα μαλλον η αληθεια πιθανον ειναι ΜΙΑ.

Δεν ειμαι μονοφθαλμος , ουτε κ ο πιο εμπειρος ακροατης του κοσμου.

Δεχομαι απολυτα τα γουστα του καθενος κ τις αποψεις του, και δεν θα προσπαθησω ποτε να πεισω καποιον για κατι οσο κι αν ξερω μεσα μου πως εχω δικιο, ακομα κ 100%.

Απλα καποιος βλεπει τη μουσικη σαν χομπι κ αλλα σαν μια πιο "προσωπικη" υποθεση η ακομα κ επαγγελματιες!

Αφου κι εγω ακομα ακουσα διαφορα DAC kαι διαφορους συνδιασμους δεν ειμαι σιγουρος για τιποτα..απλα ο καθενας λεει διαφορετικα πραγματα κ αλλα πιστευω.

Οπως αναφερεις πολυ σωστα η "αληθεια" κρυβεται πισω απο μια σωστα καλιμπραρισμενη κ ρυθμισμενη οθονη...Και ολα να ναι ρυθμισμενα σωστα..

Αυτη η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ ομως...

Το αντιστοιχο συμβαινει κ στον ηχο!

Ελα ομως που δε μ αρεσει αυτο , προσωπικα εμενα και πιστευω και σιγουρα κι αλλους..

Θελω τη "γλυκα" μου, την ατμοσφαιρικοτητα μου, τη "ζεστασια" μου, τη" ΛΑΜΠΑ" μου...χαχαχαχα:143:

Αυτη ειναι η αποψη μου, προσωπικη.
Ξερω πως δεν ειναι το σωστο, ουτε παω να το αποδειξω βεβαια..Απλα σαν χομπιστας και απλος ακροατης αυτη ειναι η αποψη μου , χωρις να τα ισοπεδωδω βεβαια ολα.

Ειμαι σιγουρος πως καταλαβες το "πνευμα" μου!:107:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.657

Απλα η διαφορα ειναι πως καποιοι μαλλον δεχονται μονο τις μετρησεις κ καποιοι εμπιστευονται αυτο που τους λεει το αυτι κ η καρδια τους.
συμφωνώ με όλα όσα έγραψες Γιάννη, εκτός από το παραπάνω που έκανα και bold.

Γιατί απλά δε ξέρω κανένα που να δέχεται μόνο μετρήσεις, και ειλικρινά δε νομίζω να υπάρχει τέτοιο "είδος".

Σίγουρα, δεν είμαι κι εγώ τέτοιος. Αν πχ δεχόμουν μόνο μετρήσεις, σίγουρα σου λέω δε θα είχα magnepan. :138::137::138: Αλλά έχουμε και "έρωτες", έχουμε και τις προσωπικές προτιμήσεις μας δηλαδή, και μάλιστα ιδιαίτερα έντονες, ξεκάθαρες, και σχεδόν ποτέ σταθερές (σα την ανθρώπινη φύση - πχ σήμερα θέλω περισσότερα πρίμα, αύριο θα θέλω λιγότερα..):142:.

ΥΓ - συμπέρασμα. Το μόνο που υποστηρίζω (σε σχεδόν φιλοσοφικό επίπεδο), είναι πως "αυτο που τους λεει το αυτι κ η καρδια τους" είναι πιο εύκολο να το εντοπίσουν όλοι μέσω της γνώσης, που με διαφορά αποτελεί το δυσκολότερο - κοπιαστικότερο δρόμο και άρα συνηθίζεται να αποφεύγεται εντέχνως, όπως και σε πολλές άλλες εκφράσεις της ζωής μας στη σύγχρονη πραγματικότητα...

D

deleted user 10898

Guest

ΥΓ - συμπέρασμα. Το μόνο που υποστηρίζω (σε σχεδόν φιλοσοφικό επίπεδο), είναι πως "αυτο που τους λεει το αυτι κ η καρδια τους" είναι πιο εύκολο να το εντοπίσουν όλοι μέσω της γνώσης
τι ειπες ρε ανθρωπε!! μεγαλη κουβεντα...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437
...
δυσκολότερο - κοπιαστικότερο δρόμο και άρα συνηθίζεται να αποφεύγεται εντέχνως, όπως και σε πολλές άλλες εκφράσεις της ζωής μας στη σύγχρονη πραγματικότητα...
Ακόμα μεγαλύτερη..

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: DAC-1HDR - "Audio Critic" review

Μερικές διευκρινιστικές ερωτήσεις τώρα:
1. Μήπως θυμάσαι πόση ήταν η απόσταση της θέσης ακρόασης από τον πίσω τοίχο;

1.5-2μετρα

2. Μήπως θυμάσαι πόση ήταν η απόσταση της θέσης ακρόασης από τα ηχεία; Τι είναι nearfield για εσένα;

1-1,20μετρα

3. Γνώριζες καλά το μουσικό πρόγραμμα και την εγγραφή; Μήπως δε σου άρεσε κάποιο από αυτά τα δύο;

με αρεσαν

4. Γνώριζες καλά τα λοιπά συνοδά; Ποιά ήταν; Μήπως δε σου άρεσε κάποιο από αυτά;

επαγγελματικα dac.λες??

5. Υπάρχει άλλο σετ τελικών - (παθητικών) ηχείων με συνολικό κόστος 1600 Ευρώ (καινούρια) που να σου αρέσει περισσότερο;

αδιαφορο/ασχετο

Και τέλος, έστω πως εσύ είσαι σε θέση να εκτιμήσεις σωστά τις επιπτώσεις των 1 και 2 (είσαι;), και γνωρίζεις καλά τα 3 και 4.
Πιστεύεις πως κάποιος που βασίζει τις αγορές του στις ακροάσεις που κάνει σε διάφορες εκθεσεις, σε χώρους αντιπροσώπων ή και σε σπίτια γνωστών και φίλων, είναι σε κάθε περίπτωση σε θέση να απαντά καταφατικά σε ανάλογες με τις παραπάνω ερωτήσεις;

Το θεωρείς τυχαίο που ακόμα και ο Costas EAR, ένα από τα ελάχιστα μέλη με πραγματικά εκτενέστατη εμπειρία και τεκμηριωμένη γνώση περί ακροάσεων, αν ήταν αναγκασμένος να διαλέξει, θα προτιμούσε τις μετρήσεις;

τυχαιο καθολου,ασχετο τελειως, και δεν θα επρεπε να επηρεαζει κανεναν.

Τα λέω καλα "Κωστάκη" μου;:142:

"Ναι Αλέξάκη μου" πες...:143::135:
τα λες τα ξαναλες τα ανακυκλωνεις ενεργα δεν βλεπω να παιρνει κανεις...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Είναι φανερό ότι οι απαντήσεις είναι στο πνεύμα του τι θα πω για να βγω από πάνω και όχι στα πλαίσια μίας καλοπροαίρετης συζήτησης.

Anyway, για να το κλείσουμε: το ρεζουμέ της συζήτησης είναι ότι τα αναμφισβήτητα τεχνικά πλεονεκτήματα των ενεργών έναντι των παθητικών (τα οποία γνωρίζουν φυσικά όλοι οι μηχανικοί σοβαρών εταιρειών κατασκευής ηχείων και τα εφαρμόζουν όπου μπορούν), αναιρούνται διότι του vet δεν του άρεσαν τα Focal και, το κυριότερο, γιατί τα ενεργά δεν τα προτιμάνε οι HiEndάδες... ΟΚ. Πάμε παρακάτω.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.028
Απάντηση: Re: Απάντηση: DAC-1HDR - "Audio Critic" review

τα λες τα ξαναλες τα ανακυκλωνεις ενεργα δεν βλεπω να παιρνει κανεις...
To όλο θέμα γίνεται πιά αισθητό σαν ΄΄πολλαπλή ηχώ΄΄...
Η αγορά ενεργών ηχείων ή και συσκευών οποιασδήποτε συγκεκριμένης τεχνοτροπίας δεν είναι υποχρεωτική γιά κανέναν.
Όσοι έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό,είναι ελεύθεροι να μην αγοράσουν.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Παρατηρώ οτι οι χαιεντάδες μία χαρά συμπεριφορές έχουν.Τα πολύπριζα και τα καλώδια χωρίς προσβολές.
Αντιθέτως οι άλλοι επιμένουν...
ΜΕΓΙΣΤΟ λάθος.

Οι κάτοικοι του HiEnd χωριού μπορεί να γεμίσουν σελίδες επί σελίδων με flames για καλώδια, λάμπες, τρανζίστορ, κόρνες, αντικραδασμικά κ.ο.κ. γιατί δε συμφωνούν μεταξύ τους ούτε για τα στοιχειώδη (και πώς να συμφωνήσεις όταν ψάχνεις την αντικειμενική αλήθεια με αυστηρά υποκειμενικά κριτήρια).
Επίσης αρκετοί αποδεικνύονται συναισθηματικά ασταθή άτομα που μπορεί να σου κόψουν την καλημέρα γιατί τους έθιξες το πολύπριζο ή το σύστημά τους γενικότερα (που είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να τους κάνεις διότι το σύστημα δεν το φτιάχνουν για την πάρτη τους αλλά για έχουν την αποδοχή του κύκλου τους). Επίσης βάζουν ρουφιανιές, κουτσομπολεύουν, λένε τα καλύτερα για τους "Χ" και θάβουν τους "Υ", αντιπροσώπους ή/και χομπίστες (σημ.: τα Χ και Υ αλλάζουν θέσεις ανά περιόδους ανάλογα με τη φάση της Σελήνης και με τα μηχανάκια που έχουν στο rack τους), και καταλήγουν οι μισοί να λένε τους άλλους μισούς κουφούς, ότι "τα παίρνουν" και άλλα τέτοια ωραία.
Αυτοί που μιλάνε κόσμια μεταξύ τους είναι οι όποιοι σοβαροί-μετριοπαθείς άνθρωποι υπάρχουν ανάμεσα σε αυτούς (οι οποίοι εξαιρούνται από τα παραπάνω) καθώς και εκείνοι που τυχαίνει τη συγκεκριμένη περίοδο να συμφωνούν σε παρέες και επιλογές. Οι υπόλοιποι, όταν δουν ότι δεν τους παίρνει γιατί στον τάδε χώρο επικρατεί μία άλλη παρέα/ομάδα ή/και αντίπαλα συμφέροντα, συνήθως λουφάζουν και περιορίζονται στο να θάβουν offline.

Αντίθετα εγώ, ο Κόγιας, ο EAR, ο Μπλάτσιος και τα λοιπά "Μαύρα Πρόβατα"-"Εχθροί του HiEnd που έχουν καταστρέψει το AVSite" έχουμε σταθερά άριστες σχέσεις μεταξύ μας όλα αυτά τα χρόνια, σπάνια διαφωνούμε ενώ, σε περίπτωση που αυτό συμβεί, η διαφωνία γίνεται πάντα με επιχειρήματα, κανείς δεν "κωλώνει" να πάει να κλαφτεί μετά στους φίλους του και, το σημαντικότερο, δεν επηρεάζεται στο ελάχιστο η προσωπική μας σχέση διότι το σύστημά μας και η "βαθμολογία" του από τους άλλους δεν είναι προέκταση του πουλιού μας.
Άλλωστε ποτέ μας ποτέ δεν έχει σχολιάσει ο ένας το σύστημα ή το αυτί του άλλου (παρόλο που ακούμε με πολύ διαφορετικά συστήματα), δεν έχει θάψει ή δεν έχει βάλει ρουφιανιές ο ένας για τον άλλο και γενικότερα δεν συμβαίνει μεταξύ μας τίποτα από αυτά τα "όμορφα" που αποτελούν την καθημερινότητα στο "Χαιεντο-χωριό".

Το τι γίνεται μεταξύ των κατοίκων του χωριού και των "Μαύρων Προβάτων", είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο... :126:

Προσωπικά τους βλέπω όλους αυτούς (και τις αντιδράσεις τους on και off line) με κατανόηση διότι, πρώτον, είναι και τα Μαύρα Πρόβατα μία κάποια λύση και, δεύτερον, καταλαβαίνω ότι αν το μόνο που έχει γνωρίσει κάποιος είναι το χωριό του, είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται και λειτουργούν διαφορετικά. :121:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.519
Members
38.569
Νεότερο μέλος
2xwria