Dirac & Vintage: An unexpected coexistence

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.313
η ισοσταθμιση ειναι μεγαλο κομματι.....
......αλλα το σημειο σιγουρα ειναι ενα για ακριβης στερεοφωνικη ακροαση...:)
Άρα εφόσον βρούμε το ακριβές σημείο στερεοφωνικής ακρόασης,παύουμε να ασχολούμαστε με τα ηχεία και μας φταίνε όλα τα άλλα(χώρος,τραπέζια,καρέκλες,γλάστρες,κάδρα με την πεθερά,βάζα δώρα από θείες..κλπ)
Σωστά?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.604
δεν νομιζω....

εσυ εβαλες dirac για να φτιαξεις το χαμηλο κ.λ.π. και ο φιλος βαζει τριγωνο τα ηχεια νομιζοντας οτι παιρνει το μαξιμουμ σε σκηνη κ.λ.π.

ειστε λαθος και οι δυο :D
Νομίζω πως αποκοπτεις φράσεις και γενικεύεις συμπεράσματα.

Να δεις που στο τέλος θα δεις πως συμφωνούμε.

Reaction score
15.548
Αν ειναι αυτο που είπες για την ελάχιστη δυνατή ισοσταθμιση, και πως αλλα πρέπει να προηγούνται αυτης, δεν θα διαφωνήσω. Κάτι αλλο ;
αυτο εννοω....δεν λεω οτι ειναι κακο το EQ ....απλα κανεις οτι μπορεις στον χωρο σου και μετα πας σε eq
[DOUBLEPOST=1456615608][/DOUBLEPOST]
Νομίζω πως αποκοπτεις φράσεις και γενικεύεις συμπεράσματα.

Να δεις που στο τέλος θα δεις πως συμφωνούμε.
μπορει να κανω και λαθος.:)
[DOUBLEPOST=1456615706][/DOUBLEPOST]
Άρα εφόσον βρούμε το ακριβές σημείο στερεοφωνικής ακρόασης,παύουμε να ασχολούμαστε με τα ηχεία και μας φταίνε όλα τα άλλα(χώρος,τραπέζια,καρέκλες,γλάστρες,κάδρα με την πεθερά,βάζα δώρα από θείες..κλπ)
Σωστά?
δεν πρεπει να επαναπαυεσαι ποτε :)

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.604
αυτο εννοω....δεν λεω οτι ειναι κακο το EQ ....απλα κανεις οτι μπορεις στον χωρο σου και μετα πας σε eq
Ναι, φυσικα. Όσο σε αφήνουν και τα αλλα μέλη της οικογένειας βέβαια...μην βρούμε καμμια μέρα αλλαγμένες κλειδαριές :(

Είδες που συμφωνούμε; (Και ο άλλος σίγουρα!)
[DOUBLEPOST=1456615887][/DOUBLEPOST]Εγω για παράδειγμα θέλω να κρεμάσω κάτι βαριές κουρτίνες να περιφραξω τη σκάλα και να βάλω και καποια diffusers δεξιά σίγουρα, και μερικές μπασοπαγιδες. Και μετα δεν θα ξαναμπώ στο σπίτι!

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.604
η φιλοσοφια ειναι να μπορεσουμε να ελαχιστοποιησουμε την ψηφιακη ισοσταθμιση ακουστικα.

.......το ελαχιστο που μπορουμε να κανουμε γιαυτο ειναι καλη τοποθετηση ηχειων...
οποτε το μπρος -πισω και δεξια - αριστερα των ηχειων ,οπως και του sub σε αλλο σημειο απο αυτο που μας βολευει δινει αρκετα καλα αποτελεσματα σε πολλες περιπτωσεις..:)
Που να στα λεω...

Αν προσέξεις στο ποστ 26 εχει κάτι μαυρακια πίσω απο το ηχείο...μαρκαδόροι ανεξιτηλοι...

Άπειρες μετακινήσεις μπρος πίσω μέσα έξω και toe in περισσότερο-λιγότερο..

Και να sub στη γωνία, ανάμεσα, δίπλα στον καναπέ, sub crawls, sub ανάμεσα στα ηχεία , αλλαγές του cross και που γίνεται localized. Και ο καναπές λίγο πιο μπρος, και τα μαξιλάρια πιο εκεί, υστερία σου λεω.
Επτα χρόνια τωρα κουνάω πράγματα εδώ κι εκεί και ακούω. Μεχρι και που έβαλα τις κασέτες το σκεφτόμουν.

Και μετα έρχεται και το umik-1 προχτές και έπρεπε να τα ξανακάνω σχεδόν ολα απο την αρχή και να τα μετρήσω για να δω τι άκουγα. Πρέπει να έκανα πάνω απο 50 μετρήσεις σε άλλες συνθήκες καθε φορα.

Για acoustic treatments το παλεύω αλλα δεν έχω πάρει το ΟΚ. Δύσκολα.

Reaction score
8.905
Επειδή κατάλαβες γιατί σε ρώτησα για τις πολλαπλές θέσεις (μετρήσεις) του Dirac και για το ποιο είναι το σωστό...
στην τελική θα συμφωνήσω με αυτό που λες παρακάτω...;)
Αλλα ακουγεται πιο ομορφα σιγουρα, οποτε ειμαι χαρουμενος:)

Reaction score
15.548
βλεπω οτι το ριξαμε σε αυτο που μας αρεσει τελικα..:roflmao:

τι RT εχεις γιατρε μου ;

παω για καφεδακι με τον neo εγω..

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.604
βλεπω οτι το ριξαμε σε αυτο που μας αρεσει τελικα..:roflmao:

τι RT εχεις γιατρε μου ;

παω για καφεδακι με τον neo εγω..
Μα ειναι αδύνατον με τις γνώσεις μου και τον εξοπλισμό μου να τεκμηριώσω αντικειμενικά οτι το αποτέλεσμα με το Dirac ειναι πιο σωστό overall. Το περισσότερο που μπορώ να κάνω ειναι οι συγκριτικές μετρήσεις που έβαλα εδώ
http://www.avsite.gr/forum/threads/dirac-vintage-an-unexpected-coexistence.150109/#post-2049242

Και εδώ
http://www.avsite.gr/forum/threads/...pected-coexistence.150109/page-2#post-2049345

Τόσα ξέρω, τόσα κάνω...μακάρι να αποκτήσω τη γνώση για περισσότερη αντικειμενικότητα.

Τωρα θέλω να μάθω περισσότερα για τα waterfalls, και πως να χειρίζομαι το REW εκεί. Και έχω πολυ δρόμο ακόμα. Αλλα προσπαθώ. Οπότε μην γκρινιάζεις για λίγο υποκειμενισμό που εκφράζω, όσα δεν φτάνω (ακόμα!) τα κάνω κρεμαστάρια :)

Καθε βοήθεια για το RT60 δεκτή. Σε ποιες συχνότητες εχει σημασία; Τι να δω στο γράφημα;
Ειναι στο επόμενο κεφάλαιο, δεν μας το εχει παραδωσει ο καθηγητής.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.604
Last edited:

Reaction score
15.548
δεν ειναι και ασχημο ..
....ομορφο δειχνει σαν σχεδιο :D.....κουρτινες που θελεις δεν κανουν

diffuser και μπασοπαγιδες υπαρχουν ομορφα κομματια που θα αρεσουν στο ετερον ημισυ :)
....και κανα χαλακι μονιμο θα κανει δουλεια

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.604
δεν ειναι και ασχημο ..
....ομορφο δειχνει σαν σχεδιο :D.....κουρτινες που θελεις δεν κανουν

diffuser και μπασοπαγιδες υπαρχουν ομορφα κομματια που θα αρεσουν στο ετερον ημισυ :)
....και κανα χαλακι μονιμο θα κανει δουλεια
Οι κουρτινα ειναι για αλλη δουλεια, οχι για τις χαμηλες, ξερω εκει δεν γινεται βελτιωση με κουρτινα. Ειναι για περιφραξει την σκαλα.

Εχω δειξει ομορφα ξυλινα diffusers και εφαγα μεγαλη χυλοπιτα.

Με τις μπασοπαγιδες επειδη μπαινουν στις γωνίες εχω καποια ελπιδα. Μαλλον περναει στην επομενη ή στην μεθεπομενη συνεδριαση:dance2:

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.604
Επειδή κατάλαβες γιατί σε ρώτησα για τις πολλαπλές θέσεις (μετρήσεις) του Dirac και για το ποιο είναι το σωστό...
στην τελική θα συμφωνήσω με αυτό που λες παρακάτω...;)
Παιδάκια εδώ είναι του Στάθη η κατηγορία... και δεν θα ήθελα να επεκταθώ στα όφ-τόπικ σχόλια.... απλά δυο λέξεις!
Στα είπα και στο θέμα που άνοιξες, μια απόκριση μέσα από το dirac δεν σημαίνει και ότι παίζει ένα σύστημα...;)
(Σωστα τα λες, καλυτερα να σου απαντησω εδω, να μην χαλαω το θρεντ του stathis)

Εννοειται αγαπητε VasilisM. πως μονο με μια REW μετρηση δεν βγαινουν ασφαλη συμπερασματα γαι ενα συστημα, ποσο μαλλον οταν αυτος που τις κανει (τις μετρησεις) ειναι ημιμαθης (εγω ειμαι αυτος).

Απο την αλλη ειναι μια ενδειξη. Το καλυτερο που μπορω να κανω λογω αποστασεως (Θεσσαλονικη...), για να παρετε οι Αθηναιοι μια ιδεα. Μακαρι να σε φερει ο δρομος σου (και οποιον αλλο φιλο, και ας ειναι και στρουμφακι) προς τα μερη μου, να σε κερασω μια μπυρα :drinks:και να μου πεις τις εντυπωσεις σου ολοκληρωμενα. Και αν δεν σου αρεσει θα σε κερασω κι αλλη μια :drinks:, κι αλλη μια :drinks:, μεχρι να σ'αρέσει ;)

Πολλοι φιλοι παντως που ακουσανε, μεινανε σε γενικες γραμμες ικανοποιημενοι για τα δεδομενα (τι να κανουν, ηταν και ευγενεις, ηπιανε και μπυρες...), και προ-Dirac (πολυ δυνατο, παρεπιπτοντως)

Σε καμια περίπτωση να μην θεωρηθεί πως πιστεύω οτι εχω το σουπερ-ντουπερ συστημα που παιζει καλυτερα απο ολα!!! Ουτε για πλακα!!!

Απο την αλλη εχω ακουσει, και εχω ακουσει, και εχω ακουσει... Πολλα συστηματα πολλαπλασιας αξιας, με βαρια ονοματα κατασκευαστων (και σε σπιτια, και σε μαγαζια, σε εκθεσεις, και εδω και στην Αγγλια) που παιζουνε χειροτερα ή πανω κατω στα ιδια :headbang:, για διαφορους λογους. Και φυσικα πολλα που παιζανε πολυ καλυτερα.

Εχοντας τωρα μια εικονα της αγορας, ξερω πως πρεπει να δωσω 5000+ (τιμη καινουργιου) σε ενεργα ηχεια (οι αλλοι συνδυασμοι απορριπτονται κατευθειαν, και βγαινουν και πολυ ακριβοτεροι) για να παρω σαφη βελτιωση. Και σε αυτο ειμαι απολυτος, το εχω ψαξει καλα. Με λιγοτερα δεν θα γινει χαϊρι. Και ιδανικα θα ηταν γυρω στα 10000 (Kii Three).

Και πριν γινει αυτο εχω να βαλω και 2000+ σε room treatment (ειναι προαπαιτουμενο που λεει και ο Σοϊμπλε).
Αυτο θα γινει στο αμεσο μελλον.

Αλλα να κανω τσαπατσουλιες και αλλαγες για τις αλλαγες (ηχεια-ενισχυτες) κυνηγωντας την ουρα μου, με αμφιβολο αποτελεσμα αποκλειεται.

Αυτα και για τον εορτάζοντα σημερα Zizik που του αρεσει να με τσιγκλαει για τα ηχεια μου. Ας ερθει κι αυτος να πιει καμια μπυρα (ή πολλες!!!)

2000+10000 δεν υπαρχουν τωρα για τετοια δουλεια κυριοι, θα μου αλλαξουν την κλειδαρια του σπιτιου και δεν θα μπορω να τα ακουσω μετα!

Reaction score
8.905
Εάν εσύ είσαι ευτυχισμένος και σου αρέσει το αποτέλεσμα... η γνώμη του καθενός (όπως και η δική μου) πρέπει να σου είναι αδιάφορη! ;)

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.604
Και ναι και οχι...

Ολες οι γνωμες ειναι χρησιμες, η επεξεργασια τους οδηγει σε συμπερασματα, και τα συμπερασματα σε βελτιωση. Περιθωρια βελτιωσης υπαρχουν παντα, και σε μενα ειναι και μεγαλα ;)

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
6.598
Η αποκριση συχνοτητας αυτη που εβαλες στου σταθη,ειναι και με το antimode?

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.604
Η αποκριση συχνοτητας αυτη που εβαλες στου σταθη,ειναι και με το antimode?
Παει το Antimode, πηγε σε αλλα λημερια...

Ειναι με Dirac (+ manual filters)

Reaction score
6.598
αυτα τα κατσαρωματα στις χαμηλες δε βελτιωνονται? ειναι συγκεκριμενες οι συχνοτητες επεμβασης και ευρους? αν εχει κιαλλα περιθωρια καλο ειναι να ειναι λιγοτερα φιλτρα με μεγαλυτερο ευρος .
μετρησεις καλο ειναι να γινονται σε περισσοτερες απο μια θεσεις, πριν προβεις σε οποια επεμβαση, αν και αυτο δεν επηρεαζει τις χαμηλες οσο τις υπολοιπες που οσο ανεβαινεις αλλαζουν τα πραματα..

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.604
αυτα τα κατσαρωματα στις χαμηλες δε βελτιωνονται? ειναι συγκεκριμενες οι συχνοτητες επεμβασης και ευρους? αν εχει κιαλλα περιθωρια καλο ειναι να ειναι λιγοτερα φιλτρα με μεγαλυτερο ευρος .
μετρησεις καλο ειναι να γινονται σε περισσοτερες απο μια θεσεις, πριν προβεις σε οποια επεμβαση, αν και αυτο δεν επηρεαζει τις χαμηλες οσο τις υπολοιπες που οσο ανεβαινεις αλλαζουν τα πραματα..
Οσον αφορα την βυθιση στα 30Hz μαλλον δεν υπαρχουν σοβαρα περιθωρια βελτιωσης.

Ολα τα αλλα "κατσαρωματα" στις χαμηλες που λες ειναι σε ευρος +- 1.5db απο το target (με 1/6 smoothing, κοιτωντας την full range αποκριση). Δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο να επεμβω εκει, μαλλον μανταρα θα τα κανω αν βαλω χερι. Αλλα στο +- 1.5 ειναι αποδεκτα νομιζω. Μια αλλη λυση θα ηταν να ειχα κρατησει και το Antimode + το Dirac. Μπερδεμα.

Ισως να γινουν καλυτερα με τις μπασοπαγιδες.

Εβαλα χερι στους 200-700 περιπου και μονο για 2 db, σε μεγαλο ευρος οπως λες.

Οσο για τις μετρησεις σε πολλαπλες θεσεις πριν τις παρεμβασεις, αυτο κανει το Dirac, και πραγματι ετσι δινει καλυτερα αποτελεσματα απο οτι με μια μετρηση, ή με μετρησεις σε μικρες αποστασεις μεταξυ τους. Οποτε ναι, κατα καποιο τροπο αυτο κανω (κανει το Dirac δηλαδη)

Reaction score
6.598
Χαμηλα με τραπς , δυσκολα να μη σου πω αδυνατο, και φιλτρο στο φιλτρο η πολλα θα ξεμεινεις απο γκαζια... χαμηλα χωρις σμουθ, 3δβ διαφορες τι να φιλτραρεις δε θα το ακουσεις, αυτα..:)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis